Anonymní
|
Zaslal: Ne, 23.12, 2007 14:51 |
|
Odvzdušnění palivové soustavy 2.5TDi V6
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 23.12, 2007 14:51 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 20.10. 2007
|
Zaslal: Út, 25.12, 2007 22:55 |
|
Tak tohle přesně potřebuju.Moc dík!
Snad se mě podaří po týdnu trápení rozběhnout moje Adina.Nemůžu ji za žádnou cenu nastartovat.Je možné že je po smrti vstřikovací čerpadlo,když jsem 18.12. večer přijel domů a druhý den jsem už nenastartoval?Poraďte někdo prosím,už si nevím rady a nikdo ze zkušených mechaniků v mém okolí!!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
Registrace: 15.12. 2007
|
Zaslal: Út, 25.12, 2007 23:18 |
|
| mikl napsal: | Tak tohle přesně potřebuju.Moc dík!
Snad se mě podaří po týdnu trápení rozběhnout moje Adina.Nemůžu ji za žádnou cenu nastartovat.Je možné že je po smrti vstřikovací čerpadlo,když jsem 18.12. večer přijel domů a druhý den jsem už nenastartoval?Poraďte někdo prosím,už si nevím rady a nikdo ze zkušených mechaniků v mém okolí!! |
No, ja nie som odbornik, ale kedze som cital uz 1000 krat o tychto problemoch co napisali znali, tak len tolko:
1. treba to dat na VAG a pozriet ci to hlasi/nehlasi chybu
2. ak chces zistit ci to je/nie je cerpadlo, mozes skusit odmontovat trubku zo vstrekovaca, zastartovat, a pozerat co z toho pojde. Ak bude striekat nafta, tak to cerpadlo asi nebude. Ale zase, ak nebude striekat, moze to byt aj len tym, ze je to veeelmi zavzdusnene. Ked som ja mal zavzdusneny motor a nestartoval, isla z tej trubky taka slaba pena.
3. kazdopadne najskor treba spravit diagnostiku, nacitat chyby, potom sa da teoretizovat
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 26.12, 2007 15:59 |
|
Zítra ráno zkusím zavolat do Porsche Brno,jestli tam někdo vůbec mezi svátky bude!A uvidím.Moji všichni mechanici buď mají VAG ale mají i volno až do 7.ledna nebo nemají VAG a dávají od toho ruce pryč.Takže po zvážení všech pro a proti mě nezbývá než autorizovaný servis a darda za opravu jak sviňa.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 19.11. 2006
|
Zaslal: Čt, 27.12, 2007 20:08 |
|
| mikl napsal: | | Zítra ráno zkusím zavolat do Porsche Brno,jestli tam někdo vůbec mezi svátky bude!A uvidím.Moji všichni mechanici buď mají VAG ale mají i volno až do 7.ledna nebo nemají VAG a dávají od toho ruce pryč.Takže po zvážení všech pro a proti mě nezbývá než autorizovaný servis a darda za opravu jak sviňa. | Origo servis je fajn ale ta cena nic moc hlavně pokud to je čerpadlo.Pokud umřelo čerpadlo něco mam tak se ozvi.Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Čt, 27.12, 2007 20:54 |
|
Dneska mě to odtáhli do Auto Bayer Slavkov u Brna.Byli jediní,kteří fachčí i mezi svátky a po Novým roce se mám ozvat.Těch možností co tomu může být je podle nich spousta.Po napíchnutí na Vag budou chytřejší.Na peníze seru hlavně ať už to ku..a někdo spraví!Až to bude hotový tak dám vědět co tomu bylo a hlavně za kolik.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: Čt, 27.12, 2007 21:04 |
|
| mikl napsal: | | Dneska mě to odtáhli do Auto Bayer Slavkov u Brna.Byli jediní,kteří fachčí i mezi svátky a po Novým roce se mám ozvat.Těch možností co tomu může být je podle nich spousta.Po napíchnutí na Vag budou chytřejší.Na peníze seru hlavně ať už to ku..a někdo spraví!Až to bude hotový tak dám vědět co tomu bylo a hlavně za kolik. |
No, ja som mal dost podobny problem minule Vianoce. Pekne to naserie, ked auto zacne strajkovat prave cez sviatky, ked sa ludom nechce robit ani za peniaze. Tak som sa v tom 2 tyzdne vrtal sam, zacal som den po Vianociach a skoncil vecer predtym, ako som mal ist zase do roboty. Uz to nechcem zazit...
