Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 13 prosince 2025
Celkem je zde 1654 lidí (1 přihlášený)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: M4rt1nkl
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 49 490
Online návštěvníků
Návštěvníků: 1653
Uživatelů: 1
Celkem: 1654

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 9.12. 2007

03.12 2008 16:29

sponzor

03.12 2008 16:29

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 9.12. 2007

03.12 2008 16:36

The Second: HID Sada se skládá z těchto dílů:
2x výbojka s paticí
2x vysokonapěťový startovací transformátor
1x propojovací kabeláž
1x kompletní český návod pro montáž

Nechybí ti tam náhodou něco? hmm?
Naposledy upravil Rob dne 04.12 2008 13:34, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 19.11. 2006

03.12 2008 16:37

The Second:
No to jsem zvedav. Prosim prosim pouc mne.

Normálně teda za pade, ale dneska máš slevu

HID sada = samotná výbojka, kterou nacpeš přímo místo halogenový žárovky

Xenon = výbojka v optice k tomu určené

Princip vzniku světla je stejný, protože obojí je výbojka, a xenon je akorát název plynu, tím si klidně vyplň halogenovou žárovku.
AK fanda
AK fanda

Registrace: 3.10. 2006

03.12 2008 17:45

Krysar:
jéžiš marja...začnem vod včeliček ..nemám nci proti autum kde sou z výroby....jen proti těm kde je nabastili ruzný satasové

vencaa6:

tobě někdo sebral hračku, viď?

tak to je přesné
Sebral a už tak před 15ti lety

Já se satasem osobni zkusenost ani s xenony nemám,ale o tom abych mu v pripade ze bych xenony resil mi staci to kolik je tu i jinde spokojenych zakazniku kdybych resil xenony tak jdu jedine za nim
"clovek co z noci udělá den"

o zarovkach s efektem 55W + 14558% svitivosti jsem četl že jsou delany na 9-10V proto sviti vice a proto maji i mensi zivotnost
nejvetsi hloupost je 100W-kamarádovi na filcce to vypálilou celou elektrikui vcetne vypínače,protože se připekli vlákna k sobě a mělo to odběr jak startér
AK junior
AK junior

Registrace: 1.2. 2007

03.12 2008 22:28

Xoník:
Normálně teda za pade, ale dneska máš slevu Smile

HID sada = samotná výbojka, kterou nacpeš přímo místo halogenový žárovky

Xenon = výbojka v optice k tomu určené

Princip vzniku světla je stejný, protože obojí je výbojka, a Xenon je akorát náZEV plynu, tím si klidně vyplň halogenovou žárovku.

Vtipy si nech pro ty, kdo ti je oceněj. Sám sis odpověděl a dal jsi mi za pravdu. Princip vzniku světla je stejný. Oba to jsou stejně nepřesné termíny pro jeden a tentýž zdroj světla. Když jsi tak šlechetný, že dáváš nevyžádané rady o plnění žárovek interními plyny, tak si taky laskavě strč mezi elektrody HIDky prst. Xenon - "výbojka v optice k tomu určené" je fenetsrální definice, kterou jsem v žádné dokumentaci (zákoně) nečetl. (Mimochodem sám si protiřečíš - xenon je plyn - on se hustí do optiky? Těžko, že.) Kde ti končí "optika k tomu určená"? Předním sklem světla? Parabolou? Uchycením čočky? Nebo jen čočka samotná?

Dvě výbojky ve tvaru Hněco nazvané "sadou" je podvod, na kterém nějaký nápis Xenon nebo HID nic nezmění.
A že někdo (je jedno, že má třeba doktorát z optiky) poskládá z mnoha komponentů světlo. To před zákonem taky neobstojí. A neobstojí před ním ani to, když do auta někdo naroubuje naklápění a ostřik a pak tam namontuje lampy pro klasické incadescentní zdroje světla s vyměněnýma čočkama a třeba D2S výbojkama.(akorát je mnohem menší pravděpodobnost, že do toho bude někdo šťourat)
Já tady nechci nikomu sahat do svědomí - já taky nejezdím vždycky padesát, ale já nesouhlasím s žádným bastlem byť sebelepším.

Pro ROB> Ve tvém příspěvku mi chybí tři věci. Jedno "i", jedno "s" (prkotiny, ale třeba tě naserou - to máš za to posměšné "hmm"), ale to nejdůležitější "OBVYKLE" Nebo chceš tvrdit, že jsi viděl všechny sady?

