Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je úterý, 10 června 2025
Celkem je zde 291 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: dominomeka
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 49 236
Online návštěvníků
Návštěvníků: 291
Uživatelů: 0
Celkem: 291

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 29.12. 2009

18.08 2012 8:31

Češi nosí do autoservisů vlastní díly, ale většinou marně

Někteří motoristé ve snaze ušetřit při opravě svého vozu přicházejí do servisů s vlastními náhradními díly, které koupí levněji od neznačkových prodejců, či dokonce na vrakovištích. Řada servisů je však podle zjištění Práva odmítne, protože na opravu s neznačkovým, či dokonce použitým náhradním dílem jim nemůže poskytnout záruku.
Servisy nechtějí brát díly, které si zákazníci pořídí někde levněji.
Zvětšit obrázek

Servisy nechtějí brát díly, které si zákazníci pořídí někde levněji.

„Přijel jsem do servisu s tím, že potřebuji vyměnit rozvody u oktávie. Spočítali mi to na 12 tisíc korun. Když jsem jim řekl, že jsem si schopen náhradní díly sehnat sám, a to výrazně levněji, řekli mi, že díly odjinud jim šéf vyměňovat zakázal,“ postěžoval si Právu například padesátiletý čtenář z Prahy.

Zaměstnanci oslovených autoservisů Právu mimo záznam přiznali, že zákazníky s vlastními náhradními díly odmítají. Většinou argumentovali tím, že hlavním důvodem je to, že by na takový díl a opravu nemohli poskytnout záruku.

„Přitom zákazníkovi jsme schopni nabídnout dobrou cenu – levněji by si nový značkový díl zpravidla sám nekoupil – a pořád z toho nějaké peníze na marži pro autoopravnu navíc jsou,“ poznamenal oslovený automechanik.
Levnější díl vyvažuje dražší práce

Marže autoopraven nakupujících náhradní díly se podle něj pohybují od 10 do 35 procent podle jednotlivého dílu. Servisy, které opravu se zákazníkem dodanými díly provádějí, si většinou ztrátu z marží kompenzují vyšší sazbou práce.

„Když už někdo náhradní díl od zákazníka vezme, většinou si to kompenzuje tak, že si napíše víc hodin za práci,“ dodal.

To Právu potvrdil i čtenář z Prahy. „V dalším servisu mi pak narovinu řekli, že mi vlastní rozvody vezmou, ale zvýší si sazbu za práci z 350 na 550 korun na hodinu,“ řekl.

Jiný čtenář zase neuspěl v servisu s výměnou donesených brzdových destiček, po započtení práce by ho to vyšlo zhruba na dvojnásobek.
Krize nutí lidi šetřit

Servisy přiznávají, že jim klesají tržby a kvůli šetření ve firmách i v domácnostech mají nejméně práce za šest let. Neopakuje se tak krizový efekt z let 2008 a 2009, kdy Češi odkládali nákup nových aut a raději si nechávali opravovat ojetiny.

Podle mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Miloslavy Fléglové si motorista opravu s doneseným náhradním dílem nemůže na servisu vymoci. „Pokud servis plní vůči spotřebitelům informační povinnosti o rozsahu svých služeb, o jejich ceně a podmínkách, a dodržuje zásadu rovnosti, to znamená, že se nestane, že by někomu službu poskytl a jinému ne, pak z pohledu ČOI žádné předpisy neporušuje,“ řekla Právu.

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

sponzor

18.08 2012 8:31

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Registrace: 23.2. 2009

18.08 2012 8:48

Zrovna sem to docet, to zas bude flejm Ono kdyz uz chci moci mermo svy dily, je to lepsi resit pres melouchare, nez pres servis... Je to jako vsechno o znamejch, kdyz mas, dostanes se na ceny, o kterejch se tomu kdo nema muze jen zdat... Ale na druhou stranu lidi sou liny, kdo soudnej, kterej chce usetrit, by daval menit brzdovy desky do servisu (mimo vyfikundace ala je potreba odbrzdit diagnostikou)...

Anonymní

18.08 2012 8:49

přiznávám se, dělám to taky, ale zase počítám s tím že mě kdyžtak zvýší hodinovku

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 8:51

moc se těším na reakce některých tady..

AK fanda
AK fanda

Registrace: 23.2. 2009

18.08 2012 8:54

ricimond:
moc se těším na reakce některých tady..

