Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pondělí, 10 června 2024
Celkem je zde 395 lidí (5 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: styfler77
Uživatelů dnes: 2
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 48 489
Online návštěvníků
Návštěvníků: 390
Uživatelů: 5
Celkem: 395

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

01.09 2010 14:10


Náměstek ministra obrany Jaroslav Kopřiva domlouval provizi za stamilionovou zakázku. Nákup minometů za stovky milionů korun Kopřiva dohadoval spolu s lobbistou Josefem Jindrou.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Citace:
"kdyz to dobre dopadne, tak tam po me bude Pavel Severa, s tim si to predame, on ted sedi u Kalouska"




Kopřiva a zbrojní úplatky
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Netrvalo dlouho a po pandurech na obraně propukl další malér: minomety. Kauzu obnažuje MF Dnes, která aktéry měsíce skrytě, tajně sledovala.

Stručně: náměstek ministra obrany Jaroslav Kopřiva (lidovec, můj bývalý kolega náměstek na vnitru, kde měl také na starosti ekonomiku...) domlouvá stamilionovou armádní zakázku na nákup minometů. Přitom má předem vybranou firmu (Patria) a chce zbraně a jejich nosiče nakoupit BEZ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Nejdřív tři kusy (jeden stojí 150 milionů), ve finále 25 kousků. Cena jde do miliard. Podstata věci? Když se nakupuje bez výběrového řízení, pak je za kšeft tučná provize v řádu procent z ceny.

Pozn. vsimnete si, ze nejde o vyzadovani provize s veci nezbytne, ale o nakup kvuli provizi!!!

Nejdřív k metodě MF Dnes. Tentokrát nejde o PROVOKACI, reportéři se nevydávají za obchodníky, nenutí lobbisty či zbrojaře k nějakým výrokům. Sledují jednání zpravodajskou technikou a nevstupují do nich. To je podstatný rozdíl, metoda je to mnohem čistší, těžko jí něco vytknout. Dalo by se říct, že šíbři se tu chytili sami.

Náměstka Kopřivu včera ministr Alexandr Vondra odvolal. Je však podivné, že si tam tohoto všemi mastmi mazaného lidovce s nijak zářivou pověstí vůbec nechal. Kopřiva má na krku několik stamilionových až miliardových kšeftů BEZ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Jel i ve slavných pandurech. Pravdou je, že mu policie nikdy nic nedokázala (česká policie, jež alespoň donedávna zřejmě nic dokazovat neměla nebo nesměla).

MF Dnes popsala, jak chtěl Kopřiva obejít zákon, aby nemuselo proběhnout výběrové řízení. Stačí domluvit nákup s jiným státem EU! V daném případě to měli být Slováci. Jak vidno, zkaženina začíná už v Bruselu. Když zakázku domlouvají dvě země, je logicky VĚTŠÍ, za víc peněz a TÍM SPÍŠ BY MĚLO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROBĚHNOUT. Ale nemusí. Zbrojaři evidentně Brusel zlobovali, aby bylo po jejich. Nechutné. Zkažené. Drahé. Samo sebou bude v pozadí této špinavé domluvy i zájem EVROPSKÝCH firem, aby se prosadily, hraje v tom roli jistě i "europeismus" (něco jako nacionalismus).

Nová vláda (přesně řečeno Johnova policie a Pospíšilovi žalobci) teď má ideální šanci ukázat, že u nás nevyšetřují jen novináři. Pokud Kopřiva vyjednával tajnou provizi (MF Dnes zaznamenala i způsob, jak se to dělá - firma peníze vyfakturuje jako náklady na sportovní akci) a pokud se prokáže, že v tom s ním jel lobbista Josef Jindra, ten od Kateřiny Neumannové, pak by měli jít oba před soud. Kopřiva by si mohl pomoct, kdyby přiznal, jak to bylo s pandury a "jeho" bezvýběrovými zakázkami. Komu šly provize, na jaké účty, do kterého sekretariátu.
Pokud by to provalil, nastal by na politické scéně pěkný hukot. Mnoha aktérům jistě už naskakuje kopřivka. Dnes už nejde o lidovce, ti bojují o holý život a nachytaný Kopřiva jim opravdu příliš nepomohl, ale o ODS a ČSSD. (Možná i o některé postavy TOP 09...) Bylo by s podivem, kdyby tyto dvě velkostrany na Kopřivových zakázkách taky nějaké ty milionky nevydělaly.

