Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 13 prosince 2025
Celkem je zde 986 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: M4rt1nkl
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 49 490
Online návštěvníků
Návštěvníků: 986
Uživatelů: 0
Celkem: 986

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 24.1. 2012

15.04 2015 12:01

zepelin: fyziku som nemal velmi rad. Stale nechapem ako moze "trochu blbej cep" sposobit vibracie auta?

Ja som mal tak vylagrovane ramena, ze pri brzdeni a rozbehu to buchlo az sa ludia otocili. Ale ziadne vibracie neboli...

sponzor

15.04 2015 12:01

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 2.1. 2012

15.04 2015 12:42

letos po nandání nových letních R18 mi to od 110 km/h a výš taky vibrovalo, až třetí vyvážení v Best Drivu na Nádražní, Praha 5 mi pomohlo. Mají tam nějakou mašinu na simulaci vozovky a pokud ani to nepomůže, tak bych si na geometrii nechal udělat sbíhavost, to mi dělalo ještě tenkrát na Passatu B5. A když ani to ne, tak pak bych se zaměřil na tu nápravu.

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 18.11. 2011

15.04 2015 13:20

enc0re, cap samozrejme ziadne vibracie sposobit nemoze, ale dokonale nie je nic, ani lozisko, ani disk, ani pneumatika, vibracie tam vzdy budu, neda sa im vyhnut...a cim vacsie vole tam su, tym menej su utlmovane a prejavia sa...hej, ak mas kolesa ozaj v super stave, nebude to triast, aj ked budes mat rozbitu napravu...ale "vyriesit" silne vibracie novou napravou nie je ziadne riesenie, rozbije sa vdaka nim rychlo znova...treba riesit pricinu, nie nasledky

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 16.1. 2013

15.04 2015 14:43

Tak cep samozrejme ze vibrace muze zpusobit, tim ze je tam vule tak ma sklon k ,,tukani,, v krajnich pozicich a kolo neni vedeno stabilne a muze zacit az rezonovat v kmitani coz zpusobi vibrace. Najit na aute neco je mnohdy velmi slozite, viz moje kara, kde to nikdo nedokazal. Jinak se mi nezda ze by to nebylo videt pokud za to nekdo vzal nejakou pakou a zkusil to. Spise nemel porovnani se zdravym kusem ?!

AK junior
AK junior

Muž

15.04 2015 16:17

Ale tu je rec o pravidelnych vibraciach od 100-130kmh, tie nemoze sposobovat cap, ale jedine rotujuca nevystredena hmota, takze pricinu treba hladat tam A ako acek spravne povedal, staticke vyvazenie je rovnako dolezite, ako dynamicke, co z toho, ze dynamicky je koleso pri urcitych otackach vyvazene na nulu, ked staticky hadze ako svina, ci uz disk, alebo pneu, potom sa nie je co cudovat, ze vibruje pri jazde ci brzdeni, ked sa casom vybrusia aj kotuce do osmicky...

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 6.3. 2014

15.04 2015 17:54

p3pino:

jaaaj sorry, zase jsem si spletl jména..já koukal na tu a4 koníkovu a myslel jsem, že to si ty..

AK batole
AK batole

Muž

15.04 2015 18:14

enc0re:

tak já se pokusim ti to trochu vysvětlit..víš jakou má vůli čep když je špatnej? co to dělá s kolem když ho máš na heveru? tak si představ co to s nim dělá v určitých rychlostech,,k tomu připočítej těžký kola a seš tam..

