Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pátek, 25 dubna 2025
Celkem je zde 71 lidí (1 přihlášený)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Marian Bordac
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 49 155
Online návštěvníků
Návštěvníků: 70
Uživatelů: 1
Celkem: 71

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2011

20.06 2012 22:08

Tak zkusím zabrousit do vod na AK možná neprobádaných... a jsem zvědav na reakce Ale myslím to smrtelně vážně !

Zadání: udělal jsem železobetonový bazén obdélníkového tvaru 690*259 a o hloubce 154 cm... Původně jsem chtěl dno a stěny bazénu řešit hydroizolací a nalepením bazénové keramiky. Teď se mi to ale zdá pracný, zdlouhavý a s nejistým výsledkem (fachman který mi to měl udělat si před 3 týdny uřízl pár prstů a je nepoužitelný). Bohužel jiného šikovného borca kterej by mi to udělal neznám (resp. nevím o takovém...

Uvažuju o čtyřech variantách:
1) nejrychlejší se mi jeví nechat udělat bazénovou folii na míru - svařit ji. Ale nikoho neznám kdo to dělá a hlavně, kolik to v důsledku bude stát?
2) je možnost zbourat stěny, na základovou desku (dno) postavit plecháč už běžných rozměrů a pak to všechno zasypat a obetonovat. Toto bych sice zvládl sám, ale: je mi škoda toho betonového skeletu, navíc to zbourat by byla fuška.
3) koupím jakési smaltované plechy, do obdélníkového prostoru postavím konstrukci (stěny do oválu) a okolí zase obetonuju... ale u této varianty jsem to ještě v reálu nikdy neviděl, byť se to nabízí... navíc asi dno by se zase muselo zavařit do folie, předpokládám
4) zůstanu u původního řešení, tedy že betonové stěny a dno vystěrkujeme flexi lepidlem, dáme nějakou hydroizolaci a pak na flexi lepidlo nechám obložit bazénovou keramikou (obklady). Problém je, že nemám s tímto zkušenosti, že nemám nikoho kdo toto už někdy dělal, netuším ani jestli to bude do budoucna dobře udržovatelný.
5) nechat udělat sklolaminátový či skořepinový bazén na míru a ten pak do postaveného otvoru vsadit si myslím už není reálný, páč by se to hodně zmenšilo a navíc, stálo by to kotel peněz asi, nebo?

Bazén je u domu, zatím na otevřeném prostranství, sice už mám do výšky 0,9 obezdění prostoru ale zastřešovat letos nestíhám... to je budoucnost 1-2 let. Bude tedy přes zimu venku na mrazu (a co na to keramika...). Užití do budoucna i pro další lidi nejen pro mojí rodinu (čištění vody, ohřev, protiproud a jiné vyfikundace už mám).

Tak prosím o radu od někoho kdo bazény dělá, co by mi doporučil a jakou variantou, jakou cestou se dát... Jo důležité je aby to taky moc penízek nestálo, když je ta krize že....

P.S. vážně prosím všechny, co nemají žádné osobní zkušenosti s bazény, aby se zdrželi komentů a připomínek. Děkuji uctivě předem

sponzor

20.06 2012 22:08

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Muž

20.06 2012 22:35

P.S: Dotaz na tělo: našel by se fachnan kterej by mi za nějaký slušný peníz buď svařil folii nebo udělal bazénový obklad (RAKO)? Za kolik? Šlo by celkem o 46 m2 stěny včetně dna... ?
Nabídky do sz prosím, papír nepotřebuju. Pokud by byl i vlastní materiál, prosím i o kalkulaci a jak by měli být stěny a dno připraveny...

Uvažuju o jedné úpravě, a to že dno "zvednu" tak, aby stěna byla vysoká cca 1,2 metru (folie mám dojem jsou široké 1,5 metru, tak by to nemuselo být ani tak pracné?

