Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je čtvrtek, 28 března 2024
Celkem je zde 305 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Wejdík
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 0
Uživatelů celkem: 48 388
Online návštěvníků
Návštěvníků: 303
Uživatelů: 2
Celkem: 305

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

28.11 2015 14:21


Sestřelení ruského letounu Su-24:
17 vteřin, které změnily svět. Uniklý dopis odhaluje tureckou impulsivní skutečnost

Netřeba říkat, že Moskva a Ankara jsou ve sporu právě kvůli tomu, co se stalo v úterý, kdy bylo ruské Su-24 sestřeleno poblíž syrské hranice s Tureckem.

Dva piloti se katapultovali a pokusili se dostat padákem do bezpečí, ale turkmanské na FSA napojené bojůvky Alwiya al-Ashar po nich stříleli ve vzduchu a uveřejnily video, na kterém bojovníci oslavují nad jedním z těl.


A zhoršilo se to ještě v okamžiku, kdy 1. pobřežní brigáda FSA použila americké TOW ke zničení ruského záchranného vrtulníku.

Evidentně šlo o záměrnou eskalaci a skutečně to bylo poprvé za více než 60 let, co člen NATO napadl ruský či sovětský vojenský letoun.

Kreml z toho neměl radost, ani Vladimir Putin – který byl na setkání s králem Abdullem v Jordánsku – a který označil Erdogana za „člověka vrážejícího nůž do zad“ a podporovatele ISIS. Sergej Lavrov následně zrušil plánovanou cestu do Turecka.

Nyní se řeší, jestli ruské letadlo skutečně proniklo, jak tvrdí Turecko, do tureckého vzdušného prostoru, nebo jestli Turci skutečně napadli ruské letadlo na syrské obloze.

Zde je ruská verze příběhu, předložena prostřednictvím videa ministerstva obrany:


Přímý odkaz na youtube video


A zde turecká:


Náhled, klikni pro zvětšení.


Nakonec jsou zde New York Times s porovnáním a kontrastním znázorněním:


Náhled, klikni pro zvětšení.


Bezprostředně po nouzovém setkání NATO dnes odpoledne vyšly na světlo nové informace. Zaprvé, je zde dopis Ankary generálnímu tajemníkovi OSN Ban Ki-moonovi a 15 členům Rady bezpečnosti. Zde je:


Náhled, klikni pro zvětšení.


Ve zvýrazněné pasáži je uvedeno: „Za ignorování těchto varování obě letadla, ve výšce 19,000 stop, porušila turecký vzdušný prostor do hloubky 1,36 mil a 1,15 mil na 17 vteřin, od 9:24:05 místního času.“

Takže, jak poznamenává RT, dokonce i když uvěříme tureckému příběhu (tj. pokud akceptujeme, že Rusko skutečně porušilo turecký vzdušný prostor), pak se zdá, že Ankara má dosti silně přitlačený prst na dosti lehké spoušti. Takže Turecko evidentně chtělo riskovat zažehnutí širšího konfliktu mezi NATO a Ruskem kvůli 17 vteřinovému průniku.

Ale něco není v pořádku.

Citace:
Novináři: naučte se základním počtům. Podívejte se prohlášení Turecka zaslané OSN: 1,15 míle/17 vteřinami x 60 x 60 = 243 mil/h =391 km/h. -- Wikileaks, 24. listopadu 2015
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Jinými slovy, jak uvedl Sputnik dnes večer, „podle těchto čísel by Su-24 muselo letět minimální rychlostí.

Maximální rychlost Su-24 je 1,320 km/h.

Takže pokud předpokládáme, že Su-24 ve skutečnosti letělo mnohem rychleji, bylo by to místo 17 vteřin tak 5 vteřin? Nebo možná ještě méně?

Je důležité nezapomínat zde na kontext. Ankara je zuřivě proti Assadovi a navíc je obecně naštvána ruskou snahou podpořit režim. Před pouhými čtyřmi dny si Turecko povolalo ruského velvyslance Andreje Karlova kvůli údajnému bombardování tureckých vesnic poblíž hranice. „Turecko požádalo Rusko, aby „okamžitě ukončilo operaci“,“ uvedla AFP a dodala, že „Ankara varovala, že bombardování vesnic osídlených turkmanskou menšinou v Sýrii povede k „závažným následkům“.“

Samozřejmě, že Rusko nebombardovalo turecké civilisty. Pravděpodobné je, že Moskva cílila na tytéž na FSA napojené bojůvky Alwiya al-Ashar, které střílely na katapultovaného ruského pilota a zabily ho.

V krátkosti, vypadá to, že Ankara viděla příležitost sestřelit ruské letadlo, jako odplatu za útoky na turecké bojůvky, které operují spolu s proti-assadovskými silami. Erdogan v podstatě sází na to, že Rusko neoplatí Turecku vojensky, protože tím by se otevřely dveře pro přímou konfrontaci s NATO.

