Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pondělí, 13 kvě 2024
Celkem je zde 766 lidí (7 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Meltozzi
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 48 445
Online návštěvníků
Návštěvníků: 759
Uživatelů: 7
Celkem: 766

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

28.10 2015 4:55


Kalousek zuby nehty brání přijetí nového zákona, který by zdanil vyššími daněni loterie ...

Citace:
Až do rána byl připravený blokovat projednání novely loterijního zákona šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. Kalousek proto začal s obstrukční přednáškou o tom, co je hazard, jaké může mít dopady a jak vypadá příslušná legislativa v jednotlivých evropských státech.

Praha - Ani celá noc vám stačit nebude, upozorňoval už v úterý odpoledne vládní koalici Miroslav Kalousek, že udělá maximum pro to, aby neprošel návrh novely loterijního zákona poslance Jana Volného.

"Zítra, až přijde devátá hodina, kdy myslím, že máme nějaké pevně zařazené body, se vás zeptám, kde je pan poslanec Volný, protože já budu tady a ten bod nebude ukončen," varoval Kalousek už při schvalování programu.

Šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek nicméně kontroval tím, že skutečným důvodem obstrukcí TOP 09 je jen zablokování vyššího zdanění hazardu. "Řekněme si to narovinu. Je část Poslanecké sněmovny, která chce řešit hazard, a která ho řešit nechce," podotkl Faltýnek.

Potom už ovšem přišlo na řadu Kalouskovo sólo - k pultíku si přinesl velkou lahev vody a začal s obsáhlou přednáškou. Historie her, sociologicko-psychologický pohled na hry a sázky, pojem patologického hráčství, legislativa v jednotlivých evropských zemích, to bylo jen několik bodů z obsahu jeho projevu. Ten se může hodně natáhnout, v kuloárech se dokonce hovoří o tom, že Kalousek chce překonat svůj vlastní řečnický rekord, který zatím činí sedm a čtvrt hodiny.

Po třech hodinách se dostal k historii sázení a působnosti správních orgánů. Svoji přednášku přerušil pouze čtyřikrát - dvakrát kvůli krátké pauze na poradu klubu, jednou uvolnil řečniště předsedovi poslanců ODS Zbyňku Stanjurovi a zpravodaji návrhu Ladislavu Šinclovi. Kromě toho ještě nechal hlasovat o přerušení projednávání bodu. "Do 28. října ranního kuropění... V 5:40," upřesnil za smíchu svých kolegů Kalousek, dokdy chce jednání odložit.

Poslanci a novináři nicméně nebyli jediní, kdo výklad opozičního lídra poslouchali. Večer totiž na galerii pro hosty, k nelibosti některých poslanců, dorazil na chvíli i senátor a majitel sázkařského kolosu Synot Ivo Valenta.

Po půlnoci a další pauze Kalousek přišel s tím, že není možné pokračovat, neboť začal další jednací den. "Já bych mluvil, až bych brečel," prohlásil exministr. Hamáček, který v tu chvíli schůzi řídil, mu nicméně oponoval. Podle něj totiž jednací den začíná až v devět hodin ráno.

Do debaty se zapojil i šéf komunistů Vojtěch Filip, který argumentoval pracovní dobou zaměstnanců dolní komory. Následně si vzaly pauzu kluby ODS a Úsvitu, ke kterým se následně připojil i Kalousek. Předseda Hamáček pak otočil a jednací den "z úcty" ke kolegům ukončil.

Obstrukce tak budou pokračovat ve čtvrtek, kdy je svolána mimořádná schůze pouze k tomuto bodu.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


On má totiž kokot Mirek důvod, proč za každou cenu hájí loterijní společnosti:


Náhled, klikni pro zvětšení.


Citace:
Když se v pátek 12. prosince 2008 objevila v MF Dnes zpráva, že Kalouskovo ministerstvo financí chce povolit internetové sázení, vyvolalo to poprask. Lidovci, Kalouska nevyjímaje, se dlouhodobě stavěli proti tomuto kroku. Podstatná část členstva vyhlásila liberalizaci internetového hazardu doslova svatou válku.

Proti se léta stavělo i ministerstvo financí.
Vědělo sice, že webové sázení Čechům nabízí spousta zahraničních firem, ovšem všechny žádosti domácích subjektů o povolení odbývalo argumentací, že jde o nelegální způsob šíření hazardu, který podle současných zákonů povolit nelze.

Svůj náhle změněný postoj zdůvodnilo
právě tím, že české subjekty jsou vůči zahraničním v nevýhodě. Navíc cizince nemůže regulovat a stát z nich nemá ani korunu. Tyto argumenty by byly asi akceptovatelné, pokud by byl změněn příslušný zákon, ale k tomu nedošlo.

Ministerstvo udělalo právní kličku, když kurzové sázky na internetu označilo za pouhou »novou hru«. Kalousek navíc o svém záměru do poslední chvíle nikoho veřejně neinformoval.

