Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je neděle, 15 června 2025
Celkem je zde 542 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Bebe007
Uživatelů dnes: 2
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 49 245
Online návštěvníků
Návštěvníků: 540
Uživatelů: 2
Celkem: 542

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 31.5. 2008

04.02 2010 20:59

zdar ja som si dal fólie pred 10 rokmi na všetky okna boli úplne tmavé nebolo vidno dnu ani chuja ale teraz ide vidno durch cez celé auto. A nemal som problémy ani pri STK ani u policajtov asi som mal šťastie na lepších, a dokonca ani na našich bývalých česko-slovenských hraniciach ,vždy ma zdrbaly za zásterky, ale fólie si ani nevšimli.

sponzor

04.02 2010 20:59

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK batole
AK batole

Registrace: 22.7. 2009

05.02 2010 11:23

radimp76:
Tak mne zastavili nedavno dopravaci s tim,ze od noveho roku nesmi byt střibrne folie,chteli certifikat,ten samozrejme mam,kontrolovali atesty pod folii a vpohode ale ze jsou stribrne to neprekousli.Rekl jsem jim (a vlastne i na certifikatu to je take),ze instalace probehla v lete-takze co ted?nedokazali mi odpovedet.Ja to nechal lepit v dobe,kdy to zadna vyhlaska nezakazovala a ted uz to nesmi pry byt. To jsem zvedav jak to budou resit ti co maji pokovena okna,jedine vymenou oken....skvely napad.

Nasel jsem jen toto:
Zrcadlové fólie nesmí být také použity na čelním a na předních bočních sklech vozidel. V ostatních oknech mohou být použity pouze zrcadlové fólie schváleného typu, které mají v obou směrech částečnou propustnost a jejich odrazová schopnost není zaměnitelná se světelnými zařízeními vozidel – odrazkami nebo jinými znaky používanými ve vyhlášce MDS č. 30/2001.

AK batole
AK batole

Registrace: 13.2. 2009

05.02 2010 11:46

Takže kdo má SunTeky s kartičkou tak je v pohodě.

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007

05.12 2011 21:21

Citace:
Policisté v Olomouckém kraji začnou měřit světelnou propustnost autoskel

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje zakoupilo měřiče propustnosti světla a odrazivosti povrchu - přidělí je dopravním inspektorátům. Policisté budou měřit propustnost čelních a předních bočních skel aut. Pokud upravený vůz nesplňuje technické podmínky pro provoz, čeká řidiče pokuta.

Do této doby pouze řidiče na nepropustné fólie na sklech upozornili.
"Vozidla s takovýmito fóliemi nesplňují technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích a jednání řidiče je kvalifikováno jako přestupek," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Pokud je propustnost světla nižší než 70 %, hrozí řidiči bloková pokuta do 5 tisíc korun a řidič je upozorněn, aby fólie z oken odstranil. Pokud je propustnost pod 20 %, policisté přestupek postoupí správnímu orgánu a řidiči je zakázána další jízda. Pokuta je v tomto případě od 5 do 10 tisíc korun nebo zákaz řízení na 6 až 12 měsíců.

Všechny úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti zasklení, je možné provádět pouze za dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS a musí podle nich být schváleny. Podle těchto technických předpisů nesmí být celková propustnost světla čelního skla nižší než 75 % a celková propustnost světla předních bočních skel nižší než 70 %. Požadavky souvisí s bezpečností v silničním provozu.

"Jestliže v důsledku zatemnění skel řidiči druhých vozidel a chodci nemohou rozpoznat řidiče a ztrácí tak možnost reagovat na jeho chování, je jasně porušeno jedno ze základních pravidel bezpečného provozu, tj. že řidič musí co nejlépe vidět a být viděn. Snižuje se i možnost rozpoznávat a reagovat na dopravní situaci za snížené viditelnosti," informovala Vlachová.

Dodala, že dodatečné úpravy provedené v souladu se schválením ministerstva musí pak být označeny na jednotlivých sklech nálepkou, kde vedle informací o výrobku je i schvalovací značka ATEST. Ta říká, že ztemnění čelního skla na propustnost nižší než 75 % nebo ztemnění předního bočního skla na propustnost nižší než 70 % je hodnoceno jako závada. "Takové vozidlo ohrožuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a nesmí být, s výjimkou nouzového dojetí, užito v provozu na pozemních komunikacích," upozornila mluvčí.