Až čas ukáže, jestli se tato hazardní hra vyplatí, nebo jestli se Moskva rozhodne, že příště se nad Latakií „ztratí“ turecká F-16, jako splátka dluhu.



audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

sponzor





28.11 2015 14:21


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

28.11 2015 17:22




Americký mírový AWACS naváděl turecké stíhačky na Su-24

Útoku Turecka na bombardér VKS RF se zúčastnily USA a Saúdská Arábie. Rozhovor s vojenským expertem, stálým autorem časopisu „Arsenál vlasti“ a specialistou v oblasti působení vojensko-kosmických sil Alexejem Leonkovem vedl odborník Komise MSD pro bezpečnost Dmitrij Jefimov.

Alexeji Petroviči, Vladimír Vladimirovič Putin nazval nevyprovokovaný útok turecké stíhačky na ruské letadlo vracející se na základnu po útoku na pozice IS „úderem do zad“. Souhlasíte s tímto hodnocením?


Jak by bylo možné nesouhlasit s prezidentem? Jen se mi zdá, že on kromě běžně používaného významu této fráze měl na mysli ještě další význam. Analýza totiž ukazuje, že napadení Su-24M2 ruských VKS bylo předem naplánované Tureckem a jeho vojenskými partnery. V tom případě už ale mluvíme o operaci „Úder do zad“.

Opravdu, na naše letadlo číhali v záloze turečtí stíhači, na zemi se rozmístila diverzně-výzvědná skupina zamaskovaná jako místní Turkmeni, včas byly na místo dovezeny filmové štáby CNN a FOX…

To je jen technické zabezpečení finále. Samotná operace začala daleko dřív. Po celý průběh působení ruských vzdušných sil v Sýrii rozvědka NATO neseděla se založenýma rukama. Probíhalo nepřetržité monitorování veškeré jejich činnosti prostředky kosmické, vzdušné i pozemní rozvědky. Na samotném napadení se podílelo několik komplexů rozvědky a zaměřovačů – minimálně 3 a také dva F-16 s nejnovějšími raketami AIM-9X.

Jak to všechno probíhalo?

Letadlo VVS USA Boeing E-3 Sentry AWACS vzlétl 24. listopadu z letecké základny Preveza v Řecku. Druhý E-3A VVS Saúdské Arábie vzlétl z letecké základny v Rijádu. Obě letadla plnila společný úkol – zjistit přesnou polohu letadel VKS Ruska. Oni také vybrali „oběť“. Americký E-3A měl zjistit režim radarového řízení zbraní Su-24M2, prověřit, zda se nachází ve stavu vyhledávání nebo už vyplnil úkol. Je známo, že AWACS může řídit akce letadel v boji a předávat palubní elektronice letadel a jejich navigačnímu systému data pro vedení boje.

To znamená, že měl zjistit, nakolik je letadlo chráněno?


Vypadá to, že ano. Jak víte, Su-24M2 se vracelo z operace a jeho palubní navigační systém pracoval v režimu „navigace“ v souladu s GLONAS, vracel se na základnu a nechystal se k nějaké akci. E-3 po celou dobu předával podrobné informace o Su-24M2 dvojici hlídkujících tureckých F-16CJ. Tato letadla se vyrábí speciálně pro Turecko. Jeho zvláštností je přítomnost počítače řídícího nový radar AN/APG-68 a plnícího roli druhého pilota-navigátora.

Ale takové informace nestačí na zaměření vysokorychlostního cíle. Použilo se ještě něco jiného?

Samozřejmě, přesnost zaměření stíhaček F-16CJ je doplňkově zajištěna pozemním komplexem protivzdušné obrany Patriot USA rozmístěným v Turecku a ještě přesněji jejich multifunkčními radary AN/MPQ-53. Komplex Patriot může pracovat s E-3 i s družicemi radioelektronické rozvědky MENTOR a není vyloučeno, že ve skupině satelitů je ještě KA „Geosat“. Přitom E-3 dávaly údaje, kde se naše letadlo ve vzduchu nachází, zjišťovaly jeho ešalon, rychlost, stav řízení výzbroje. Radar protivzdušné obrany Patriot pak spolu se satelity radioelektronické rozvědky MENTOR zaměřily telemetrii pohybu Su-24M2 ve vztahu k povrchu – to znamená, že vydaly přesně prognózovan&yacut e; prostor objevení se našeho letadla vzhledem k hornatému terénu.

Zdá se, že turecké stíhačky absolutně přesně znaly, kde mají na naše letadlo čekat.

Jistě. Dvojice F-16CJ šly do prostoru v rozestupu 4 – 6 kilometrů a prakticky zblízka (!) vypustily raketu „vzduch – vzduch“ AIM-9X Sidewinder do zadní části ruského bombardéru.

Měli naši piloti šanci zachránit letadlo?

Ne. Šance posádky SU-24M2 uniknout zásahu byly rovné nule. Proti raketě AIM-9X s novou matriční infračervenou hlavicí samonavádění nemá Su-24M2 obranu.

A pokud by bylo doprovázeno stíhačkou?

Nyní už budou. Samozřejmě, tragédii by mohla zabránit dvojice Su-30CM majících ve výzbroji „Chibiny-U“. Ale nikdo nečekal úder do zad od spojence, tím spíš informovaného o detailech operací našim partnerům.

Máte na mysli „americké partnery“, ty samé, kterým patří Patrioty a AWACSy a také satelity patrně se účastnící v operaci?

