Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 dubna 2025
Celkem je zde 100 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: lunto
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 3
Uživatelů celkem: 49 158
Online návštěvníků
Návštěvníků: 98
Uživatelů: 2
Celkem: 100

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 8.6. 2009

19.04 2012 7:48

Ahoj,

nevíte prosím kde a na jaké pozici je relé el. ovládání oken?
Jde konkrétně o cabrio. Díky

sponzor

19.04 2012 7:48

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 13.7. 2009

19.04 2012 8:22

je dole pod volantam v držáku na relátka, když odděláš tu poličku nepamatuju si číslo, ale je na něm pověšená pojistka, tak by ti to mohlo pomoct ( kdybych byl doma, řekl bych ti to )

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 6.10. 2006

19.04 2012 10:43

no hlavně ho poznáš tak, že je přes dvě pozice Zlobí?

AK nováček
AK nováček

Muž

20.04 2012 12:37

maczaCZ:

Přestali jít okna, tak sem to vzal na diagnostiku a ta hlásí releé el. ovládání oken.
Tak díky za echo, zkusim zjistit jak bez zničení sundat tu poličku a juknout na relé. ZAtim díky

AK fanatik
AK fanatik

Muž

20.04 2012 13:45

paranek: Pokličku? Jakou pokličku ?
Jinak cabrio neznám, ale kdyby bylo špatný tak nějaký relé na okna mám

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 14.1. 2011

20.04 2012 14:04

pocuj tam nieje ziadna poklicka tam sa dostava zo spodu odsrobujes ten panel pod volantom je tam asi na 5 sroboch a tam sa potom dostanes k relatkam a na okna je to najväcsie co tam je aj mna sem tam neposlucha veru a macza neviem ake relatka mas ty ale na cabrio je rozdielne ako na b4 aspon co ja mam v v b4 sedan a je v elektrike tak je tam rozdielne ale inak nahod niake cisla az mas mozno by som zobral do rezervy az by si mal take ako potrebujem

AK fanatik
AK fanatik

Muž

20.04 2012 14:31

ja mam nejake z coupecka, to by mohlo byt na stejne platforme jak cabrio. tech rele je hodne druhu. Opisu ty, co mam a DAM* vedet

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 13.7. 2009

20.04 2012 19:53

Né poklička, ale polička, naučte se číst vy dva jsou tam 3 nebo 4 šrouby, většinou 8 ořech

sponzor

20.04 2012 19:53

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanatik
AK fanatik

Muž

20.04 2012 20:05

stane se no

AK nováček
AK nováček

Muž

29.04 2012 22:00

maczaCZ:

No podle nakresu to ma byt rele na pozici 5 a na pozici 10. Ty sem zkousel.
Na druhem schema bylo i to rele pres 2 pozice.
To je taky na okna?
Diagnostika hlasi spatne rele a do ovladacu nejde proud....

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 14.1. 2011

29.04 2012 23:02

ano aj to je na okna to cez dve pozicie ale ked nejde do ovladacov ziadna stava tak to by som videl niekde na cvaknute kable ale kazdopadne pozri aj to relatko

AK fanatik
AK fanatik

Muž

30.04 2012 20:43

jj, to pres dve pozice je na okna. Kable byvaji cvaknute v pruchodce dveri u ridice(spolujezdce).

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 3.10. 2006

30.04 2012 20:51

Hele kluci já vám do toho nechci kecat chápu že diagnostika je pro mnohé modla ale nestálo by za to vzít multimetr a proveřit zda nejsou někde přerušené kebeli ? diagnostika ti neřekne zlomený kabel jak píše macza vetšínou se to láme ve dveřích....

AK nováček
AK nováček

Muž

30.04 2012 21:44

Krysar:
Hele kluci já vám do toho nechci kecat chápu že diagnostika je pro mnohé modla ale nestálo by za to vzít multimetr a proveřit zda nejsou někde přerušené kebeli ? diagnostika ti neřekne zlomený kabel jak píše macza vetšínou se to láme ve dveřích....

No rozumim Ti. Ale tohle bohužel neni jak 4ka Golf kde do dveří vede 5 kabelů. sem VEDE 5 KABELŮ DO KAŽDÝHO OKNA + ovládání zrcátek a zámku.
Dělá to bezmála 40 kabelů. Je zkoušej jestli to neni přerušený. Navíc tam neni ve dveřích ani kostka jako na novejch autech kde by to šlo oměřit.
Ty kabely sou ze dveří natvrdo až do pojistkovky.
Takže to velký černý hovado (363) přes 2 pozice je relátko na okna??
To je podle ETky od airbagů....
A nepůjčil by někdo případně na vyzkoušení? Abych nebyl za trubku až zavolám autoelektrikáře a on mi řekne že to je relé Díky

Jinak stahovačka je OK, dneska sem sundal tapec a okno jezdí nahoru a dolů

P.SS. Tak nevim, koukal sem ještě do Etky a Etka tvrdí, že relé el. stahování oken sou celkem 4:
strana spolujezdec relé pozice 13+16 (203ky zkusim zítra jiné)
strana řidiče relé pozice 20+21 (ty svítěj novotou)

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 26.1. 2012

31.05 2015 21:07

Jak jsi nakonec dopadl? Vyřešil jsi to?
Mám podobný problém.
Prostředním tlačítkem okna stáhnu, ale když je chci vytáhnout, tak jede jen řidičovo.
A zbytek oken musím vytáhnout postupně a to na několikrát, protože se i stane, že vytahuju jedno okno a druhé se spustí. Prostě chaos zavřít všechny okna.
Dá se teda přes diagnostiku zjistit co je špatně? Tobě to ukazovalo špatné relé a přišel jsi na to které?