AK batole
AK batole

Muž

15.04 2015 18:17

krysimlade (15.04 2015 14:43) orig:
Tak cep samozrejme ze vibrace muze zpusobit, tim ze je tam vule tak ma sklon k ,,tukani,, v krajnich pozicich a kolo neni vedeno stabilne a muze zacit az rezonovat v kmitani coz zpusobi vibrace.

přesně takhle to je..tady neni co popírat hoši..

sponzor

15.04 2015 18:17

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK junior
AK junior

Muž

15.04 2015 21:27

Akoze nie je co popierat? Keby si trosku nad tym uvazoval, tak by si si vsimol, ze enc0re jasne napisal, ze mal capy vymlatene a nic mu nevibrovalo, ja osobne mam rovnaku skusenost tiez, mal som aj ramena uplne rozbite, a predstav si, ze nic nevibrovalo Takze tvoje jednoznacne vysvetlenie, ako to teda je, dostalo vaznu trhlinu Asi tazko moze volny cap SPOSOBOVAT vibracie, je to staticka suciastka, takze ona nikdy vibracie sposobovat nemoze, aj keby velmi chcela, rovnako nie tlmic a podobne, ak su v zlom stave, tak mozu vibracie iba umoznovat...a rozbite capy aj brzdove kotuce mozete pri vibraciach menit kolko len chcete, o chvilu ich mate nazad, skus trikrat hadat, preco Poradim len tolko, ze ta vasa teoria, myliaca si pricinu s nasledkami, vam na to neodpovie

AK batole
AK batole

Muž

15.04 2015 22:04

MION (15.04 2015 21:27) orig:
Keby si trosku nad tym uvazoval

uvažovat by jsi měl hlavně ty..

mal som aj ramena uplne rozbite,

to mluví samo za sebe..

dostalo vaznu trhlinu

to je fakt, když jsem se dneska zvedal z gauče, roztrhly se mi gatě přímo na prdeli

Poradim len tolko

ty už radši nic nerad..bud tak hodnej

AK junior
AK junior

Muž

15.04 2015 22:40

No ako vidim, urazanie sa ti ide lepsie ako to logicke uvazovanie Tazko moze nieco mluvit samo za sebe, ak nevies, ake boli suvislosti, tie ramena boli rozbite na aute, ktore som kupil, samozrejme, ze som ich vymenil, no to nijako nesuvisi s tym, ze nedokazes priznat, ze nielen tvoja teoria, ale uz aj gate maju trhliny No zatial sa nikto nejako nestazoval, ze by som niekomu zle radil, a ja rad ludom pomaham, ak mozem, takze ta musim sklamat Samozrejme nikto nie je neomylny, no kazdy si nastastie moze slobodne vybrat, ci bude pocuvat mna alebo teba, v tomto pripade bud zisti pricinu vibrovania a ma klud, alebo bude nonstop menit capy

AK batole
AK batole

Muž

15.04 2015 22:59

ale prosimtebe, mi neříkej, že tě to nějak urazilo,, zase nebud tak vztahovačnej..

diskuze byla - ,,co může způsobovat,, - a pokud tvrdíš, že absolutně nemůže,,tak podle mě neznáš základní principi..to je celý

to ovšem nemění nic na faktu, že chceš někomu dobře poradit a že to myslíš třeba dobře a že jsi třeba bombovej kluk..

tot vše..

AK batole
AK batole

Registrace: 30.9. 2010

18.04 2015 10:41

velmi si cením každe reakce ale kdybych hledal vymluvy namísto duvodu tak dneska jezdim jeste na kole...nicmene zacal jsem zakladem zajet jinam převazit a je po problemu...vibrace odstraněny

AK batole
AK batole

Muž

18.04 2015 14:12

Koník (11.04 2015 12:22) orig:
na zimních 15" to nic nedelá na 17" už to cítit de a na 18"celkem slušně... kola vyvažená srovnaná....za každou pomoc díky b5 afn

tak tady se už ničemu nedivim..příště založim téma ,,koupil jsem si sýrovou bagetu, ale sýr tam nebyl,,

AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 4.12. 2007

19.04 2015 8:24

Konik: No super..Ale už si kup sadu ramen na přední nápravu.Do zimy se bude jistě hodit (tedy pokud nebude auto jen stát v garáži)..

AK batole
AK batole

Muž

19.04 2015 12:04

zepelin (18.04 2015 14:12) orig :

tak tady se už ničemu nedivim..příště založim téma ,,koupil jsem si sýrovou bagetu, ale sýr tam nebyl,,

Inac toto mal napisane uz od zaciatku.

