Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je středa, 2 října 2024
Celkem je zde 311 lidí (1 přihlášený)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Pepeknamornik
Uživatelů dnes: 1
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 48 721
Online návštěvníků
Návštěvníků: 310
Uživatelů: 1
Celkem: 311

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

22.11 2015 14:34


Prohraná a podle ministra dopravy Dana Ťoka z ANO sporná arbitráž Českých drah se Škodou Transportation poodkryla tvář nejvlivnějšího zákulisního „Leviatana“ tuzemské politiky, Radka Pokorného, v jedné osobě právníka Škody Transportation a místopředsedy rozhodčího soudu, u kterého se arbitráže konají.



V roce 1996 zakládá Pokorný advokátní kancelář. V září 1999 k němu nastupuje coby koncipient poslanec Bohuslav Sobotka. Znají se od gymnázia. Nutno dodat, že Sobotka je šéfem podvýboru pro kapitálové a finanční trhy, jehož agenda sestává z privatizačních otázek. Pokorný tak má blízko k výbornému zdroji informací.

Současný šéf ČSSD u něj pracuje do června 2001, rok nato jej vytáhne premiér Špidla do vlády na post ministra financí. A počíná éra sporných privatizací, v souvislosti s kterými často zaznívá nejen Sobotkovo jméno, ale i jméno jeho známého.

Jako advokát pracuje pro Antonína Koláčka, který se podílel na privatizaci této společnosti. Koláček z důlního podniku vyvede na sedm miliard do spřátelených firem, zvláště investiční skupiny Appian Group.

Tehdejší ministr financí Sobotka o rozkrytí podezřelého převodu neusiluje a Koláček a spol. jsou o mnoho let později ve Švýcarsku zatím nepravomocně odsouzeni za podvod. Téže skupině odprodal Sobotka i Škodu Holding (dnes Škoda Transportation), již zastupuje opět Pokorný.

Náhled, klikni pro zvětšení.


Ale pokračujme: Sobotka stojí jako ministr také u prodeje dolů Sokolovské uhelné v roce 2004. Tehdy je odmítnuta o půl miliardy vyšší nabídka společnosti International Power a firmu nakonec získává Sokolovská těžební, kterou ovládají manažeři dolů, za 2,6 miliardy korun.

Sobotkův přítel Pokorný zastupuje dva většinové vlastníky Sokolovské uhelné Františka Štěpánka a Jana Rokose. Obchod schvaluje podpisem za Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Kamil Rudolecký. Jen dva dny předtím, než přešly kompetence na Evropskou komisi. Rudolecký je dnes náměstkem na ministerstvu dopravy, dosazeným ČSSD - tedy pod vlivem Sobotky a Pokorného. Tato pozice je důležitá i z pohledu aktuálního účinkování Pokorného, který stojí na straně soukromých firem, jež vedou se státem spor kvůli dálnici D47.

V září 2004 Grossova vláda v přímém prodeji přenechá za 4,1 miliardy korun 45,9 procenta akcií OKD společnosti Karbon Invest podnikatelů Koláčka, Otavy a Przybyly. Správcem státní kasy zodpovědným za prodej není nikdo jiný než dnešní premiér Sobotka; sám ho navrhne. Karbon Invest je poté prodán kyperské společnosti RPG Industries, za níž stojí Zdeněk Bakala. Pro tohoto nového majitele OKD začne Radek Pokorný pracovat, čímž se dostane blízko k Bakalovu mediálnímu domu.

Jenže se ukáže, že podíl mohl být prodán výrazně pod cenou a že Česku mohla být způsobena dvacetimiliardová škoda. Privatizací OKD se proto zabývá Evropská komise. Česka se ptá, jak vysvětlí rozdíl mezi předpokládanou tržní hodnotou privatizovaného podílu státu (10 miliard korun) a cenou, za niž stát podíl zprivatizoval (4,1 miliardy korun). Do Bruselu odpověď posílá Sobotka, přičemž ji za ministerstvo financí zpracuje advokátní kancelář Radka Pokorného, tj. právní zástupce vlastníka OKD. Je zjevné, že advokáti kupce nemají zájem nízkou privatizační cenu zpochybnit.

Další podezření ze střetu zájmů vyvolává Pokorného angažmá ve sporech kolem dálnice D47, v nichž jeho právní kancelář vystupuje proti státu a zastupuje společnost Eurovia. Pokorný je přitom i místopředsedou rozhodčího soudu, kde spory probíhají.

A právě soukromý rozhodčí soud, který jedná neveřejně, je Pokorného vrcholným dílem, neboť ho spoluzaložil. Naopak dílem politiků je to, že stát sjednával v tendrech se soukromými firmami (většinou těmi, co Sobotka „pomáhal“ zprivatizovat) rozhodčí doložky. Podle nich se případné spory měly řešit u rozhodčího soudu. Ať tak či onak, jde o miliardový byznys (zčásti z peněz daňových poplatníků), proti němuž byly Dalíkovy „kejkle“ dětskou hrou na vojáčky.

