Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pátek, 23 kvě 2025
Celkem je zde 103 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: 77radim
Uživatelů dnes: 1
Uživatelů včera: 0
Uživatelů celkem: 49 208
Online návštěvníků
Návštěvníků: 101
Uživatelů: 2
Celkem: 103

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009

10.01 2011 14:58

Hanys:
Každopádně tady evidentně řešíme situaci, kdy jsou zadní mlhovky zapnuté zbytečně a proto více méně svítí do očí.

To ani nie...
Tu se původně řešili HOD žárovky.

Tohle jsem zanesl až stream, ale myslím, že to sem nějak nepatří a že se to ani řešit nechtělo.
sponzor

10.01 2011 14:58

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 3.2. 2009

10.01 2011 15:06

Michal.K:

Jsem si toho vědom, že je to mimo původní téma. Jenže téma je tvoje a ty ses téhle podstrčené problematiky obratem chytil a řešil ji. Proto příspěvky, jinak bych neředil původní problém. Ono je to v podstatě stejně fuk, každý má svou pravdu a názor.
AK fanda
AK fanda

Muž

10.01 2011 15:12

Hanys: Ok, já to nevyčítám, jen říkám, že nechápu, jak to, že někdo zneužívá používání mlhovky, nebo má nenaštelované HID-ky v hlavních světlech souviselo s použitím HOD žárovek v předních mlhovkách, které v nich svítí stejně, jen mají jinou barvu světla...
AK fanda
AK fanda

Muž

14.01 2011 13:27

Abych shrnul to téma, které dost uletělo od původních HOD žárovek a využití jejich barvy pro xenon efekt na doladění se světlem xenonových světel, tak je můžu jen doporučit, účel splnili.

Určitě bych je doporučil jako dálkově svěla pro auto co má xenony (ale nemá bi-xenony), pak taky do mlhovek.

Pro použití jako hlavní světla bych je použil spíš pro auta, co mají čočku. V jednom případě (ze 4.) se nám stalo, že světla nešli seřídit a oslňovali. Ono třeba vyzkoušet a taky asi záleží, od jakého výrobce jsou.

Ale já jsem spokojen. A komu z kamarádů jsem je ukázal, tak je chtěl nebo už má...
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 9.11. 2009

14.01 2011 13:37

Já jsem je dnes taky namontil HOD do mlhovek a dálkových a vypadá že to bude dobře svítit. Co jsem zkoušel H3 a H3 HOD tak rozdíl byl znatelný.
AK oldtimer
AK oldtimer

Registrace: 28.8. 2006

14.01 2011 14:19

a pokud si je objednate ted, dostanete nejenom jednu sadu navic, ale i super krajec WS2000 ...

Kupte si Osram Nightbreaker+ nebo Bosch +90% nebo Philips X-treme ... a ne takovyhle shitky co akorat nakurvej co se da ...
AK batole
AK batole

Registrace: 2.1. 2011

14.01 2011 14:26

když se tu řeší ty mlhovky, tak mám dotaz.Sedne ta mřížka s mhlhovkou ve face nárazníku do preface nárazníku?U nás je mlha skoro denně a přijde mi že s mlhovkama u země je vidět líp.ty v těch světlech bída s nouzí....
AK fanda
AK fanda

Muž

14.01 2011 14:33

2Pix: WS kráječ já k tomu nedostal.

A nevím co chceš jako "nakurvit"? Má to stejnou watáž a ty co jsem koupil já, byly i dobře zpracované, vůbec žádné obavy...

A zkus si dát Night Breaker-y (cena cez 25 eur) nebo Philips-ky (cena kolem 30 eur) do jedného světla a do druhého světla HOD (cena 17 eur)...
A uvidíš rozdíl. Já to zkoušel a Night Breaker-y, které jsem měl předtím jako super žárovky, které nejen svítí, ale jsou i cool bílé, tak vypadali jak košile vypraná v "bežném" prášku oproti té reklamované... To se ani srovnávat nedá. Když tak s HID-kama...
sponzor

14.01 2011 14:33

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK batole
AK batole

Registrace: 4.3. 2010

14.01 2011 17:58

Michal.K: nakurví se konektory, hody víc pečou, ale nevím jakej to má dlouhodobej učinek, to jsem nezkoušel...

kamarád měl v autě žárovky, který měly svítit ledově bíle, až lehce namodrale, měly stejnou wattáž, ale tak hrozně pekly, že nakonec se hezky přitavil konektor k tý žárovce...

