Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 14 června 2025
Celkem je zde 512 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Michal2314
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 49 241
Online návštěvníků
Návštěvníků: 512
Uživatelů: 0
Celkem: 512

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
Iron throner

Registrace: 28.8. 2006

04.03 2012 14:47

Jak jsem již předeslal, tento rok bude ve znamení propojování spolupráce s importérem Audi a to tak, aby to přinášelo užitek především lidem, kteří Audi mají rádi.

Jedním z celkem velkých témat je zlepšení situace na poli autorizovaných servisů, kdy si IVG na náš popud začalo uvědomovat, že ne vše je zcela ideální a dobré.
Každopádně co bylo bylo a teď můžeme konečně šlápnout do pedálů.

nástin jak by to ve finále mohlo vypadat:
- pro začátek dvě autorizovaná Audi/Audiklub servisní místa (čechy/morava)
- v každém tomto místě by byl člověk, který by se věnoval výhradně audiklubákům, kteří by tam přijeli servisovat
- všechny služby se slevou vázanou na AUDIKLUB Kartu
- díky členství v audiklubu nadstandardní služby mimo běžný rámec

Obecně je nicméně i velká vůle zlepšit zdejší podmínky servisních a dealerských míst co do kvality a přístupu k zákazníkům. Což jak všichni víme není zdaleka ideální.
Proto v nejbližší době bychom s IVG udělali jednání (možná i online, aby se mohlo zůčastnit více lidí z AK) a tam bychom prodiskutovali stav, co se nám nelíbí, kde nás co štve, proč někdo raději jede do německa atp.

Na jednání bude krom jiného přítomen i člověk, který má přímou zodpovědnost za kvalitu servisů v ČR, takže se tyto informace dostanou přímo ke zdroji.

Jsou to první kroky k tomu, aby se nikdo nemusel obávat servisovat tam nebo jinde a aby bylo zaručeno (minimálně servisními místy pro členy audiklubu), že kvalita bude odpovídat západu.
Kdo jiný než my, do toho mají co říct?

O všem budu samozřejmě dopředu informovat, ale rád bych aby mi napsali ti (sz nebo sem) kdo by se rádi takového jednání zůčastnili, abychom pro kvalitu také něco udělali.

Naposledy upravil Kriznik dne 03.10 2012 16:30, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)

sponzor

04.03 2012 14:47

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK senior
AK senior

Registrace: 18.8. 2010

04.03 2012 14:57

Kriznik: Myslíš, že by bylo možné je přesvědčit, aby změnili "mentalitu" oprav, tj. aby servisy primárně opravovaly (kde je to možné) a nebyly jen přehazovači dílů (často metodou pokus-omyl, kdy i neúspěšnou opravu je třeba zacvakat)?

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

04.03 2012 17:51

Tohle je opravdu potreba. Skoda ze to IVG cvaklo az ted.

Freddy: popsal si to presne

Jinak chvalim snahu IVG jen si nedokazu predstavit jestli to klapne i v realu. Ze by kvuli nam dali i jine mechaniky a ne ty trdla jejichz jedinej zdroj k tragicke vyplate je usetreny olej nebo vymenej dil kterej vadnej nebyl?

Stav autorizovanejch servisu je jedna velka katastrofa a je dobre ze si to dovozce uvedomil. Otazkou je zda se mu podari takhle hodne posramocenou reputaci vubec napravit. Osobne tomu neverim a tak bohaty aby nekdo jen experimentoval na mem aute nejsem

Iron throner

04.03 2012 17:55

Jsem si skoro jistej, že pokud vznikne AUDIKLUB-AUDI servis centrum, tak si daj zatracenýho majzla aby to fungovalo tak, jak si představujeme.

Je to krok správným směrem a teď je i na nás abychom se k tomu postavili - viz avizované jednání.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

04.03 2012 18:25

Chválím jakoukoli snahu cokoli změnit k lepšímu byť jen trochu. Ale můj názor je, že je to snaha utopická.

Těch pár lidí s 10let a více starým autem, kteří někam přijedou s krabicí vlastních dílů stárlajn a se slovem SLEVA napsaným na čele pro ně není zajímavá klientela - naopak. Takže bych byl s tou akcí velice opatrný, protože ta snaha může být dokonce kontraproduktivní.