»Pamatuji se na to jako dnes. Byl to pátek, když se to objevilo v novinách. Přitom tři dny předtím jsme jako každé jiné úterý jednali na předsednictvu a on se o tom slovem nezmínil,« říká někdejší místopředseda KDU-ČSL David Macek.

V den, kdy se informace objevila, jednala celostátní konference lidovců, nejvyšší stranický orgán mezi sjezdy. Drtivou většinou schválil usnesení, že s rozšířením sázení na internet zásadně nesouhlasí.

Ani to ale Kalouska nezlomilo. Pár dnů poté podepsal dokumenty, které pětici firem - Sazka, Synot Tip, Fortuna, Tipsport a Chance - novou hru povolil. A to hned na deset let.

»Bylo to úterý, zasedal náš poslanecký klub a uprostřed jednání přinesli Mirkovi Kalouskovi velký štos papírů. On si to teatrálně a s gustem postavil před sebe, přerušil jednání, ukázal na ty materiály a řekl: "Pane Macku, to je to internetové sázení." A začal to před námi podepisovat. Byl to naprostý výsměch všem členům celostátní konference,« vidí tehdejší události Macek.

Akce asi byla dobře připravena. Nasvědčuje tomu fakt, že 17. prosince krátce před polednem, jen dvě minuty poté, co ministerstvo financí oznámilo, že povolilo novou hru, lobbistická organizace zastupující sázkové kanceláře už svolávala novináře na schůzku se svými šéfy do pražského hotelu Hilton. Jak dříve uvedla MF Dnes, příslušný salonek byl zamluven od 9. prosince.


Náhled, klikni pro zvětšení.


On je totiž Kalousek pěkný kalous ...

Citace:
V roce 1997 stihl Kalousek sjednat a podepsat kupní smlouvu s developerskou firmou EPF, která koupila rozsáhlý areál kasáren u pražského Náměstí republiky. Kupní cena činila asi 900 milionů korun. Zajímavá cena. Nicméně smlouva byla uzavřena tak, že stát tyto peníze posléze firmě EPF nejen vrátil, ale přidal dalších asi 500 milionů jako odškodnění.

Smlouva zaručila EPF plné odškodnění, nebudou-li budovy prázdné. V budovách sídlila tehdy Akademie věd. Na to pan [color=red]Kalousek zapomněl, smlouvu podepsal a stát vyplatil na odškodném zhruba stejnou sumu jakou dostal jako kupní cenu. Dalších asi 500 milionů vyplatil stát jako náhradu za nepřímé škody[/color], resp. za škody, které na firmě EPF vymohli její smluvní partneři jako náhradu za zpoždění projektu.

Citace:
Kalouskovi zlomila jako náměstkovi vaz vládní krize v roce 1997 a take vyvrcholení aféry s firmou Zeman&Zeman, která získala zakázku na dodávku potravin armádě v hodnotě miliard korun. Výběrové řízení samozřejmě obešli. V souvislosti s touto zakázkou byla na ministerstvu obrany uplácena řada důstojníků, a jeden neopatrný je, zřejmě na základě udání policii, přistižen při přebírání statisíců korun od zástupce firmy Zeman& Zeman. Tehdejší ministr obrany Michal Lobkowicz se vyjadřuje, že "má indicie, že to není jednotlivec, ale více lidí, kteří jsou v aféře zapleteni." Zeman&Zeman přichází o zakázku, okolnosti začíná vyšetřovat policie a firma je vzápětí vytunelována a uzavřena. Reakce na sebe nenechává dlouho čekat. Prokurista a spolumajitel firmy Zeman&Zeman David Petrovický, zeť dalšího spolumajitele Jindřicha Zemana, je unesen ozbrojeným komandem ze své vily u Havlíčkova Brodu a beze stopy mizí. Jeho těhotnou manželku únosci ušetří.

V roce 1998 je Kalousek zvolen do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a získává poslaneckou imunitu.

Citace:
V září 2002 je v Solenicích u Orlické přehrady zastřelen Kalouskův švagr Lubomír Kašák spolu se svým společníkem Zdeňkem Němcem. Vše se odehrává v době, kdy policie začíná intenzivně vyšetřovat desetimilionové zakázky jejich firmy IDOS od příbramské radnice, které šéfuje Kalouskův přítel a lidovecký kolega Josef Vacek. Smrt majitelů IDOSu je uzavřena jako vražda a sebevražda s mrtvým pachatelem. Policie má ráda vyřešené případy. Naživu zůstává jediný spolumajitel IDOS, vlastník 5% podílu, kterým není nikdo jiný než manželka Kalouska Radka Kalousková. Jak se nedávno vyjádřila příbramská státní zástupkyně Jana Jahodová, bylo na Kašáka v době jeho smrti již připraveno obvinění a je velmi pravděpodobné, že by byl vzápětí vzat do vazby. A "spáchat vraždu sebevrahem" na vazbě je složitější, než na svobodě.


Na zdraví budoucího předsedy TOP09

nahoru

sponzor





28.10 2015 4:55


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email