Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je čtvrtek, 24 dubna 2025
Celkem je zde 89 lidí (4 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: bajin
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 3
Uživatelů celkem: 49 154
Online návštěvníků
Návštěvníků: 85
Uživatelů: 4
Celkem: 89

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 15.4. 2014

25.05 2014 19:42

Dobrý den.

Prosím o radu popřípadě názor. Nezdá se mi tuhost spojkového pedálu u auta. Jde docela dost ztuha sešlápnout a zabírá cca na horních 2.5cm. Auto už jsem takto koupil a zatím se to nezhoršuje (najeto cca 2500Km). Jinak auto má najeto 216000 (poctivých a doložených). Pokud vím tak na něm nikdy nebyla spojka vyměněna. Před tím jsem jezdil s Seat Ibiza 1.9Tdi 81Kw (1999). Tam byly vyměněn nějaký hydraulický válec (nebo co to bylo ) a následně i spojka. Ovšem nebyl tam žádnej rozdíl v tuhosti co se týče staré a nebo nové. Tak i tak tam jde spojka oproti Audi daleko snadněji sešlapávat a zabírá cca 2 cm od spodku.

Plyn jde taky sešlápnout oproti Ibize víc ztuha, ale tam mi to zas tak nevadí - aspoň tomu nešlapu až moc

Na krátkých trasách mi to nevadí, ale pokud jsem někde v koloně a nebo jedu delší cestu tak je to peklo

sponzor

25.05 2014 19:42

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 16.7. 2013

25.05 2014 19:59

U mě se tuhým pedálem projevila špatná spojka, také mi zabírala pod "bradou". Ta tuhost pedálu přišla z ničeho nic, ráno jsem dojel do práce s lehkým pedálem. Když jsem odjížděl odpoledne z práce, hned první sešlápnutí spojky bylo tužší, ten rozdíl byl markantní. Ale už před tím mi ta spojka zabírala nahoře. Měnil jsem ji v cca 214000km.

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 20:01

Ksakru Doufal jsem, že to bude spíš nějaká blbost.

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 20:09

Už jen to zabírání nahoře je projev odcházející spojky. Nevím, jak moc je špatný cca 2,5cm, u sebe jsem to neměřil.

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 20:27

Nevím jestli to bude mít nějakou souvislost, ale všiml jsem si i horšího řazení. Zajímavý je že pouze 1,3 a částečně pátý stupeň. 2,4 a 6 stupeň jde řadit o něco líp. Není to žádná hrůza. Třeba bude chtít jen vyměnit olej v převodovce. Na té Ibize jsem ho taky nechal hned vyměnit a řazení se tam taky zlepšilo.

Co se týče té spojky. To že zabírá nahoře by mě zas tak moc nevadilo (aspoň se dá rychleji řadit ) Ale ta tuhost mě štve. Kamarád co má A4 (1.8 benzín rok 1998) tak mu taky spojka zabírá už 6 let takhle nahoře a zatím ju neměnil. Ale pravda je, že mu jde o něco víc zlehka sešlápnout. Jinak spojka zatím neklouže. Zkoušel jsem i rychle přidávat plyn a vůbec neproklouzla. Na kolik tak asi vyjde vyměna + spojka bez setrvačníku (teda doufám, že ho taky nebudu muset měnit)?

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 20:32

Tak to mně v zimě při studené převodovce škrtaly synchrony na dvojce, než jsem měnil spojku, ale stávalo se to jen občas.

Cenu by ti mohli říct zdejší servisáci. Mě výměna komplet spojky se setrvačníkem a prací vyšla na necelých 20000kč. 17500 sada, zbytek práce.

Ale ty máš jinou motorizaci.

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 20:51

Tak to mám radost Je nějaká šance, že to může být něco jiného? Jen abych nenechal vyměnit spojku a nezjistil, že spojka je ještě ok a špatná je tam nějaké jiná věc

U té Ibize nechal předchozí majitel vyměnit ten hydraulický posilovač (nebo válec) u spojky, pač to tam šlo taky ztuha. Já na ní měnil spojku kvůli setrvačníku a když jsme jí rozdělaly tak jsme teprv zjistily, že by vydržela cca jen 40 000Km. A před výměnou a po výměně tam nebyl v tuhosti pedálu rozdíl. Ale netuším jak je to řešený tady na té Audi.

