Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je neděle, 15 června 2025
Celkem je zde 494 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Bebe007
Uživatelů dnes: 2
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 49 245
Online návštěvníků
Návštěvníků: 494
Uživatelů: 0
Celkem: 494

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK batole
AK batole

Registrace: 21.4. 2010

04.09 2011 22:54

Takže po větší vylepšování své audi chci si koupit lepší repro do předních dveří..protože origo moc bouchali a chrčeli..takže poradil by mi někdo jaké místo nich koupit?..a pokud tam dám nějaké silnější nebude potřeba nějaký zesilovač prý na to co si je..nebo stačí jen vyměnit a repro povalí..díkec

Náhled, klikni pro zvětšení.

Náhled, klikni pro zvětšení.

sponzor

04.09 2011 22:54

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 31.7. 2010

05.09 2011 1:24

pokud chceš měnit jen přední repro tak na zesík kašli a jen to vyměň za nějaký obyč repráky 130mm co koupíš za 600+-.. (dle autorádia aby to mělo ten správnej adekvátní výkon k tomu a nebylo to zbytečně silný) i jen takhle bude to hrát líp jak stávající.. pokud chceš aby to bylo na kvalitní úrovni počítej investici min 5000 za 4x repro + subáč a kabeláž.. taky záleží co máš za autorádio.. já sem si to celý překopal a stálo to za to )

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 7.9. 2007

06.09 2011 11:27

Gege: O něco silnější repro nevadí. No, ono také záleží na tom, jakou mají ty repráky citlivost. Jinak řečeno, může se stát, že je třeba hůře vybudíš. Hlavně tam dej stejný průměr repráku.

Vyzkoušej to a uvidíš.

PS: Předpokládám, že máš originální rádio.

AK senior
AK senior

Muž

06.09 2011 12:44

citlivost repro je v této cenové relaci velmi podobná a při výměně jen předních repro bez ničeho jinýho neznatelná.. takže jestli bude citlivost 90 nebo 91db je uplně jedno.. co se týče průměru origo bych nedával.. origo je to tušim nějakejch 110 mm+- a 130mm tam sednou jako ulitý (a je větší výběr) s redukcí na uchycení, která se dá koupit za stovku..

AK fanatik
AK fanatik

Muž

06.09 2011 14:37

Malcolm: Podle mého názoru je důležité, aby repráky hrály dobře poslechově. Samozřejmě kvalita je někdy vykoupena cenou, ale když seženeš dobré repro, tak proč je tam nedát.
Jinak jasné že rozdíl 90 nebo 91dB je minimální. Pokud by byla citlivost 88dB a měla by být 91dB, tak to již znatelné je.

AK senior
AK senior

Muž

06.09 2011 16:07

Petan: jj to je jasný no.. akorát když se mění jen přední repro a vzadu je asi nemá, tak v tomhle případě nepomůžou ani repráky za dvojku s citlivostí 92db a výkonem 70rms, aby ta hudba stála zato, protože tomu chybí nebo to nezvládne to ostatní (absence zesilovače, kabeláž slabá, atd..) když by chtěl kvalitní poslech musel by to celý předělat a při instalaci jen předních repráků bez ničeho víc ten rozdíl nebude natolik znatelnej, aby se vyplatilo koupit repro za 1700 místo 600 ono i za těch 600 mu to bude hrát líp než ty dva chrchláčky viz foto..

AK batole
AK batole

Registrace: 28.4. 2008

08.09 2011 17:25

Ahoj. Taky musím koupit do A3 do předních dveří nový repro. Jaký mají průměr? Je to 110 nebo 130 mm ? Jde mi o to, abych je objednal a až přijdou abych je mohl hned namontovat a nemusel to rozdělávat ještě teď před tím, než je koupím abych zjistil jaké tam jsou.
A ještě jeden dotaz, jak se dostanu k zadním reprákům? Chtěl bych je tam dát, protože tam asi žádný nejsou jelikož to nehraje. Ale nechci při neodborné demontáži zadních repráků něco zkusrvit. Mám 3.dvéřko.
Díky

AK fanatik
AK fanatik

Muž

08.09 2011 19:36

Kluci ono je někdy lepší sundat tepec a změřit to. Návod najdete v příslušné sekci návody. Měli by tam být v předu repráky s průměrem 11,4cm, ale jak říkám důvěřuj ale prověřuj.

PS: Osobně bych volil dražší repráky s citlivostí 91-92dB, ale je to hlavně o penězích.

