Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je neděle, 16 listopadu 2025
Celkem je zde 1615 lidí (1 přihlášený)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Tomas77a
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 49 452
Online návštěvníků
Návštěvníků: 1614
Uživatelů: 1
Celkem: 1615

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK fanda
AK fanda

Registrace: 5.6. 2008

10.07 2012 15:13

jizan.com: Vždy vítán

bicek: Ani ne lepidla, ale je tu spíš riziko, že to pochytá hodně vody. Není problém tankovat tak, abys to do 14ti dnů vyjel ne?

sponzor

10.07 2012 15:13

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008

10.07 2012 15:18

Rhino: No tak to neni urcite. Tech 14 dni jsem dal jako priklad. Aby nevadilo uz jen to, ze to auto obcas klidne tyden nehnute stoji.

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 6.1. 2012

10.07 2012 15:33

To asi tak rychlý zkáze nepodléhá.Na zahraničních fórech o E85 tvrdí, že E85 nepodléhá tak rychlý zkáze a že je to v pohodě i několik měsíců.Jiná situace asi může být v zimě.Ale to na jednotce zmáčknu kouzelný čudlík, přepnu na N98 a jezdím na natural, kdyby měl být problém. jukni na
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
tam jsou odkazy na firmy co to montujou a tak a jsou tam vysvětlený i některý mýty a lži o E85.

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008

10.07 2012 19:13

Je fakt že u 4.2 to asi dlouho nevydrží v nádrži...
Sem tam bych tam šupnul trochu naturalu a on to naředí a je to..

AK batole
AK batole

Muž

10.07 2012 19:17

To je taky řešení.Ta moje jednotka se umí přepnout i do E70 režimu, což je zimní směs s vyšším poměrem naturalu, takže jednou týdně míchnu s více naturalem a přepnu na E70 a je to v klidu.

AK fanda
AK fanda

Muž

10.07 2012 19:30

Ty vyšší obsahy polykaj o sto šest a když mi to jezdilo na plyn proč by to nejelo na chcánky..

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 3.7. 2009

10.07 2012 21:04

bicek: No nevím, já bych do té tvojí krasavice asi nic jinýho jako N95 - 98 nelil. Bál bych se, co to udělá. A nebo počkej pár měsíců na zkušenosti a uvidíme všichni...

AK batole
AK batole

Muž

10.07 2012 21:32

Vždyť jo, já jsem svojí "babičku" obětoval pro dobro nás všech, do tý od tebe ani o montáži E85 neuvažuji.Uvidíme, ono nebude tak dlouho trvat, než se E85 masově rozšíří a budou konečně názory lidí a mechaniků co jim ty auta servisujou, jestli je E85 dobrou volbou, nebo nikoli.

sponzor

10.07 2012 21:32

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Muž

10.07 2012 21:58

earthquaker: Jak říkáš, to ukáže čas a ty jsi bohužel na klubu první pokusnej králík...

AK batole
AK batole

Muž

11.07 2012 11:12

Najeto dalších 600km a vše ok, jen si nemohu zvyknout na ten smrad ironu při tankování... Dnes proběhne preventivně další výměna palivovýho filtru (chci ho rozříznout a podívat se kolik humusu se vyčistilo z palivový soustavy.Jinak i ranní start v našich nízkých teplotách za vydatného deště bez nejmenšího problému.

AK fanda
AK fanda

Muž

11.07 2012 11:26

earthquaker:
Najeto dalších 600km a vše ok, jen si nemohu zvyknout na ten smrad ironu při tankování... Dnes proběhne preventivně další výměna palivovýho filtru (chci ho rozříznout a podívat se kolik humusu se vyčistilo z palivový soustavy.Jinak i ranní start v našich nízkých teplotách za vydatného deště bez nejmenšího problému.

Pokud je tam jednotka na to tak ok jinak pokud by bylo pod nulou bys měl problém. V tom filtru budou max nečistoty z nádrže.

AK batole
AK batole

Muž

11.07 2012 13:54

No prave o ty necistoty z nadrze mi jde, kolik jich tam bude.Jednotky tam mam od HMI, takze problemy do budoucna necekam, ale to ukaze cas.Dnes mi odpadl sluzebni vylet do Rakouska a dostal jsem do konce tydne volno z duvodu nemoci kolegy, tak muzu laborovat.

