Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 24 kvě 2025
Celkem je zde 74 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Kojdys22
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 3
Uživatelů celkem: 49 210
Online návštěvníků
Návštěvníků: 74
Uživatelů: 0
Celkem: 74

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar

Registrace: 3.10. 2006

15.03 2013 13:11

Zdar,

již delší domu mě otravuje AAA auto s jejich reklamou, na půjčky, úvěry, auta a já nevím kde co, jak na email, tak už i mobil. Spamu denně příjde hafo, člověk to ani neřeší, ale od nich jsem si to nenechal líbít.

X krát jsem tam volal a direktivně žádal o vyřazení Z DB, naposledy už jsem řval vzteky, přesto mě pořád otravují a mají tu drzost tvrdit, že jsem s tím souhlasil, vyžádal si to.

Obrátil jsem se proto na úřad pro ochranu osobních údajů a toto je výsledek.

Pokud by nás našlo více, kdo by se ke mě přidal, pokračoval bych v tom dále, tlačil na to, neb se nic nezměnilo, pořád mi to chodí. Drzost této společnosti nezná mezí.

sponzor

15.03 2013 13:11

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK allstar
AK allstar

15.03 2013 13:13

Ad dva, otázka na nějakého právníka, mám právo jakožto ten, kdo podal oznámení si vyžádat, jaké konkrétní opatření na ně bylo aplikováno, zdali pokuta a v jaké výši, či domluva?

AK fanda
AK fanda

Registrace: 8.2. 2009

15.03 2013 13:19

To te otravuje i jako formou sms jo? Mazec.. A nikdo s tim nedela..

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 1.5. 2011

15.03 2013 13:24

jo tak to mě chodi každy měsic tak dvě sms ale mam to na salamu a to jsem od nich nikdy nic nekoupil ...

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 4.11. 2010

15.03 2013 13:47

Lumpiq:
tez uz mi to doslo, ale pravidelne mi to zatim nechodi...

AK fanda
AK fanda

Registrace: 8.2. 2009

15.03 2013 13:56

Staci nekde neco koupit, podepsat a jak das souhlas poskytovanim tretim stranam uz to chodi myslim, ze je to az na 10let

AK fanda
AK fanda

Registrace: 18.11. 2009

15.03 2013 13:58

Tak,jak jsi udelil souhlas se zasilanim reklamy,tak stejne muzes tento souhlas odvolat a oni to musi akceptovat.
Stejne to funguje v mailove reklame atd...

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 25.7. 2011

15.03 2013 20:35

U me je to to same x emailu denne a semtam i sms, ktera me akorat vzbudi... Kdyz jsem ted prodaval Feldu, tak mí volali a psali asi desetkrat. Pokazde se podepisovaoi jinym jmenem...

sponzor

15.03 2013 20:35

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

15.03 2013 20:38

A co vic sukat hosi?

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 29.12. 2009

15.03 2013 20:41

mě zrovna u Lumpíčka překvapuje, že si s nějaký spamem od AAA nebo kdoví od koho nedokáže poradit.. Jsou přeci antispamy, učení pravidel atd..

a chytré mobily Iphone to snad umí také nebo se pletu ??

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007

15.03 2013 21:13

Když mi dojde spam, tak jim tam zkopíruju:
Citace:
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že si nejsem vědom toho, že bych projevil zájem o Vaše služby, natož abych Vám sdělil svůj email, považuji Vás email jako nevyžádanou poštu - SPAM. Zákon č. 480/2004 Sb. rozesílání nevyžádaných obchodních sdělení zakazuje a za porušení zákazu může Úřad pro ochranu osobních údajů uložit pokutu až do výše 10 milionů Kč. A přestože tento úřad pracuje pomalu (řeší totiž takových případů velké množství), v drtivé většině případů skončí oznámené případy zjištěním porušení zákona a uložením pokuty.

Žádám Vás tedy o doložení mého souhlasu s nabídkou Vašich služeb, abych mohl upustit od podání stížnosti na ÚOOÚ. V případě nedoložení, tak neprodleně učiním.