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 21:10

Je to teda jenom moje domněnka, ale ty hydraulický válce by tam měly být dva. Ale nechci si tady hrát na někoho, kdo tomu rozumí , to ti fakt musí správně zodpovědět někdo ze servisáků.
Musíš si uvědomit, že to auto už má najeto 200tis a to spojka má právo na výměnu.

sponzor

25.05 2014 21:10

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK batole
AK batole

Registrace: 6.7. 2010

25.05 2014 21:31

Zipito: urcite si to daj najskor pozriet do servisu, aby si zbytocne nemenil celu spojkovu sadu. tiez to mam tak, a uz mi za studena jemne skrta 3 stupen. chcem este odvzdusnit spojkovy okruh ci sa to nezlepsi.

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 21:36

"odvzdušnit" spojkový okruh To se taky dělá? A k čemu je to dobré

Jen mě tak napadá - spojka má hydraulický posilovač že...? A jaký olej v ní koluje? Pač jsem nikdy neslyšel o nikom kdo by "měnil a nebo dolíval" olej do spojky

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 21:37

Měla by tam být normální brzdová kapalina, pač je to spojený s brzdovým systémem. Alespoň tak mi to vysvětloval servisák, když mi praskla guma u pomocného spojkového válce a dostal se mi tam vzduch a nefungoval mi tak spojkový pedál.

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 21:44

Problém je, že když to vezmu do servisu tak si myslím, že mi tam tak i tak okamžitě vymění spojku a na další věci se budou dívat až potom

Jinak možná je to OT ale když jsem měnil pylový filtr tak jsem si všiml, že od nádržky z brzdovkou byl odpojen konektor. Nevěděl jsem jestli schválně a nebo na něho jen někdo zapoměl. Každopadně jsem ho zapojil a nehlásilo to nic před i po zapnutí konektoru

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 21:47

To s tím konektorem fakt nevím . Ale jestli chceš, můžu ti dát kontakt na jednoho mýho známýho servisáka z Lipůvky. Specializuje se na Audiny. Jako je o něco dražší, ale zatím mi se vším uměl poradit a vše opravit. Znám ho přes strejdu, který si u něj nechává Audi spravovat už přes deset let.

Je pravda, že Lipůvka je trochu z ruky, ale v Brně o lepším servisu na Audiny nevím.

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 21:57

Lifman - Zase tak z ruky to pro mě není. Pracuji asi 2Km od Globusu . Každopádně kontakt by se hodil. A jméno na koho se můžu odkázat. Kdyžtak mi to můžeš poslat do SZ. Ať tady neběhají jména a čísla veřejně. Jde mi o to aby mi poradil a řekl jestli to je spojka a nebo něco jinýho. Cenu budu samozřejmě respektovat

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 22:03

Zipito - SZ

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 22:08

JJ moc děkuji a zítra mu zkusím zavolat a uvidíme

sponzor

25.05 2014 22:08

AK batole
AK batole

Registrace: 6.7. 2010

25.05 2014 22:17

Zipito: ked sa ti podari nieco zistit tak daj vediet nech viem co ma caka

AK nováček
AK nováček

Muž

25.05 2014 22:23

Zipito - nemáš zač

AK batole
AK batole

Muž

25.05 2014 22:24

Neboj. Jakmile něco budu vědět tak to sem hned dám - ať pomůžu i ostatním

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 6.5. 2012

26.05 2014 21:58

Niekde som čítal, že u Audi vždy zaberá spojka až u vrchu. Ja mám takisto po výmene spojky a tiež zaberá uplne hore a pedal ide oproti fabii ťažšie, predsa prenáša aj iný krutiaci moment. Takisto na starej stovke tiež pedal uplne hore a ztuha...spojka bola allright.

AK nováček
AK nováček

Muž

27.05 2014 6:47

Tak to mně spojka po výměně zabírá skoro u podlahy. Servisák mi říkal, že jak se lamela opotřebovává, tak ten pedál bude zabírat stále výš.
Musím souhlasit s tím, že u fabie ta spojka je lehčí. Mám možnost srovnání, pač máme firemní fobie, ale tento stav, jak popisuje Zipito bude spíš problém než vlastnost.

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 6.5. 2012

27.05 2014 7:55

Ono zaleží kto ma aky cit v nohe, pre niekoho ide ztuha, pre niekoho je to normálne. Ja som mal tiež pocit, že mi ide spojka ztuha keď som presedlal z inych aut, slabších. Treba to dať niekomu pozrieť ak sa mu to nezdá. Ja mám úplne nový set LUK na a6 c5 a tiež ide ako som hovoril ztuhšia a zaberá uplne hore. Na bejvalke stovke som mal takú istu vlastnosť a keď sme to rozobrali mala lamela 8mm myslím.