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 12.11. 2010

01.06 2015 11:32

ja som na sedane riesil mrtve okna a podla mna by stalo za skusku vsetky tie relatka vybrat, oddeklovat a pozriet plosaky, ja som tam mal jeden spoj odpaleny. stacilo preletovat a facha jak za mlada.

sponzor

01.06 2015 11:32

AK senior
AK senior

Muž

01.06 2015 17:54

Nepomohlo.
Propájel jsem všechny spoje a bez výsledku. Prošel všechny další relátka a jsou o.k.
Pořád to stejné. Prostředním tlačítkem stáhnu okna a když je chci vytáhnout jde jen řidičovo.
V relátku cvaká už po otočení klíčkem do polohy "kontrolky" i v něm cveká jak mačkám prostřední tlačítko, ale nezvedne všechna okna.

Jsem si to posral sám, když jsem relátko na stahování oken zaměnil s relátkem na stěrače a relátko na stahování oken to prostě nedalo odrovnal jsem ho.
Relátko na stěrače a ostřikovače funguje.

AK senior
AK senior

Registrace: 3.5. 2008

01.06 2015 19:02

Bojuš: Ja si pockam az to vyresis a pak se od toho odpichnu, neb me to zase dela to, ze jak uvolnim strechu, tak obcas ty okna prestanou fachat

Divny je, ze kdyz je strecha natazena a zacvakla, tak to nedela, ale jak ji uvolnim, tak to obcas prestane fachat a kontrolka strechy porad blika.

AK senior
AK senior

Muž

01.06 2015 19:20

Už jsem se o studených spojích v relátku stahování oken dočetl i na jiných fórech. (Hawkeye: Což by možná mohl být Tvůj případ, kdy Ti okna občas fungují a pak zase ne):
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz

audiklub.cz

audiklub.cz

audiklub.cz

Ale tohle nebude můj případ, takhle z ničeho nic, když jsem se v relátkách hrabal. Jsem něco někde posral a možná právě to relátko.... těžko říct, když jsem ho vyzkoušel zapojit na otestování jak se na jednom z odkazů píše, tak jedna z cívek v relátku spíná. Jen, když ho zapojím do auta, tak okna nevyjedou nahoru a v relátku 203 i 367 cvaká.

Já jsem na konci sil, které jsem byl schopen do toho dát a čemu ještě jakž takž rozumím...no rozumím, když jsem schopen i přehodit relátka. To tam nemůžou být tak udělané pro blbce, aby se nedaly zaměnit!

Že já do nich vůbec lezl, kvůli stropní lampě, kdy nakonec stačilo jen odpojit a zapojit baterku, aby fungovalo jak mělo.

Jinak se celé ovládání oken skládá ze tří relátek. 2 jsou jednolůžkové (8A0 951 253 A, 203) 30amper relé, které jsou pro středové tlačítko, jedno ovládá okna nahoru a druhé dolů. A k tomu dvě 30A tepelné pojistky (443 937 105 A)
Třetí je dvojité relé (8G0 959 257 A, 367).

Pojistky jsem prošel všechny co jsem na autě našel, propípal i ty 30A, které jsou v kovovém obalu a všechny jsou o.k.
Rozkuchal 203 relátka a jsou dobré, spínají. Propájel jak se jen dalo relátko 367.

Tekže se vydám na diagnostiku s případným měněním relátek.

AK senior
AK senior

Muž

02.06 2015 21:08

Dnes jsem tomu dal poslední šanci, ale bez ůspěchu.
Zítra se jede na diagnostiku.

Relé 367 cvaká. Jsou v něm tři malá relátka.
Jedno sepne při otočení klíčem.
Druhé sepne při zmáčknutí prostředního tlačítka na spouštění oken, kdy taky všechna okna sjedou.
Třetí relé sepne při zmáčknutí prostředního tlačítka na vytažení oken, ale vyjede jen okno řidiče.
V posledních dvou případech k tomu ještě spíná jedno z relátek 203. Druhé se po celou dobu ani nehne a přitom funguje.

Jinak okna se dají jednotlivě vytáhnout pomocí tlačítek na dveřích řidiče. Sice je to boj, když jedno vyjíždí a druhé (někdy i dva najednou) o kousek sjede a zase naopak, ale po pár pokusech se podaří zavřít všechny.

Teď zatím můžu jen polemizovat, že bude chyba někde na cestě k druhému relátku 203 nebo relé 367 je v háji, byť v něm relátka spínají, ale elektronika z nich nic nepošle dál, protože tím jak jsem relátka mezi sebou přehodil se v něm cosi spálilo, okem nepostřehnutelné.

