Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je středa, 16 července 2025
Celkem je zde 242 lidí (2 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: MartinH133440
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 49 288
Online návštěvníků
Návštěvníků: 240
Uživatelů: 2
Celkem: 242

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 7.11. 2008

17.04 2013 0:00

Dnes po nastartování mi oranžová kontrolka Check engine nezhasla. Trošku jsem zahledal, možných příčin je nebřeberné množství a tak se ptám zda někdo neví co by to mohlo být, když včechno šlape jak má, výkon stejný, akorát když zhasnu motor, jako kdyby se hrnky zbláznily a zamele to s celym autem... Motor 2.7 TDI*, (132kW) r.v. 2005, typ BPP

sponzor

17.04 2013 0:00

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK allstar
AK allstar

Registrace: 17.6. 2009

17.04 2013 0:04

dino410: velmi pravdepodobne klapky sani.

AK batole
AK batole

Muž

17.04 2013 0:43

Tak toho jsem se bál, něko tady o klapkách psal, celkem nákladný a ještě se to musí doladit přes VAG ne?

AK fanda
AK fanda

Registrace: 23.2. 2009

17.04 2013 1:24

procti tohle, co vim tak nejaktualnejsi diskuse na tohle tema...
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

AK batole
AK batole

Muž

17.04 2013 12:25

hezký no... Dnes jsem byl na diagnostice, tak jsem nechal všechny chyby pomazat, od kontrolky zatím klid, ale předpokládám že to nebude jentak a sání se bude muset stejně rozebrat. Ještě zajímavost, kontrolka se sice neukazuje ale otřesy při zhasnutí motoru stále jsou...

AK nováček
AK nováček

Registrace: 5.7. 2012

17.04 2013 18:25

autorizáky se s tím moc nechlubí, ale pokud je audinka pravidelně servisována v Audi, tak lze tu klapku vyměnit v rámci kulance se slevou cca 70 % na díl.

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 18.10. 2010

17.04 2013 20:36

podivej se na klapku na sani je to ta u chladicu mel jsem to same

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 27.4. 2008

17.04 2013 21:50

JJ ten isty proble 2.7TDI

najprv hlavna klapka v sani odisiel nahon a malo to taky kolisavy dunivy zvuk na volnobeh - cerveny kruh
riesene tu :
audiklub.cz

a potom vyriva klapka - cervena kocka

riesene tu:
audiklub.cz

Náhled, klikni pro zvětšení.

neboj caka to aj teba

a co tam boli za zavady to nie je len tak dat to pomazat - treba hladat pricinu preco boli - to si bol v autorizaku?

sponzor

17.04 2013 21:50

reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.

AK batole
AK batole

Muž

18.04 2013 0:24

U strejčka, koukal na to přes VAG, než jsem mu stačil říct ať mi pošle kody chyb na mail, stihnul vymazat paměť závad. Nicméně jsem jel do práce a kontrolka (nečekaně) zase svítí, zejtra jsem objednanej na kloudnou diagnostiku, takže se snad bude vědět více. Každopádně kouknu na ty všechny klapky, pak taky na ty táhla utech červených obdelníků jak jsou na obrázku

AK batole
AK batole

Muž

18.04 2013 12:10

Diagnostika ukázala na výřivý klapky, ale mechanicky chodí, na táhlách vůle minimální. Akorát při startování, žhavení motorky neprovedou test, prostě táhla nepohoní nahoru a dolu, pročítal jsem tady různá fora na toto téma ale jsem tady asi jedninej bez testu....

AK fanda
AK fanda

Registrace: 10.10. 2007

18.04 2013 13:16

to by chtělo výpis co to píše

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 20.1. 2008

18.04 2013 13:21

Dino410:
Klapky mechanicky chodi, ale staci male zadrhnuti a uz se to vyhodnoti jako chyba. Nekde to psal Lumpiq.
Nejspis ulozeni v haji = nove nebo repasovane klapky.
Pokud mas ulozeni jeste o.k. tak co nejrychleji vymen tahla od motorku.