---------------------------------------------

Šéf MS v Liberci: Místo Neumannové Jindra?
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Josef Jindra: osudový muž Neumannové
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Slib porušen: Jindra opět mluví Neumannové do mistrovství
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Jak to asi dopadne, vysumi, nehoda, sebevrazda 26 bodnymi ranami dio zad?
nahoru

sponzor





01.09 2010 14:10


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

01.09 2010 14:46


Peníze z MS šly k politikům

Kateřina Neumannová myslela i na politiky. Zakázky od organizačního výboru dostaly firmy s nimi spojené. PRAHA Vládním zmocněncem pro liberecké mistrovství světa byl poslanec Tomáš Hasil (ODS). Firma, jejímž je spolumajitelem, zároveň dostala od organizátorů mistrovství zakázku.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Co řekli tváří v tvář důkazům

O přidělení zakázky bez výběrového řízení jednali náměstek ministra obrany Jaroslav Kopřiva, lobbista Josef Jindra a zástupce finské firmy Patria Stanislav Mareš.

Josef Jindra

Je významným lobbistou a majitelem reklamní agentury Kentaura. Ta měla na starosti volební kampaně KDU-ČSL. Jindra se s bývalou přítelkyní, lyžařkou Kateřinou Neumannovou, pohyboval kolem lyžařského mistrovství světa v Liberci, které skončilo stamilionovou ztrátou. Jindra žádost o schůzku odmítl. V textové zprávě prohlásil, že s firmou Patria nikdy nevyjednával. MF DNES mu pak poslala otázky, co přesně myslel větou „provizi vyfakturuje zahraničí -zahraničí“ nebo „Jarda nastavil mechanismy a umí to (nákupy na ministerstvu) ovládat i zvenku“. „Po pečlivém zvážení jsem se rozhodl na vaše otázky neodpovídat,“ napsal Jindra MF DNES.

Jaroslav Kopřiva

Dlouholetý náměstek ministra obrany se soukromě scházel se zástupcem finské společnosti Patria a domlouval s ním, že Patria získá stamilionovou zakázku na dodávku minometných transportérů.

Reportérce MF DNES nejprve slíbil schůzku. Nevěděl předem, že bude konfrontován se záznamy ze skrytých nahrávacích zařízení. Setkání však na poslední chvíli zrušil s tím, že nemá čas, a odkázal na tiskové oddělení ministerstva obrany.

Když z textové zprávy zjistil, o čem s ním chce MF DNES mluvit, přestal reagovat i na SMS s žádostí o vyjádření. Včera ráno nakonec slíbil, že odpoví prostřednictvím e-mailu. Na zaslané dotazy však neodpověděl.

Stanislav Mareš

Dlouholetý obchodní zástupce finského zbrojařského gigantu Patria v České republice. Patria chtěla Česku dodat minometné transportéry.

Na otázku, proč jednal s lobbistou Jindrou o zakázce pro českou armádu, Mareš uvedl, že ho na schůzku přivedl náměstek Kopřiva. Fakt, že s oběma muži jednal, Mareš potvrdil.

Po schůzce v restauraci Kolkovna s náměstkem Kopřivou, která se odehrála 11. srpna, informoval o průběhu jednání policii. Ta už se celým případem intenzivně zabývá.

Patria se neúspěšně zúčastnila tendru na nákup kolových obrněných transportérů, který vyhrála rakouská zbrojařská firma Steyr. Minometná verze transportérů byla původně součástí této zakázky.
nahoru

AK fanda
AK fanda


Registrace: 1.8. 2008
Příspěvků: 2723 | Témat: 54

01.09 2010 15:16


tecka:
česká policie, jež alespoň donedávna zřejmě nic dokazovat neměla nebo nesměla


tecka:
Drahé. Samo sebou bude v pozadí této špinavé domluvy i zájem EVROPSKÝCH firem, aby se prosadily, hraje v tom roli jistě i "europeismus" (něco jako nacionalismus).


nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

01.09 2010 18:38


tecka:
Citace:
"kdyz to dobre dopadne, tak tam po me bude Pavel Severa, s tim si to predame, on ted sedi u Kalouska"


Vyhodí Kalousek promtně Severu?
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

02.09 2010 0:18


Romijn:


Vyhodí Kalousek promtně Severu?


vyhledove... vyhledove, budeme vsichni stastni. a gdy?


Kopřiva jednal sám za sebe, armáda o obchodu nevěděla
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Tak to je perla no.1, plne vypovidajici o urovni politiku CR.
Pokud je to pravda a Kopriva na vlastni triko dojednaval kseft za
3.750.000.000Kc a nikdo o tom nic nevi, tak to tam maji fakt slusny bordel.

