Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 13 prosince 2025
Celkem je zde 1603 lidí (4 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: safrmichal
Uživatelů dnes: 1
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 49 491
Online návštěvníků
Návštěvníků: 1599
Uživatelů: 4
Celkem: 1603

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 4.12. 2007

02.03 2015 11:51

Je to podivné.Mě příjde,že cajti jsou hrdinové jen na silnici,když tě dupou za lékarničku nebo žárovky...
sponzor

02.03 2015 11:51

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 21.9. 2010

02.03 2015 14:00

v USA střílejí do bezdomovce z metru, protože v šesti ho prostě jinak nejde spacifikovat

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/363052-be [zkrácená url]

aha novinky střelbu cenzurují, tak tady bez

https://www.youtube.com/watch?v=br3KrpzKH5k
AK fanda
AK fanda

Registrace: 23.2. 2009

02.03 2015 14:15

Ezio: U nas zas sundavaj teenagery z fichtlu autem vo barak, vono to mas vlastne jedno.
AK allstar
AK allstar

Registrace: 17.6. 2009

02.03 2015 16:11

mike8: dobre ty
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007

10.03 2015 15:10

Citace:
V okamžiku, kdy operační středisko zlínské krajské policie přijalo první hlášení o střelbě v uherskobrodské restauraci Družba, cvičila neuvěřitelnou shodou okolností poblíž pohotovostní jednotka plně vybavená právě na zásah proti takzvanému aktivnímu střelci.

Týdeník Respekt zjistil, že tato jednotka dorazila na místo deset minut poté, co se z restaurace stáhli dva řadoví policisté z brodské hlídky, po nichž šílený střelec Zdeněk K. začal pálit. Instruktor pohotovostní jednotky okamžitě převzal velení a rozhodl, že jeho muži zasáhnou.

Jenomže se k tomu nedostali, pouhou minutu poté přijel na místo nadřízený policejní velitel z Uherského Hradiště, převzal velení a podle informací Respektu se rozhodl úplně opačně - neútočit a čekat na příjezd speciální zásahové jednotky, která teprve vyjížděla auty z Brna. Začala série předávek velení, která skončila u šéfa krajské policie.

Za další čtvrthodinu dorazil před Družbu operační důstojník z krajského Zlína, takže velení převzal on, jenže za deset minut už je předával ještě vyšší šarži - policejnímu řediteli Zlínského kraje Jaromíru Tkadlečkovi.

Pokud tedy počítáme i staršího z první dvojice policistů (který se podle předpisů stává automaticky velitelem případného zásahu), tak se během tři čtvrtě hodiny vystřídalo na místě pět velitelů, aniž začal útok proti střelci.

Selhala tedy policie, nebo ne? Týdeník Respekt cituje z rok a půl starých předpisů o taktice a boji proti aktivnímu střelci, které jsou shrnuty v dokumentu s názvem Amok. Ten přijalo vedení policie v reakci na řádění Anderse Breivika v Norsku. "Pachatel nemá žádné zábrany pro jakékoli chování s cílem zabít nebo zranit co největší počet osob. Jedinou obranou je neodkladný policejní zákrok vedoucí ke zneškodnění aktivního střelce," píše se v dokumentu.

Jednoduše znějící návod však má několik háčků. Především ten, že podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého se se zněním Amoku seznámilo a krátkým výcvikem podle něj prošlo "tak deset procent policistů". Přinejmenším u první dvoučlenné hlídky je dost pravděpodobné, že vyšetřování zásahu skončí konstatováním: Neporušila předpisy, protože je neznala.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Až tam nakonec dorazil policejní prezident a ministr vnitra, aby řekl, že lidi ohrozil starosta ....
AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

22.03 2015 23:23

Hosi s dokoncenou zakladkou a s nakladackem se rozhodli dohonit BMW:)
audiklub.cz
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž

23.03 2015 0:32

belmondo (22.03 2015 23:23) orig:
Hosi s dokoncenou zakladkou a s nakladackem se rozhodli dohonit BMW:)
audiklub.cz
[zkrácená url]

"Důvodem nehody, byla technická závada na vozidle ..."
Asi mezi sedačkou a brzdovým pedálem
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž

09.04 2015 14:33

Citace:
Případ zkopaného motorkáře: Jak se tutlá policejní brutalita
8. 4. 13:00

Komentář Martina Fendrycha: Policista sleduje, jak jeho kolega bije zraněného motorkáře. Nezasáhne. A jeho trestní stíhání má být podmínečně zastaveno. Chyba.