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 19.10. 2010

18.04 2013 13:37

koukni na tohle
audiklub.cz

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 27.4. 2008

18.04 2013 14:03

skus spravit kontrolu akcnych clenov

Přímý odkaz na youtube video

alebo kanal 34 a 35 ak sa nemylim v ,eranych hodnotach tam ti toukaze

AK batole
AK batole

Muž

18.05 2013 13:18

Problém vyřešen
Příznaky: špatný volnoběh, při zhasnutí motoru zatřesení, svití kontrolka check engine
Sehnal jsem přes kamaráda zde na klubu novou škrtící klapku a chodí si jak víno
Základní nastavení škrtící klapky se nedělá, prostě jen kus za kus

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 28.3. 2013

04.06 2014 17:45

Objevilo se mi to stejné.. začínám mít jeden problém za druhým
Škrtící klapku mám z venčí zasviněnou černym mastnym svinstvem a je tam vylezly nějaký gumový těsnění. Nemůže být příčina problému někde jinde, tzn. že kdybych vyměnil klapku, stalo by se to zase? Je to normální, že je v tý klapce tolik bordelu a když praskne těsnění leze to ven? Popř. mělo by pomoct jen její vyčištění a výměna toho těsnění, jestli se dá vůbec sehnat? Už mě z toho jebne :-/

Náhled, klikni pro zvětšení.

Uploaded with ImageShack.us

sponzor

04.06 2014 17:45

AK batole
AK batole

Muž

04.06 2014 23:03

Doufam,ze to je skrtici klapka na tom obrazku VAG hlasil chybu klapky sani.

AK batole
AK batole

Registrace: 7.4. 2009

04.06 2014 23:47

peedee:
Doufam,ze to je skrtici klapka na tom obrazku VAG hlasil chybu klapky sani.

Nevim jak u A6,ale u A4 je takhle to těsnění origo venku,nemusíš mít strach,že by ti prasklo. Vyndat,vyčistit.....tím nic nezkazíš,přes akční členy jí můžeš otestovat,až bude venku a uvidíš,jestli bude chodit jak má. Neni u té klapky náhodou EGR* ventil (elektronický s motůrkem)?? To by mohl být důvod,proč je to takhle očouzený.

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 14.1. 2011

04.06 2014 23:51

Musis to rozobrat a ocami pozriet , ci su aj dnu v sani poskodene plastove klapky. Ak ano, nejdu samotne kupit bez tiahla a motorca. Cena myslim 520e tiahla sa daju kupit, stoja myslim 18e a ovladaci motorec cca 250e. Takze vyber si

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 8.10. 2008

05.06 2014 7:53

....ale pozor,přijde mě,že se tu zase zamotava (zamenuje) klapky sání a klapka škrtící u EGRu !

AK batole
AK batole

Muž

05.06 2014 8:28

Kluci, díky za reakce

No chyba podle VAGU je v klapce sání.. EGR* není u toho mýho problémovýho místa, ale na druhý straně motoru A EGR* jsem měnil zhruba před půl rokem. Je to totiž focený ze směru od čelního skla a je to jakoby zastrčený, takže se to špatně fotí.. Z toho obrázku se asi nedá poznat která klapka to je?

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 30.7. 2013

05.06 2014 10:04

Ak by si potreboval mam jeden "novy" motorcek (original, tusim to robi Siemens) na virivu klapku do Tvojho motora (L&P su zhodne). Bol tam na tyzden no potom museli ist nove cele klapky a tie prisli aj s motorcekmi. Niekde bude aj doklad, je v original baleni. "Novy" pisem preto ze uz par mesiacov lezi v skrini.

AK batole
AK batole

Muž

05.06 2014 10:33

a to je ten motorek to té klapky, kterou jsem posílal na fotce?

Pokud se nepletu, tak se jedná o 03G128063J .. porovnal jsem tak nějak obrázky, jak to vypadá, je to i na A6 4F 103kW, takže by to mělo být snad ono.. takže o tuhle klapku by se mělo jednat..

AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 9.3. 2013

05.06 2014 18:48

eskimak: jedná sa o 2.0tdi

sponzor

05.06 2014 18:48

AK nováček
AK nováček

Muž

06.06 2014 15:46

mea culpa

AK batole
AK batole

Muž

18.06 2014 22:34

Takže jsem koupil tu klapku a podle
audiklub.cz
jsem ji vyměnil na parkovišti u Kauflandu:-D telefonem přes bluetooth ODBII modul z Číny jsem si smáznul chybu a zatím ok

Ale, sací potrubí mám pěkně zasviněný tím mastným šlemem a nejradši bych to taky vyčistil. To už je na mě ale docela hardcore.. už ta výměna klapky byla na mě docela výkon:-) Není tu někdo z okolí, kdo by mi to vypucoval?

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 12.3. 2012

21.06 2014 22:39

Stejný problém s klapkami sání jsem také řešil, ale podle výše uvedeného návodu jsem klapky zkontroloval a koupil dvě opravné sady táhel klapky sání a vyměnil to. Zavolal jsem přímo do Audi a podle čísla dílu mi je prodali, jednu sadu za 350 Kč. Levá strana (u řidiče) jde vyměnit snadno, kvůli pravé jsem musel klapky rozebrat, protože zajišťovací podložka nešla nasadit kvůli bloku motoru (vpravo je to zajištěno vzhůru nohama).
Problém byl vyřešen, kontrolka dokonce zhasla sama.
Doufám, že to vydrží nadlouho.

AK batole
AK batole

Muž

22.06 2014 11:32

Ahoj, teď trošku nechápu, co jsi tam měnil:-) Tahle klapka je jen jedna a žádný táhla jsem nikde nepotkal Mě ta klapka odešla, spálil se v ní motorek, protože se nemohla kvůli tomu bordelu hejbat.
Ale myslím, že mě čeká ještě stejně to samé co tebe, tak by mě to docela zajímalo..

AK nováček
AK nováček

Muž

30.06 2014 13:58

Nerd: Nechcem Ta sklamat, ale nevydrzi. Tie tiahla neodisli len tak, vymenou si neodstranil pricinu. Klapky samotne maju volu, preto sa ulozenie tiahel opotrebovalo.
Vo finale budes pravdepodobne musiet vymenit oba klapky, cca 500Eur/kus za original alebo asi 180 eur/kus za jedinu (podla mojich info) existujucu nahradu (teda repas).

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 12.3. 2012

30.01 2015 21:34

eskimak:
... je to skoro rok co jsem to měnil, a zatím to drží. (ťuk ťuk)
Říkáš, že jsem neodstranil příčinu závady - vůli v klapkách. Ale žádná vůle v uložení klapek tam nebyla. Měl jsem klapky sundané a kontroloval jsem je, protože jsem si nebyl jist jestli řešit výměnu klapek, nebo jen táhel.
Výsledkem kontroly bylo zjištění, že klapky mají jen minimální vůli a to ještě v podélném směru. Zato plastové kulové čepy táhel a uložení ramínka na hliníkové ose klapek byly vyšlochtané příšerně.
Jako příčinu závady vidím špatný návrh dílů (možná i celkově špatné řešení)s velkými tolerancemi již z výroby a nevhodně zvolený materiál ramínka a táhel. Opravná sada je mnohem robustnější než originál.
Je mi jasné, že časem se opotřebují i plastová pouzdra uložení osy klapek a pak bude hotovo. Nebude jiná cesta než celková výměna. Nechtělo se mi však takový ranec peněz vyhazovat zbytečně. V autorizáku to samozřejmě mění automaticky všechno sakumpikum a nezkoumají jestli to nejsou jen táhla.
Mimochodem mi návrh celého tohoto dílu přijde jako typické "kurvítko" a nechápu jak to někdo mohl takto navrhnout. ...nebo chápu, ale o to víc mě to štve.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Možná podobná témata
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email