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 2.10. 2011

11.07 2012 20:52

Ahoj pánové,taky se přidám k diskuzi.....O E85 už uvažuji už tak půl roku,ale zatím jen tak obrazně.Zatím jsem vždy četl ethanol vše rozpouští,naleptává,ničí atd....Udělal jsem si takovej nezávislej test,objel jsem si pár benzinek a natankoval 2 kusy petek naturalu 95 2 kusy petek vervy 98 a carrera 98 + 1 petku ethanolu.....Do petek jsem naházel různé kusy kovů jako je hliník,dural,měd,mosaz a železo + kousky hadic z aut od roku zhruba 90 - 05 a co se stalo po měsící a půl mého testu.....Co se týče ethanolu a věcí v petce se nic nezměnilo,vše v takovém stavu jak jsem je tak naházel před 45 dny......Ale pozor,test si může udělalt každej Co se týce 95-98 železa ve všech petkách zrezli ostatní kovy dobrý a co se týče hadic,půlka nafouklá se strátou barvy a rozleptaná....
Takže se divím že mi auto ještě vůbec jezdí když vidím jak dopadají tyto kovy a hadice ve verve 98 kterou tankuju....Jestli to někoho zajímá,mohu zítra nafotit a poslat fotky co jsou naše benzíny zač,plné vody a humusu....
Něco na tom rozpuštění v nadrži asi bude,že po natankování ethanolu to pozbírá veškerej bordel z nádrže a prožene to palivovou soustavu,ale pak to musí být stav 1A podle toho co mám v práci v petce....
To by bylo asi tak všechno,do ethanolu půjdu asi do dvou měsíců a bát se toho nebudu.....Ted se jen bojím aby to ještě moje auto vydrželo na ty naše slavný benzíny...
Jo a ten test doporučuji každému at každej vidí co dělá benzín a ethanol v praxi....Ahoj všem....

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 30.12. 2010

11.07 2012 21:02

Audinka A8 Long: Ten test si měl trošku udělat jinak měl si nechat ty petky otevřený nebo jen přiklopený aby se tam dostal vzduch a taky vzdušná vlhkost(simulovat tak aby to bylo jako v nádrži a dejchalo to).Pak má vliv na vše zahřívání paliva který se nespálí a vrací zpět do nádrže a to asi v petkách dost dobře nenasimuluješ a byly ty petky úplně suchý před naplněním? to by mohlo ten test taky zkreslit.

AK batole
AK batole

Muž

11.07 2012 21:16

Bóóóže můj to jsou dnes lidé ano petky byli vypláchnuté a suché a petky byli bez víček,na základní chyby jsem myslel do předu.....Jen jestli mohu poškodit vervu a nebudu za to nějak trstně stíhán tak tam jsem zaznamenal největší úbytek tekutiny.....
Palivovou soustavu samozřejmně nenasimuluji ale soudím z toho co vidím a mám po ruce....
Jsme v jednadvacatým století a pokud se dostane něco na trh musí to snad projít spoutou testů a homologacemi nebo něčím takovým....Už vidím tu bandu laborantů jak tam sedí a vymýšlí palivo co bude ničit všechny motory ne(to je asi blbost) co jezdí na benzín,podle mého byli opatní s tým co pustí do oběhu....
Podle mého úsudku,ethanol ublížit určitě nemůže,a pokud moje audi se dožila jazdit deset let na benzín jak 95 tak 98 tak E85 je bezškodná .....

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 30.12. 2010

11.07 2012 21:25

Audinka A8 Long: Někdej sem viděl pořad o těchto palivech a u motorů spalující ten etanol jsou použité jiné materiály které nekorodují mluvily o jiných ventilech že tam vzniká větší kondenzace vody a tím se zvyšuje koroze.Dál bude asi i víc namáhanej vlhkostí i výfuk.To ale ukáže test který tu rozjel autor tohoto topicu.Tak můžem objektivně posuzovat domněnky a skutečnost.

sponzor

11.07 2012 21:25

AK fanda
AK fanda

Muž

11.07 2012 21:26

říkám že 4.2 bude jezdit i na chcánky, jen se do nádrže musí vychcat kůň aby se někam dojelo...

AK batole
AK batole

Registrace: 2.2. 2008

11.07 2012 23:29

earthquaker:
No prave o ty necistoty z nadrze mi jde, kolik jich tam bude.Jednotky tam mam od HMI, takze problemy do budoucna necekam, ale to ukaze cas.Dnes mi odpadl sluzebni vylet do Rakouska a dostal jsem do konce tydne volno z duvodu nemoci kolegy, tak muzu laborovat.
a neni lepsi koupit novou nadrz, ktera bude uplne cista? Pomohlo by to?

AK fanda
AK fanda

Muž

12.07 2012 6:28

jizan.com:
říkám že 4.2 bude jezdit i na chcánky, jen se do nádrže musí vychcat kůň aby se někam dojelo...

Roti: Nevím jaká je cena nové nádrže, jestli to nebude dražší jak přestavba, ale minimálně je to na zamyšlení.

AK oldtimer
AK oldtimer

Registrace: 28.8. 2006

12.07 2012 6:44

Audinka A8 Long:
Jen jestli mohu poškodit vervu a nebudu za to nějak trstně stíhán tak tam jsem zaznamenal největší úbytek tekutiny

a neni toto nahodou dobre?