Jj, chudak Meggy se bude mit co ohanet

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

18.08 2012 9:28

Do meho servisu si dily privezt muzete. Maximalne se to projevi na cene za praci jinak s tim problem nemam
Doba je uz takova a ja se musim prizpusobit.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 5.6. 2010

18.08 2012 10:25

belmondo:
Do meho servisu si dily privezt muzete. Maximalne se to projevi na cene za praci jinak s tim problem nemam

a porad menime olej i s filtrem za 1000?

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 12:25

belmondo:

hamba by mě fackovala si někam vézt vlastní díly..
na druhou stranu pokud servis není dostatečně zajetej (je novej) chápu, že dělá cokoliv pro nalákání klientů..
zajetý servisy myslím a co slyším a vidím nemají totok zapotřebí..

sponzor

18.08 2012 12:25

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 3.10. 2006

18.08 2012 12:32

ricimond:

na druhou stranu pokud servis není dostatečně zajetej (je novej) chápu, že dělá cokoliv pro nalákání klientů..

vid ze mě furt tahás starlajn díly ale jenom ty v akci )

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

18.08 2012 12:32

Rici

Me to nak neva, servis neni delanej na prodej dilu a s tim sem do toho sel. Samozrejme kdyz se naky prodaj tak sem rad, ale doba uz je takova...

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 17.6. 2007

18.08 2012 12:34

kdyby servisy NEOKRADALY zákazníky kde se dá,tak by si lidi nenosili svoje díly

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 12:40

ricimond:

Nechapu proc.

V prve rade si ujasni kdo je zakaznik, kdo ma penize a kdo plati!
Ohanet se ze strany dodavatele nejakou hambou je smesne.

Zcela bezne se stava, ze po me chce zakaznik neco , co je pro me ekonomicky nevyhodne.

Pokud je vztah zakaznik/dodavatel normalni, proste mu reknu, ano/ne nebo ano, ale...

Chapu ze znackovym servisum se nelibi, ze prichazeji o svou megamarzi na dilu. To je taky primarne vec ktera je trapi, na kvalitu serou.

Pokud si zakaznik uvedomu, ze u slozitejsich veci si za donesene veci ruci sam, stejne jako za pripadne nasledne skody, mel by byt schopen i pochopit zda se mu to vyplati ci ne... a to je to te marzi.

Bezne reknu zakaznikovi s usmevem, tak si to tam kupte, ja vam to budu rad opravovat. Ideal, nerucim za zbozi. A protoze pak uctuju pouhou praci, muzu mit vyssi marzi, protoze si zakaznik sam usetril.

Kdybych mu dodaval i matros, absolutni castka by byla vyssi a musel byt tlacit marzi dolu, aby celkovou castku udrzel v psychologicke hranici.

Samozrejme, kdyz u hellera napocitaji rozvody na allroada na 50k, nemuzou se divit ze lidi co to plati ze sveho, nebo jim firma ktera plati patri, zvednou oboci. Zvlast kdyz zjisti kolik stoji matros.

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 12:40

Krysar:

no to víš.. já jsem jedině pro Elit kvalitu apod.

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 12:45

tecka:

nepleť sem IT branži.. to je trochu rozdíl pane.. tam díky Alze a podobným debilům jsme nucení..
ikdyž ikdyž.. cokoliv dělám a není ode mě je to prostě dražší..
a bohu dík začínají klienti býti rozumní a až tak tvrdošíjně na ty ceny nekoukají..
na druhou stranu jsem schopen se Alze přiblížit..

avšak například lidi z ulice mě vůbec nezajímají.. mysli si o tom co chceš..

**

co třeba záruky kdo drží pak záruku ten kdo montoval nebo ten kdo prodal díl..

zažil jsi někdy tenhle případ reklamovat já jednou a nikdy více..

s2 coupe:

asi by bylo dobré rozlyšovat servisy značkové, neznačkové apod.. nemůžeš házet všechny do jednoho pytle.. to nelze

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 23.7. 2008

18.08 2012 12:53

nevim jak ostatni pravdomluvni katolici tady,ale muj servisak se uz ani nesnazi se vymlouvat na cokoli jineho..proste rekne kamo,prace by me v hodinovce uz jen tezko zivila,dily tj to co me zivi!
neni divu,s tou prutoci aut co tam ma,snadno za ty leta dosahne u vetsiny veci ke 40% slevy.. a jeste napali marzi..
neplati se uz ani za praci,jelikoz tam je cena omezena konkurenci v hodinovce,ale dily tj to prave!
a ze nesezenu kvalitu?stejnou? a cenu ze nedam do kupy lepsi,nez mi da sam?? kecy..