Je-li totiž někdo talentovaný, tak Radek Pokorný, mezi jehož klienty patří i ČEZ a mnohé další společnosti. A jestliže má chvilku volno, věnuje se činnosti v orgánech Nadace Martina Romana, exšéfa elektrárenského gigantu.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Dráhy mají podle výroku rozhodců doplatit za zpožděnou dodávku lokomotiv 1,2 miliardy korun.

„Co se stalo, je neuvěřitelné. Dochází v přímém přenosu k tunelování Českých drah,“ řekl Ťok na dopoledním briefinku. Podle něj by každý jiný dodavatel na místě Škody dal zákazníkovy slevu, omluvil se za zpoždění a zaplatil penále. Podle šéfa drah Pavla Krtka je rozhodčí nález právně vadný. Arbitři neuznali ani jeden z nároků drah, například smluvní pokuty za pozdní dodání. Podle Ťoka je jednání Škody nemravné i proto, že jde o podnik, který údajně od drah už získal zakázky v hodnotě přes 40 miliard korun.

S tím souvisí i ministrovo rozhodnutí prověřit všechny smlouvy mezi drahami a Škodou. „Je nepřijatelné, aby firma, kterou takto výrazně podporujeme, žalovala státní firmu,“ doplnil ministr. Poznamenal také, že je velmi zvláštní, když místopředseda rozhodčího soudu vlastní právní kancelář, která zastupuje Škodu Transportation. Narážel tak na právníka Radka Pokorného, který je blízký premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Jeden z arbitrů patří do právní kanceláře, která se stala součástí společnosti EY a ta spolupracovala se Škodou Transportation na vypracování znaleckých posudků.

Příběh začal v dubnu 2004, kdy byla uzavřena kupní smlouva s dohodnutou cenou 2,7 miliardy korun. Jednou z podmínek bylo povolení k provozu ve všech okolních zemích a Maďarsku. Dráhy převzaly lokomotivy v létě 2013 se čtyřletým zpožděním. Všechna potřebná razítka však stroje nemají dodnes. Chybí například svolení k provozu v Německu.

ČD koupily prototyp lokomotivy. Pomohly ji vyvinout a Škoda ji dnes na Slovensku a v Německu prodává o třicet procent levněji, než je dodala Českým drahám.
Andrej Babiš @AndrejBabis
Rozhodčí soud získává nominaci na Nobelovu cenu za ekonomiku. Nejdražší tramvaje na světě má Praha a od včerejška mají nejdražší lokomotivy České dráhy. Gratulujeme Škodě Transportation.
nahoru

sponzor





22.11 2015 14:34


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 7.7. 2007
Příspěvků: 3253 | Témat: 119

22.11 2015 20:04


Vyjebaná svoloč napříč politickým spektrem.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

24.11 2015 12:26


Hannover: Do všech útulků pro migranty zavede město bezplatně internet
Německo:
Město Hannover rozhodlo, že do všech míst, kde jsou ubytováni migranti - kolejí, do všech projektů bydlení a nouzových přístřešků - zavede bezplatně bezdrátové připojení k internetu, aby migranti mohli komunikovat se svými přáteli a rodinami v zahraničí.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



Vnitřní odhad německé vlády: 10 milónů uprchlíků do konce roku 2016

23.11.15
Německo:

Sekretář CDU, Lutz Stroppe, prohlásil na malé recepci pečlivě vybraných lidí-extratřídy, kterou pořádala Nadace Konráda Adenauera (Konrad Adenauer-Stiftung), že vláda ve svých interních materiálech počítá do konce roku 2016 s 10 milióny uprchlíků.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Budeme mit za souseda Islamsky stat Nemecko



Sobotka (kolaboranstska CSSD) se zařadil po bok Saláfisty, který káže nenávist k nevěřícím

23.11.15
Česká republika:

Sobotka se svým výpadem proti Zemanovi postavil po bok imáma Alraviho (Alrawiho).

V polovině roku 2013 na Alraviho podalo Sdružení ateistů České republiky trestní oznámení, protože ve svém kázání o výchově dítěte nabádal rodiče, aby své děti učili nenávisti k nevěřícím.

Video 5:58:

Přímý odkaz na youtube video

Citace:

"Potom, jakmile dosáhne věku sedmi až deseti let... Tehdy v této době se začnou vytvářet ... city i emoce a city hlavně a vnímání věcí.Začne se vytvářet láska, nenávist, začne se vytvářet touha vlastnit a také chtít něco.Tak tvá povinnost je v tomto období naučit ho milovat islám,aby se stal muslimem. Nauč ho nenávist ke všemu, co je nemorálního, nauč ho nenávist ke všemu, co je nesprávného, a hlavně tedy nauč ho nenávist ke kufru - tedy k neuznání Alláha a jeho Jedinosti."