Ne zrovna dobře se vyvíjí případ ujíždějícího a poté policií „sestřeleného“ a zkopaného motorkáře Radka Čapka. Ne dobře pro nás. Pokud se policajt zachová brutálně, má být jemu i jeho kolegům jasné: tak jednat nesmíte. V případě Radka Čapka sledujeme českou klasiku, snahu věc co nejvíc ututlat. Výsledek? Budou to dělat i další, protože si řeknou: Když už se na to přijde, nic moc mi nehrozí.

Čapek předloni v srpnu v noci ujížděl motohlídce. Na motorku neměl papíry, na auto je naopak vlastnil. Ujíždět neměl, dopouštěl se tím přestupku. Ujel padesát metrů, zpomalil, neboť mu došlo, co dělá, vůz policie ho dojel, nabral na kapotu a odmrštil pryč. Zraněného pak jeden z hlídkařů kopal a bil. Druhý na to koukal a nijak nezasáhl.

Motorkář měl pod helmou rozseknuté čelo, asi od rány pěstí. Byl těžce zraněn. Policajti mu neposkytli první pomoc. Nechali ho deset minut ležet na zemi. Sepsali a podepsali úřední záznam, který nepopisuje, jak se věc skutečně udála. Po incidentu, který vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), nebyli postaveni mimo službu.

Advokát sraženého a zkopaného motorkáře Robert Bezděk si všiml, že celou tu „hrdinskou“ policejní akci, celou tu šlamastyku natočila průmyslová bezpečnostní kamera. Jinak by měl Radek Čapek zatracenou smůlu. Byl by jediným viníkem, který by zřejmě musel zaplatit i škodu na policejním vozu, který poté, co ho sejmul, napálil do sloupu.

GIBS vyšetřovala dlouho, o tom jsem psal. Loni v listopadu konečně vydala usnesení o zahájení trestního stíhání obou zasahujících policistů. Mimochodem, nejsou to rozhodně žádní nováčci; v době incidentu sloužili déle než šest let.

Dnes už je celkem jasné, že se Radek Čapek žádného trestného činu nedopustil. Spáchal přestupek. Nyní již máme k dispozici první výsledky práce státního zástupce. A ty jsou skutečně podivuhodné. Dílo kvalitního podkobercového zametače.

Žalobce podmínečně zastavil trestní stíhání dvaatřicetiletého řidiče motohlídky, který ujíždějícího Čapka (jel rychlostí 59 km/h) na pražském Chodově služební oktávií srazil. Zastavení stíhání údajně navrhla inspekce. Řidič dostal zkušební dobu 21 měsíců. Když během ní nic neprovede, stíhání bude zastaveno definitivně.

Důvod podmínečného zastavení stíhání? Řidič se přiznal, že nehodu zavinil. Projevil lítost. Slíbil, že pokud bude škoda, uhradí ji. (Aby nebyla, oktávie je poničená, motorka taky, plus těžké zranění motorkáře.) Druhý policajt, „bijec“, který Čapka mlátil a dost možná mu způsobil tržnou ránu nad levým okem, je stíhán dál.

Proti podmínečnému zastavení podal Robert Bezděk, advokát Čapka, odvolání. Nenabylo tedy právní moci. Rozhodnout o něm bude muset Vrchní státní zastupitelství v Praze. Stojí za to bedlivě sledovat, jak tamní žalobci věc posoudí. Jestli se připojí k ochotnému zahlazování policejní brutality.

Proč nemělo být stíhání řidiče zastaveno? Důvodů najdeme několik. První a zásadní je tento: sledoval, jak jeho kolega kope a mlátí zraněného mladíka na zemi. Sledoval kolegu, který se dopouštěl trestné činnosti. A neudělal nic. Přitom je policista, byl povinen nezákonnému jednání zabránit.

