Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je neděle, 16 června 2024
Celkem je zde 749 lidí (5 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: autodemon
Uživatelů dnes: 2
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 48 503
Online návštěvníků
Návštěvníků: 744
Uživatelů: 5
Celkem: 749

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

14.08 2015 8:43


Miliardář píše Sobotkovi: Napravte privatizaci OKD, nebo odstupte

Společnost Arca Capital slovenského miliardáře Pavla Krúpy ve čtvrtek vyzvala dopisem premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) k nápravě škody, která byla podle ní způsobena státu, regionu a desetitisícům nájemníků v souvislosti s privatizací OKD v roce 2004.

"Pana Sobotku považujeme za činitele odpovědného za privatizační transakci OKD, kdy stát přišel o desítky miliard, kupující získal majetek téměř zadarmo a desetitisíce nájemníků hornických bytů bylo podvedeno," píše v dopise Arca Capital.

Společnost vyzvala premiéra, aby prošetřil průběh a okolnosti prodeje původního bytového fondu OKD mezinárodní investiční společnosti Round Hill Capital, a zamezil tak škodě, která prý státu vzniká. "Žádáme o iniciaci řešení procesu trestního řízení týkající se ocenění a privatizace státního podílu v OKD a přezkoumání stížnosti na nedovolenou veřejnou podporu při prodeji OKD směrem k Evropské komisi," uvedla Arca Capital.

"Apeluji, abyste z pozice předsedy vlády převzal odpovědnost za deprivatizaci v roce 2004 a vyvinul mimořádnou aktivitu k nápravě svých pochybení. V případě, že nebudete schopen dostát zodpovědnosti za své činy a rozhodnutí, dovolujeme si tvrdit, že nejste hoden funkce premiéra České republiky, který má chránit zájmy občanů, zdravý mechanismus trhu, korektní podnikatelské prostředí, zamezovat vytváření napětí, hájit sociální aspekt a navrhuji, abyste v zájmu České republiky odstoupil," uzavřel dopis Krúpa.

Sobotka byl v době prodeje zbylého podílu státu v OKD ministrem financí a jeho resort privatizaci schválil. Podle deníku E15 poslala Krúpova společnost dopis i prezidentu Miloši Zemanovi, vedení Poslanecké sněmovny a Senátu, předsedům poslaneckých klubů a jednotlivým ministrům.

Již ve středu podala Arca Capital podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže kvůli prodeji více než 40 tisíc bývalých hornických bytů OKD. Round Hill Capital získala minulý týden stoprocentní podíl ve firmě RPG Byty, která byty dosud vlastnila a v níž měl podíl podnikatel Zdeněk Bakala.

Sobotka tehdy prodej bytů označil za velké morální i podnikatelské selhání Bakaly, protože krok podle něj nebyl v souladu se záměrem privatizační smlouvy OKD. Prodej kritizoval i prezident Miloš Zeman a opoziční představitelé.

E15 spekuluje, že současná aktivita Arca Capital může mít souvislost s její investicí do akcií těžarské společnosti New World Resources (NWR), která OKD vlastní. Otevřeným dopisem a stížností může tlačit na Bakalu, aby od ní akcie NWR odkoupil, uvádí web. Bakalovi totiž stále patří poloviční podíl ve skupině CERCL Mining, bývalé BXR Mining, která 50,5 procenta akcií NWR vlastní. Bakala nicméně na dubnové valné hromadě opustil vedení NWR a podle některých analytiků hodlá možná NWR opustit úplně.

Privatizací části OKD z roku 2004 se bude zabývat soud. Podle obžaloby při ní vznikla státu škoda 5,7 miliardy korun. Obžalovaní jsou znalec Rudolf Doucha, který vypracoval posudek na ocenění podílu Fondu národního majetku v OKD, a dva bývalí místopředsedové fondu Pavel Kuta a Jan Škurka. Znalce obžaloba viní z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest. Ostatní dva muži se podle obžaloby dopustili trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku a mohou skončit ve vězení až na osm let.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

sponzor





14.08 2015 8:43


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 25.1. 2009
Příspěvků: 4976 | Témat: 205