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 7.7. 2007
Příspěvků: 3253 | Témat: 119

24.11 2015 20:11


Němci uživí 10mil. zmrdů,aniž by se jim snížila životní úroveň?
nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 25.1. 2009
Příspěvků: 4976 | Témat: 205

24.11 2015 22:14


Ne budeš je živit ty jako německej nevolník.
nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 7.7. 2007
Příspěvků: 3253 | Témat: 119

25.11 2015 18:07


To jsou kurva vyhlídky,
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

05.12 2015 15:52


bull (22.11 2015 20:04) orig:
Vyjebaná svoloč

Lounskou ČSSD ovládl vlivný advokát a nabírá kriminálníky, píší straníci

Členové lounské ČSSD poslali dopis sociálnědemokratickým poslancům, že jejich městskou organizaci ovládl člen předsednictva Jan Růžek a stojí za přijímáním lidí s pochybnou minulostí, které coby advokát obhajoval z trestných činů. Ti pak podle dopisu na schůzích hlasují, jak Růžek potřebuje.

„Jde třeba o Zdeňka Střeštíka, odsouzeného za pokus o vraždu,“ stojí v dopise. Střeštík vyhrožoval manželce, že ji podřízne, nakonec ji napadl nožem. Soud Střeštíka potrestal v říjnu 2005, v lednu 2006 rozsudek stvrdil vrchní soud. „Dostal 10 let podle paragrafu 219 starého trestního zákoníku, což je vražda. V roce 2012 byl podmíněné propuštěn a bylo mu uloženo sedm let dohledu probačního úředníka,“ potvrdila MF DNES mluvčí krajského soudu Marcela Trejbalová. Není to jediná kauza, v níž Střeštík figuroval. Na podzim 2005 ho státní zástupce obžaloval z týraní, kauza se řešila na lounském okresním soudu. Střeštík kvůli tomu strávil několik měsíců ve vazbě, soud ale nakonec v únoru 2006 jeho stíhání zastavil.

Pokud jde o trestní minulost Zdeňka Střeštíka, pohlíží na ni Andrt spíše shovívavě. „Z principu budu samozřejmě radši, když ve straně budou lidi bez poskvrny. Naším zájmem je mít co nejkvalitnější členskou základnu. Nemůžu ale z principu říct, že jsou lidi nenapravitelní. Někdo může v rámci ‚kání se‘ projít osvícením a být skvělý.

Bývalý šéf lounské organizace ČSSD a krajský zastupitel Pavel Csonka v Střeštíkově trestní minulosti problém nevidí. „Ze stanov nevyplývá, že by se měl při přijetí členů vyžadoval výpis z rejstříku trestů.

Poslankyně Marie Benešová, která za lounskou ČSSD kandidovala, je však jiného názoru. „Napětí v lounské organizaci je. Za nitky tahá Jan Růžek. Lidsky a ideologicky jsem se s ním rozešla. S mým místem ve sněmovně kšeftoval do dalších voleb, aniž bych cokoli věděla,“ tvrdí.

„S tím lze souhlasit,“ řekla třeba Jana Nováková, která byla z lounské organizace ČSSD vyloučena, ale odvolala se a nyní čeká na rozhodnutí krajské organizace. „Když jsem byla členkou okresního výkonného výboru, tak jsem viděla, jak byli tito lidé přiváženi, aby byly schůze usnášeníschopné. Sbírali je přímo v hospodách, vždy jim za to zaplatili. To je běžná praktika, tak to u nás chodí,“ tvrdí Nováková.

V dopise poslancům členové lounské ČSSD upozorňují i na dalšího sociálního demokrata s podivnou minulostí, Jiřího Lošana. „Ten vozí na naše schůze lidi, kteří nejsou členové ČSSD (zhruba deset a patnáct podle potřeby), aby byl na schůzi dostatek lidí, kdyby přišla kontrola. Vydávají se za řádné členy strany a hlasují podle Růžkových pokynů,“ píše se v dokumentu.


Náhled, klikni pro zvětšení.


Jan Růžek (vlevo) zastupoval Alexandra Nováka ...

V roce 1998 vzbudilo pozornost jeho odvolání z legislativní rady vlády. Její tehdejší předseda Pavel Rychetský se s Růžkem rozloučil z důvodů zneužívání funkce pro vlastní byznys.

Poté Růžek působil jako správce konkurzní podstaty. Podnikatel Michal Dvořák ho vinil z vytunelování majetku. Jeho slova potvrdila advokátní komora, když uznala v roce 2002 Dvořákovu stížnost.

Později policisté vyšetřovali, zdali si Růžek objednal nájemnou vraždu na bývalého policistu Fedora Taptiče. Údajný nájemný vrah nejprve v čestném prohlášení potvrdil, „že mu koncem října 2008 Růžek slíbil milion a půl za Taptičovu likvidaci“, později ale svá slova odvolal.

Růžkova expřítelkyně Jana Vainerová, která s ním žila ve Španělsku, roce 2009 u Okresního soudu v Ústí nad Labem vypověděla: „Říkal, že má peníze, které získával z konkurzu ne zrovna poctivou cestou, a chtěl je investovat ve Španělsku. To byl důvod jeho pobytu.“

O vlivu Jana Růžka na místní ČSSD svědčí aktuální dění. Předsedkyní místní organizace ČSSD Louny byla v úterý 1. prosince zvolena jeho manželka Andrea Vlčková.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email