Druhý důvod: řidič se sice bití Čapka neúčastnil, ale zároveň mu neposkytl první pomoc. Nechal ho ležet na zemi. Pokud by se takového jednání dopustil nikoli policista, ale „obyčejný civil“, státní zástupce by ho za neposkytnutí pomoci zcela jistě obžaloval. O tom nepochybujme.

Třetí důvod: také řidič motohlídky se podepsal pod úřední záznam, který ovšem nepopisuje pravdivě, co se stalo. Nezapomeňme, hlídkaři netušili, že jejich počínání nahrála průmyslová kamera umístěná na domu. Jde tedy zjevně o podvodný, lživý služební záznam. O snahu zakrýt trestnou činnost. O nějakém zastavování stíhání nemůže být ani řeči. Je to výsměch.

Že sledujeme pokus o maximální ututlání incidentu a o maximální vstřícnost vůči policajtům, dokládá také snaha o obranu „bijce“. Ten byl podle obhajoby ve chvíli, kdy mlátil Čapka, nesvéprávný. Takový pohled údajně nerozporuje ani GIBS. Když bijec dokopal a domlátil, stal se opět, zázračně, svéprávným.

Nabízí se nám otřesný pohled na policejní jednání. Hlídce ujíždí kluk na motorce. Ujede 50 metrů. Zpomaluje. Řidič se prý snaží přečíst registrační značku motorky (!), nabere ho, srazí a těžce zraní. Druhý policajt se stane v tom stresu po šesti letech služby a výcviku nesvéprávným. Spoutaného kluka zkope a zbije. Opět se promění ve svéprávného. Pomoc mu neposkytnou. Vyrobí lživý záznam akce. Snad podle hesla Podvádět a mlátit.

Městské státní zastupitelství tuhle hru bere a podporuje. Svědčí o tom dosti neuvěřitelné podmínečné zastavení stíhání. Uvidíme, jak se zachová vrchní státní zastupitelství, jestli bude taky ochotno brutalitu krýt.

Hlídkaři jsou šetřeni. Jak dopadl Čapek? Dostal pokutu 25 tisíc za ujíždění plus rok zákazu řízení. V pořádku. Neměl policii ujíždět. Neměl na motorce jet, když na ni nemá papíry. Ale zároveň nemůžeme nevidět ten flagrantní rozdíl: kluka opálkují, co to jde. Policajty se z toho snaží dostat ven. Smutné. Neadekvátní. Pro nás občany nebezpečné.

autor: Martin Fendrych
audiklub.cz
sponzor

09.04 2015 14:33

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 31.7. 2010

09.04 2015 14:49

no to jsou kecy..
AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 5.6. 2008

09.04 2015 15:10

Romijn: Mno vidiš. A v USA by jim ještě poplácali po ramenou, jak zajistili ujíždějícího motorkáře. Jel na motorce na které neměl co jet. To, že ho sundali když ujížděl (ikdyby jel 20 km/hod tak ujíždí) je dle mne správné. Kdyby ho nesundali, tak se tu najdou zase jiní co začnou pindat, že nic nedělaj...
To že do něj začali mlátit ... viděl někdo to video na kterém to je natočené? Osobně si takové videa nepouštím, protože mne to nazjaímá.
Jen mne celkem dostala hláška "Možná mu rosekl čelo když mu dal pěstí.". Tak to máme sakra silný policajty, když mu přes helmu rosekne čelo rukou.
Prostě evidentní článek proti policii a v každém smyslu taky tak branej. Takže zase mi v hlavě zní otázka: "Ty jsi tam byl, že to hodnotíš?".
AK fanda
AK fanda

09.04 2015 17:59

Malcolm (Čt, 09.04, 2015 14:49) orig:
no to jsou kecy..

Vid. Domlatite decko a ty dobytci maj este nervy si stezovat... Nechapu...
Cadaverous (Čt, 09.04, 2015 15:10) orig:
Mno vidiš. A v USA by jim ještě poplácali po ramenou, jak zajistili ujíždějícího motorkáře.

Urcite, zeptej se ve Fergussonu jak je placaj po ramenou, kdyz zastrelili zlodejicka
Jel na motorce na které neměl co jet.