takže na to bacha, často lepší výrobci dodávaj prodlužovák s keramickym konektorem, ale pokud není trochu bych se toho obával
AK junior
AK junior

Registrace: 1.2. 2007

15.01 2011 10:41

[quote="Michal.K"]The Second: Nepiš prosím o něčem, o čom nemáš ani páru, nikdy jsi neviděl a neměl v ruce...
Ty žárovky mají normální 55 watáž, barvu nemají vůbec modrou, spíš jsou průhledné s duhovým nádechem do oranžova a patici mají takovou, podle toho jaká H verze žárovky to je. V mém případě H11, takže plastová fajfka...[b][u]

Máš recht, promiň omlouvám se. A nezapoměň zase poslat dopis Ježíškovi.
Káždý má právo věřit čemu chce.
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 27.10. 2009

15.01 2011 10:54

dnes autosalon na primě .a asi to tu četli.Řešil tam to samé.Doporučuji se podívat
AK allstar
AK allstar

Registrace: 16.12. 2007

15.01 2011 11:45

trucker: jj, viděl jsem
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 18.3. 2008

15.01 2011 12:11

Kdyt tam resili jen HIDky, ze nejsou homologovany a ze nema byt teplota pres 5000K.
O HODkach nebyla vubec rec.
Neni spatny se na to divat na netu - aspon se daji preskakovat ty nudny testy malych mrdek, ktery nikoho nezajimaji.
AK fanda
AK fanda

Muž

15.01 2011 12:26

stream: Co ti já vím, já osobně si nějak nevšiml, že by extra pekly.

No ja tam ty prodlužovací kabely měl, ale nedal jsem je tam.
Ale i kdyby to víc topilo, tak já zas mám H11, takže tam je ta plastová fajfka te patice, takže by to měla trochu odizolovat.
AK allstar
AK allstar

15.01 2011 13:57

stream:
Keramické prvky jsou tam kvůli variantě 100W , kterou si může koupit jen kaskadér. U 55W to pálí jako každá jiná pětapadesátka, patent na porušování fyzikálních zákonů to nemá.
AK oldtimer
AK oldtimer

Registrace: 28.8. 2006

15.01 2011 14:40

mas 55W za na nich udrzis ruku .. a taky 55W co si o ne div nezapalis cigaro .. je to o tom jak moc se ten plyn dokaze zahrat co tam je ...
sponzor

15.01 2011 14:40

AK batole
AK batole

15.01 2011 16:59

Hanys: jakej patent? ... máš pravdu, nějak se energie ztrácet musíš, bud se promění ve světlo a nebo v teplo, a taky ale záleží na tom, jestli je teplo vyzařovaný skrze sklo ven, nebo jestli peče přímo do konektoru 55ka muže hřát víc než jiná 55ka...
AK allstar
AK allstar

15.01 2011 17:34

stream:
Hanys: jakej patent? ... máš pravdu, nějak se energie ztrácet musíš, bud se promění ve světlo a nebo v teplo, a taky ale záleží na tom, jestli je teplo vyzařovaný skrze sklo ven, nebo jestli peče přímo do konektoru 55ka muže hřát víc než jiná 55ka...

Sorry, asi to bylo příliš složitě řečeno. Žárovky stejné konstrukce a stejného příkonu vyzáří za stejný časový úsek stejné množství tepla, plus mínus nějaké to procento. Navíc tuhle teorii mohu subjektivně doložit.

Než jsem vyhodil HOD H1 zpět z reflektorů (protože svítí mizerně a barva je o ničem), vysloveně jsem zkoušel rukou teplotu levého a pravého světlometu. V jednom byl HID a v druhém Night Breaker. Subjektivně naprosto stejná teplota. Jak před jízdou, tak po jízdě. Osobní poznatek.

Nevyhodil jsem je úplně jen z toho důvodu, abych je mohl případně znovu porovnat.
Nevylučuji, že jsem právě já koupil v renomované prodejně dvojici, co je jiná než všechny ostatní, ale teplota byla to jediné, co mě na nich nepopudilo. Mimochodem - byl jsem je poprvé nerozbalené vrátit, protože v původním páru byla jedna žárovka s křivou paticí.
AK batole
AK batole