Jak jinak píšete, tak samozřejmě kabeláž dělá také hodně.

sponzor

08.09 2011 19:36

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 25.2. 2011

14.09 2011 18:54

Zadní tapecy neamjí žádné šroubky, musíš to prostě odchlípnout. Jde to ztuha, tak se nelekni. Lze tu dohledt více informací o demontáži. Tuším, že se tam vlezou dokonce 9x6" repro.

Co se týče předků, tak bych volil spíš 130-ky + redukci. Zahrajou ti rozhodně líp než v origo velikosti.

Edit: jo a bacha na montážní hloubku při redukci.

AK batole
AK batole

20.09 2011 17:54

Dnes jsem montoval nové repro do předních dveří a zjistil jsem, že mám v kufru na levém zadním blatníku nějakou "černou krabici" ze které vedou dráty až dopředu k rádiu. Chtěl bych se zeptat k čemu to je dobré a kam se to zapojuje, protože já to zapojené nemám. Děkuju moc.

AK batole
AK batole

20.09 2011 18:30

Sub origo ne? D

AK batole
AK batole

20.09 2011 18:44

Gege: Já jsem v tomhle úplná lama. Co to je? k čemu to je dobrý? A lze to zapojit na jiné než origo radio? Mám Sony X-plod

AK senior
AK senior

Registrace: 3.5. 2008

20.09 2011 19:57

Aleš S:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

AK batole
AK batole

11.04 2012 15:47

Prosímvás kolik je ta max montážní hloubka do A3 8l 3dveř..r98?..

AK senior
AK senior

11.04 2012 20:33

Gege: Mozna kecam, ale tusim, ze pokud to bude min jak 60mm tak by se to melo vejit...

AK batole
AK batole

11.04 2012 21:52

Montážní hloubka : 5,9cm takže by se to tam mělo vejít..bohužel jsem objednal jedny repro a ty se mi tam nevlezli..

sponzor

11.04 2012 21:52

AK batole
AK batole

11.04 2012 21:56

A nevěděl by někdo jaké jsou rozměry vyškových repro nahoře u kliky jsou to 41x41xhloubka31 jestli se to tam vejde?..

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 16.7. 2011

13.04 2012 14:34

ty repro jsou ty co prodavaš?jestli ano,tak mi je neposilej....

AK batole
AK batole

13.04 2012 16:57

nic neprodávám...jinak ta hloubka 56 mm to by se mi mělo vlézt do těch dvěří ne?..

AK senior
AK senior

13.04 2012 18:42

56mm by tam podle me meli jit bez problebu.

AK nováček
AK nováček

Registrace: 11.10. 2009

23.04 2012 20:37

zdary,todle by se nehodilo?
audiklub.cz

AK senior
AK senior

23.04 2012 21:18

mark1u: A jak to hraje v tom platu? Vidim tam sice, ze tam mas 28" basaky, ale bohuzel neni nikde videt znacka a typ, tak si to neumim moc predstavit alespon podle papiroveho vykonu...

AK nováček
AK nováček

Registrace: 11.10. 2009

24.04 2012 20:25

Tak repra jsou už starší,někdo říká starý šunky,někdo zas stará dobrá kvalita,hraje to pěkně,drnčelo snad všechno,co nebylo přivařený,značku teď nevim,údaje už vůbec ne,ale magnáty to nebudou,musim do garáže pak,tak se kouknu,ale za ty peníze je to za půl darma,plato sedí jak z fabriky...sem myslel jen tak,kdyby se hodilo,přECI* jen,co narveš do plata,to do dveří nedostaneš..

AK batole
AK batole

Registrace: 11.8. 2013

03.09 2013 22:11

Aky je rozmer tych repro? ked DAM* repro s priemerom 10cm sadnu mi tam bez toho aby som tam dal dake redukcia?

sponzor

03.09 2013 22:11

AK senior
AK senior

04.09 2013 1:34

Je tam neco kolem 105mm, ale vrele doporucuju tam dat alespon 135ky. Hlavne pozor je to na 3 srouby a ne na 4 jako standardni repro. Osobne jsem tam daval MTX T6S502 s redukcema a paslo to tam nadherne a zvuk je uplne nekde jinde.

V upravach jsem daval fotky k prestavbe komplet audia, tak se muzes podivat. S tema redukcema je to bez jakekoliv modifikace dveri, jen jsem vymontoval origo repro, vysky vymenil kus za kus, na stredobas redukce a na ty jsem dal novy stredobasy a zase nahodil tapec zpatky.

AK batole
AK batole

04.09 2013 14:40

Hawkeye:
Je tam neco kolem 105mm, ale vrele doporucuju tam dat alespon 135ky. Hlavne pozor je to na 3 srouby a ne na 4 jako standardni repro. Osobne jsem tam daval MTX T6S502 s redukcema a paslo to tam nadherne a zvuk je uplne nekde jinde.