Ale kludne si dalej opravuj pripadne vibracie menenim dielov napravy

sponzor

19.04 2015 12:04

AK batole
AK batole

19.04 2015 14:55

NOVON (Ne, 19.04, 2015 8:24) orig :
Konik: No super..Ale už si kup sadu ramen na přední nápravu.Do zimy se bude jistě hodit (tedy pokud nebude auto jen stát v garáži)..
pokud bude třeba nemám problem, myslím že zrovna kosti není to dražší co tě na autě muže potkat...

AK batole
AK batole

19.04 2015 14:57

zepelin (So, 18.04, 2015 14:12) orig :

nechapu?? mužeš mi to prosim osvětlit?

AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 4.12. 2007

19.04 2015 15:16

Jan Kosa: No čoveče..Co hulíš za matroš??
Předčepí nebo záčepí palic??

AK batole
AK batole

Muž

19.04 2015 19:39

Koník (19.04 2015 14:57) orig:
nechapu?? mužeš mi to prosim osvětlit?

prd na to..když nemám vyvážený kola, tak se neptám co že mi to vibruje..radši vůbec nehledě na to, že na začátku v prvním příspěvku píšeš, že si vyzkoušel tři sady kol a všechny rovný a vyvážený,,

enc0re:

no..právě proto..

AK junior
AK junior

Muž

19.04 2015 21:47

Poviem to este posledny raz, pre tych menej chapavych, ze ani vyvazenie nic nezarucuje, je to iba dynamicke vyvazenie pri urcitych otackach, a ak clovek nie je osobne pri tom, nema odkial vediet, v akom stave su disky ci pneu, tazko moze niekto potom obvinovat jeho...velmi dobre viem, co za "odbornici" robia v pneuservisoch, ktori sa autam rozumeju asi tak, ako velka cast tu pritomnych, ktori disk s pneu, vyvazene na nuly, povazuju automaticky za OK - pritom som zazil x-krat, ze disk hadzal, pneu hadzala ako svina a ani len neupozornili, ze je to staticky uplne mimo, ze to bude robit problemy...ako profici v tejto oblasti by mali vediet, ze dynamicke vyvazenie nestaci, ale teoria a prax su nanestastie dve uplne odlisne veci a potom to takto dopadne, clovek hlada pomoc kade-tade na forach, lebo na servisy sa neda spolahnut a casto urobia viac skody, ako osohu No ale zase fora maju na druhej strane svoje vlastne specifika, kde "skuseni" radia tym bezradnym, co tiez casto narobi viac skody ako osohu

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 11.9. 2008

19.04 2015 23:44

by som dodal, ze ty co robia v pneuservisoch sa autam rozumiet nemusia, ved najlepsiu pracu co sa tyka kolies by mali odvadzat pneuservisy nie autoservisy a pod ruky im vidis v maloktorom servise. Castokrat obycajny deto v garazi odvedie lepsiu pracu ako v znackovom pneuservise co som sa presvedcil na vlastne oci... kde dedulo ma doma pneuservis v garazi, kde obuva a robi kolesa na ktore sa neodvazi ani plne vybaveny pneuservis alebo sa snazia od toho davat ruky prec. On to robil s kludom, naviac rovnal disky jak plech tak litaky, neviem ako ale robil to poctivo kvalitne kedze som si unho nechaval rovnat disky za polovicnu cenu ako firmy po ktorych ostavalo viditelne to, ze ich rovnali alebo to dokonca nespravili ani tak dobre ako on.

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 6.7. 2014

20.04 2015 1:32

To neni muj prvni objev, ktery nebyl pochopen. Kdysi jsem si uvedomil, ze vse se muze sirit max. rychlosti svetla - krome spatnych zprav, ktere se siri podle vlastnich zakonitosti. Zkonstruoval jsem tedy pohon pohaneny zlymi zpravami. Mohl byt velice efektivni zejmena v kosmonautice, ale oficialni veda ho odmitla se zduvodnenim, ze kdyby se s nim nekam priletelo, ohlas by byl natolik spatny, ze se tam vubec nevyplatilo letet...