16.01 2011 12:31

Hanys: já tvojí teorii nevyvracim, souhlasim, že příkon se musí proměnit v energii, tepelnou + světelnou, pokud je světla stejně je i teplo stejný, logicky

ale pokud je teplo vyzařovaný jen do konektoru, bude se kabel píct, ono to klidně muže proměnit jen v sálavý teplo a žárovka muže zustat o něco chladnější než jiná... ty laciný žárovky do modra prostě víc pekly, i když měly stejnou wattáž, světlo stejný, i tepelnej učinek, ale špatná konstrukce udělala svoje, díky konstrukci se rozpálil kovovej konektor a bylo po srandě
AK allstar
AK allstar

16.01 2011 13:49

stream:

Modré žárovky lacinky možná budou mít tendenci se hůř chladit díky těm modrým povlakům, co tam jsou. Jen podle mých zkušeností jsou nedostatky HOD úplně jinde. Možná v jiných provedeních než H1 jsou použitelné, ale tyhle jsou úplně na nic. Konektory vůbec neřeším, je tam regulérní kontakt jako v homologovaných.

Ale to je asi tak, jako by měla mrtvola dobré boty, chodit stejně nebude.
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010

18.01 2011 13:49

je asi koupim, fakt mě zajímá jak to svítí a tak....
AK allstar
AK allstar

18.01 2011 13:51

Solcik:
Kdybys jel přes Prahu, tak se ozvi. Dám ti ty šunty zadara. Tedy pokud máš H1
AK fanda
AK fanda

Muž

18.01 2011 13:58

Solcik: No myslím, že do dálkových světel je to ideálná náhrada bi-xenonů a za cenu kolem 17 eur (400 KČ).
A u dálkových světel odpadají i důvody odpůrců o jejich oslňování (co není stejně úplně pravda), i tom možném přehřívání (co já taky osobně nepozoroval), i to, že policajti po tom půjdou. Když máš origo xenony, nemají šanci zjistit, jak to je.

A je to vlastně jediná cesta, kterou znám, jak dát na dálkový u normálních xenonů barvu zvhledu xenonů.
HID-ky tam použít nejde...
AK fanda
AK fanda

Muž

18.01 2011 14:01

Hanys: Ne měl by tam mít H7. A ono záleží taky, kdo je vyrobí...

Solcik: Já je kupoval tyto a zde.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
sponzor

18.01 2011 14:01

AK senior
AK senior

Muž

18.01 2011 14:06

jojo myslím že tam mám H7... mrknu na to
AK fanda
AK fanda

Muž

18.01 2011 14:12

Ještě jsem v telefonu našel 2 fotky, když kamarád je zkoušel dávat HOD H7 na tlumené světla na Opel Astra.

Náhled, klikni pro zvětšení.

To jsou HOD H7 na tlumených světlech.

Náhled, klikni pro zvětšení.

To samé + klasické H7 dálkové.
Tam už je vidět jak to za těmi krátkými svítí do žluta...
AK senior
AK senior

Muž

18.01 2011 14:23

když tam psali 6000K tak sem se bál že to bude modrý jak houmrovo kalhoty ale když to teď vidím ve srovnání se žlutejma dálkama, tak to světlo vypadá dobře.... bílý jasný..
AK fanda
AK fanda

Muž

18.01 2011 14:25

Solcik: Jo, tak jsem se toho trochu obával, ale právéže vůbec, má to tak kolem těch 4000K jak origoš...
AK senior
AK senior

Muž

18.01 2011 14:30

i když na druhou stranu mě na bixenonech baví ta rychlost toho přepnutí. to bliknutí z tlumenejch na dálkový.. tý žárovce to jakoby trvá než se rozsvítí,ale asi je vemu, stojí to pár korun, v nejhorším to dám přítulkyni do C3
AK fanda
AK fanda

Muž

18.01 2011 14:42

Solcik: Já neříkám, že to plně nahradí bi-xenony a že to bude svítit stejně jako ony, nebo ještě líp.

Jen že jako řešení pro ty, co mají jen klasický xenony a nechtějí investovat do bi-xenonů je toto myslím jednoduché a hlavně laciná cesta a dost dobrým efektem...

A jak říkáš, dá se to pak použít na jiné auto, když by člověk sehnal bi-xenony.

Citace:
i když na druhou stranu mě na bixenonech baví ta rychlost toho přepnutí. to bliknutí z tlumenejch na dálkový..

No osobně tohle jsem nikdy nějak zvlášť nepozoroval a už vůbec, že bych se v tom vyžíval.
Spíš mám naopak obavu, co bude, když se to náhodou vysere...
Naposledy upravil Michal.K dne 18.01 2011 14:49, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email