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 22.10. 2011

20.06 2012 23:26

IvanLBC: Poptám se otce, co by si za to naúčtoval a kdy by měl čas (ale asi na to hodně spěcháš, že?) - je to mistr mistrů v obkládání čehokoliv

AK allstar
AK allstar

Registrace: 27.7. 2008

20.06 2012 23:33

hypik:
- je to mistr mistrů v obkládání čehokoliv

Dobrej titul:)

Ivane
dej folii, muzu se ti zeptat hochu co mi delali jezirko

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 22.10. 2011

20.06 2012 23:58

belmondo: Že jo Tak už přes 20 let nedělá nic jinýho a živý ho to slušně

AK fanda
AK fanda

Muž

21.06 2012 11:09

Tak jsem hoši dostal nabídku na svaření folie... od marimexu za 82000Kč s daní, dopravou, montáží a geoškou pod folii... No asi proto že by to vařili na zakázku...

Tedy jsem se rozhodl, že nebudu trvat na skeletu, protože jeho tvar hold jak se ukazuje není ideální pro tipizované bazény a folie, a vyřeším to nejrychlejší a nejméně bolestnou cestou - jeden bok a jedny záda zbourám, položím to na stávající desku a zvednu tak dno aby byla výška 1,2 bm, zvětším šířku a délku, za pár šupů koupím plechovej bazén do země (nějakých 7,5 na 3,5 metru a obetonuju to... samotný bazénový těleso s folií, geoškou a nějakýma vyfikundacema by mě mělo stát do nějakých 10000, potřebný zbytek mám (výkonnou pískovou filtraci, ohřev vody i kubíkovou akumulační nádrž....

Sice to bude folie na plechu, ale asi nejrychlejší a nejlevnější řešení.

Ještě připouštím keramický obklad RAKO POOL, ale čekám na cenovou nabídku - moc se mi to líbí, mají i pěkný prvky (rohovky, vlnolamy, žlábky okolo hran bazénu... ale netuším ještě cenu a hlavně ta práce, ta práce.....

AK nováček
AK nováček

Registrace: 12.6. 2012

21.06 2012 11:33

IvanLBC:
Tak jsem hoši dostal nabídku na svaření folie... od marimexu za 82000Kč s daní, dopravou, montáží a geoškou pod folii... No asi proto že by to vařili na zakázku...

Tady Belmondo, pisu od kolegy z prace.

ja ted platil za kompletni folii na miru do jezirka 25000. Delali to celej den a bylo jich asi 5. A to sem bral tu nej co sla, 3mm.

AK fanda
AK fanda

Registrace: 8.2. 2009

21.06 2012 11:44

IvanLBC:
koupím plechovej bazén do země (nějakých 7,5 na 3,5 metru a obetonuju to

V tomto případě asi nejlepší řešení ještě bych to zateplil, dookola chodníček a je vymalováno Když se Ti fólie nějak poruší, prostě koupíš stejnou v krámě a nic neřešíš + vydrží to v zimě venku.

sponzor

21.06 2012 11:44

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 23.2. 2010

21.06 2012 12:19

IvanLBC: zalezi aky mas rozpocet, moznosti sa tym zuzia, mam skusenosti so zvaranymi plastovymi bazenami, s tym co uz mas hotove by sa to dalo povymyslat inak sa osazuju na zakladovu dosku a zalievaju, uz mas vyrieseny techniku (cerpadla, filtry, trubky) ?, pokial by si chcel info daj vediet

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009

21.06 2012 12:30

IvanLBC: Hoď jsem radši foto, v jakém je to stavu teď, pak budem moudřejší...

AK fanda
AK fanda

Muž

21.06 2012 19:42

Tož hoši, tak asi tak nějak...

Železobetonový skelet sice mám už nějaký pátek hotový, ale protože bylo těleso udělaný v atypickém rozměru (6,9*2,6*1,5), jsem se rozhodl to pořešit tak nějak:
1) dvě stěny strhnu dolů, sice to bude fuška, ale co už... tím získám větší variabilnost co se délky týká (můžu jít až na 10 metrů) a šířky taky (můžu jít až na 3,6 metru). Tím že strhnutý stěny položím na desku, zvednu dno tak, aby finální hloubka byla nějakých 1,2 (1,3 max.).
2) na strhnutý stěny udělám už jenom lehkou, spíše vyrovnávací desku (ta původní má tloušťku 20cm...) No a číl asi takhle:

Nechat si vařit bazénovou folii atyp nebudu, páč je to kotel peněz...