IVG má a mělo vlastní mechanismy, problém není v jejich absenci, problém je v tom, že jaksi snaha změnit povahu českou je velké sousto. Proč zastavili soutěž o TopServis ČR nevím, pravděpodobně proto, protože to opakovaně vyhrával Kyjov a ten není v Ph.

Jinak držím palce.

Iron throner

04.03 2012 18:27

nikdo tady nemluví o 10 a více let starých autech nebo vlastních dílech.
(lidi co si vozí vlastní díly nejsou imho cílovka vůbec nikoho)

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 5.6. 2008

04.03 2012 20:21

Kriznik: Imho když se mluví o starých dílech a vozech, mohlo by audi porozumovat, proč na starší vozy (nepříklad na mé cpé či starší vozy ) nedělají náhradní díly a pokud ano tak za nehorázné peníze a u konkurence ano.

Iron throner

04.03 2012 20:29

to fakt importér nevyřeší
díly se vyrábí v celém koncernu 10let a šmitec

soudnost, tohle je o něčem úplně jiném

sponzor

04.03 2012 20:29

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 1.12. 2007

04.03 2012 20:31

Ja zkusil autorizak dvakrat a vzdy tragedie, jak tam clovek nema znameho tak na nej cekaj jak na slepici, kterou oskubou.

Rad se zucastnim diskuse

AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.03 2012 20:31

Kriznik: To samozřejmě importér těžko vyřeší. Proto jsem psal audi. Ale je mi jasný, že to už je vyší lvl... Ale i tak tleskám novým změnám jak na klubu tak s IVG.

Iron throner

04.03 2012 20:33

lumirs:
Rad se zucastnim diskuse

píšu si, termín oznámím dostatečně předem

AK allstar
AK allstar

04.03 2012 21:45

Kriznik:
Na jednání bude krom jiného přítomen i člověk, který má přímou zodpovědnost za kvalitu servisů v ČR, takže se tyto informace dostanou přímo ke zdroji.

Tak to by me zajimalo zac byl a je placen:) slovo kvalita je naprosto neadekvatni a to potvrdi 12 z 10 lidi. Osobne se diskuze nezucastnim, dle me naprosta ztrata casu.

Stale nejsem schopen pochopit proc se 20km za hranicema cejtim jak na jine planete:) Asi maj holt jine hevery...

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 24.11. 2007

04.03 2012 23:10

belmondo: to je tim, že v říši neví, co to znamená "frajer z Prahé" a tedy tě zapomenou odrbat, páč tě považujou za běžnou socku z vesnice a je jim tě líto

jinak kdyby z toho byl aspoň nouzově použitelnej servis bez třístránkový čekací listiny, tak bych se tomu vůbec nebránil. Jako námět k diskusi - bude u toho vyčleněnýho AK-mechoše možnost pít kafe na dílně během opravy? Myslím že by to na kvalitu odvedené práce mělo dost zásadní vliv

AK oldtimer
AK oldtimer

05.03 2012 1:14

nerad se do toho tady zamotavam... ale Cadaprde ses mimo ...

Audi tohle uz davno pochopila a snazi se vychazet hodne vstric vuci vlastnikum starsich Audi ...

Jsou dve urovne funkcni spoluprace.

Prvni je ziskavani informaci na zaklade kdejaky prkotiny jako "proc 1981 Audi 80 nema mlhovku, kdyz rocniky 79 a 82 je meli". Odpovedi byl rozsahlej email kterej trh mel jaky specifika a zhruba nejaky prodejni cisla. A je toho vic ... o moc vic
(ok, neco je zdarma, neco je za mrzkej poplatek, ale neco je docela drahy, napriklad RLF svazky stojej majlant )

Druha je spoluprace napric spektrem klubu v DDR ohledne objednavani znovuvyroby. V DDR jsou hlavni uskupeni: Forum44 (neskutecne organizovanej web), Die-urgewalt, Meckis-forum a Motortalk. Tam sou lidi schopny se dohodnout na odberu trebas 100 kusu neceho a Audi Tradition je kolikrat schopna sehnat nekde nekoho kdo to dokaze znova vybouchat... Napriklad se suska, ze se chysta nova sada Bausetu na doutniky a nejaky zadni skla na Avanta...