Mozna o tom neco vi Severa, kdyz to mel prevzit u Kalouska.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

02.09 2010 10:30




Náměstek ministra obrany Jaroslav Kopřiva ve funkci skončil kvůli dojednávání provize ze stamilionové zakázky. Podle všeho měl ale připravený plán i pro tuto situaci. Z rozhovorů mezi Kopřivou a zástupcem finské firmy Patria, které MF DNES několik měsíců sledovala, totiž vyplynulo, že Kopřiva je jen jednou součástí dobře a léta fungujícího systému.

Sám Kopřiva počítal s tím, že by ho po případném odchodu z funkce měl zastoupit Pavel Severa z TOP 09. A podle Kopřivy i jeho lobbisty Josefa Jindry měl být právě Severa garantem toho, že se prověřený systém nijak vážně nenaruší. Jindra navíc zástupce finské zbrojovky ujišťoval, že náměstek Kopřiva "nastavil mechanismy tak, aby nákup dokázal ovládat i zvenku".

"Takhle je to nalajnovaný, mluvil jsem s ním," řekl Kopřiva o Severovi na jedné ze schůzek s partnery, když jim vysvětloval, jak je celý obchod pojištěný. "Tenhle projekt by se mu strašně líbil," dodal. Pavel Severa je expertem TOP 09 na obranu a bývalým dlouholetým členem KDU-ČSL. Podle toho, co říkal Kopřiva, se měl Severa stát náměstkem ministra za TOP 09.

V případě, že by se Severa skutečně stal náměstkem ministra obrany, bylo podle Kopřivy domluveno, že on sám zůstane na ministerstvu. "Jestli jo, tak si tam může příští týden sednout, já budu jeho poradce,"
řekl. "Ale je to trochu ohrožený, jsou tam nějaký boje v topce, kterým nerozumím," objasňoval. "Miloš (Miloslav Vyplašil, Kopřivův tajemník) tam bude, ty kontakty by zůstaly," vysvětloval Kopřiva svou další pojistku.

Severa se skutečně měl stát náměstkem ministra obrany. Potvrdil to včera i ministr Alexandr Vondra s tím, že mu Severu dvakrát nabídla TOP 09.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

02.09 2010 15:44


Severa nic nevi, nikoho nezna a nic nevidel a neslysel.

Citace:
Stan Král
02.09.2010 01:04

Hošané řekněte si to se soudružskou otevřeností , hahaha... ten, kdo volil hop09, modrákyods, ablvv, tak už se doufám chytá za hlavu a přemýšlí, jak se omluvit "Jyrkovy" (nebo jak to píšete), protože TOHLE, TOHLE by nedokázal ani s Klausem dohomady


Citace:
Daša Fuksova
01.09.2010 17:06

Na obraně už vůbec nejde korupci zastavit. Podaří se jenom "vyzobávat" jednotlivé kauzy. Jak řekl Nečas kořeny jsou od roku 2000. Když by chtěli potrestat všechny, co se na MO obohatili, obohacují - tak ten cirkus mohou zrušit. V debatě s redaktorem MF jsem se dozvěděla, že chapadla chobotnice sahají do všech politických stran a mnohdy do jejich špiček. Tím je řečeno vše. Ministr na tiskovce blábolil, že o minometech nic neví i když mu dokazovali, že Kopřiva jednal v době kdy už byl ministrem. takže shrnuji. Ministrovi nikdo NEŘEKNE o přípravě milionových (miliardových) zakázkách, ministr NEVÍ kde má náměstka s kým jedná a kde jedná. Prostě je tam asi opravdu jako panák na kladení věnců? Pro nás občany to někdy připadá, jako by na ministerstvu obrany byli samí neschopní . opak je pravdou. tam je řada lidí, co dokáže "vymačkat" armádu jak zevnitř, tak zvenčí. Jenom těch soukromých firem na nákupy, odprodeje, pronájmy vojenského materiálu...Kdo si myslíte, že ty firmy řídí? Takže ještě mnoho vody uplyne než se podaří chobotnici utnout všechna chapadla. Nejhorší je, že ji rychle narůstají nová a nová. A to, že pan Severa se k ničemu nehlásí je přece úplně normální. Byl by špatný politik kdyby zradil kamarády a prásknul na ně jakou hru chystali.


nic neví , na nic si nepamatujou , ale igelitky maj rozevřený a nastavený furt
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

02.09 2010 18:05


Dokud tam budou ti staří političtí mazáci, tak korupce pojede jak pomásle.
Jakmile tam bude nová krev, ...... tak se přizpůsobí