Ano, s vysokým stupněm pravděpodobnosti. Turci nemají možnosti pro takovou pečlivou a velmi precizní práci. A nezapomeňte na druhý E-3 patřící letectvu Saúdské Arábie. Celý scénář proběhl velice rychle, šlo doslova o sekundy.

Opravdu všechno proběhlo tak hladce?

Turci se dopustili chyby, kvůli které se provokace zcela nepodařila. F-16CJ vyrazil na akci se zpožděním 2 minuty, když Su-24M2 už minul úsek sporné 68 kilometrů dlouhé oblasti na severu Sýrie (na její proletění potřeboval maximálně 1,5 minuty). Příkaz k útoku však F-16CJ nezrušily, proto vypuštění raket bylo provedeno později, než jak bylo výpočty stanoveno. Potvrzují to i záběry pádu Su-24M2, které se plánovaly jak z území Turecka, tak i ze Sýrie, nicméně „syrské“ záběry jsou daleko podrobnější. Zdá se, že právě to zachránilo našeho navigátora. Mohl se tak ukrýt ve křoví a čekat tam na pátrací oddíl.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému





Kurdský aktivista Uzunoglu: Turecko dohrálo. Putin začíná hru, která může tuto zemi do pár měsíců položit

Turecko se při sestřelení bombardéru patrně přepočítalo v odhadu ruské reakce a očekávalo okamžitou eskalaci konfrontace s NATO v zádech. Ruská strana ale zachovala naprostý klid, jako kdyby nebezpečné záměry Turecka pochopila, a vyvarovala se tak vtažení do konfliktu s NATO a USA. Nyní začíná Putinova hra. Může na Turecko uvalit sankce, může Kurdům poskytnout protiletadlové střely. Tuto vizi možných vztahů mezi Ruskem a Tureckem sepsal pro ParlamentníListy.cz kurdský aktivista, který žije v Česku, Yekta Uzunoglu.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

28.11 2015 17:23


Turecko prý sestřelení ruského bombardéru chystalo dopředu. Moskva předkládá důkazy
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

28.11 2015 21:03


tecka (28.11 2015 17:22) orig:
Turecko se při sestřelení bombardéru patrně přepočítalo v odhadu ruské reakce a očekávalo okamžitou eskalaci konfrontace s NATO v zádech. Ruská strana ale zachovala naprostý klid, jako kdyby nebezpečné záměry Turecka pochopila, a vyvarovala se tak vtažení do konfliktu s NATO a USA. Nyní začíná Putinova hra. Může na Turecko uvalit sankce, může Kurdům poskytnout protiletadlové střely.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil sankce proti Turecku: bude omezen dovoz tureckého zboží, v Rusku nebudou zaměstnáváni turečtí občané a turecké firmy nebudou dostávat ruské zakázky. Mezi oběma zeměmi bude také omezeno dopravní spojení a od ledna bude zrušen bezvízový styk.

Podle Putinova dekretu bude zakázán dovoz určitého zboží z Turecka, jehož seznam má vypracovat ruská vláda. Turecké firmy působící v Rusku nebudou mít přístup k ruským zakázkám nebo nebudou moci podnikat v určitých oborech. Od ledna příštího roku ztrácejí turečtí občané možnost získat v Rusku práci. Od 1. ledna bude pozastaven bezvízový styk.

Putin rovněž rozhodl, že ruské letecké společnosti nebudou smět nabízet zájezdy do Turecka. Charterový letecký provoz se zastaví. Turecko bylo dosud spolu s Egyptem nejoblíbenější turistickou destinací Rusů.

Postižena bude i doprava, vláda má na pokyn prezidenta posílit kontrolu tureckých autodopravců na ruských silnicích. Důvodem je podle dekretu „zajištění bezpečnosti“. Tu má vláda za úkol ve zvýšené míře zajistit i v Černém a Azovském moři.

Obě země učinily během týdne řadu opatření. Zatímco Rusko už v průběhu týdne omezilo cesty svých občanů to Turecka či zkomplikovalo cestu tureckým kamionům, Ankara naopak doporučila svým občanům, aby necestovali do Ruska.

Podle něj neprojevují mnozí členové Severoatlantické aliance po incidentu se sestřeleným letadlem vůči Turecku žádnou solidaritu. „Je to jednoznačné, mnohé evropské metropole se skutečně distancují od jakékoli solidarity s Tureckem,“ konstatoval, aniž by kterýkoli stát jmenoval.

„Mohu konstatovat jediné: ruští letci jsou pojištěni před novými hrozbami, protivzdušná obrana je na místě a funguje,“ uvedl Peskov s odkazem na moderní systém protivzdušné a protiraketové obrany S-400, který Moskva po sestřelení bombardéru Su-24 do Sýrie dopravila. Rusko také přesunulo k syrským břehům raketový křižník Moskva.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

28.11 2015 23:00


Príbeh dvoch usmrkancov - NATO a turecký prezident Erdoğan
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

28.11 2015 23:08


Skandální tiskovka ministerstva zahraničí USA k sestřelení ruského Su-24 v Sýrii. Umírnění povstalci v Sýrii podporovaní USA mají právo na sebeobranu, ostatní ne!