Tohle by stalo mozna za zvazeni, nejakou spolupraci s IVG na urovni informaci z Audi Tradition. Popripade vyzjistit, zda napriklad nemecky ABE by se dalo s posvecenim IVG nechat zapsat do nasich papiru, nebo si trebas zazadat o posveceni zmeny udaju v TP aby to odpovidalo realite. Je tu dost lidi co je sere mit bordel v papirech jenom pro to, ze nekdo v pulce devadesatejch let opisoval rozmazany udaje na starym vybledlym nemeckym technicaku.

AK allstar
AK allstar

05.03 2012 1:19

2Pix:
To se mi moc líbí

AK oldtimer
AK oldtimer

05.03 2012 1:45

Tak jako i admin musi uznat, ze megahustou reklamou by bylo nejaky znovuposkladany urko za vydatny informacni pomoci AK a Audi Tradition (at uz nejakej kus dokumentace, nebo informace, ze ten dil se da jeste koupit z AuTr)... z toho kouka "znovu probuzena" PR jak hrom ... Za poslednich pet let ten podnik usel sakra velkej krok v propagaci sebe skrz historii (a urcite dost lidi si pamatuje jak ohnive sem na tohle pred lety nadaval a remcam tak trochu dodneska)... Docetl jsem se trebas o tom, ze nekde se jim vynoril nejakej naklad blatniku na NSU TT a byl pryc jak para nad hrncem. Tohle se malokdy vidi. Mohli to taky poslat cine do smelcu, ze (takovy spravne cesky reseni ).

sponzor

05.03 2012 1:45

AK allstar
AK allstar

05.03 2012 1:53

2Pix:
No, jdeš mi do noty. Zrovna dneska jsem si nějaký info o dostupnosti dílů na URko sháněl a tak nějak jsem si duchu typoval co by se a jak byse. Já dělal jen renovace motorek a tam to bylo easy. Na URko by musela být nutná pomoc Audi.

Že by se za jistých okolností dal zařídit refactoring mě ani nenapadlo. Uvidíme.

AK oldtimer
AK oldtimer

05.03 2012 2:00

root: tak ... vis co je na urku nejsrandovnejsi? Je to jedno z mala aut co stoji na porizovacku hroznou raketu, ale pak se za par susnu servisuje ...

Jo a taky zajimavej poznatek je, ze Audi jde "sama proti sobe" protoze docela podporuje garazniky a samo domo bastlire (ktery ale dokazou obcas mensi zazraky, jak je kolikrat videt na Worthersee a obcas uz i tady v CZ)...

btw: zavitej nekdy k nam do sekce a poloz dotaz, urcite ti o tom povime vsechno co vime, pac o tomhle aute je radost si i jenom vypravet ...

AK fanda
AK fanda

05.03 2012 8:41

Přes mírnou skepsi se rád diskuze zůčastním když to budu stíhat).

ad lidi s vlastnima dílama - chápu nechuť servizáků, jen nechápu, proč mám v autorizáku třeba za olej do motoru nebo sadu rozvodů platit čtyřnásobek ceny. za kterou to běžně koupí obyčejnej smrtelník. Jsem ochoten akceptovat vyšší cenu práce, ale proč za jeden a ten samý díl od stejného výrobce platit marži několik set %...?

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 4.12. 2007

05.03 2012 9:25

Rhino: marže. Kdyz jeden mechos musi uzivit 3 kancelarsky potkany, nemuzou mit na dilech marzi 20-30%
Autorizovane servisi jsou apriori zamerene na zarucni opravy a pozarucni servis vozu do 5ti let stari. U starsich vozu je problem takovy, ze se v tom vrtal kdejakej pepik z jzd a vetsina normovanych oprav, se do normocasu proste nevejde...

Iron throner

05.03 2012 13:07

2Pix: na to je tu konkretne:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

aneb to mě samozřejmě taky napadlo už před drahnou dobou
Audi Tradition žádné díly na zakázku (zatím) nevyrábí
tady je to zcela OT

AK oldtimer
AK oldtimer

05.03 2012 15:34

napriklad jedna dulezita vyzva, ktera se sem nikdy nedostane:

Hi Leute,

die Audi Tradition hat mich jüngst angeschrieben, ob Eurerseits ein Interesse an einer Nachfertigung der dünnen Dichtleiste zw. Stosstange und Grill/Scheinwerfer vom Audi 200 20V besteht.
Es geht konkret um Teilenummer 447 807 668B.