V upravach jsem daval fotky k prestavbe komplet audia, tak se muzes podivat. S tema redukcema je to bez jakekoliv modifikace dveri, jen jsem vymontoval origo repro, vysky vymenil kus za kus, na stredobas redukce a na ty jsem dal novy stredobasy a zase nahodil tapec zpatky.

Cize ked kupim s priemerom 100mm, napasujem ich tam bez problemov? Inac rozmyslal som aj nad tymi s priemerom 13cm len dako nemozem nikde najst daku redukciu...Mne satci ze budu hrat o trocha lepsie ako tie zakladne co mam, jeden z reprakov mi aj trocha chrci, tak hlavne koli tomu ich chcem zmenit, mam v aute aj original subwoofer co sa daval, tak basy by boli a myslim ze pri lepsich reproduktoroch by ten subak uz aj tak nestihal..

Uvazujem nad tymito
audiklub.cz

AK senior
AK senior

04.09 2013 18:43

Bez problemu urcite ne, jak uz jsem rikal, original repro ma uchyceni na 3 srouby, kdezto vsechny ostatni aftermarket repraky jsou chycene na 4 srouby.

Tady muzes videt rozdil: http://audi-hawk.rajce.idnes.cz/Audi_A3_8L1_-_projekt_HIFI#IMAG0363.jpg

Nepocitaje, ze ty repraky co jsi si vybral nejsou zrovna vhodne pro pripojeni na radio, maji docela malou citlivost i kdyz ono dle ceny se ani nedivim. Bohuzel vyrobce neuvadi pri jakem napeti je tato citlivost, takze spise nez 89dB bych to tipoval na nejakych 86-87dB.

Take vidim, ze se jedna o koaxialni reproduktory a na predni dvere jsou doporucovane komponentni reproduktory, protoze koaxialni ti budou hrat i vysky do nohou a tim se bude zvuk znehodnocovat.

Ja osobne bych tam soup redukci:
http://www.revilohifi.cz/repro-redukcni-program/pl [zkrácená url]
a kouknul po nejakych lepsich komponentnich 130mm repracich. Ovsem zavisi na tom kolik do toho jsi ochotny vrazit.

Celou moji stavbu muzes najit zde: http://audiklub.cz/forum/tema/266902-kompletni-prestavba-hifi-v-a3-8l tak tam taky muzes vykoumat co a jak.

Kazdopadne zakladni pravidlo je, ze na radio je vhodne vybirat reproduktory s vyssi citlivosti a mensim vykonem RMS (radio dava vykon max nejakych 4x 8-15W RMS vic z nej pravdepodobne az na vyjimky nedostanes. Proto je taky ta citlivost tak dulezita, aby to melo dostatecny vykon.

Pokud bys je daval na zesilovac tak tam uz je to trochu jine, protoze ten ti pak dava hodnoty vykonu o nekolik radu vyse.

Kdyby cokoliv, tak HOD* SZ a pokud budu vedet, tak poradim.

AK batole
AK batole

12.09 2013 2:20

Nasiel som taketo nieco
audiklub.cz

Co povies ?

Tu redukciuju nikde v slovenskom eshope najist, nevie niekto odkial z Sk, by sa dala objednat?

AK senior
AK senior

12.09 2013 12:43

Hele zeptam se asi takhle. Kolik do toho chces vrazit a co od toho ocekavas?

Podle popisu respektive diskuze toho jejich personal asi nebude moc vedet o autohifi, kdyz tvrdi, ze repraky s citlivosti 82,2db a vykonem 70W RMS pujdou napajet i z radia.

Pro repro na radio potrebujes reproduktory s co nejvetsi citlivosti (cca od 90db vyse) a vykon RMS. Pokud chces nejake levne, tak bych to videl treba na Magnat Edition 213, Vibe Slick 5 COMP nebo Magnat Car Fit 213. Ostatni tam maj vicemene spise na zesilovac. Brano z toho odkazu cos posilal.

A ohledne tech adapteru, ty mas zde:
audiklub.cz

AK batole
AK batole

12.09 2013 19:34

Asi objednam s tych co si odporucil Magnat Edition 213 ... Ocakavm od toho aby to hralo o nieco lepsie ako tie zakladne repraky co tam mam teraz, jedem mi dokonca chrci a jedna vyska nehra vobec, takze to je ten hlavny dovod preco to chcem vymenit

Este ma napadla jedna vec, ked mam v aute original sobwoofer Bose, budu aj repraky Bose alebo tie obycajne ?

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email