Přímý odkaz na youtube video


Když se odkope tiskový mluvčí jakékoliv instituce, bývá obvykle legrace. Když to udělá ale tiskový mluvčí amerického ministerstva zahraničí, jde už legrace stranou, protože obvykle už jde o zdraví a životy. Neuvěřitelné video, které je natolik zásadní, že jsem ho musel přeložit do češtiny a opatřit titulky, je natolik všeříkající a nestoudné, ale pro nás už nepřekvapující, že je třeba ho vidět. Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Mark Toner se dostal do situace, kdy sestřel ruského Su-24 nazval obranou Turecka a poté v dotazu novinářky RT omluvil popravu jednoho (ve videu se hovoří o dvou, ale v té době to ještě nebylo jasné) ruského pilota na padáku po sestřelení ruského Su-24 v Sýrii tím, že povstalci přece mají právo se bránit.

Touto odpovědí vyprovokoval jiného novináře, který se ho zeptal, jestli toto právo mají i ostatní, nejen Turecko a „umírnění“ povstalci v Sýrii. Řeč přišla na Assada a tiskový mluvčí se dostal do bezvýchodné situace, a začaly z něho padat „perly“, jedna za druhou. Na jedné straně bylo vidět, že chce mluvit korektně, na straně druhé se bál, aby nepřiznal Assadovi legitimitu a právo na obranu Sýrie a syrského lidu před agresí západem podporovaných povstalců, což by ho si stálo místo tiskového mluvčího. Bezvýchodná situace. Sami posuďte, jak se dělá americká politika dvojího metru. Na to prostě musí být žaludek.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



Putin uvedl, že drzé pašování ropy do Turecka Islamistickým státem bude cílem útoku ruských letadel až k úplnému ochromení
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

29.11 2015 3:56


Citace:
MACHÁČEK: Turecko je náš SPOJENEC

Když si člověk čte výroky některých českých politiků na téma sestřelení ruského letadla, má pocit, že jaksi zapomínáme, že Turecko je náš SPOJENEC v rámci NATO. Obzvláště skandální, či přímo děsivé pak je, že si to zřejmě neuvědomuje ani náš vrchní velitel ozbrojených sil, který Turecko v krizové situaci veřejně kritizuje.

To, že jsme s někým spojenci, znamená, že jsme vůči němu loajální, a pokud máme výhrady, vedeme o nich komunikaci (zvláště ve vypjatých situacích) skrze neveřejné diplomatické a vojenské spojenecké kanály.

Stejně smutné je, že si to neuvědomují ani mnozí komentátoři a publicisté, kteří se v tomto sporu otevřeně zastávají Ruska. Ano, jistě – máme svobodu slova. Máme ale také nějakou občanskou a spojeneckou čest.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Buď máme svobodu slova, nebo "občanskou a spojeneckou čest" = lži a manipulaci ...
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

29.11 2015 15:20



Náhled, klikni pro zvětšení.


Izraelem nelegalne okupovane Golanske vysiny, ktere podle rezoluce OSN meli davno vratit Syrii Izrahell povazuje za sve uzemi... podobne jako Turecko povazuje za sve uzemi syrii

Izrael: Ruské letadlo narušilo vzdušný prostor země

Izraelský ministr obrany Moše Ja'alon prohlásil, že letadlo, které je součástí ruské letecké skupiny v Sýrii, omylem vlétlo do vzdušného prostoru nad Golanskými výšinami, kontrolovaného Izraelem, a bez problémů se vrátilo zpět, na opačnou stranu hranice, oznámila RIA Novosti.

Podle slov izraelského ministra byla situace urovnána prostřednictvím komunikačního kanálu zřízeného mezi armádními činiteli obou zemí.

„Došlo k nepatrnému omylu, pilot vlétl do našeho vzdušného prostoru do vzdálenosti 1 míle (1,6 km). Okamžitě s ním bylo navázáno spojení, a pilot hned změnil směr a vrátil se do Sýrie", prohlásil v neděli ministr ve vysílání rozhlasové stanice Kol Israel. Přitom ministr neupřesnil, kdy k tomuto incidentu došlo.

Komentáře ruské strany k těmto zprávám nemá prozatím RIA Novosti k dispozici.

Dříve ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruské a izraelské vojenské letectvo konají trénink, jehož cílem je zajistit bezpečnost letů nad Sýrií, kromě toho byla otevřena „horká linka" za účelem vzájemného informování o akcích létajících strojů.

Více:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



K SESTŘELU SU-24, ROZPAD TURECKA. Mimořádné vydání V.V.Pjakina z 25.11.2015


Přímý odkaz na youtube video
nahoru

sponzor





29.11 2015 15:20


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

29.11 2015 17:39


od 8min detailne SU24 story


Přímý odkaz na youtube video
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

29.11 2015 17:58


Je za ropnými kšefty s Daešem Erdoganova rodina?
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


opet standardne perfektni analyza Spencerove


Náhled, klikni pro zvětšení.