U některých vozidel se objevují zrcadlové fólie, které rovněž nesmí být použity na čelním a na předních bočních sklech vozidel. V ostatních oknech mohou být použity pouze zrcadlové fólie schváleného typu, které mají v obou směrech částečnou propustnost, a jejich odrazová schopnost není zaměnitelná se světelnými zařízeními vozidel.

Krajské ředitelství PČR Olomouc zakoupilo ze svého rozpočtu sedm přístrojů, které budou postoupeny na jednotlivé dopravní inspektoráty. Jeden získá i oddělení dálniční policie.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

05.12 2011 22:46

Kdyby ti policejni zmrdi zasrany chodili aspon obcas po ulici a dohledly aby nam fetky nebrali radia co pak za litr nekde strelej tak to pak chapu.
I nadale si dam to nejtmavsi co je at tam neni videt. Dokud bude nezastaveni policajtum reseno jen pokutou tak na jejich stopku vubec nereaguju. Nevidel sem je totiz prez ma tmava okna.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007

06.12 2011 6:54

belmondo: kolik je ta pokuta za nezastavení?

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010

06.12 2011 7:07

mě když staví,tak vždycky když k nim dojíždím,tak už mám stažené okýnko,a jemu nedojde že mám vepředu tmavý folie, nebo alespoň mi to tak funguje.. nenapadne ho to

AK fanda
AK fanda

Registrace: 25.8. 2009

06.12 2011 9:53

tak holt nebudeme jezdit do olomouce...

sponzor

06.12 2011 9:53

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 3.2. 2009

06.12 2011 9:56

Solcik: Tobě stačí dozadu posadit ségru s brčkem a přehlédnou i že jsi přijel na lyžích

AK senior
AK senior

Registrace: 18.3. 2008

06.12 2011 12:42

Naposledy jsem to taky uhadal ze to mam kvuli tomu abych nemel porad vykradeny auto ze tam neni videt co tam mam.. Uznali ze se krade jako svin a nechali to bejt.. Sundavat nebudu
AK allstar
AK allstar

06.12 2011 12:51

Jason: Tak oni na tebe naběhnou s drahými měřáky a pak se nechají ukecat? Moc naděje ti nedávám. S hlídkou co staví z nudy to třeba zafunguje, ale pokud budou vybavení a stavět kvůli tomu, jsi druhej
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 21.9. 2010

06.12 2011 12:57

Abych Vám řekl pravdu, tak tohle řeší a má náladu řešit tak max. dopravka a několik procent nadšenců u pořádkové s tou náladou u Policie můžete klidně krást a jezdit pod vlivem
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 18.12. 2008

06.12 2011 13:00

SOLCIK.. TOHLE TI NEPOMUZE KDYZ MAJI KONTROLY NA SILNICICH KTERE JSOU PRAVE KVULI FOLIIM A UZ JSEM NARAZIL DVAKRAT... ZATIM JSEM TO JA UKECAL JEN ASI PROTO ZE RIKALI ZE ZATIM POKUTY NEDAVAJI ALE OD NOVEHO ROKU BUDOU , ZE PRY JSOU ZATIM HODNI ALE BUDOU NEKOMPROMISNI- ALE ZE PREJ KDYZ JE NEKDO DRZY TAK MU NAPARI HNED.. JA NA NE SLUSNE ZE JSEM AUTO TAK KOUPIL A NEROZUMIM TOMU..... TAKY RIKAL.. JO KDYBYS TE TAM PANE MEL normal okna tak by to byl hnussss , TAKY MNE ZDUPALI ZA CHROMOVY RAMECEK KOLEM SPZ... JINAK ZA OKNA RIKALI 1500KC NA MISTE A SUNDAT HNED, NEBO 2500 SPRAVNI RIZENI

pardon za caps lock !!!!!!!!
AK junior
AK junior

Muž

06.12 2011 13:03

Ezio:
Abych Vám řekl pravdu, tak tohle řeší a má náladu řešit tak max. dopravka a několik procent nadšenců u pořádkové s tou náladou u Policie můžete klidně krást a jezdit pod vlivem

jo kamo teoreticky mas pravdu, jen s tim rozdilem ze jim sebrali osobni ohodnoceni a to prave dostanou kdyz budou plnit plan a to jsou pokuty , to zn. cim vic pokut tim odmena nebo spis ze ji vubec dostanou.. takze prave motivaci maji.. coz je na hovno.....
AK senior
AK senior

Registrace: 18.3. 2008

06.12 2011 13:05

Hanys: Me se to stalo u normal hlidky tadyu nas v Plzenskym kraji.. Je mi jasny ze kdyz to bude s tim merakem tak jsem v prdeli to beru
AK fanda
AK fanda

Muž

06.12 2011 13:09

nějaké osobní ohodnocení nebo peněž. odměny se taky už blíží nule, jelikož na to nejsou peníze, oddělení dostávají na tyto věci přiděleno minimum nebo již vůbec nic, v následujícím roce to bude tragedie úplná, takže to platí možná u policie městské.