Drzim palce, nech sa tym expertom nieco pozitivne podari.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 3.12. 2006
|
Zaslal: Čt, 27.12, 2007 21:22 |
|
Pre istotu je dobré doliať naftu ak nie je viac ako tretina nadrže,často to blbne a auto si myslí že je prazdna nádrž a blokuje vstrekovacie čerpadlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 27.12, 2007 21:22 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 02.01, 2008 23:04 |
|
Takže,odedneška opět jezdím!
Po napíchnutí na VAG žádná závada neobjevena!
Auto bylo totálně zavzdušněno!Ale jak a proč a čím a kudy se tam ten vzduch dostal mě nikdo nedokáže říct.Oprava stála necelou trojku včetně odtahovky,což není taková hrůza ale co když to udělá o5.Nevím,nějak ztrácím v to auto důvěru!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: St, 02.01, 2008 23:09 |
|
| mikl napsal: | Takže,odedneška opět jezdím!
Po napíchnutí na VAG žádná závada neobjevena!
Auto bylo totálně zavzdušněno!Ale jak a proč a čím a kudy se tam ten vzduch dostal mě nikdo nedokáže říct.Oprava stála necelou trojku včetně odtahovky,což není taková hrůza ale co když to udělá o5.Nevím,nějak ztrácím v to auto důvěru! |
Blahozelam  Co spravili experti v znackovom servise, okrem toho ze ti to odvzdusnili? Aj nieco vymenili?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 02.01, 2008 23:18 |
|
Právě že nevyměnili vůbec nic ,protože nic na výměnu nenašli.Kdyby něco vyměnili tak to má člověk aspoň na co svíst.Ano,bylo to tím a tím dílem ale tahkhle nevím!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: St, 02.01, 2008 23:29 |
|
| mikl napsal: | | Právě že nevyměnili vůbec nic ,protože nic na výměnu nenašli.Kdyby něco vyměnili tak to má člověk aspoň na co svíst.Ano,bylo to tím a tím dílem ale tahkhle nevím! |
Hej, toto sa casto riesi vylucovacou metodou - menis dokial to neprestane robit. Aj tu, aj na dieselpower.cz je dost diskusii o zlom startovani, kde sa riesia aj problemy so zavzdusnenim (kvoli ktoremu to casto blbo startuje). Ked ich prestudujes zistis ze prve co mozes spravit, je pozriet sa pod kryt motora na tu priehladnu hadicku od fitra k cerpadlu, ci je tam nafta, ci tam nie je vela bubliniek, resp. ako to vyzera ked auto odparkujes, a ako to vyzera o 10 hodin neskor. Potom tie lacne veci ktore to mozu robit su palivovy filter, a termoventil na nom - take plastove T, cez ktore ide odpad spat do nadrze. Ak ti to predtym startovalo v pohode, a zrazu zo dna na den nic, tak potom to moze byt nieco speci, mal by sa vyjadrit niekto kto sa fakt vyzna, nie ja 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: So, 09.02, 2008 16:09 |
|
Včera jsem si skoro po třech týdnech smutku ,dovezl zpět ze servisu svoji A6tku,která byla zase zavzdušněná a nechtěla chytnout.Po výměně všech přepadových hadiček to vypadalo že to už konečně bude dobrý.Ale nechali to stát přes víkend a opět po třech dnech to nenastartovali.Takže poslední a samozřejmě nejhorší varianta:vymontovat vstřikovací čerpadlo poslat na stolici,zkontrolovat jaký dává tlak!Mezitím aby se neflákali,tak udělali rozvody včetně termostatu a vodní pumpy,brzdy,všechny možný kapaliny a filtry.Mezitím Jobovka:čerpadlo nedává správný tlak!Několik návrhů řešení:
1.nové z Německa .....asi 93 000,-
2.staré poslat do Bosch Jihlava výměnný způsob.......60 000,-
3.oprava a repase stávajícího.............30 000,- záruka 1/2 roku
Je Vám určitě jasné jakou variantu jsem zvolil!Takže celová oprava včetně servisu po jakoby 30 000km byla docela darda!Teď vezmu účet od toho čerpadla a pokusím se vydyndat vácení peněz od toho borečka co mě autí v listopadu prodal.Smlouvu jsme sepsali dle obč.zák.,tak uvidím co se mě něho podaří vymlátit.Od včerejška jsem najel teprve asi 100km ale to auto jede jak vyměněný,teplota během chvilky ustálená na 90st.a spotřeba,což mně hodně potěšilo klesla z 10,5l/100km na 7,5l/100km 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: So, 09.02, 2008 16:21 |
|
No ty vole... toto je velka bolest kopy dieselov s priamym vstrekom z tej doby, skvele cerpadlo VP44 od Boscha  Aj mojmu kolegovi z prace nedavno klaklo na Opel Vectra B r.v.1999, motor 2.0DTI. Nejaky chalan z Martina (BH Motor na dieselpower.cz) minule pisal ze za 43 000,- Sk co je asi 33 000,- Kc robi vymenu cerpadla za nejake novsie, ktore uz nema take problemy, vratane chipu (a podla referencii na fore ma dobre chipy). Normalne rozmyslam ze ked budem o 20-30tkm menit rozvody tak preventivne cerpadlo vymenim, a to moje stare ktore zatial slape v poho skusim predat za nejakych 20 000,- Sk.