EU chce dohodou s Tureckem snížit příliv migrantů, Česko dá stamilióny

Předseda summitů EU Donald Tusk před nedělním jednáním s Tureckem o uprchlické krizi zdůraznil, že cílem je dohoda a snížení počtu migrantů. Dodal ale, že vnější hranice si musí EU ochránit sama. Bez toho by se stal schengenský prostor volného pohybu historií. Turecko dostane tři miliardy eur, Česko by mělo ročně přispět v přepočtu až 400 milióny korun.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


... jinymi slovy, EU chce castkou 3mld euro podporit ISIL na rozkaz USA, ktere islamisticke Turecko samozrejme pouzije k podpore teroristu, aby posleze k "velkemu prekvapeni" po multikulti touzici fasisticke vlade protektoratni EU vrhli do eu dalsi miliony islamistickych imigrantu pro vetsi slavu USA
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

30.11 2015 4:40


Na 7 000 vojáků 58. armády se rozmisťuje v Arménii na hranici s Tureckem. Prezident Putin údajně v sobotu 28. listopadu vydal příkaz neprodleně rozmístit pluky a brigády určené k vedení radioelektronického boje, protiletadlové obraně, dále několik raketometů a protitankové, motostřelecké a dělostřelecké útvary na arménské hranici s Tureckem a uvést je do bojové pohotovosti.

Území Arménie je součástí společného systému protivzdušné obrany. Rusko zde má 102. vojenskou základnu ve městě Gjumri.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

30.11 2015 15:09


Sestřel SU-24M – návrat Osmanského impéria?
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

30.11 2015 21:10



Náhled, klikni pro zvětšení.


Prohlášení Ramzana Kadyrova k Turecku: Probuďte se!

Ramzan Kadyrov zveřejnil na svém instagramu prohlášení k Turecku (překlad - medzicas.sk):
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Salam Alejkum.

Turecké médiá tvrdiac, že Turecko vždy pomáhalo Čečencom, ma ohovárajú, že som proti islamu a podporujem neveriacich.

Mám rád konkrétnosti, preto sa pýtam. Kedy, kde a čím pomohlo Turecko Čečensku a môjmu národu? Ukážte mi jedinú školu, nemocnicu, materskú školu, mešitu, ktorú nám Turecko postavilo ako dar. Dajte mi jediný príklad. Pomáhali ste vahábistom, teroristom, zbierali pre nich peniaze. Liečili ste Udugovcov, Umarovcov, Basajevovcov. Oni a ich spolupracovníci robili teroristické činy, ničili čečenský ľud. To je vaša pomoc?

V 19. storočí Turecko podvodom prilákalo desiatky tisíc Čečencov. Pre kruté podmienky ich do 5 rokov polovica zahynula. Pri pokuse dostať sa domov boli strieľaní. Dnes je Turecko základňou pre verbovanie a posielanie teroristov do Sýrie. Cez Turecko idú teroristi z celého sveta. Zadržaní sú len jednotlivci.

Turecko proti Islamskému štátu nebojuje. Kšeftuje s ním, kupuje od neho ropu, platí nepriateľov islamu, ktorí zabíjajú tisíce moslimov.

A ešte! Kto v Paríži podporil karikatúry na Proroka? Ja som jednoznačne odsúdil ten prekliaty časopis, zorganizoval som v Groznom milión ľudí, ktorí celému svetu ukázali rezolútny protest. Aj keby Zem horela modrým plameňom, neurobím proti islamu ani krok! Nie som z toho cesta. Som nepriateľ vahábistov, charidžitov, teroristov. Prisahal som, že budem s nimi bojovať celý život a nikto moje rozhodnutie nezmení.

V Rusku je 30 miliónov moslimov. To je naša vlasť! A lietadlo zostrelené Tureckom je naše! Pilot je náš! Vy ste vedeli, že v Rusku sú milióny moslimov, prečo ste na rozkaz USA a Západu zostrelili naše lietadlo, zabili nášho pilota, ktorý bojoval proti Islamskému štátu, bránil moslimov? Za vášho súhlasu Západ zničil Irak, Sýriu, Lýbiu.

Teraz mi povedzte, aký máte dôvod ma obviňovať, že som proti islamu? Ja som ochranca Islamu! Vláda Turecka pomáha ničiť islamské národy a krajiny! Prebuďte sa!

nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

06.12 2015 20:24


Ruské moderní protiletadlové systémy v Sýrii mění pravidla hry

Rusko nedávno letecky dopravilo do Sýrie protiletecký a protiraketový systém S-400 Triumf. Jde o reakci na sestřelení bombardéru Su-24 tureckou stíhačkou. Rozmístění systému S-400 v Sýrii mění “pravidla hry” nejen pro Turecko, ale i pro koalici států bombardujících Islámský stát a pro Izrael.

Rusko po sestřelení letadla Su-24 posiluje svou přítomnost v Sýrii a ochranu letadel. Krytí bombardovacích letadel zajistí doprovodné stíhačky, systémy elektronického boje a především komplet S-400 Triumf umístěný na ruské vojenské základně Latákíja.


Náhled, klikni pro zvětšení.


U syrského pobřeží se navíc pohybuje raketový křižník Moskva z Černomořské flotily. Oči se však upírají především na S-400 s dálkovým dostřelem 400 km a výškovým 27 km (dosah radaru je 600 km). Dosah námořního kompletu S-300 křižníku Moskva je jen čtvrtinový.