Z toho plyne to, že pokud Vás u silnice zastaví bílá čepice, je možné, že z toho něco kápne, pokud černá, nasmějete se a s dobrou náladou odjedete
sponzor

06.12 2011 13:09

AK junior
AK junior

Muž

06.12 2011 13:15

jooo no mne stavela dopravka bile cepice , digitalni meraky... stoji na hranicich do polska a stoji tam casto.. tam i zpet.. hajzlici jedni , jinak mestska to podle mne neresi
AK allstar
AK allstar

06.12 2011 20:26

Jak to bude pokud vuz neni muj? Pokud ho jako ridic prevazim? netusite?
AK allstar
AK allstar

06.12 2011 21:18

belmondo: Tuším. Než se to vyšetří, uschneš na služebně
AK junior
AK junior

Muž

06.12 2011 21:52

hmm beztak reknou ze sundat na miste nebo nepokracovat v jizde.. a nebo spravni rizeni..
AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 29.12. 2009

06.12 2011 21:53

hoši hoši zase dramatizujete něco co tak dramatické vůbec není..
AK allstar
AK allstar

06.12 2011 22:02

premek798:
hmm beztak reknou ze sundat na miste .

coz muze byt teda stazeni okynek? vetsinou se to tyka asi prednich dveri ne?
AK allstar
AK allstar

06.12 2011 22:03

Jsou situace, kdy okamžitě na místě nestáhnout znamená dost průser
AK junior
AK junior

Muž

06.12 2011 22:32

vim ze mi i ten polda radil dat zrcadlove.. ty jsou pry nepruhledne zvenku ale pruhledne v limitu zevnitr
sponzor

06.12 2011 22:32

AK allstar
AK allstar

06.12 2011 22:40

premek798: Podle nového znění nevyhovuje. Je třeba vidět toho úda, co se domnívá, že při psaní sms zvládne ještě i řídit.
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008

06.12 2011 23:03

Tady je filozofů
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 24.8. 2010

06.12 2011 23:25

premek798:
vim ze mi i ten polda radil dat zrcadlove.. ty jsou pry nepruhledne zvenku ale pruhledne v limitu zevnitr

Na předních oknech bys stejně nesměl mít ani ty zrcadlovky.., pokud si nekoupíš starou šunku, kde od výroby nejsou tónované okna.
Já mám teď na celém autě SunTeky 10% a jediný problém je, když parkuju večer a stáhnu okno, tak táhne na přítelkyni.. : )
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 13.12. 2008

06.12 2011 23:34

premek798:
Jak píše Hanys,zrcadla už nesmí být,protože argument policie je,že nemáš oční kontakt s chodci na přechodu a taky,že když tě zastavují tak netuší jestli na ně nemíříš zbraní,ale když jsem se ptal policisty jak je to se zadními bočními skly ve dveřích?tak mi řekl,tam si mějte co chcete,ale už se nedokázal vyjádřit na otázku,když mi vzadu budou sedět dva ukrajinci s kalašnikovem,tak na to přijde jak?Jinak zrcadla jsou úžasná věc,už se mi taky stalo,když jsem stál na parkovišti,tak vedle mne zastavil nějaký golf,vystoupila asi 18letá holčina v minisukni takovým stylem,že:levou nohu ven a dlouho hledala něco v kabelce na pravém sedadle nakonec vystoupila a ještě se celá(včetně účesu a make-upu upravovala u mého předního levého okna...ale to netušila,že za ním sedí úchyl. Jak říkám:zrcadla jsou fajn a budu za ně bojovat dokud to půjde.
Naposledy upravil radimp76 dne 06.12 2011 23:46, celkově upraveno 1 krát. (2% původního příspěvku)
AK allstar
AK allstar

06.12 2011 23:44

radimp76: Bojovat nemusíš, stačí usilovně šetřit
AK fanda
AK fanda

Muž

07.12 2011 0:56

belmondo:
Jak to bude pokud vuz neni muj? Pokud ho jako ridic prevazim? netusite?

máš si před každou jízdou zkontrolovat vůz a ujistit se, že splňuje technické požadavky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email