S přáním příjemného dne ...
a hned je od nich klid ...
Lumpiq:
Citace:
Orgánem státní správy, který se problematikou nevyžádaných obchodních sdělení zabývá, je Úřad pro ochranu osobních údajů. Na jeho stránkách rovněž najdete formulář, jehož prostřednictvím lze zaslat stížnost.

Takových stížností dostal letos ÚOOÚ zhruba čtyři tisíce a jejich počet rok od roku rychle stoupá, jak ukazuje následující graf (údaje za rok 2011 jsou extrapolované z dosavadního počtu stížností).

Vyřizování těchto stížností tvoří jeho největší jednotlivou agendu, čemuž ovšem neodpovídá personální zajištění: ze zhruba stovky zaměstnanců ÚOOÚ se problematikou spamu zabývají celkem čtyři lidé, kteří ovšem kromě toho vykonávají i další kontrolní činnost, nemají na starosti jenom spam. Ve vyřizování stížností jim nenapomáhá ani žádný specializovaný software, takže celý proces vyžaduje velké množství ruční práce. Vytvoření takového systému by bylo podle mého profesionálního názoru relativně snadné, nicméně jeho pořízení ani přes výše uvedené skutečnosti nepatří mezi priority vedení ÚOOÚ.
Při zjišťování faktického stavu věci postupuje úřad podle zákona o státní kontrole, nikoliv tedy například podle správního řádu nebo podle zákona o ochraně osobních údajů. To je jedním z mnoha problematických momentů celé záležitosti, protože zákon o státní kontrole je navržen spíše pro případy, kdy jeden úřad kontroluje druhý, ne pro kontrolu soukromoprávních subjektů. Podle tohoto zákona má také kontrolující výrazně menší možnosti, než ve správním řízení nebo při kontrole podle zákona o ochraně osobních údajů.

Jednou ze zásadních překážek je, že ÚOOÚ nemá v tomto řízení možnost získat podklady a informace od nikoho jiného, než od kontrolovaného subjektu. Tedy například ne od poskytovatele připojení k Internetu nebo provozovatele e-mailové služby. Většina podobných subjektů s úřadem prý dobrovolně neformálně spolupracuje, ale v opačném případě musí ÚOOÚ zahájit další kontrolu u dotčeného subjektu, což celou situaci dále komplikuje.

Další nevýhodou postupu podle zákona o státní kontrole je nutnost kontrolovaného seznámit s výsledky kontroly, což je učinit osobně. Dochází tak ke zcela absurdní situaci, kdy je v jedenadvacátém století principiálně elektronický delikt řešen tím, že zástupce úřadu musí sednout do auta a osobně odvézt papírový zápis kontrolovanému a z ruky do ruky mu jej předat.

Teprve pokud ÚOOÚ v rámci kontroly zjistí pochybení, může zahájit správní řízení o uložení pokuty za správní delikt. Výše obvyklých pokut se pohybuje v řádu jednotek tisíc korun za každou stížnost, v případě opakovaného porušení pak pokuty řádově stoupají. Několika subjektům byla uložena pokuta v řádu statisíců – nicméně v řadě případů se bohužel jedná o „bílé koně“ a prázdné firmy, kde je pokuta a náprava fakticky nevymahatelná.

Jaké jsou české stížnosti?
Od začátku letošního roku do 6. 12. obdržel ÚOOÚ celkem 3961 stížností. Zhruba čtvrtina z nich je neoprávněná, resp. pro účely ÚOOÚ nepoužitelná:

Z nich 283 stížností směřovalo na zahraniční subjekt; v případě subjektu z EU úřad podává podnět svému místně příslušnému ekvivalentu.
Dalších 287 stížností neobsahovalo potřebné údaje pro řešení (stěžovatelé byli vyzváni k doplnění).
Ve 235 případech se nepodařilo dohledat odesílatele zprávy.
149 zpráv nebylo obchodním sdělením ve smyslu zákona.