S-400 pokrývá vzdušný prostor Sýrie, významnou část Turecka, Libanonu, Kypru nebo Jordánska. Zpozorněl rovněž Izrael, který již dříve dal najevo nelibost nad rozmísťováním výkonných protivzdušných systémů v Sýrii. S-400 může teoreticky ohrozit letadla až v 395 kilometrů vzdáleném izraelském Tel Avivu.

“Nyní jsou všechny severní provincie v Sýrii hraničící s Tureckem, stejně jako severovýchodní provincie sousedící s Irákem, sledovány naším S-400 a cíle mohou být zasaženy až v hloubce 300 km,” uvedl pro ruskou tiskovou agenturu TASS Viktor Muračovský, šéfredaktor magazínu Arzenál vlasti. Ruská základna Latakija leží pouze 50 km od nejjižnějšího cípu turecké hranice.


Náhled, klikni pro zvětšení.


Přítomnost S-400 v Sýrii musí vzít také v potaz koalice západních států podnikající nálety v Sýrii.“Ano, poněkud to komplikuje situaci a musíme to brát v úvahu, ale pořad zde máme nějakou práci a tu budeme dělat i nadále,” uvedl generálplukovník Charles Brown, velitel U.S. Air Forces Central Command.

“S-400 nepředstavují velké problémy pro koalici vedenou USA,” říká Maxim Šepovalenko, ředitel Centra pro strategické analýzy. “Všechno ostatní záleží na nich. Pokud se budou chovat špatně a budou omezovat naše letadla, budou vědět, s čím počítat. Ale sotva s nimi vstoupíme do přímé konfrontace.”

Mezi Ruskem a Spojeným státy platí memorandum o porozumění, které má zabránit střetům mezi ruskými a západním letadly. Ruská a koaliční letadla však nespolupracují a akce nekoordinují.

“Máme docela dobré spojení s Rusy,” uvedl Brown. „V memorandu o porozumění jsou věci, které mluví o tom, jak se má co dělat... Nebudeme ukazovat nepřátelské chování nebo nepřátelské úmysly koalice směrem k Rusům nebo Rusové směrem ke koalici.”


Náhled, klikni pro zvětšení.


Je třeba si uvědomit další rozměr nasazení S-400 v Sýrii. Nasazení S-400 naprosto jistě Rusové využijí k vojenskému otestování kompletu v ostré akci a také k předvedení možností S-400 potenciálním zákazníkům.
S-400 mohou sbírat informace o všech letounech v prostoru - charakteristiky radarů, komunikace, systémy elektronického boje - a ukládat je do databáze pro “pozdější použití”.


Rozmístění S-400 pozorně sleduje Izrael. V minulosti Izrael prakticky volně prováděl letecké údery proti cílům na syrském území, například proti transportům balistických střel.

Po vstupu Ruska do Sýrie Izrael zavedl s ruským vojenským velením v Sýrii horkou telefonní linku, aby nedocházelo ke kontaktu s ruskými letadly. Izraelský vojenský expert Zvi Magen však pro noviny The Times of Israel uvedl, že po aktivaci systému S-400 musí Izrael své akce proti Hizballáhu koordinovat s Rusy, což výrazně omezuje izraelské operační možnosti.

Izraelská armáda se k rozmístění kompletů S-400 odmítla vyjádřit. Magen však zdůraznil, že nyní Izrael nemůže vysílat své letadla nad Sýrii neohlášeně a podle „okamžité“potřeby.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

06.12 2015 20:29


WikiLeaks: Turecko se možná připravovalo k útoku na letadla RF od října

Více:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

09.12 2015 12:04


Sachista zase vytrel podlahu s Pravdou a Laskou

Rozšifrování přepisu černé skříňky Turky sestřeleného ruského bombardéru Su-24 může určit trajektorii vojenského letadla a souřadnice místa, kde bylo zničeno.


Černá skříňka Tureckém sestřeleného Su-24 se musí otevřít pouze v přítomnosti mezinárodních expertů. Všechny údaje musí být pečlivě zaznamenány, nařídil Vladimir Putin na setkání s ministrem obrany Sergejem Šojgu. Prezident zdůraznil, že přepis záznamů určí trajektorii vojenského letadla a souřadnice místa, kde bylo zničeno.

Chápu to tak, že parametrický rekordér nám umožní přesně pochopit trajektorii Su-24 od jeho startu a před pádem: rychlost, nadmořskou výšku, všechny zatáčky v průběhu pohybu," řekl Putin.

Prezident zdůraznil, že „můžeme pochopit, kde byl, a kde to byla provedena tato zrádná rána tureckého letectva".
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Ruský premiér Dmitrij Medveděv uvedl, že sestřelení ruského bombardéru Su-24 tureckým letectvem bylo dostatečným důvodem k vypuknutí války, ale Moskva se rozhodl nereagovat symetricky.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Putin spolu s mezinárodními experty bude osobně přítomen při otevření záznamového zařízení sestřeleného Su-24

Přímý odkaz na youtube video



Rusko je připraveno pomoci Turecku uzavřít hranici se Sýrií, protože to samo nemůže zvládnout - uvedla předsedkyně Rady federace Federálního shromáždění RF Valentina Matvienko
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Černá skříňka SU24 sestřeleného Tureckem.