AK batole
AK batole

Muž

20.04 2015 8:11

Inac, na zaciatku som aj pisal, nech skusi v inom servise vyvazit. A HLA*, pomohlo...

sponzor

20.04 2015 8:11

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 16.1. 2013

20.04 2015 10:03

Tak ja tedy nevim,...

Mel jsem za to, ze kola se prehodila aby se vyloucilo mozne vibrovani nevyvazenim. Pokud se pouzila troje kola, tak z ceho ta kola byla ?! Pokud z jineho auta kde to nevibrovalo a na tomhle ano, pak je to jeste vice zahadnejsi. Vyvazeni je taky uz trosku alchymie, ale je pravdou, ze nejde o stroj, ale o lidi co s nim delaji. Starej dobrej vyvazaovaci stroj dokaze kdyz je kalibrovanej s sikovnym mechosem vyvazit kazdy vyvazitelny kolo a naopak.

Ja bych to LOCK, protoze je to nejaky UFO...

AK junior
AK junior

Muž

20.04 2015 16:07

Nie je v tom ziadne UFO, je to naopak velmi jednoduche - je obrovsky rozdiel tocit kolesom malymi otackami vo vzduchu, nezatazeneho ziadnymi silami, nez tocit s nim v realnej prevadzke, casto s ovela vyssimi otackami a hlavne zatazene vsetkymi silami, ktore nanho posobia, to by sa muselo vyvazovat priamo za jazdy na aute, co v praxi nehrozi, okrem toho staticka odchylka od symetrie sa vyvazenim nenapravi, ak teda napriklad hadze disk alebo pneumatika, zavazia tieto odchylky dynamicky vyvazia, takze na vyvazovacke vo vzduchu sa bude tvarit ako pekny symetricky rotujuci predmet, ale kedze pri jazde je koleso na zemi, nie vo vzduchu, tak zakonite bude hadzat a nicit lozisko, capy aj kotuce...a ako teraz vidno, neda sa na nic spolahnut, ani na prehodenie kolies, kedze clovek nema istotu, ci su naozaj OK...

AK allstar
AK allstar

Registrace: 3.2. 2009

20.04 2015 16:57

krysimlade:
Citace:
Ja bych to LOCK, protoze je to nejaky UFO...

Jaképak ufo, tohle téma se tu kolovrátkově opakuje, ať už jde o vibrace nebo v horším případě o vybrace
A ve většině případů to bylo, světe div se, nevyváženými koly ...

AK batole
AK batole

26.04 2015 10:52

zepelin (Ne, 19.04, 2015 19:39) orig :

prd na to..když nemám vyvážený kola, tak se neptám co že mi to vibruje..radši vůbec nehledě na to, že na začátku v prvním příspěvku píšeš, že si vyzkoušel tři sady kol a všechny rovný a vyvážený,,

enc0re:

no..právě proto..

jen pro informaci ty kola jsou cca měsíc nahozený, nwm jak u vás ale když si nechám u borca nahodit gumy čekám že to udělá ok a ne že přijedu do jiného pneuser a tam mi převaží všechny 4 kusy...a radši se zeptám( snažím se zjistit sám co a jak)...protože 90% mechaniků měniču jsou prachsprostí hokynáři...

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 30.12. 2010

26.04 2015 11:57

Hodně dělá optimalizování pneu na ráfku.Ten kdo to tam nacpe a zjistí půl tuny závaží a dá ho tam je vocas.U takový situace je dobrý pneu na disku pootočit a tím snížit množství závaží.A to nedělá každej pneuservis že.

AK batole
AK batole

26.04 2015 14:08

áček (Ne, 26.04, 2015 11:57) orig :
Hodně dělá optimalizování pneu na ráfku.Ten kdo to tam nacpe a zjistí půl tuny závaží a dá ho tam je vocas.U takový situace je dobrý pneu na disku pootočit a tím snížit množství závaží.A to nedělá každej pneuservis že.

radši bych to uzavřel...prostě kola jsem nechal převažit jinde a je po problému...ale to je přesně co jsem říkal o příspěvek vejš "mrdnu to tam, hlavně ať to mám z krku a mužu kasírovat"...

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Možná podobná témata
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email