Otazka je, proc na neco, co jede jak kolo z kopce jsou potreba papiry.
To, že ho sundali když ujížděl (ikdyby jel 20 km/hod tak ujíždí) je dle mne správné.

To fakt myslis vazne? Fakt bys chtel, aby Ti nakej simpanc sundal dite z motorky pac jelo vo devet vic? (ze nemel papiry, to nemohli vedet)
Kdyby ho nesundali, tak se tu najdou zase jiní co začnou pindat, že nic nedělaj...

Zlaty kafe na benzince, proti tomuhle...
To že do něj začali mlátit ... viděl někdo to video na kterém to je natočené? Osobně si takové videa nepouštím, protože mne to nazjaímá.

No videl no, byl toho tehda plnej net. Ze Te to nezajima je ok, spousty ze nezajimaly, co dela gestapo...
Jen mne celkem dostala hláška "Možná mu rosekl čelo když mu dal pěstí.". Tak to máme sakra silný policajty, když mu přes helmu rosekne čelo rukou.

Nj, pac vona takova helma je plna i ze predu, asi aby se pres ni lip videlo...
Prostě evidentní článek proti policii a v každém smyslu taky tak branej. Takže zase mi v hlavě zní otázka: "Ty jsi tam byl, že to hodnotíš?".

Ty jsi tam byl, ze hodnotis, ze sundat ho z ty motorky bylo v poradku?

Hosi vole proberte se...
AK allstar
AK allstar

09.04 2015 18:02

No fanousi docela zasnu co z tebe posledni dobou pada
AK fanatik
AK fanatik

Muž

09.04 2015 20:01

mike8, belmondo: Právě že hodnotim jen fakta. Na motorce neměl co dělat. Pokud vím, ujížděl po zastavení. Pokud ne, tak to nic nemění. Oni ho kůli něčemu zastavovali a když nezastavoval, tak prostě mají podezření na cokoliv. Měl zastavit a v klidu si vyslechnout pokutu jako běloch a nic by se mu nestalo.
Nicméně také nesouhlasím s mlácením od policie. Jen aby bylo jasno. Pouze uznávám zákrok zastavení policie. Jak by jsi jinak zastavil motorkáře kterej ujíždí? Následné spacifikování proběhnout jinak mělo...
Jinak bych tě chtěl vidět, jak se pěstí trefíš do průzoru helmy do čela, aby jsi ho mohl roseknout. To by jsi si spíš rosekl ruku.
Iron throner

Registrace: 28.8. 2006

09.04 2015 20:26

hoěi... ani jeden z vás tam nebyl, články bývají psané tak aby se klaněly tu tam tu onde.
Cajti udělají stovky zásahů denně, nevšiml jsem si, že by byly news servery zaplavený nějakou policejní brutalitou.
Selhání jednotlivce se děje ve všech profesích, jen to není tak zajímavé téma u skladníka co rozlil limonady oproti cajtovi co někoho zbije.
Lidi mají obecně problém s autoritami, tyhle témata se holt hodí.

Trošku empatie a nadhledu by neškodilo na všech stranách.
AK allstar
AK allstar

09.04 2015 21:14

audiklub.cz

no me ten zasah prijde trosku likvidacni. Misto kde se to stalo znam, pokud by ho chteli jen stihat, nezajizdeli by vubec k baraku ale jeli rovne.
AK fanatik
AK fanatik

Muž

09.04 2015 22:05

belmondo: Mno jenže oni ho nechtěli stíhat ale zastavit. To je asi každému jasné. Nebylo to prostě v rukavičkách. Ale upřímně, jak by jsi zastavil ujíždějícího motorkáře? Nechat ho dál ujíždět a riskovat, že někam zmizí či zajede, kam s autem jet nemůžeš?
První chyba je, že jel na motorce, když nesměl.
Druhá je u policie při zatýkání.
Obě strany mají máslo na hlavě. Obě si zaslouží trest. Větší či menší. Zákony jsou halt pro to, aby se dodržovali. A to z obou stran.
Jinak souhlasím s Kriznikem...
BTW z těch záběrů to sražení moc vidět neni. Jak se to přesně stalo bych z toho asi raději neusuzoval.
Mno a jednostranost reportáže je taky evidentní.
sponzor