Sklolamilátový či obdobný bazénový těleso kupovat taky nebudu, páč v těhle rozměrech (min. 7*3m) je to taky kotel peněz...

Obklad stávajícího tělesa keramikou (RAKO POOL) nebudu dělat, páč i při velikosti 6,9*2,6 plochy sice vychází za super cenu, ale ty tvarovky..... No nakonec se i tak ukázalo, že by to bylo jedno z nejlevnějších řešení, ale zdlouhavý a hodně pracný. Je fakt že mě o mrzí, protože poctivej keramickej bazén je už něco a hlavně, RAKO má suprový věci k bazénům... jen je potíž s lhůtou dodání a pak s délkou realizace...

Nejlevnější a nejrychlejší řešení teda vidím v tom, že na betonovou desku posadím plechový bazén typových rozměrů, zvenčí přiložím extrudovaný polyš a obetonuju, okolo hran bazénu osadím odvodňovací kanály (který svedu do čističky) a buď zdrávas

Má to ale potíž... jako na potvoru nikdo neprodává aspoň plechovej skelet kterej by se mi šiknul (délka kolem 7-9m a šířka 3-4m)... V každým případě mám možnost koupit okamžitě úplně nový bazénový folie do typizovaných bazénů za super ceny (např. na 7,5*3,5*1,3 za nějakých 4500Kč...), jen nemám ten plech...

Tak buď seženu nějakej jetej typizovanej, nebo seženu třeba i dvě konstrukce z menších bazénů a sestavím z něho potřebnej ovál, podle bazénový plachty...

Co se týká ostatních věcí, všechno už mám - topení do dna si udělám sám, propojení přes pískovou a UV filtraci taky mám, kubíkovou akumulační nádrž s ohřevem vody už taky mám, solární desky na ohřev taky mám tak je připojím do řadu, instalace si udělám taky sám, páč nejsem přece jelito....

Jinak, od dvou kruhových bazénů 3,66m plechy mám (vlastně komplety), jenom je potíž, že jsou jenom 1bm vysoký...

Jo a asi se ptáte proč to takhle řeším? Jednoduchý důvod: JE KRIZE, peněz málo... navíc, uvažujeme o prodeji baráku s výhledem 2-3 let, tak přeci nebudu cpát peníze do luftu... Aj to zastřešení polykarbošem do dřeva (udělal bych si taky sám) zatím odkládám, uvidím co přinese život...

No v podstatě mám všechno kromě těch posrarých plechů na konstrukci... Otázka teda zní:
Nevěděl by jste někdo o nějakých plechách na konstrukci bazénovýho tělesa v délce 7-9 metrů, šířce od 3 do 4 metrů?
Může být i jetý, z výstavy, z prezentací, nebo od někoho kdo se chce teho zbavit... však vlastně jenom poslouží jako "ztracený bednění"...

No hlavně aby to nestálo kotel peněz... na novou folii počítám od 4500Kč (za 7*3m) do 8000Kč (za 9*3,5m)... Co za ty plechy babo raď, no nejlépe za cenu výkupu (třeba 3,-Kč za kg? )... Né, dělám si prdel, ale na druhou stranu vím co stojí nová konstrukce (papír nepotřebuju, DPH neřeším,...).

Kdo mi s tímhle pomůže, tomu nabídnu něco navíc.... třeba celý den bazénu zdarma

AK junior
AK junior

Registrace: 1.3. 2009

21.06 2012 20:20

Dicky kdyz knam nekdo pride na obklady a rika ze ma bazen

a reknu mu cenu za tvarovku u bazenu tak se mu protoci paneky ))) a tu reknu cenu jen blbe levne RAKO

je to opice a banany hodne bananu o kterych jeste nevis

bud si udelas fakt peknej zastresenej bazen ktery budes vyhrivat a koupaci sezonu budes mit od brezna do rina-listopadu ale pocitej ze provoz neco stoji a neni to malo. Vnitrni bazeny vecinou cca 250-350 tis rocne. Venkovni je cena lepsi))) ale 50 do toho das taky ani nevis jak ))

nebo ten betonovej skelet nabarvi vodeodolou modrou barvou napust vodu a koupej se jen kdyz hezky a mas to nejlevnejsi.