Přemýšlejte, co znamená slovo LOBISTA.
Tato profese bude existovat pořád, jako prostitutky a daňové podvody, ale nesmí být legální.
Kdo řekne, že je lobista, tak zavřít.
Když někdo řekne, že je lobista a lobuje u politiků, tak co to znamená??? Škemrá, aby nestranně politik rozhodl ve prostěch státu?
nahoru

sponzor





02.09 2010 18:05


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

03.09 2010 8:29


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Kauza minometů ukázala i na předražené armádní nákupy obrněnců

Dlouholetý náměstek na ministerstvu obrany Jaroslav Kopřiva na nahrávkách MF DNES odkryl podivné postupy ministerstva. Mluvil třeba o okolnostech nákupů obrněných vozidel Iveco a Dingo. Za ně Česko zaplatilo přes čtyři miliardy korun. Jeden kus však české vojsko přišel až dvakrát dráž než jiné evropské armády.

"No musím říct, že ty iveka jsou dobrý, ale ty dinga jsou na pytel. Taková kráva. ... To byla čistá bartákovina. Ten Smrž na tom udělal majlant. To je neskutečný," pronesl Jaroslav Kopřiva letos 11. srpna při schůzce se zástupcem finské společnosti Patria. MF DNES setkání monitorovala a pořizovala skrytý zvukový záznam.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 2.2. 2008
Příspěvků: 13276 | Témat: 134

03.09 2010 9:32


Jestli ani po tomhle nebudou padat hlavy, tak je všechno marný. A tím padat hlavy myslím kriminál.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

04.09 2010 15:15




Šedivý: Kopřivův případ nebude zřejmě ojedinělý

Jen organizační změny nepomohou. Ministr obrany musí svůj resort vyčistit "od hlavy", soudí generál Jiří Šedivý. Bývalý náčelník generálního štábu české armády také věří tomu, že bývalý ministr Barták o plánu bývalého náměstka Jaroslava Kopřivy, jak obejít výběrové řízení při stamilionovém obchodu, nevěděl.

Co soudíte o kauze kolem údajného nákupu minometů? Co považujete za hlavní problém?
Já jsem byl hlavně překvapen, protože jsem pana Kopřivu znal jako člověka, který se aspoň navenek snažil dodržovat určité zásady, a pokud se tak zachoval, tak je mi to hodně líto. Poškozuje dobré jméno ministerstva obrany i armády a vrhá to špatné světlo na celý resort i na státní správu.

atd.. viz. odkaz na clanek

par poznamek
Ministr obrany musí svůj resort vyčistit "od hlavy", soudí generál Jiří Šedivý... a on je jedna z tech hlav, gen. Šedivý, donedavna lobbysta za vystavbu dalnice izraelskou firmou Housing & Construction, ktera chtela stavet dalnici za nevidanou cenu vcetne mytneho na 30let. Kseftu ktery vyvolal zdeseni i o otrlych...

Citace:
Šedivý působil ve funkci náčelníka generálního štábu od roku 1998 do 2002, kdy ho vystřídal Pavel Štefka. Šedivý po odchodu z armády pracoval mimo jiné jako šéf dozorčí rady české pobočky izraelské stavební společnosti Housing & Construction, která chtěla stavět dálnici D47 na severu Moravy. Později působil i jako poradce rakouské zbrojovky Steyr, která od české armády získala zakázku na transportéry.


Veri ze Bartak nic nevedel, nic jineho mu nezbyva. Zacina to vypadat na hru Zlodej krici chytte zlodeje - viz. prestrelka Kalousek - Vondra a hosi v pozadi se modli aby bylo ticho.

Poškozuje dobré jméno ministerstva obrany i armády a vrhá to špatné světlo na celý resort i na státní správu[/color][/b].

Kauza cerny fond generalniho stabu, hahaha

Ale vzdyt ceska armada, MO a uz vubec cely resort zadne dobre jmeno nema. Od doby kdy se na zaklade prani novych bratru pod vlajkou hvezd a phuhuu reformovala za podpory V.Havla na zoldackou soldatesku magoru, co jezdi na mise si zastrilet, ani mit nemuze. Armada CR uz davno neslouzi k obrane CR a pomoci jejim obcanum, ale je to jen zoldacka vysadkova pidiarmadicka, ktera za penize pitomcu plni ukoly z usa, resp. nato, coz je totez.

Uz podporou valky v jugoslavii ci uznanim kosova ztratila veskerou legitimitivu a dobre jmeno.

A pitomci to jen plati a pijavice se na tom jeste krmi. A tak to ma byt, kavky je treba holit!

Nečas: Vláda ukončí zprostředkované nákupy pro Ministerstvo obrany
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email