Přímý odkaz na youtube video


Demokracie přežije, americký orel se zase vznese ke slunci, básnil velvyslanec Kolář v Moravcově speciálu. Dnes vládnou lidé vychovaní v normalizaci a podle toho to prý vypadá
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Citace:
Mám rád tyto demagogy, veny232, 8. 12. 2015 23:45:57
je zábavné jak překroutí pravdu, tak jak mu vyhovuje,a ani se nezabívá tím jestli to dává smysl. To jako že lid potřebuje dohled politiků? No pobavil chlapec . Ne tak to lid opravdu nepotřebuje . Tohle je prosím učí na školách , podle učebnic 100let starých z dob vzestupu demokracie v USA. Akorát že si tu demokracii malinko překroutili jak jim zrovna vyhovuje. Francie ,dvě hlavní strany jsou vlastně dohromady jedna strana .Není v nich rozdíl jmenují se jinak ,ale názory mají vesměs stejné . Něco jako byla u nás ODS a ČSSD jen si to prohazovali tak na oko mezi sebou , dokud toho nezačali mít lidé dost. A to samé se ted děje ve Francii , lidé chtějí změnu ,pro to Le Penová . A o Putinovy raději ani nemluvte, v politice mu nesahá momentálně ani na paty, nikdo na světě. On je hráč a umí hrát zatraceně dobře, ještě k tomu hraje v celku fér . To právě ta vaše kapitalistická demokracie, která vládne lží a manipulací je to nejhorší zlo . Ale už pod váma pomalu praská větev. Ta šoková vlna národy probrala , a začali se zajímat o to kdo jim vládne a jaké má názory ,ale i jestli plní to co říká. A to je konec dnešní politické scény. Lidé si dosadí vlastence , v celé Evropě . Vědí že jiná možnost není . Nejzábavnější na tom je, že už se to stalo několikrát ,takže jde v celku velice snadno předvídat jak to bude vypadat. Ted už ani koblihy nezaberou a je jedno jestli migranti ještě přicházejí nebo už ne. Lid se cítí ohrožen a zjistil kdo ho ohrožuje.


Nová moderní ruská ponorka projektu 636 B-237 Rostov na Donu s křídlatými raketami komplexu Kalibr-PL připlula k pobřeží Sýrie
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Záběry z odpalování raket...
Terčem byly údajně objekty ISIS v provincii Rakká


Přímý odkaz na youtube video


Nálety Tu-22M3 na cíle v Sýrii z letecké základny Mozdok a z Hmejmimu - no spíše sestřih

Přímý odkaz na youtube video



Ruský prezident vyjádřil naději, že v boji proti terorismu nové přesné zbraně nebude třeba vybavit jadernými hlavicemi

"Musíme samozřejmě vše co se děje na bojišti podrobně analyzovat, ohledně nasazení zbraní. "Kalibr", i rakety "Ch-101" jako celek se osvědčily velmi dobře, jsou nové, moderní a vysoce efektivní, jsou to vysoce přesné zbraně, které mohou být vybaveny konvenčními hlavicemi a speciální bojovou hlavicí, tedy jadernou. Samozřejmě, že v boji proti terorismu je snad nebudeme nuceni nikdy nasadit", -. řekl Putin na setkání s ministrem obrany Sergej Šojgu
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


2:41 > Šojgu: Všechny piloty na bombardovacích misích doprovází stíhací letectvo s letouny Su-30SM, všechny bez výjimky. Týká se to i strategického letectva operujících ve velkých výškách.


Přímý odkaz na youtube video
nahoru

sponzor





09.12 2015 12:04


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

10.12 2015 9:23


Jednání Sněmovního výboru pro ozbrojené síly USA
Místopředseda Sboru náčelníků štábu Spojených států generál Paul J. Selva: Sýrie a Rusko jsou problém pro vytvoření bezletové zóny nad severem Sýrie

... to je tak smutne... S400 neni jako vybombardovat do doby kamenne bezbranny irak nebo libyi
Citace:

"Otázka, kterou si potřebujeme položit je, máme politickou vůli a politiky co se k tomu rozhodnou?" říká generál

USA jsou schopny vytvořit bezletovou zónu v severní Sýrii, ale politické a vojenské aspekty tomu brání, -uvedl obecně ve středu.

V ohnivé výměně názorů se zákonodárci generál Paul Selva uznal vojenskou schopnost vytvořit bezpečnou zónu, ale řekl: "otázka, kterou si musíme položit je, máme politickou vůli a politiky co se k tomu rozhodnou?".

Rozhodující pro místopředsedu Sboru náčelníků štábu je potenciální konfrontace s ruskými silami, které by mohli napadnout bezletové zóny jeje, nebo přímý konflikt se syrskou armádou.