14.08 2015 20:06


Ať už jdou všichni stěma hemzama a svalováním něčeho na Sobotku někam. Ne že bych chtěl za něj kopat ale něco si z té doby pamatuji a docela mě uráží ,že dělají tedy pitomce i ze mě.
Kdo zařaddil nelogicky byta tehdejšího OPBH do první vlny privatizace ,nebl to náhodou pan komoš Dlouhý? Kdo schválil ,že státu stači 46% podíl a že 5% převede na severomoravské obce ,nebyl to zase dlouhý? Z kterých stran byli starostové ,kteří prodali ten 5% podíl nějakému Prosovi? Nebylo to náhodou v roce 2003 .kdy na nátlak Koláčka a spol odklepla valní hriomada ,že vyloučí tři zástupce FNM a zvolila tam svoje koně? Kdy tzedy byli byty zprivatizovány mkdyž stát už neměl nadpoloviční podíl když byly zahrnuty už v první vlně privatizace? Kdy Sobotka zprivatizoval menšinový podíl a kdy se stal vlastníkem Bakala? a nkonec třešnička, kolik vynesk státu ten většinový podíl co se zprivatizoval za klausovi vlády? Nebylo to nějakřch 3,9 miliardy a není to náhodou méně než za co to střelil Subotka? A ve finále bych se chtěl teptat těch co pořád křicí ,že Sobotka neměl ten menšinový podíl prodávat, jestli ví za kolik byla tenkrát akcie a za kolik se prodává dnes? Temkrát to bylo 500,- dnes je to 29 haléřů tedy pokles o 99.95%, kolik by tedy státprodělal a to ani nemluvím o tom ,že by mohl utřít úplně.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

15.08 2015 0:56


Proti Bakalovi je i Kožený žabař

Role alter ega B. Sobotky, R. Pokorného

Právník R. Pokorný, osobní přítel tehdejšího ministra financí (a nynějšího premiéra) B. Sobotky pro Bakalu v roce 2004 připravil prodej majoritního vlastníka OKD – Karbon Invest – právě Bakalovi, a současně pro něj připravoval, respektive na nastrčeného investora Karbon Invest, koupi minoritního podílu OKD od státu. A s Bakalou Pokorný údajně dodnes plodně spolupracuje ve vydavatelství Economia.

Celou OKD Bakala koupil za částku jistě převyšující deset miliard (minoritní podíl byl státem prodán za 4,1 miliardy korun), a ne vyšší než 15 miliard korun. Otázkou je, kde na to vzal peníze? Která banka je tak úžasně lidumilná, že umožňuje takové obří úvěry s minimální finanční spoluúčastí investora? Hned bych si tam běžel půjčit… Pohádka o tom, že ke koupi použil peněz, které utržil při prodeji Patria Finance, je pohádkou, které možná uvěří někteří návštěvníci knihovny V. Havla (již štědře sponzoruje právě Z. Bakala). Zdá se, že peníze z prodeje Patria Finance použil Bakala, buď celé, nebo jejich velkou část, k vyrovnání se svou bývalou ženou po rozvodu. V každém případě jsou peníze z prodeje Patrie v celé hře jen drobnými.

Pro případnou poslaneckou vyšetřovací komisi, jež by celou kauzu Bakala zkoumala, to bude ještě mimořádně zajímavé.

Kdo může za to, že to tak dopadlo?

Sobotka (s Pokorným) je jedním z nejvýznamnějších smutných hrdinů v celém příběhu. Je přitom irelevantní, zda byl „plně“ zapojen, anebo „jen“ užitečný idiot. V celé věci se ovšem vyznamenal již v dávných dobách před dvaceti lety tehdejší ministr průmyslu V. Dlouhý. Ten tehdy pomohl nastavit budoucí nesnáze s OKD tím, že státu ponechal v privatizaci 46 % akcií (a proč ne 51 %) a dalších 5 % akcií dostala vybraná města Moravskoslezského kraje. Předpokládal, že stát a obce budou postupovat v nerozborné jednotě. V několika letech se ovšem tehdejší majitel minoritního podílu v OKD stal úspěšnými akvizicemi akcií vlastněných obcemi majitelem majoritním. Přitom si obce mohly vybrat, mohly své akcie OKD prodat Fondu národního majetku, anebo soukromému investorovi. Proč prodaly soukromému investorovi, co jen to asi způsobilo? Poslanecká komise jistě zjistí zajímavé věci. Pokud si dobře pamatuji, vedení měst na Ostravsku v té době tvořily především ODS a ČSSD… Role V. Dlouhého v celém příběhu je určitě zajímavá.

No, a bez viny nejsou ani přátelé pravdy a lásky z TOP 09. Na svou volební kampaň před sněmovními volbami 2010 brali od Bakaly peníze plnými hrstmi (samozřejmě je braly také ODS a Věci veřejné) a pak jej celou dobu kryli, aby Bakala, nedej bože, nemusel nájemníkům byty vydávat.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

15.08 2015 0:57


Erik Best brutálně: Bohuslav Sobotka a Zdeněk Bakala do vězení? Měli by se bát

Pokud se Bakala nesejde se svými spoluspiklenci Bohuslavem Sobotkou a Radkem Pokorným a nevymyslí, jak si Krúpu usmířit, mohli by všichni skončit ve vězení.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

15.08 2015 5:17


Tohle zezadu tlačí Babiš. Chce být premiérem a prvním jednobarevné vlády ...
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email