AK fanda
AK fanda

Muž

12.07 2012 10:38

Karlosma:

Roti: Nevím jaká je cena nové nádrže, jestli to nebude dražší jak přestavba, ale minimálně je to na zamyšlení.

E85 čistí a stahuje vlhkost Ba a Nm je daleko agresivnější a nádrže jsou kvalitní matroš.

AK batole
AK batole

Muž

12.07 2012 18:51

Nevím jak vy ale já měl nádrž dole,asi tak před třemi měsíci a vše bylo venku,v nádrži žádnej binec nebyl,podle mě je to hloupost že ethanol něco pozbírá ven z nádrže......Co mám audi vždy beru uplně plnou na doraz a podle mě vše pozbírá i ten benzím a hodí to do filtru....Možná nějaká kapka vody nebo tak něco.....To by člověk musel jezdit asi fakt na chcánky a nalévat benzín z kanistru který našel někde pohozené aby je v té nadži něco vyskytlo.....Jinak jak řekl kolega výše,nádrž je z dobrého matrošu.....

AK batole
AK batole

Muž

13.07 2012 3:31

Ahoj, vzhledem k tomu, že dnes zakotvila v mojí garáži vymazlená A8 od Karlosma, a kolega dnes přišel při dopravní nehodě o svojí Octavii, stěhuje se ráno moje babička na testování ke kolegovi do Prahy, kolega je zvíře který jezdí plyn, brzda.Denně najede cca 100km po Praze a cca 200km mimo ní, takže jako tester úplně ideální jedinec a navíc se do A8 také zbláznil, takže mu to působí obrovské potěšení jezdit s vlajkovou lodí OOOO, sice staršího data vzniku.Se spotřebou kolem 16 litrů po Praze počítá a navíc jezdí krátké poposkoky, kdy auto startuje za den v průměru 30x, takže si myslím že lepší testovací podmínky mít ani nemůžeme.

Jinak provoz na E85 stále bez nejmenšího problému.

AK fanda
AK fanda

Muž

14.07 2012 12:01

earthquaker: No no nó... vymazlíš ji k dokonalosti až ty, já na ni na chudinku neměl moc času.

sponzor

14.07 2012 12:01

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 13.7. 2009

17.07 2012 19:22

Len dotaz.Co na E85 Webasto?

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 23.3. 2011

20.07 2012 13:38

moc jsem zvědavej jak to bude pokračovat dál, je super že se někdo podělí se zkušenostma, kde jsi na karlovarsku tankoval E85? mám za to že to tu nikde nemají...

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 11.3. 2010

20.07 2012 22:04

jp1:
audiklub.cz

AK batole
AK batole

Muž

21.07 2012 16:24

Tak zkus například ONO Sokolov, KM Pronu na jesenický křižovatce (ikdyž tam neví co by si za litr řekli), ONO Plzeň, na těchto jsem tankoval já.Jinak zpravodajství z domova: po Praze žere D2 14litrů E85 a to s tím jezdí člověk, kterej umí i ochcavii TDI* krmit po Praze 8 litrama.Jinak zatím žádný obtíže, pouze jak je teď chladno, hlásí kolega že po startu se mu zdá chod studenýho motoru divnej, ale jede to normálně a jev se projevuje cca půl minuty po startu.Pak už klid.

AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 28.9. 2007

22.07 2012 23:09

audiklub.cz

hmmm, začíná se mi to zamlouvat už jen tím názvem webu
audiklub.cz

btw: není to tahle jednotka? jinde jsem ty ceny viděl tak 2x vyšší

Citace:
Po ujetí prvních 500 Km je nutné vyměnit palivový filtr, neboť palivo E85 vyplaví nečistoty z vašeho palivového systému.

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 24.11. 2007

22.07 2012 23:20

to možná taky pořídim - teda až opravim vejfuck a případně lambdy...

Kámoš se saabem na slivovici (E85) jezdí už dlouho, nicméně u něj to bylo jen o úpravě SW v řídící jednotce, bo saaby uměly z výroby jezdit skoro na cokoliv - Švédi jsou někde jinde...

Lumpiq:
jen se neukvapuj, ono za nejaky cas teprve se muze ukazat nejaky problem, jako napr zanaseni hadic/hadicek, vstriku pri delsim stani atd..

Afaik jediný co to udělá je že to rozpustí usazenej sajrajt z nádrže a palivovýho vedení a ten ucpe palivovej filtr, proto každýmu co začne na slivku jezdit doporučujou jednou filtr vyměnit...

Příjemný je že i ty plug&play jednotky podle lambdy zřejmě poznaj kolik procent slivovice je v palivu a podle toho upraví parametry, takže můžeš libovolně míchat s benzínem když zrovna neni dostupná benzínka s etanolem...

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Možná podobná témata
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email