ty plechy si docela nedovedu predstavit nehlede na tom ze u vseho musis mit dobre udelanou izolaci o ktere jsi zatim vubec nepsal... (potom ty sklepy plne vody nebo vlhkost v baraku jen tak pric nedas

ale zasadni veci znat musis

motohodina bagr 800 a vejs za 800 bych nikam nas bagr osobne neposlal
izolace, zatepleni, technika kolik co zere kolik co spotrebuje. jak budes resit prepadouvou vodu jak budes resit destovou vodu jak budes resit cisteni odkalovani. technicka mistnost cerpadla zastreseni odhazovani snehu ze zastreseni atd...

ver mi je to prace to naplanovat. A tech kyblu betonu nanosit

vim o cem mluvim 9*3,5

ale co ti mam co radit kazdej si na to stejne musi prijit sam rady jsou dnes na nic

AK allstar
AK allstar

21.06 2012 20:51

Me dneska spocitali novej bazen na 1,2 mio Kc:) Takze sem jen podekoval a sel:)

AK fanda
AK fanda

Muž

22.06 2012 0:29

No z toho co píšeš mám už hodně za sebou (myslím tím tento záměr)... jáma udělaná, na dně základová armovaná deska 20cm, stěny tl.25cm železobeton armovaný (v betonových tvárnicích)...
Dno i stěny jsem už zateplil extrudovaným polyšem 7cm, zasypal drceným polyšem smíchaným s betonem (tzv.lehký beton). Odvodnění i odvod zemní vody, vlhkosti jsem taky vyřešil, páč to mám na původním svahu, který jsem upravil terasově, tak že si to přímo o prosté drenážky řeklo samo...
Dělám dost do topenařiny a alter.zdrojů, tak mám už i přichystanou akumulační kubíkovou nádrž na ohřev jak bazénový tak užitkový vody, solární panely nějakých 24m2 a k tomu řídící jednotku (všechno tak nějak průběžně zbylo ze zakázek). Šel jsem i dál, na dně bazénu jsem udělal 3 topný hady (něco jako podlahové vytápění), na filtraci mám už připravenou pískovku aj s dávkovačem - PC úpravnou vody.

Po provozní stránce to mám myslím zmáknutý dobře, náklady celoroční ohřev vody díky akumulaci a soláru vč. dohřevu dřevem zvládnu celkem "za levno".

Jen to zastřešení zatím neřeším, sice to mám už ze dvou stran uzavřený stěnami a zbylé dvě mám hotové podezdívky do výšky 90cm, ale zatím neuvažuju že bych pokračoval dál, aspoň ne zatím - nevím co bude, jestli nakonec za 2-3 roky barák nepůjde do světa a dělat se mi to moc nechce...
Jinak, zastřešení jsem si vymyslel stálé, do dřevěnné konstrukce (vazníkový systém) jsem počítal s pár pruhy polykarbonátu a zbytek normální střešní krov, OSB a pevná krytina. Ani střešní okna jsem nechtěl, aby s tím bylo co nejmíň problémů... Mám výhodu že vrcholovou vaznici opřu o stávající bok domu (bazénový prostor jsem řešil jako souběh s bokem baráku tak, abych volně pokračoval v zástavbě, tedy zátěže sněhem se nebojím vůbec... a to ani při rozponu 6 m a délce 12,50 m. Zase až tak "náročné" na konstrukci to není.
Vím, že při uzavření bych musel pořídit výkonný odvlhčovač, no ani to mi neva, páč hned vedle mám postavený skleníky, kam bych i uvítal odvod vodních par, vyhřátých i v zimě na nějakých 21°C....
Zbyla mi i jedna slušná a dost výkonná rekupelační jednotka, i tu jsem počítal zapracovat do systému, když už je a nemám pro ní jiný využití.