Viditelně rozrušený senátor John McCain, který dlouho kritizuje Obamovu strategie to vyvracel. "Musím říct, je to další z trapných prohlášení, které jsem kdy slyšel od vojáka v uniformě, že máme obavy z reakce Sýrie a Ruska, místo záchrany životů tisíce a tisíce Syřanů, kteří jsou hlavně bombardování a masakrováni." ...
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



Zvláštní vyslanec amerického prezidenta pro globální koalici proti IS Brett McGurk a velvyslanec USA v Iráku se dnes sešli s ministrem zahraničí Iráku Jafarim, - zdroje říkají, že byl "velmi nespokojený a přímý" k USA
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


ISIS vo východnom Homse opäť dobyla kresťanské mesto Maheen
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

10.12 2015 21:37


tecka (10.12 2015 9:23) orig:
Viditelně rozrušený senátor John McCain, který dlouho kritizuje Obamovu strategie to vyvracel. "Musím říct, je to další z trapných prohlášení, které jsem kdy slyšel od vojáka v uniformě, že máme obavy z reakce Sýrie a Ruska, místo záchrany životů tisíce a tisíce Syřanů, kteří jsou hlavně bombardování a masakrováni." ...
Ono se říká, že smrt jedno člověka nic neznamená, ale myslím, že až zařve tahle neskutečná svině, zachrání to ročně statisíce životů ...
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

10.12 2015 21:59


tam maji na svine farmy, je to narodni sport
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

18.12 2015 11:16


Rusaci zjevne rozsifrovali cerne skrinky ... pozvali si na to jako dozor mezinarodni experty s velke ... nejvetsi britanie

Rusko má důkazy, že Su-24 nenarušil hranici s Tureckem - MO RF

Rusko má všechny důkazy toho, že ruské letadlo Su-24 nenarušilo hranici s Tureckem, oznámil v pátek zástupce velitele leteckých a kosmických sil RF Sergej Dronov.

„V tuto chvíli máme k dispozici všechny důkazy o tom, že fakta porušení vzdušného prostoru Turecka ruským letadlem nejsou", prohlásil Dronov během brífinku ruského ministerstva obrany.

Podle jeho slov, „v každém případě ruské letadlo Su-24 nepředstavovalo žádné nebezpečí pro Tureckou republiku a její občany". Zdůraznil rovněž, že údaje vzdušné rozvědky v oblasti útoku tureckého F16 na ruský Su-24, které poskytlo Rusko, nebyly dosud vyvráceny ani jednou zemí včetně Turecka.

Vztahy mezi Ruskem a Tureckem prožívají krizi po tom, co ruský bombardér Su-24 sestřelily stíhačky F-16 tureckého vojenského letectva v Sýrii, na hranici s Tureckem. Posádka se stihla katapultovat, jednoho z pilotů ale při seskoku padákem zastřelili ve vzduchu ozbrojenci.

Ruský prezident Vladimir Putin označil incident s ruským Su-24 v Sýrii za ránu do zad, zasazenou pomahači teroristů.



Náhled, klikni pro zvětšení.

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


... to bude jiste hlavni zprava dne nasich medii (rofl)

dluzno dodat co na obrazku neni...
utok prisel prakticky kolmo ze severu na bod zasazeni

Tzn. ze nejen ze rusak nenarusil ten vybezek cimprlik co trva preletet normalni rychlosti cca 5s a nejnizssi moznou tak 15s, pricemz turek krici o 17s
Nejen ze ho nepretnul, ale i kdyby, zasazen byl po pripadnem opusteni tureckeho apendixu v syrskem vzdusnem prostoru...

kluci emericti ferovi a nejferovejsi se k tomu jiste postavi celem... jako ve vietnamu kde behem valky zhodili vice bomb nez bylo pouzito behem cele WW2, velkou cast mimochodem na suverejni Laos, kteremu samozrejme ani nevyhlasili valku, pro takovou prkotinu, Pravda a Laska se nesere


Živě: Otevření "černé skříňky" (pozn.: spíše by se hodilo napsat "dobývání se" do černé skříňky - celkem zajímavé video) sestřeleného Su-24M tureckou F-16. Zahraniční odborníci, kteří souhlasili s účastí v dekódování letového zapisovače, který poskytne další informace o vysoce kontroverzním incidentu, pocházejí z Velké Británie, USA a Číny, - uvedl zástupce velitele ruských VKS Sergej Dronov. Předběžná zpráva z dat zapisovače se očekává v pondělí.


Přímý odkaz na youtube video


Tři z osmi paměťových modulů letového zapisovače Su-24 jsou zcela zničeny.
Při dešifrování dat ze sestřeleného Su-24 na obloze nad Sýrií bude použito speciálních technologií. - bylo uvedeno na briefingu představitelů ruského ministerstva obrany.


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


zaver?
NATO zase lhalo
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

22.12 2015 0:13


Dnes zveřejnil Mezistátní letecký výbor (MAK) údaje z černých skřínek Tureckem sestřeleného ruského Su-24.

Více:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému




Přímý odkaz na youtube video

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

22.12 2015 1:40


tecka (22.12 2015 0:13) orig:
Dnes zveřejnil Mezistátní letecký výbor (MAK) údaje z černých skřínek Tureckem sestřeleného ruského Su-24.

tecka (18.12 2015 11:16) orig:
Rusaci zjevne rozsifrovali cerne skrinky ... pozvali si na to jako dozor mezinarodni experty s velke ... nejvetsi britanie

Data o letu Su-24 jsou zničená, tvrdí Rusko.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

22.12 2015 1:54


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email