HOWGH!
AK senior
AK senior

Muž

03.12 2008 22:40

The Second:

Vtipy si nech pro ty, kdo ti je oceněj. Sám sis odpověděl a dal jsi mi za pravdu. Princip vzniku světla je stejný. Protože jsou to oba stejně nepřesné termíny pro jeden a tentýž zdroj světla - naprosto totožné. Když jsi tak šlechetný, že dáváš nevyžádané rady o plnění žárovek interními plyny, tak si taky laskavě strč mezi elektrody HIDky prst. Xenon - "výbojka v optice k tomu určené" je fenetrální definice, kterou jsem v žádné dokumentaci nečetl. (Mimochodem sám si protiřečíš - xenon je plyn - on se hustí do optiky? těžko, že.) Mimochodem kde ti končí optika k tomu určená? Předním sklem světla? Parabolou? Uchycením čočky? Nebo jen čočka samotná?

Že někdo nazve dvě výbojky ve tvaru Hněco "sadou" je podvod, na kterém nějaký nápis Xenon nebo HID nic nezmění.
A že někdo (je jedno, že má třeba doktorát z optiky) poskládá z mnoha komponentů světlo před zákonem taky neobstojí. A popravdě neobstojí před ním ani to, když do auta někdo naroubuje naklápění a ostřik a pak tam namontuje lampy pro klasické incadescentní zdroje světla s vyměněnýma čočkama a třeba D2S výbojkama (akorát je mnohem menší pravděpodobnost, že do toho bude někdo šťourat)

HOWGH!

Máš v tom celkem zmatek, a čím jednudušeji a stručeněji ti člověk odpoví, tak aby to pochopil i blbec, tím víc nechápeš a ptáš se...

Nejdřív se ptáš jakej je rozdíl mezi HID sadou a klasickým Xenonem o kterém se tu cca 6stran mluví. Po vysvětlení (které už samo o sobě je celkem na pováženou, protože se tu hádá hodně lidí, ale všichni z nich jsou natolik ingteligentí že vnímají rozdíl mezi hidkama a xenonama jako dělá třeba satas), jsme na stejném místě, spíš o krot zpět.

Jinak řikáš blbosti, xenon se dá legálně dodělat, hidka ne. To je stejný jako když si koupíš mlhovku, dálku nebo denní, tak je to homologovaný, ale za dodržení určitejch parametrů např. umístění.
Iron throner

Registrace: 28.8. 2006

03.12 2008 23:34

HID
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Xenon
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

opravdu slozite pouzit hlavu a najit si co je co a co co znamena
AK junior
AK junior

03.12 2008 23:37

Asi jsi nepochopil, já se ptal ironicky - toť za prvé. Rozdíl je pouze v marketingovém výrazu. Pokud chceš tvrdit, že výbojka ve tvaru Hx žárovky nelze legálně zastavět, tak ano - pokud vím neexistuje homologovaná parabaola pro tento tvar.
Že je tvůj pohled na svět omezený neznamená, že ostatní jsou blbci.

Za předpokladu, že mi tu Satas předělá jak ríkáš ty "Xenon" (tzn rozvrtá vnitřek světla a dá tam co vím OII čočky), já od něj vezmu účet a půjdu na DI (nebo kam se chodí s požadavkem na záznam v TP). Tak mi to tam napíšou? Pěkně i s homologací? (Nebavíme se o tom, že na dvoře vymontuje ze zbouraného auta komplet všechno včetně světel.)
Naposledy upravil The Second dne 03.12 2008 23:50, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
sponzor

03.12 2008 23:37

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK senior
AK senior

Muž

03.12 2008 23:49

The Second:
Asi jsi nepochopil, já se ptal ironicky - toť za prvé. Rozdíl je pouze v marketingovém výrazu. Pokud chceš tvrdit, že výbojka ve tvaru Hx žárovky nelze legálně zastavět, tak ano - pokud vím neexistuje homologovaná parabaola pro tento tvar.

Za předpokladu, že mi tu Satas předělá jak ríkáš ty "Xenon" (tzn rozvrtá vnitřek světla a dá tam co vím OII čorky), já od něj vezmu účet a půjdu na DI (nebo kam se chodí s požadavkem na záznam v TP). Tak mi to tam napíšou? Pěkně i s homologací? (Nebavíme se o tom, že na dvoře vymontuje ze zbouraného auta komplet všechno včetně světel.)