Ein Knackpunkt könnte allerdings der vorraussichtliche Verkaufspreis von EUR 98,23 sein, deshalb wäre es natürlich doppelt wichtig zu wissen, ob da überhaupt genügend Interessenten zusammenkommen.

Bitte daher alle 20V Fahrer hier ihre Meinung kundzutun und sich an der Umfrage zu beteilligen.

Dank & Gruss,
Olli

(v kostce: Audi Tradition poslala nabidku, ze dokaze znovuvyrobit jednu delici listu .. tak jak to tedy je? ) ...

AK fanda
AK fanda

Registrace: 10.10. 2007

05.03 2012 19:29

vlasta:
Rhino: marže. Kdyz jeden mechos musi uzivit 3 kancelarsky potkany, nemuzou mit na dilech marzi 20-30%
Autorizovane servisi jsou apriori zamerene na zarucni opravy a pozarucni servis vozu do 5ti let stari. U starsich vozu je problem takovy, ze se v tom vrtal kdejakej pepik z jzd a vetsina normovanych oprav, se do normocasu proste nevejde...

Ono i když nevrtal,tak stačí 5let celoročního provozu a už se do normo hodin nevejdeš a ja kse to pak hezky všechno povoluje,strhává,atd...

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2011

05.03 2012 19:41

Kriznik:

Tak mě tak napadla jedna věc, asi už to tu někde bylo, ale přeci jen:
Bylo by možný nechat zpracovat aktuálně veškeré svolávačky pro oooo, podle typu auta/motoru? O hodně svolávačkách se člověk dozvídá jen tak mimochodem, a pokud pravidelně nejezdí k autorizáku oooo, o mnohých se člověk ani nedoví - tím by podle seznamu každý věděl co všechno se mělo udělat v minulosti a podle vinka by mohli ověřit jestli to bylo/nebylo uděláno.

Tak by možná měli zpětnou vazbu - zájem klubáků o jejich služby
No a spojit to s nějakou servisní klubovou předsezónní prohlídkou za babku (tchyni) třebas, aby taky měli vykázanou nějakou činnost

sponzor

05.03 2012 19:41

AK allstar
AK allstar

05.03 2012 19:45

IvanLBC:
Budou extrémně nadšení, opravdu ... Já si nemyslím, že zrovna tohle měl náčelník na mysli.

AK allstar
AK allstar

05.03 2012 19:50

váha:

Ono i když nevrtal,tak stačí 5let celoročního provozu a už se do normo hodin nevejdeš a ja kse to pak hezky všechno povoluje,strhává,atd...

Na predni okno u Q7 maj v porsche smichov odhadem tak 10min, proto upadly sterace ve 120ti

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2011

05.03 2012 19:50

root:
IvanLBC:
Budou extrémně nadšení, opravdu ... Já si nemyslím, že zrovna tohle měl náčelník na mysli.

No jo no, jsem asi trochu škodolibej což
Ale aspoň důvod tam k nim s autem jet, omrknou stav, zjistí jestli bylo všechno udělaný nebo ne.... získají databázi aut která většinou autorizák objíždí velkým obloukem.... a pokud nejsou úplně mimo, dostat se k informacím o dalším segmentu majitelů oooo nemusí taky být k zahození, třeba i pro budoucí akce, svolávačky, nabídky...

No sice nebudou oni nadšení, ale já určitě jo

Iron throner

05.03 2012 20:59

ano je mi opravdu velká záhada proč máme neblbější a nejdražší jídlo v evropě, nejdražší telefony, nejdražší palivo/energie a nejnekvalitnější servisy.

Někdy mám těžko definovatelný pocit absolutně zbytečné snahy a práce všech stran, co mají elementární zájem něco dělat a měnit.

Stále mě nepřestává fascinovat hospodská kydárna a nadávárna, ale příležitost něco udělat ať už těď nebo pro budoucno je pak ztráta času či zbytečnost.

původně se mi chtělo říct jenom : achjo ... ale zase jsem to nějak nevydržel.

Anyway, situace je jaká je, možnosti jsou na stole, zatím je to na mě a lumírovi.

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 3.10. 2006

05.03 2012 21:13

pavle klido bych šel ale využiju jen nákup dílu....

AK allstar
AK allstar

Registrace: 17.6. 2009

05.03 2012 21:20

Klidne a rad se zucastnim debaty. Je dost lidi, co maj jahreswagen, a do autorizaku nejedou.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email