09.04 2015 22:05

Iron throner

09.04 2015 22:46

belmondo: ja nerozporuju, že nějakej jouda selhal.
To se děje dnes a denně.
AK fanda
AK fanda

09.04 2015 23:36

Cadaverous: No kdyz hold musej bejt likvidacni pokuty, tak se div, ze pubertakoj se nechce doma vysvetlovat, ze fotr musi platit pado, pac ho chytli bez papiru, tak radsi zkusi vzit roha. Ale tak jako jo, jestli chces zit v zemi, kde Te fizl nejdriv sejme a pak se dohleda, cos vlastne udelal (pozn. k zakony jsou od toho, aby se dodrzovaly: dnes uz je v tom takovej bordel, ze prisit neco komukoli jde, staci jen chtit), tak ja teda ne, dekuju pekne. Lacina dostal sedm jahru, asi mel radsi zastavit a trochu je proplesknout, treba by to taky odlozili...

Kriznik: Vem si treba zivy stity z civilnich aut, kdyz nekoho honej - poprve velky hura, milijoni expertu vsude po netu a podruhy potreti uz je to kazdymu vlastne jedno. Zazilo se to jako modus operandi a lidi to buhviproc akceptovali. Stejne jako nehodlam pripustit, aby si ze me nekdo delal naraznik, nehodlam pripustit, aby mel fizl pri sebemensim podezreni na nejakou hovadinu pocit, ze mi muze sahnout na zivot. A neni autorita, jako "autorita"...
Iron throner

09.04 2015 23:40

já ti to neberu, jen mě zajímá jak to nehodláš připustit...

Na život ti může sáhnout i úplně někdo jinej, od doktora až po kreténa v protisměru. Nemám pocit, že můžeš něco nehodlat až tak jak máš pocit asi ty
AK fanda
AK fanda

10.04 2015 0:00

No jasny. Na zivej stit se mu muzu vysrat, kdyz teda nejsem posledni v kolone ze jo, ale zkouseli treba dat na storc kamion v tunelu, aby neprojel. Tomu se branit muzes. Jde o to, ze tuhle prasarnu jim lidi sezrali, tak to zkousej vesele dal a nevim, proc by si meli do rejstriku pridat i tuhle. Ja vim, ze muj nazor neni nejak padnej argument, ale povazuju za nutny ho rict. Kdyz to neudelam, tak jen mlcky prihlizim a to se mi nechce. A kdo vi, treba to nekomu neprijde uplne blbe, rekne to dalsim par, no proste snowball principle... Me vubec nejde o to, ze nehodlam pripustit, ze se mi to nestane, ale ze si fizl bude myslet, ze mu to projde, nebo ze je to dokonce ok. A jinak nez zmenou postoje spolecnosti toho asi dosahnout nejde a ta zmena asi muze prijit jen diskusi. Ja nevim kde mame hranici, co jim jeste dovolime...
Iron throner

10.04 2015 0:31

Bezpochyby se na fízla co mi bude nakazovat mu dělat štít rozhodně vybodnu o tom žádná, ať si mě pak živýho stíhaj jak libo.

Nicméně ten motorkář..., že někdo nezastaví na výzvu zásadně determinuje možnost úrazu či nehody, ať už úmyslné nebo neúmyslné. Selhání soudruha je jedna věc nepochybná, neuposlechnutí výzvy je druhá věc nepochybná. S pravděpodobností limitně se blížící stovce by se nic z toho nestalalo za předpokladu, že jistý motorkář uposlechne autoritu a zastaví, ostatně jako to děláme my běloši.