Ale aspon ze uz mas po problemoch a mozes sa vozit 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: So, 09.02, 2008 16:27 |
|
Díky moc za podporu a útěchu a opravdu doufám,že mám na čas vybráno smůly i za ostatní audinkáře.Od teď,když k tomu autu přicházím mám takový divný pocit a když startuju tak takový divný mrazení!KDY TO ZASE SPUSTÍ!
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: So, 09.02, 2008 16:28 |
|
| mikl napsal: | Jobovka:čerpadlo nedává správný tlak!Několik návrhů řešení:
1.nové z Německa .....asi 93 000,-
2.staré poslat do Bosch Jihlava výměnný způsob.......60 000,-
3.oprava a repase stávajícího.............30 000,- záruka 1/2 roku
Je Vám určitě jasné jakou variantu jsem zvolil! |
Kdyby jsi kontaktoval Sumaka , tak prodava NOVE za cca 10-15tkc.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 09.02, 2008 16:28 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: So, 09.02, 2008 16:37 |
|
Na nějaký kdyby už je teď trochu pozdě a za :
ad 1. nevím kdo je Sumak
ad 2. v inzerátech jsem nic nanašel
přesto dík za info 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Muž
|
Zaslal: So, 09.02, 2008 17:55 |
|
| mikl napsal: | | Díky moc za podporu a útěchu a opravdu doufám,že mám na čas vybráno smůly i za ostatní audinkáře.Od teď,když k tomu autu přicházím mám takový divný pocit a když startuju tak takový divný mrazení!KDY TO ZASE SPUSTÍ! |
No ten pocit poznam... ale zase ten pocit ked sa rutim po dialnici to ako-tak dokaze vyvazit  Drzim palce nech uz da auto pokoj!
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: So, 09.02, 2008 18:02 |
|
| mikl napsal: | Na nějaký kdyby už je teď trochu pozdě a za :
ad 1. nevím kdo je Sumak
ad 2. v inzerátech jsem nic nanašel
přesto dík za info |
S tim uz se ted netrap, hlavne ze jezdis.
Sumak bydli bohuzel porad na AC, opravuje auta, umi a umi i sehnat kde co za dobre ceny.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.10. 2006
|
Zaslal: So, 09.02, 2008 22:34 |
|
| FrantaCech napsal: |
Sumak bydli bohuzel porad na AC, opravuje auta, umi a umi i sehnat kde co za dobre ceny. | Proč bohužel? Vydrž čas všechno ukáže.Některé weby jsou asi odsouzené k zániku,i kdyby ho koupil náš Ledoborec 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 8.12. 2009
|
Zaslal: Čt, 28.01, 2010 15:55 |
|
Jo jo,boles šestiválců TDI*,máme a6 a je to to samo. Postavíš čumákem zkopce a jede,postavíš dokopce a nejde,zavzdušní se. Takže taky čerpadlo. Jinak přeji spoustu šťastných km.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 11.11. 2010
|
Zaslal: Pá, 29.04, 2011 12:53 |
|
odvzdusneni.pdf
Zdravím
tenhle návod mě přijde nějakej zvláštní, čerpadlo v nádrži není nijak spojeno se sacím potrubím,proto se nestane že když ho spustím tak mi nikdy z vratnýho vedení vstřikovacího čerpadla nepoteče nafta. Potřebuji odvzdušnit palivový systém a přesně nevím jak,vždycky se mi tam nějaká bublinka objeví
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 26.4. 2012
|
Zaslal: St, 09.05, 2012 11:45 |
|
| Kubula napsal: | | Jo jo,boles šestiválců TDI*,máme a6 a je to to samo. Postavíš čumákem zkopce a jede,postavíš dokopce a nejde,zavzdušní se. Takže taky čerpadlo. Jinak přeji spoustu šťastných km. |
Presne tento problem som si vsimol na mojej A6 2,5 TDI* 110kw
Ked necham auto v kopci tak dlho startujem.
Na rovine ani z kopca problem nemam.
Mam to chapat tak, ze mi umiera cerpadlo ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|