Hawkeye: : Díval jsi se do relé 367 zda tam máš studený spoj?

AK senior
AK senior

Muž

03.06 2015 21:16

Tak relé 367 je kaput.
Scháním "nové", starší a funkční. Možná jsem už jedno sehnal, ale zatím to není 100% jisté, že bude.
Kdyby kdo měl ať nabídne, díky.

AK senior
AK senior

Muž

23.07 2015 20:57

Funkční relé se zatím řeší.
Jen takový dotaz, prosba zda by se našel v Moravskoslezkém kraji frajer přes autoelektriku a podíval se mi na to stahování oken.....? Než začnu utrácet nekřesťanské peníze za nové díly. Nechce se mi jít cestou pokus omyl.

AK senior
AK senior

Muž

02.08 2015 13:11

Frajer se našel, ale i tak si s tím nevíme rady. VAG hlásí vše o.k. a stejně okna prostředním tlačítkem nevytáhnu. Pojistky jsou o.k., prohodili jsme i prostřední tlačítko a relátka a bez výsledku.

Taky řeší ovládání el. střechy a neví si rady.
Proto splečně žádáme o pomoc kohokoliv kdo se vyzná v eletrice na cabriu a uměl by třeba jen poradit po telefonu na co se zaměřit při mém problému s okny a jeho problému se stažením el. střechy.
Díky.

AK senior
AK senior

Registrace: 3.5. 2008

08.09 2015 14:16

Bojuš: Ja se v tom postupne taky vrtam a u me to cece vypada na zamek vika strechy. Zjistil jsem, ze ta mrcha nejak nezamyka, ale jak tam vrazim treba imbus, tak je vse zda se ok. Tudiz ted pujdu po mikrospinacich.

sponzor

08.09 2015 14:16

AK senior
AK senior

Muž

08.09 2015 14:36

Já už se v tom dávno nevrtám, nerozumím tomu Autoelektrika pro mě byla vždy španělská vesnice, ale vždycky jsem si musel něco dokazovat, vzdal jsem to.

Kámoš co řeší el. střechu má VAG, ale neví jak si v těch jedničkách a nulách má pro sebe přeložit chyby, co tak má být a co ne a po čem pak jít... proto scháníme někoho kdo se v cabriích vyzná a uměl by třeba jen po telefonu poradit.

Jinak při uvolnění el. střechy okna nesjednou. Ony sjíždí jen u manuální střechy, aby se udělal prostor pro manipulaci při skládání střechy, tak stejně jako pak při natahování střechy.
To mi funguje, fachá mi i vše kolem stahování a natahování střechy. Jen prostě okna nevytáhnu všechny najednou středovým tlačítkem, ať je střecha natažená, stažená, dveře zavřeny, otevřeny, atd..... a tohle je od té chvíle co jsem se hrabal v relátkách a přehodil relé stahování oken s relé na stěrače.

AK senior
AK senior

Muž

19.09 2015 10:38

"Nové" relé mám doma a problém je pořád stejný. Už jsem to chtěl celé složit zpátky, nechat být, a jak bude zase chuť tohle řešit, dát to rovnou autoelektrikáři.

ALE zase jsem si chtěl něco naposled dokázat a ještě jsem se na to mrknul, které relátka spínají při použítí středového tlačítka a bylo mi divné, že jedno z oněch relé (které jsem si podle čísla našel na netu) je pro klimatizaci (kterou ani nemám) a tímto jsem vlastně našel prohozené dva malé relátka.
Okna opět fungují!!!

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 12.11. 2010

19.09 2015 16:54

mozno by nebolo odveci zdokumentovat, ktore rele na ktorej pozicii mas, pre pripadnych dalsich prichodzich. s relatkami sa cachruje pomerne bezne...

AK senior
AK senior

Muž

19.09 2015 19:48

Právě, že se s nimi čachruje dost často, pak se vytahují i celé pozice, aby byl k nim přístup a je to hned rozházené.
To by nemělo smysl, protože jsem se ujistil v tom, co cabrio to originál. A taky jsem celou dobu hledal na netu a viděl různých obrázků, fotek a schémat, a ani jedno se neshodovalo s tím jak mám rozmístěné relé já.
Je to individuální.
Hlavně je ůplně naprd, že jdou mezi sebou zaměnit!
Člověk musí hlavně dát bacha, aby sedělo rozmístění a počet pinů na relé s dráty ve zdířce (konektoru).
Vůbec nehraje roli to (jak jsem si já bláhově myslel), že byť jsou dva, tři relé stejná nemusí být i ve stejně barevných zdířkách!

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 15.3. 2012

19.09 2015 21:57

paranek: Já si okna dodělával a jediný co jsem potřeboval je právě to relátko 363, jak píšeš - velký hovado. To by tě mělo zajímat. Já na kabelu k němu mám třeba ještě pojistku, když se něco posere, vyhoří a okna nejdou, ale jak píšu je to custom řešení

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email