Tygr tě pravděpodobně za sklem nesežere, zkus vlízt dovnitř a tvoje šance na nesežrání je dramaticky malá.
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž

11.04 2015 1:26

Cadaverous (09.04 2015 15:10) orig:
To, že ho sundali když ujížděl (ikdyby jel 20 km/hod tak ujíždí) je dle mne správné.
Ve směru tvé logiky defacto souhlasíš, že když pojedeš v Praze 59 může po tobě policie střílet, aby tě zastavila ... protože "zastavit" motorkáře sražením autem je stejně likvidační ....
viděl někdo to video na kterém to je natočené? Osobně si takové videa nepouštím, protože mne to nazjaímá.
Ano, viděl jsem to video.
Takže zase mi v hlavě zní otázka: "Ty jsi tam byl, že to hodnotíš?".
Já jsem tam nebyl. Já to totiž NEHODNOTÍM, protože:
- příspěvek je v citaci
- příspěvek je s odkazem na zdroj
- příspěvek je označen jménem autora (bývalý náměstek ministra vnitra)
- příspěvek není doplněn o absolutně žádné mé hodnocení

Cadaverous (09.04 2015 20:01) orig:
Jen aby bylo jasno. Pouze uznávám zákrok zastavení policie. Jak by jsi jinak zastavil motorkáře kterej ujíždí?
Uspokojila by tě ocelová struna napnutá mezi dvěma lampami?
AK fanatik
AK fanatik

Muž

11.04 2015 7:48

Romijn: Nesrovnavej ujizdeni motorkare kterej zacal ujizdet hned jak zmercil policii a nechtel zastavit s prekrocenim rychlosti. To je trochu rozdil. Zablikaj a zastavim. Budu nasranej a dostanu asi pokutu ale nikdo nestrili.
Tim ze to hodnotis bylo spis mysleno vseobecne. Nebylo to mireno primo na tebe.
Otazka o zastaveni mela byt na setrnejsi zastaveni motorkare. Ne naopak. To ho mohli rovnou zastrelit s tvou logikou.
Iron throner

11.04 2015 15:38

Romijn (11.04 2015 1:26) orig:
Ve směru tvé logiky defacto souhlasíš, že když pojedeš v Praze 59 může po tobě policie střílet, aby tě zastavila ... protože "zastavit" motorkáře sražením autem je stejně likvidační ....

porad se snazim verit ze nejsi tak hloupej jak se prezentujes, ale nejak nevidim ty stebla na kterych bych si to potvrdil.

Jezdim v Praze 59 celkem bezne a nikdo po me nestrili, kdovi cim to je. Asi skvrna na slunci, tezko rict ze?
sponzor

11.04 2015 15:38

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž

11.04 2015 20:27

Kriznik (11.04 2015 15:38) orig:
porad se snazim verit ze nejsi tak hloupej jak se prezentujes
Ono je jedno jestli jsem, nebo nejsem, Ty si stejně uděláš svůj závěr Omylem jsem očekával, že Tě možná zvedne z křesla Kaďákův koment, ale vidím, že Ti, jako vždy, vystačím já ... hodně lidí se mě poslední dobou ptá, jestli Tvé reakce na jakýkoliv můj koment, mají nějaký důvod
Kriznik (11.04 2015 15:38) orig:
Jezdim v Praze 59 celkem bezne a nikdo po me nestrili, kdovi cim to je.
To jsi mě možná špatně pochopil. Samozřejmě, že po Tobě nikdo při 59 nebude střílet. Je to absurdní. Napsal jsem to jako paralelu ke Kaďákovu komentu, že mu přijde v pořádku, že policie vozem sráží motorkáře při 59 ....
Ale když se Ti to hodí ....
AK senior
AK senior

Registrace: 6.10. 2013

11.04 2015 21:13

Romijn: JEN ON má vždycky pravdu, smiř se s tím nebo budeš po(s)tupně odejit..
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 28.9. 2007

13.04 2015 17:18

Citace:
Rezervista ale nebude stíhán, protože šlo podle vyšetřovatelů o chybu. Nadřízení ho jen postavili mimo službu.
audiklub.cz

co dodat ... 1:0, dobrá práce
AK allstar
AK allstar

15.04 2015 7:04

audiklub.cz

a dve lahudky na zaver

neshledali žádné porušení pravomoci,“ řekla policejní mluvčí Eva Maturová.
Dodala, že policista musí takový postup zachovat, protože se může například ukázat, že kontrolovaného muže hledá Interpol.