Podívej se nevím o co ti od začátku šlo. Pokud jsi nabyl dojmu že mi všichni jsme hlupáci když rozlišujeme hidky a xenony (např. od satase), a ty jsi kápnul na to že to v podstatě funguje na stejným principu, pak ti gratuluju, udělal jsi objev století. Pokud považuješ dvě věci za stejné, jenom proto že maj stejnej ten základní princip, pak je opravdu na místě kdo vidí věci omezeně

jinak nevím co bys dělal na DI, máme 28 aut s xenonama, a žádný to nemá v tp napsaný, stejně jako tam nejsou mlhovky, přídavný dálky a pod.
AK junior
AK junior

03.12 2008 23:53

Xoník> Ok, díky. Debata s tebou mi už stačila.
AK senior
AK senior

Muž

03.12 2008 23:55

The Second:
Xoník> Ok, díky. Debata s tebou mi už stačila.

Rád jsem posloužil
AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.12 2008 1:30

The Second:

Za předpokladu, že mi tu Satas předělá jak ríkáš ty "Xenon" (tzn rozvrtá vnitřek světla a dá tam co vím OII čočky), já od něj vezmu účet a půjdu na DI (nebo kam se chodí s požadavkem na záznam v TP). Tak mi to tam napíšou? Pěkně i s homologací? (Nebavíme se o tom, že na dvoře vymontuje ze zbouraného auta komplet všechno včetně světel.)
Dík za názor
AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.12 2008 1:33

Xoník:

Podívej se nevím o co ti od začátku šlo. Pokud jsi nabyl dojmu že mi všichni jsme hlupáci když rozlišujeme hidky a xenony (např. od satase), a ty jsi kápnul na to že to v podstatě funguje na stejným principu, pak ti gratuluju, udělal jsi objev století. Pokud považuješ dvě věci za stejné, jenom proto že maj stejnej ten základní princip, pak je opravdu na místě kdo vidí věci omezeně

jinak nevím co bys dělal na DI, máme 28 aut s xenonama, a žádný to nemá v tp napsaný, stejně jako tam nejsou mlhovky, přídavný dálky a pod.
já se jenom modlím aby někdo zvás kozlíku šikulu našel led diody protože jste schopný přídrátovat led diodovou lampu k narazníku a tvářit se že je to origo ....
AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 12:25

Krysar:
já se jenom modlím aby někdo zvás kozlíku šikulu našel led diody protože jste schopný přídrátovat led diodovou lampu k narazníku a tvářit se že je to origo ....

Ty jdeš taky s kříkžem po funuse, už tu jsou lidi co maj origo led denní svícení z S6 nebo jiný homologovaný na svých autech

BTW už sis vyndal ledky z parkovaček? To už dneska nefrčí hele...
AK fanda
AK fanda

04.12 2008 12:57

Xoník: u nás má autoškola (ktera by mela jit prikladem!!!) na předním narazniku taky LED diody na denní svícení,vypadá to jako blikačky z kola..kdyz mas zname vsechny cajty ve meste muzes vsechno..
AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 13:02

Kovi:
Xoník: u nás má autoškola (ktera by mela jit prikladem!!!) na předním narazniku taky LED diody na denní svícení,vypadá to jako blikačky z kola..kdyz mas zname vsechny cajty ve meste muzes vsechno..

Dobře, ale jseš si jistej nebo víš že by tím něco porušovali? Mě osobně se taky ledky moc nelíběj(vyjma těch origo audi), ale na trhu ji jech plno homologovanejch, byť vypadaj jak píšeš..
sponzor

04.12 2008 13:02

AK oldtimer
AK oldtimer

Registrace: 28.8. 2006

04.12 2008 13:52

ja sem si zacal vsimat odborniku co maj sice LED denni sviceni, ale stejne zvesela svitej obyc ...
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008

04.12 2008 14:18

No ono stejne dost dobre nechapu k cemu jsou svetla pro denni sviceni dobry. Snad jen k prodlouzeni intervalu vymeny zarovek v hlavnich svetlech - jinak nevim.
Sice maji mensi spotrebu, ale to tezko promitne do spotreby PHM, tak je to jedno.

Diody se mi celkem libi (ty origo) - tim, ze uz to ma kazdej druhej na vsem moznym se to dost rychle okoukalo.