U „oprávněných“ stížností byl jejich osud následující:

V 797 případech šlo o jednu stížnost na jeden subjekt.
Dalších 153 stížností je recidiva – směřují na subjekty známé, již dříve prošetřované, u nichž se postupuje rovnou správním řízením, typicky udělením pokuty.
Zbylých 2001 stížností pak směřuje na 240 subjektů, u nichž byla zahájena kontrola, která může skončit správním řízením a pokutou.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

AK allstar
AK allstar

15.03 2013 21:18

ricimond:
mě zrovna u Lumpíčka překvapuje, že si s nějaký spamem od AAA nebo kdoví od koho nedokáže poradit.. Jsou přeci antispamy, učení pravidel atd..

a chytré mobily Iphone to snad umí také nebo se pletu ??

ricome, tady uz jde o sms, volani atd, ne jen o nejake maily

AK allstar
AK allstar

Muž

15.03 2013 21:23

Lumpiq:

chápu a jako tvůj geniální telefon neumí blokaci čísel ??

a císla si ulozit jako něco a pak ignorovat je taky řešení ne..
a nebo jak píše romijn.. já bych to tak nedramatizoval, nejsi jediný kdo se s tímto setkává..

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 25.7. 2011

15.03 2013 21:23

Maji programy, co to posilaji automaticky,ntakze jakmile treba zjisti, ze jsi na audi klibi nebo nejakem auto klubu, nebo mas na Fb skupinu neco s autama, popripade jednou das na inzerat neco do rubriky auto-moto, uz se jich nezbavis...

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 13.11. 2012

15.03 2013 23:52

Pokud chodí SMS a hovory ze stejného čísla, lze to jednoduše zablokovat u operátora. Email lze vyfiltrovat jako spam samozřejmě svépomoci, případně i klidně na základě znaků jako "aaa" atp. Situace je pak vyřešena během pár minut. Pokud by někdo klepal na dveře a volal i z jiných čísel, žalobní návrh si člověk může zpracovat sám a věř, že do soudu se nikomu nechce. Stačí mít doloženou aktivitu ze strany žadatele o marných pokusech ke sjednání nápravy.

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 2.4. 2010

16.03 2013 0:54

AudiLy:
Pokud chodí SMS a hovory ze stejného čísla, lze to jednoduše zablokovat u operátora.

Operátor nic na žádost majitele telefoníh čísla blokovat nebude (čemuž teda nerozumím, protože je to snad jeho věc, pokud má mobil jen na to, aby se mu dovolal jedinej člověk na světě, tak ať si ten zbytek klidně blokne, co je komu po tom)
Ale nemyslím si, že Lupiqa nenapadlo něco takovýho, jako je blok telefoního čísla případně. Tady jde asi spíš o princip. Držím palce

sponzor

16.03 2013 0:54

AK allstar
AK allstar

Registrace: 3.2. 2009

16.03 2013 1:30

Nemám ambice někoho vychovávat, ale serou mě docela vážně příkladem, co dávají ostatním.
Tak co bych je bez námahy nenasral taky. V pohodě se přidám.
Vydávat za teplou kšiltovku fakt, že mi někdo kálí na hlavu, to vážně nemusím

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 5.6. 2008

16.03 2013 8:40

Tak mi dneska přišel taky mail z AAA auto. Když s nima budeš nějak jednat, dej vědět. Půjdu s tebou.

AK allstar
AK allstar

Muž

16.03 2013 9:40

Denně mi jen na mojí doménu přijde tak 5-10 nevyžádaných mailů z českých domén od českých firem, kteří to jak jinak myslejí seriozně..

kdybych měl ze všema jednat jak tady navrhujete s AAA nedělal bych nic jiného..

jak psal Romijn jednou jim napsat pěkně slušně no a pak je zařadit na black list..
co se týče mailů je to naprosto jednoduché a funkční..

co se týče mobilů uznávám je to horší, ale nemyslím že by to nebylo neřešitelné..

AK allstar
AK allstar

16.03 2013 10:52

ricimond:
Je potřeba to hubit systémově, ne si s každým dopisovat. Je to infekce kterou může přibrzdit jen nějaké rozhodnutí těch, co se tím ofiko zabývají. Výhledově je to stejně pasé, tomu se nevyhneme. Ale každej rok dobrej.

Když mezi tím, co problbnu času tady, pošlu nějakou dovyplněnou šablonu stížnosti, ani si toho nevšimnu.
Takže neměj strach, nic dělat nemusíš, pár těch, co "nemají do čeho dloubnout", to udělá za tebe.