I policista nakonec změnil své chování. Když viděl, jaký rozruch a nevoli kolemjdoucích způsobil, od násilí ustoupil. Muže pustil a místo aby ho držel pod krkem, nasadil smířlivý tón, držel si batoh a druhou ruku měl v kapse.

To uz asi dotekem zjistil ze dotycneho Interpol nebo CIA nehleda
AK allstar
AK allstar

Registrace: 17.6. 2009

15.04 2015 7:43

belmondo: dobre mu tak, hayzlovi jednomu. Co s to dovoluje, slusne oblecenej, nenechat se buzerovat nejakym bezdomovcem s prukazkou.
Ja to naprosto schvaluju. Mel mu jeste obuskem prostrelit koleno!
Kam bychom se dostali? Kam?
Opravdu chceme, aby tady lide sli pesky na cervenou o dve vteriny driv? Skoda, ze ho nemohl odsoudit rovnou na tom chodniku.. Jako ze obhajoba je soucasti obzaloby.
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž

18.04 2015 23:20

Citace:
Brutalita policie stále roste. Bití chodců, vynucená doznání

17. 4. 13:55

Komentář Martina Fendrycha: Policie se mění, jako by se chtěla urvat ze řetězu. Přestává pracovat pro nás.

Ochránci zákona u nás přitvrzují. Brutalizují se. Svědčí o tom více jejich drsných zákroků či akcí. Mezi ně patří kupříkladu nedávný zákrok policisty v civilu v Pardubicích proti muži, který šel na červenou ...

Jiný případ už svědčí již přímo, bez pochyb o policejní brutalitě. Pětašedesátiletý muž ohlásil v říjnu 2012 na služebně v Praze, že jeho synovec mohl spáchat sérii loupeží v pražských barech a čerpacích stanicích. Měl s ním zřejmě nevyřízené účty. Jenomže policisté usoudili, že pachatelem je právě oznamovatel. Podle žalobce ho psychickým nátlakem a bitím donutili k přiznání. Dokonce ho donutili doznání říct na kameru a omluvit se všem přepadeným. Záznam policie zveřejnila v televizi.

Jenomže ještě před začátkem soudu kriminalisté chytili skutečného pachatele přepadení. Loni dostal 4,5 roku kriminálu.
Přiznal se. Nedá se předpokládat, že i jeho přiznání bylo vynucené, to by šla policie sama proti sobě. Manželka muže, ze kterého kriminalisté (35 a 36 let) vynutili doznání, podala trestní oznámení.

Věc šetřila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Kriminalisté byli státním zástupcem obžalováni, ale onen muž loni před zahájením hlavního líčení zemřel. Obvodní soud pro Prahu 8 už ho tedy nestačil vyslechnout. Policisty zprostil obžaloby. Mohou sloužit dál. Městské státní zastupitelství v Praze se však proti osvobozujícímu rozsudku odvolalo.

Vymlátit z chlapa doznání, to už je velmi vážné. Nejen proto, že se pak policie sama dopouští naprosto nepřijatelné, závažné trestné činnosti, ale taky proto, že skutečný pachatel dál vesele loupí. Což se také dělo.

Další kauza. Tři brněnští policisté jsou podezřelí, že loni v listopadu donutili při výslechu podezřelého muže, aby skočil z okna. Skandál vyšetřuje GIBS. Jihomoravská policie oznámila, že muži byli postaveni mimo službu. Případ zveřejnila Prima, oběť se na televizi obrátila z vězení.

Případ se podobá předchozímu. Muž sice měl už dřív opletačky se zákonem, ale v daném případě ho policisté nutili, aby na sebe vzal krádež, kterou nespáchal. Tvrdí, že mu řekli: Pokud doznání nepodepíšeš, měl bys raději spáchat sebevraždu. Potom ho donutili, aby vyskočil z pátého patra budovy. I tyto strážce zákonnosti GIBS stíhá.

Případ je čerstvý a velmi brutální. Ukazuje na sadistické sklony některých policistů. Ti by měli podstupovat psychotesty, které takovou inklinaci spolehlivě vyloučí. Testováni jistě jsou, ale jak? S jakou důkladností? A k čemu jsou nadřízenými ve službě vedeni?