No po pravdě, nějak už v tom všem začínám plavat, v nejhorším zvostanu u těch nadzemních... (spojil jsem dva do sebe, je to sice skoro jako osma, ale není to až tak "na palici"... jen nevím jestli se pustit do stavby na letošní léto nebo už rovnou udělat to co zamýšlím...

Na možnost nátěru jsem byl už taky upozorněn, hold blbec když moc hledám řešení tak na ty nejjednoduší jsem nějak nepomyslel... ale u tohoto řešení mám přeci jen obavu z toho, jestli to bude dostatečně izolační, aby se mi voda neztrácela... přeci jen, nemám klasický monolitický skelet - stěny jsou z betonovýho systémového ztraceného bednění.

No když nic jinýho, aspoň mám zase nad čím popřemejšlet...

AK fanda
AK fanda

Muž

22.06 2012 0:36

belmondo:
Me dneska spocitali novej bazen na 1,2 mio Kc:) Takze sem jen podekoval a sel:)

Tak to jseš borec.... to nebude bazén ale střední koupaliště nee?
Já když jsem si to spočítal se vším všudy, mimo bazénového tělesa tak i s technologií jsem se dostal na nějakých 700000,-Kč... V podstatě stavba 12,5/6,5 m zastavěné plochy, včetně tý zpropadený jámy...
Jen jsem udělal chybu, že jsem si tu jámu neudělal v rozměru, abych tam mohl šoupnout už nějakej hotovej sklolaminátovej bazén za pár šupů... Tady jsem to teda moc nedomyslel a teď kvůli takový banalitě řeším pitčoviny... Už jsem dostal i nabídku na sklolaminátovou vanu bazénu, akorát že o 1,5 metru delší a 70 cm širší... za "posraných" 32000Kč vč. dopravy a osazení... Tak vidíš. debil jsem taky... Ale hřeje mě, že jsem se ani zdaleka na 1,2 mio nedostal... Vlastně musím být rád, jak jsem to dobře pořešil...

AK fanda
AK fanda

Muž

22.06 2012 22:10

Tak závěr je nakonec pokus/omyl... No když se to nepovede, strnhu stěny ke dnu a položím na to skořepinu nebo plecháč a obetonuju...

Na stávající stěny i dno natáhnu flexi lepidlo s perlinkou, zabrousím a natřu bazénovou barvou... včetně rantlu bazénu, kde udělám odvodňovací žlábky...

Vybral jsem si barvu na bazény Izoban v modrý barvě, na celý bazén včetně dna by mi mělo stačit nějakých 20kg (dvě vrstvy + jedna penetrační v ředění 1:1)... což prezentuje nějakých 1670,-Kč... na celý bazén....

Tak co vy na to odborníci? Bude to dobrý nebo nebude? Půjdou stěny ke dnu jako Titanic nebo nepůjdou?

sponzor

22.06 2012 22:10

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 24.11. 2010

22.06 2012 23:05

hlavne nezapomen na spunt

hele stavbu bazenu uz mame taky za sebou, taky jsme se protloukali ruznejma fazema, ale nakonec to vyresil plastak na miru. delaj to v Turnove na dvou mistech a neni to zas tak hrozny, jako ze cenove.

tak si myslim ze nez se prcat s perlinkou a barvou, kterou musis kazdy rok obnovovat, pac je to jen barva byt za dobry peniz, ale kazdorocne+prace+vypustena a napustena voda atd.

nezapomen taky ze v zime se ti perlinka odfoukne a to i s dobrzm lepidlem, je to slaba vrstva.

a hlavne v takhle velkym bazenu neudrzis takovymhle zpusobem tesnost a pokud ano budes muset projit vic fazema izolaci nez si psal - tatik je zednik, takze opravdu tyhle faze mame za sebou a sam to zavrhnul.

dalsi vec je i zivotnost - beton+ barva max 10 az 15 let
plastak ti vydrzi 30 a nemusis na nej sahnout

AK fanda
AK fanda

Registrace: 8.2. 2009

22.06 2012 23:15

IvanLBC: Kdyby to byla žb. vana, tak si myslím, že by to bylo v pohodě, ale takhle sa Ti bude ztrácat voda udělají se mikrotrhliny, v zimě to popraská a půjde to celé do kopru. Já bych zkusil ještě variantu co si udělal soused, že si svůj zděný bazén vylaminátoval. Už to měl pěkně v barvě a bazén má cca 20 let.