A nejhorsi je, kdyz se to prezene a ty diody pak sviti silneji nez potkavacky a oslnuji. - pred nejakou dobou me brala na dalnici na Kromeriz nova A6 s LEDkama v narazniku a v zrcatkach to pekne palilo.
AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.12 2008 14:45

Xoník:

Ty jdeš taky s kříkžem po funuse, už tu jsou lidi co maj origo led denní svícení z S6 nebo jiný homologovaný na svých autech

BTW už sis vyndal ledky z parkovaček? To už dneska nefrčí hele...
Njesem tuzer jako ty človíčku ...evidentě nevíš o čem mluvíš ty Joudo
AK allstar
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007

04.12 2008 14:58

Krysar:
dávat svoje pracně nabitý zkušenosti zadarmo ? mě v životě poradil akorát sulda nebo vlasta nebo luboš nevím proč bych měl šířit svoje zkušenosti zdarma dál

btw. ťápeš strašnou máčku. schválně jsem si našel pár příspěvků od tebe a v některých jsi "radil". jestli chceš hodím tady pár linků.

takže se zamysli co píšeš, jo? a nehraj tady na velkého tvrďáka.
AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.12 2008 15:01

vencaa6:

btw. ťápeš strašnou máčku. schválně jsem si našel pár příspěvků od tebe a v některých jsi "radil". jestli chceš hodím tady pár linků.

takže se zamysli co píšeš, jo? a nehraj tady na velkého tvrďáka.
přečti si avatara šmudlo ten tvrdil že někomu jsem nikdy neporadil )
AK allstar
AK allstar

04.12 2008 15:03

a ty jsi psal, že nikomu zadara neradíš. přečti si sebe šmudlo...
AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 15:07

Krysar:
Njesem tuzer jako ty človíčku ...evidentě nevíš o čem mluvíš ty Joudo

To ne, ty seš pravověrnej tuner viď...

Já vím dobře o čem mluvím, to tys nějak asi už neměl do čeho vrtat, tak si načal o téma o kterým zase víš akorát jak se to jmenuje
AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 15:13

bicek:
No ono stejne dost dobre nechapu k cemu jsou svetla pro denni sviceni dobry. Snad jen k prodlouzeni intervalu vymeny zarovek v hlavnich svetlech - jinak nevim.
Sice maji mensi spotrebu, ale to tezko promitne do spotreby PHM, tak je to jedno.

Diody se mi celkem libi (ty origo) - tim, ze uz to ma kazdej druhej na vsem moznym se to dost rychle okoukalo.

A nejhorsi je, kdyz se to prezene a ty diody pak sviti silneji nez potkavacky a oslnuji. - pred nejakou dobou me brala na dalnici na Kromeriz nova A6 s LEDkama v narazniku a v zrcatkach to pekne palilo.

Víš co, někdo spočítal že to má poloviční příkon, a že to se do spotřeby projevit musí. U fábie asi jo, u těch našich a6 to těžko poznáš...
sponzor

04.12 2008 15:13

AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 15:15

2Pix:
ja sem si zacal vsimat odborniku co maj sice LED denni sviceni, ale stejne zvesela svitej obyc ...

Tak moda no A trochu k tomu vybízí i to že některý ty denní jsou homologovaný i jako pozičky, tzn. můžou svítit i s potkávačkama.

Ale k čemu to pak je dobrý nevím
AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.12 2008 15:19

Xoník:

To ne, ty seš pravověrnej tuner viď...

Já vím dobře o čem mluvím, to tys nějak asi už neměl do čeho vrtat, tak si načal o téma o kterým zase víš akorát jak se to jmenuje
nevím jaxi na to příšel ? Xoníku kecat přes net umí každej trouba..příjed mi to vysvětlit
AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 15:28

Krysar:
nevím jaxi na to příšel ? Xoníku kecat přes net umí každej trouba..příjed mi to vysvětlit

Jsem rád že ses konečně sám definoval a nemusí to dělat jiný
AK fanatik
AK fanatik

Muž

04.12 2008 15:30

Xoník:

Jsem rád že ses konečně sám definoval a nemusí to dělat jiný
nepříjedeš ? zajistil byh ti fajn posluchače škoda takže jsi netovej kecálek
AK allstar
AK allstar

04.12 2008 15:32

krásná žabomyší válka
AK senior
AK senior

Muž

04.12 2008 15:37

Krysar:
nepříjedeš ? zajistil byh ti fajn posluchače škoda takže jsi netovej kecálek

Jj, to pronesl člověk co tu za 6 stran ukázal že o ničem nic neví, za to nic by si chtěl nechat zaplatit, a když už se ostatní stáhnou tak chudák musí vymyslet novej podtopic aby se měl kde hádat, neb to je to jedině co umí
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email