Kdybys viděl v jaké fázi už tiše plynou jednání o formách reklamy v mobilech, nakočila by ti husí kůže. Pokud se jim nebudou házet klacky pod nohy, skončíme nevesele. Přinejlepším tak, že budeme buď stále tahat mobil z kapsy (velkoplošňáci z batohu) nebo zmeškáš zprávu. Maily jsou to samé v blěděmodrém

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

16.03 2013 11:01

Lumpe taky se pridam

AK allstar
AK allstar

Registrace: 17.6. 2009

16.03 2013 11:05

belmondo: jee, on zije!!

AK batole
AK batole

Muž

16.03 2013 17:15

KrizMi:

Operátor nic na žádost majitele telefoníh čísla blokovat nebude

Operátor může zablokovat číslo na základě rozhodnutí PČR. Tudíž, stačí to dát k policii. Je to zdarma a otázkou pár minut. Někdy je třeba lidi vychovat, aby s námi v budoucnu nevyjebávali.

AK allstar
AK allstar

16.03 2013 19:07

Az nato, ze pisou pres sdilene verejne brany sms, casto z clusteru 5 a vice cisel..zablokovani navic znamena, ze ti pak nemusi prijit sms od jineho poskytovatele sluzeb, neb zablokuji branu obecne ty chytrolinku

Konkretne jedna z tech bran kterou aaa vyuzivaji je vyuzivana pro sluzby verejne dopravy

Co tvuj prispevek, to perla
Naposledy upravil Lumpiq dne 16.03 2013 19:12, celkově upraveno 1 krát. (23% původního příspěvku)

sponzor

16.03 2013 19:07

AK allstar
AK allstar

16.03 2013 19:09

Lumpiq:
Naprosto přesně tatáž zkušenost i u mailů

AK batole
AK batole

Muž

16.03 2013 19:17

Přestože jsi neformuloval způsob zasílání SMS (což považuji za základ v hlavičce topicu), tak se přesto omlouvám a tvůj infantilní dovětek v příspěvku uvedeném výše nebudu dále komentovat.

Co se týče věcného obsahu reakce, tedy zablokování určité brány: Osobně jsem k tomuto kroku přistoupil přibližně před 5 lety u pracovního čísla a necítím se nijak omezen. Věci jako internetové bankovnictví či potvrzovací SMS od operátora atp. fungují v pořádku. Chápu ale, že to pro někoho může být handicapem. Já mám mobil jen na volání, SMS a internet. Pošta, banky, operátoři a další "potřebné" informační služby využívají brány jiné než ty "spamovací".

AK batole
AK batole

Muž

16.03 2013 19:18

Nemohu editovat své komentáře, takže reaguji na tvůj upravený příspěvek takto:

Citace:
Konkretne jedna z tech bran kterou aaa vyuzivaji je vyuzivana pro sluzby verejne dopravy

Chápu. V tom případě smůla a předat PČR.

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 7.7. 2007

16.03 2013 19:25

Hoši,to chodí jenom boháčům,nám chudým nic.

AK allstar
AK allstar

16.03 2013 19:33

U sms se logicky klade duraz na co nejnizssi cenu za sms do vsech siti, cim vetsy objemy sms, tim nizssi cena. Temer zadna firma ze zkusenosti neuzivi svou vlastni sms branu pro reklamni ucely. Ve vetsine pripadu jsou vyuzivane sdilene velkokapacitni brany od firem tretich stran, tedy ne primo operatoru, ale preprodejcu..

Jednu z nich vyuzivam a denne krze ni odeslu stovky sms o omezenich provozu, vylukach. Pres tu samou odesila narazove desitky dalsich klientu, vcetne aaa.

Proto jsem musel vypnou id pomoci cisla a zmenit ho alfanumericke id (s nazvem spolecnosti)

AK allstar
AK allstar

16.03 2013 19:42

Bohuzel, nebo spis nastesti nejde pak na alfanumericke id odepisovat.. nevyhodou je, ze tam je velmi omezena mnozina pouzitelnych znaku, zejmena oddelovacu

Navic je kazdy typ telefonu, os interpretuje jinak..iphone odfiltruje pomocne znaky, android v nahledu prevede vse na male a v detailu to pak ukaze ok atd

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email