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 13:01

ricimond:
tecka:

nepleť sem IT branži.. to je trochu rozdíl pane.. tam díky Alze a podobným debilům jsme nucení..
ikdyž ikdyž.. cokoliv dělám a není ode mě je to prostě dražší..
a bohu dík začínají klienti býti rozumní a až tak tvrdošíjně na ty ceny nekoukají..
na druhou stranu jsem schopen se Alze přiblížit..

avšak například lidi z ulice mě vůbec nezajímají.. mysli si o tom co chceš..

**

co třeba záruky kdo drží pak záruku ten kdo montoval nebo ten kdo prodal díl..

zažil jsi někdy tenhle případ reklamovat já jednou a nikdy více..

s2 coupe:

asi by bylo dobré rozlyšovat servisy značkové, neznačkové apod.. nemůžeš házet všechny do jednoho pytle.. to nelze

Zrovna vcera
pausalne platici servisni zakaznik .. chtel novou tiskarnu Office Jet 8600

Poslal mi odkaz na Alzu cca 4500kc S DPH

Muj nakup na ATComp 4800 BEZ DPH

Ze bych mu to ja kupoval na alze predem vylucuju... Tak si to tam kupte, zadny problem... Stejne si ji sam nenainstaluje.

Ten problem je primarne problem VW koncernu. Protoze VW zije s prodeje nahradnich dilu, ne z prodeje aut a prace.

Proste se budou muset prizpusobit jako vsichni ostatni.

Zamysli se nad tim co je to cena a k cenu slouzi...

Cely ten system ma jediny prirozeny ukol... umoznit smenu zbozi a sluzeb, spravedlive, tak aby kazdy mohl normalne zit a nechcipnul hlady.

Jenze jsme trvale svedky toho, ze ten ci onen se snazi zit na ukor tech druhych a je mu jedno ze chcipnou hlady. A to na urovni uz i statu a svertadilu. Proste globalni bordel a chaos.

Jak stanovujes ceny? Podivas se na zakaznika a rozhodnes kolik snese...

sponzor

18.08 2012 13:01

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 13:03

Sekundarne ... VW se vyplaci, kdyz se to kazi...

Normalni by bylo, udelat vse proto, at to vydrzi co nejvice.

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 13:06

jerryxedos:

no nevím za kolik dělá tvůj technik.. tady v Praze pod 300 za hodinu nikdo nejde.. to by byl blázen.

a některé věci se v hodinovce snad ani nepočítají.. viz třeba rozvody.. a střelci, kteří je nabízejí z tvých dílů nedej bůh a práce za litr tak tam bych fakt nepáchnul ani za nic..

zajímavý já se bavil asi ze třemi techniky a všichni se v pohodě uživí jen prací bez prodeje dílů.. dokonce ten můj nechává díly za svůj nákup a myslím, že Satas umí to samé..

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 13:09

ricimond:
jerryxedos:

no nevím za kolik dělá tvůj technik.. tady v Praze pod 300 za hodinu nikdo nejde.. to by byl blázen.

a některé věci se v hodinovce snad ani nepočítají.. viz třeba rozvody.. a střelci, kteří je nabízejí z tvých dílů nedej bůh a práce za litr tak tam bych fakt nepáchnul ani za nic..

zajímavý já se bavil asi ze třemi techniky a všichni se v pohodě uživí jen prací bez prodeje dílů.. dokonce ten můj nechává díly za svůj nákup a myslím, že Satas umí to samé..

Samozrejme, protoze kdyz necha nekomu komu by jinak nic neprodal dily alesno za nakup, ma potencionalni zakaznika, ktery se bude vrace... za nekup to nikdy uplne neni, neprodela... a dela mu to obrat u dodavatele, tudiz globalne lepci ceny.

Je to proste investice do budoucnosti, do zakaznika,, ktera se vetsinou casem okoti.

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 13:12

tecka:

na tom se shodneme.. já dělám to samé.. klidně prodám za svůj nákup, vezmu si to zpět na práci..

ikdyž by se asi finančák posral ne.. minimálně bych měl přihodit +5% ne.. ??

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 13:14

ricimond:
tecka:

na tom se shodneme.. já dělám to samé.. klidně prodám za svůj nákup, vezmu si to zpět na práci..

ikdyž by se asi finančák posral ne.. minimálně bych měl přihodit +5% ne.. ??

presne tak, prihodim trosku a je to.

Navic, co si budem povidat, jak se potom zaplati za praci, pokud to neni platce dph... vsichni maji radost a usetri.