Jiný případ. Loni v listopadu policisté (dá-li se jim tak ještě říkat) u Slaného zmlátili spoutaného muže. Zasahovalo jich tam osm. Po incidentu všichni zůstali ve službě. Co se odehrálo? Policie dostala hlášení, že muž napadl svou přítelkyni v obci u Slaného. Jeli tam. Mladík vyšel před dům. Spoutali mu ruce za zády, povalili do bláta, bili.

Vše natočila kamera na domě. Kopali do mladíka, jeden na něj skočil oběma nohama, botou mu tiskli hlavu k zemi, tloukli ho, tahali sem tam. Sebrali mu mobil, rozdupali. Když si všimli kamery, žádali zmláceného muže, aby je odvedl do kanceláře. Chtěli záznam vymazat. Odmítl to, tak alespoň přetrhali kabely a poničili nahrávací zařízení. Video ovšem přežilo.
Slouží jako důkaz. I tento případ vyšetřuje inspekce. Obvinila však jen část zasahujících mužů!

Ředitel středočeské krajské policie Václav Kučera oznámil, že GIBS stíhá pět mužů, ne osm. Jak je to možné? Pokud někteří do mladíka nekopali, měli zákonnou povinnost svým kolegům v páchání trestné činnosti zabránit. Kučera nám vysvětlil, proč policajty nechal ve službě: „GIBS to měl několik měsíců, takže když jsme je nechali sloužit doteď, tak nyní není důvod, proč bychom je měli postavit mimo službu.“ Opravdu hustá logika.

Ještě pokračoval: „Uznávám, že to bylo hrozné, nejspíše se na tom podepsala davová psychóza. Přitom policisty cvičíme, aby k takovým excesům nedocházelo.“ Video z onoho brutálního zásahu nyní slouží jako odstrašující ukázka toho, jak se zasahující policajt nesmí chovat... Tak aspoň něco.

Sledujeme další typický jev. Násilníci v policii slouží dál. Ostatní velmi dobře vědí, co se stalo. Policie se ohání „presumpcí neviny“, takže brutálně zasahující hoši mohou klidně zmlátit ještě někoho jiného, protože jim „ujedou nervy“ (vždyť jsou stíháni, že).

Případů brutality je víc. O některých jsme v nedávné době referovali. Drsná byla kauza motorkáře Radka Čapka. Ujížděl padesát metrů policejní hlídce, pak začal brzdit, byl sražen, těžce zraněn. Jeden z dvoučlenné motohlídky pak do něj kopal, nasadil mu kravatu, pravděpodobně jej bil pěstí do obličeje. Druhý na to koukal a nic. Nebýt průmyslové kamery, nikdo by motorkáři neuvěřil.

Velmi nepříjemný zážitek, který upomíná na akce policistů v minulém režimu, má za sebou aktivista Otakar van Gemund. Šel 17. listopadu demonstrovat proti prezidentu Miloši Zemanovi, byl obtěžován policií, zajištěn, odvezen na stanici. Za nic. Zvůle. Policie zjevně překročila svoje pravomoci i v případě fotografa Aktuálně.cz Ludvíka Hradilka. Ten byl perlustrován poté, co na policistu vznesl dotaz.

Jakmile napíšete text o policejní brutalitě, dostanete řadu mailů, v nichž si pisatelé stěžují na podobné případy. Zároveň vám píší policisté, že jim škodíte a že pak nemohou fungovat. Nesmysl. Brutalita policie roste. K takovým případům se často vůbec veřejně nevyjádří policejní prezident Tuhý. Bývají tutlány, hrány do ztracena (viz kauza zkopaného motorkáře či Otakara van Gemunda).

Jako by se vracela doba minulá, kdy strážci zákona stáli proti nám. Jistě, značná část policistů takhle nejedná. Ale nemalá část ano a nikdo je příliš nebrzdí. Nezapomeňme, že na mnoho případů se vůbec nepřijde, lidé se je bojí ohlásit, nejsou zveřejněny. Policejní krytí brutality by mělo co nejrychleji skončit. Je nepřijatelné.
audiklub.cz

for Cadaverous: brouku, ne nebyl jsem tam, nehodnotím ani nekomentuju ... je to citace
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email