AK fanda
AK fanda

Muž

23.06 2012 17:33

MarkA6:
IvanLBC: Kdyby to byla žb. vana, tak si myslím, že by to bylo v pohodě, ale takhle sa Ti bude ztrácat voda udělají se mikrotrhliny, v zimě to popraská a půjde to celé do kopru. Já bych zkusil ještě variantu co si udělal soused, že si svůj zděný bazén vylaminátoval. Už to měl pěkně v barvě a bazén má cca 20 let.

Taky řešení, bez bourání... to jako že nakoupil desky a zavařil až na místě?

Iron throner

Registrace: 28.8. 2006

05.07 2012 22:43

Ha, ja vedel ze na AK je vsechno
Ja to chci vyresit plastakem (asi) s prelivem. Prijde mi to zatim jako nejbytelnejsi a relativne nenarocne reseni.
Jen resim kdo to udela komplet - zemni prace, bazen, filtraci, protiproud, chodnicky a tak.
Rozhodne to nechci delat stylem tohle franta a tohle pepa.

Nejaky overeny kontakt?

AK allstar
AK allstar

05.07 2012 22:47

Ty AZ relax ma zacatku rican. Ostatni sou kokoti

Iron throner

Registrace: 28.8. 2006

05.07 2012 22:53

Jj tam se chci zastavit taky

AK allstar
AK allstar

05.07 2012 23:02

Ja ti zitrta poslu mobil na reditelku. Budes mit extra peci.

AK fanda
AK fanda

Muž

05.07 2012 23:32

Tak hošíííí, vyřešeno, po problemu...
železobeton.vana zvostala a zvostane, zachovám i hloubku 1,5 metru, jenom na dno ještě před finálním povrchem hodím vyhřívání hadicemi z akumulační nádrže..., o vejkendu vyrovnáme flexi lepidlem, napatláme izolaci a na dno i stěny půjde to nejlepší co jsem chtěl původně, nějak nechápu proč jsem začal blbnout a hledat nějaké jiné řešení...
Tedy vše bude z keramických bazénových obkladů fa.RAKO.
Přeliv po celém obvodě, přepad rovnou do čističky a na ohřev do akunádrže... přeliv vč.žlábků z keramiky, ochozí mřížky z nerezu.... na dno i na podlahu okolo bazénu stejná keramická dlažba....
Otěcko sa nechal nakonec přesvědčit a pomůže mi s tím sám, aj s prací a matrošem nebudu ani na 1/3 nákladů k posraný vyvařený plachtě, o jiných ani nemluvě...

sponzor

05.07 2012 23:32

AK allstar
AK allstar

Registrace: 3.2. 2009

06.07 2012 7:57

IvanLBC: Gratulace

AK fanda
AK fanda

Muž

07.07 2012 3:16

Hanys:
IvanLBC: Gratulace

jo jo díky, ale netušíš jakou to dalo fušku přestat vymejšlet chujovinky a rozhodnout se zůstat u původního řešení.... Jo to je tak, když se furt něco vymejšlí až se v tom člověk sám zamotá...
Teď ještě jenom najít dost volnýho času a sfouknout to, teda pokud vůbec kdy bude bazén potřeba, když je teď vody všude kam se podívám....

AK senior
AK senior

Registrace: 19.5. 2009

13.05 2015 16:10

Oživím toto téma. Já mám pro změnu dotaz na zapojení solárního ohřevu.
Koupil jsem tyty dva panely, ale nevím zda musí být tak jak je na obrázku, nebo jestli je mohu položit o 90°
Nevíte někdo radu? Díky
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 7.7. 2007

14.05 2015 11:34

Myslíš položit do vodorovné polohy? Můžeš,ale účinnost bude trochu nižší, jelikož nejsme na rovníku.

AK senior
AK senior

Registrace: 19.5. 2009

23.05 2015 7:31

bull: Díky, už je to vyřešený, dáme tak jak je na obrázku. Už jsou i stojany připravený

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email