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 13:16

tecka:

tak tak. taky ti přetejká papírovej sklad ??

AK senior
AK senior

Registrace: 23.11. 2009

18.08 2012 13:18

"Ten problem je primarne problem VW koncernu. Protoze VW zije s prodeje nahradnich dilu, ne z prodeje aut a prace. "

bože muj, největší průmyslový podnik nejsilnější evropský ekonomiky s produkcí kolem osmi a půl milionů aut ročně žije z prodeje náhradních dílů. Prosim? Růst prodeje a expanze x let po sobě. Ta firma evidentně žije z prodeje náhradních dílů, jasně tečko.

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007

18.08 2012 13:30

ricimond:
Důležitý je si odvést ty staré, aby jsi po pár měsících nezjistil, že jsou tam ty původní a ty nové zůstali v servisu ....
tecka:
Poslal mi odkaz na Alzu cca 4500kc S DPH
Muj nakup na ATComp 4800 BEZ DPH

Co změnit dodavatele?

sponzor

18.08 2012 13:30

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 13:33

Romijn:

ne vždy výměna ověřeného velkoobchuda je výhra.. máš tam nějaké obraty, dostáváš slušné ceny, slušný záruční servis..

to není tak jednoduché..

taky se snažím držet jednoho a neměnit.. občas koupím někde něco ale miminálně.. spíše narychlo, že potřebuji teď hned..
tudíž Czc.cz mám na Chodově.. Alzu taky moc nemusím..

lepší je jezdit tam kde máš naprostou jistotu, že tě tohle nepotká.. pár servisů znám

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 13:46

Mauglí:
"Ten problem je primarne problem VW koncernu. Protoze VW zije s prodeje nahradnich dilu, ne z prodeje aut a prace. "

bože muj, největší průmyslový podnik nejsilnější evropský ekonomiky s produkcí kolem osmi a půl milionů aut ročně žije z prodeje náhradních dílů. Prosim? Růst prodeje a expanze x let po sobě. Ta firma evidentně žije z prodeje náhradních dílů, jasně tečko.

Přímý odkaz na youtube video

Nekde ti to tam vysvetli, nechce se mi hledat cas

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 21.9. 2010

18.08 2012 13:49

jerryxedos:
nevim jak ostatni pravdomluvni katolici tady,ale muj servisak se uz ani nesnazi se vymlouvat na cokoli jineho..proste rekne kamo,prace by me v hodinovce uz jen tezko zivila,dily tj to co me zivi!
neni divu,s tou prutoci aut co tam ma,snadno za ty leta dosahne u vetsiny veci ke 40% slevy.. a jeste napali marzi..
neplati se uz ani za praci,jelikoz tam je cena omezena konkurenci v hodinovce,ale dily tj to prave!
a ze nesezenu kvalitu?stejnou? a cenu ze nedam do kupy lepsi,nez mi da sam?? kecy..

přesně tak, když vidim v servisech, kolik si vyrejžují na dílech, vozím si je sám, ať mi klidně napálí cenu za práci, pokud to umí, rád jim připlatím, ale vydělávat na dílech na mě nikdo nebude

AK allstar
AK allstar

18.08 2012 13:50

Romijn:

Co změnit dodavatele?

neni..

bud mas seriozni dodavatele, kteri jsou schopni nejen dodat zbozi, ale i zajistit servis a zaruku, nejakou dobu odezvy i marketing a nebo prodejce z e-shopy typu alza, alfa apod, kteri posunou krabici a dal je to nezajima.

Reklamace na alze nebo alfe zacina byt tragedie, pac borci usoudili, ze je treba zakaznika presvedcit, aby nereklamoval, takze dodrzuji 30dni... nevyresi driv, zamerne.

Proste, cely bajny system se stavy vzhuru nohama na hlavu proti zakaznikum...

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007

18.08 2012 14:14

tecka:
Reklamace na alze nebo alfe zacina byt tragedie, pac borci usoudili, ze je treba zakaznika presvedcit, aby nereklamoval, takze dodrzuji 30dni... nevyresi driv, zamerne.
To bude ono, já měl většinou štěstí, takže nereklamuju. Ale taky tam nejedu velkoobchodně ...
Jediní, kde my vždycky omr... bylo O2, to nebyly reklamace, ale poprava ....

AK allstar
AK allstar

Muž

18.08 2012 14:19

Romijn:

no přál bych ti takovou reklamaci v Alze.. taky pěkný.. byl jsem u jedné osobně jako techn. pomoc.. málem mě vyvedli..

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email