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 4.12. 2007

27.05 2014 16:01

Zipito: Pokud je spojka tuha, je s nejvetsi pravdepodobnosti na ceste do vecnych spojkovych lovist pritlacak. Spojka u V6 v normalnim pripade jde pomerne zlehka. Za zkousku docela urcite stoji vymena brzdove kapaliny v spojkovem okruhu + zvednuti pracovniho tlaku (z leveho brzdice hadickou na odvzdusnovak pracovniho valce spojky)

AK batole
AK batole

Muž

12.06 2014 22:09

Promiňte, že jsem se tak dlouho zde neozval, ale měl jsem moc práce

K té spojce. Jak jsem řekl - má najeto 216 000. Ale zaráží mě jedna věc. Jako druhý auto mám doma Seat ibizu 1.9Tdi (81Kw afn). Když u ní šlápnu na spojku při vypnutým motoru a při zapnutým tak je tam jasný vliv posilovače spojky.

U Audi je úplně jedno jestli je motor nastartovanej a nebo ne - spojka je pořád stejně tuhá Na ibizi jsem nechal dělat spojku i setrvák. I když byla spojka K.O. tak pořád šla pěkně zlehka.

Za druhé v práci mám kamoše co má taky A6c5 (120Kw TDI*) a tomu spojka zabírá nádherně dole a jde mu pěkně zlehka . Jeho A6 má najeto "prý" 270 000 a neví nic o tom, kdy se tam měnila. Kupoval jí před dvěma rokama.

Teď spojka zabírá cca 2cm od vrchu, ale nemá ani náznak proklouznutí. Mohl bych jí nechat vytáhnout ven a nechat zkontrolovat, ale když si vzpomenu jaká to byla hokna vyměnit jí na té Ibize tak bych radši prvně vyloučil všechny jiný možnosti.

sponzor

12.06 2014 22:09

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 7.10. 2011

12.06 2014 22:22

Zdravím nechci zakládat nové téma, ale mám taky problém, když auto stojí cca 2-3 dny bez povšimnutí a sednu do toho, tak spojika jde taky stuha, ale po chvilce jízdy jde zas normálně, je to normální? údajně je nová ale auto nějaký ten rok stálo...

AK batole
AK batole

Muž

15.06 2014 8:56

Vlasta: Brzdovou kapalinu můžu nechat vyměnit. Otázkou je jak velký vliv to může mít...? Auto jinak brzdí normálně.
To zvednutí pracovního tlaku mě zajímá Jak přesně na to a dokážu to udělat i doma bez zvedáku ?
A ještě jeden dotaz. Nedá se nějak nastavit aby spojka zabírala o něco víc dole?

AK batole
AK batole

Muž

18.06 2014 18:21

Vlasta:
zvednuti pracovniho tlaku (z leveho brzdice hadickou na odvzdusnovak pracovniho valce spojky)

Můžeš to prosím víc rozvést. Tak nějak jsem pořádně nepochopil o co přesně jde .

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 4.12. 2007

19.06 2014 9:05

Hadicku mezi odvzdusnovak brzdice a odvzdusnovak spojkoveho valce - pak uz jen naslapat, utahnout a hotovo. Potrebujes na to 2 lidi celkem.

AK batole
AK batole

Muž

20.06 2014 16:13

Vlasta:

A jakej je teda rozdíl mezi "odvzdušněním" spojky a "zvednutím pracovního tlaku spojky"...? Nebo je to jedno a to samé? Takovej blbej dotaz - musím u toho sundat spodní kryt motoru? A jak tlustou hadičku si mám sehnat?

AK batole
AK batole

Muž

17.01 2015 12:59

Takže auto už je v servisu a budou měnit spojku. Bude se tam dávat spojková sada LUK. Takže bude spojka konečně zabírat tak jak má a její chod bude snad lehký

Moje otázka ještě je - kdy měnit setrvačník? V tom servisu mi mechanik řekl, že při tomto nájezdu už by se měl vyměnit. Auto má najeto 230 000 a nezdá se mi, že by v nízkých otáčkách docházelo k nějakým vibracím.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Možná podobná témata
Téma
Autor
Audi Fórum
Odpovědi
Zasláno
Žádné nové příspěvky
4
10.Listopad 2024 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email