Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 31 kvě 2025
Celkem je zde 74 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Peter2681
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 49 218
Online návštěvníků
Návštěvníků: 74
Uživatelů: 0
Celkem: 74

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

11.07 2012 16:12


Lumpiq:
Kontrolovaná osoba: Van Huong Vu....kazdej druhej produkt byl kontrolovanej u vietnamce nakyho...
Ale může za to Vietnamec, nebo výrobce?
Citace:
Pátrání po nekvalitních potravinách přineslo další nezáviděníhodný úlovek. V jedné pražské prodejně inspekce narazila na plechovku energetického nápoje Semtex, v níž plavaly nečistoty a pavouci.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce o znečistěném Semtexu nálezu informovala na novém portálu Potraviny na pranýři.
Jako výrobce uvádí společnost Kofola, která loni koupila tuzemského výrobce Semtexu Pinelli.

Semtex inspektoři v dubnu koupili ve vietnamské tržnici v Praze 7, kontrolovanou osobou byla Sy Nguyen Xuan. "Ve výrobku plavaly nečistoty. Potravina nesmí být kontaminována cizorodými nebo jinými látkami," uvedla inspekce jako zdůvodnění závadnosti nálezu.

"Určitě nešlo o padělek. Uvnitř byli pavouci. Hypotéza je taková, a potvrdilo to i šetření u výrobce, že ještě nenaplněné plechovky byly nevhodně skladovány a tudíž se do nich mohly nějaké nečistoty dostat. Posléze to nebylo řádně vyčištěno, než se to naplnilo nápojem," vysvětlil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Výrobce musel tuto šarži stáhnout.

Takže makají ....
nahoru

sponzor





11.07 2012 16:12


reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.
nahoru

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 1.12. 2007
Příspěvků: 7144 | Témat: 199

11.07 2012 16:17


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Místo kontroly
Kontrolovaná osoba: Sy Nguyen Xuan
Adresa: Praha 7 (Komunardů 1457/59, 17000 Praha 7)
Země: Czech Republic
IČ: 70427666

nicméně ani vietnamec nedostane do plechovky pavouka, aniž by ji otevřel
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 3.10. 2006
Příspěvků: 12720 | Témat: 228

11.07 2012 16:27


boze no, malej pavoucek, doma mas nablity kousky masa v kytce a nevadi ti to a tady ohrnujes nos nad pawoukem...
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

20.07 2012 15:17


Italské žrádlo


Citace:
Vyrábí se z vepřového masa, které je nejprve několik týdnů až měsíců naloženo v soli, nebo směsi soli a koření a pak se po dobu několika měsíců až let suší na dobře větraném místě. Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“.

Nakládat se mohou celé kýty nebo jen části masa. Každý výrobce vyrábí prosciutto podle vlastní receptury, jednotlivé druhy mohou být chuťově výrazně odlišné.

Exkluzivní parmská šunka se vyráběla z vepřů krmených mrtvými zvířaty

Italská potravinářská inspekce odhalila skandální praktiky při výrobě tamní vyhlášené speciality - parmské šunky. Exkluzivní značky Prosciutto di Parma a Prosciutto di San Daniele byly vyráběny z vepřů krmených odpadem.

Inspekce na jedné ze severoitalských farem zjistila, že na krmení vepřů, jejichž maso se používá na výrobu prémiové šunky, se používal zvířecí odpad z potravinářského průmyslu. Ten měl původně končit v zařízeních na výrobu bioplynu, informovala agentura DPA.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

19.10 2012 3:23


české žrádlo


Citace:
Není to tak dlouho, co jsem dělal vjezdovou bránu pro jednoho majitele velkofirmy na výrobu uzenin (nebudu jmenovat).
Ze začátku nepříjemný člověk, ale slovo dalo slovo - zjistilo se, že si taky hraje s modýlkama a vše se najednou otočilo a začal být sdílný.
Samozřejmě jsme si postěžovali na situaci u nás atd. Pak z něj začaly padat věci, které jsem ještě nestrávil. Je dodavatelem uzenin do jednoho obchodního řetězce. Má smlouvu takovou,že obchodní řetězec si sám určí cenu za uzeninu. On musí dodržet pouze hmotnost výrobku - složení nikoho nezajímá. Jak sám řekl, v roce 1990 se zrušily normy, takže to není problém. Rovnou mi řekl, že svoje uzeniny nejí a s velkým smíchem dodal,že by mi to taky doporučoval. Je to jenom velký kšeft. Do teď nic zvláštního a každý asi ví, že párky již nejsou párky a buřty už nejsou buřty a o mase si to může nechat jen zdát.
Extra dílkem "chemiků" - tak on nazývá zaměstnance, kteří určují složení výrobků, je prý všem dobře známá "název obchodního řetězce" šunka. Celé je to vyrobeno ze šlemů, které zůstanou na kostech - to se tlakem vody odstraní, pod velkým tlakem opět slisuje, aby to vypadalo, že jsou to kusy masa, přidá se pár chemikálií,aby se to nerozpadlo a pak se z toho dělá ta úžasná šunka za Kč 80,--, do které se navíc napumpuje voda, aby to bylo těžší a zavakuuje se to (pak to dělá ten krásný sliz uvnitř).
Tohle jsem také tušil. Ovšem brada mi spadla, když jsem se dozvěděl, že má ve smlouvě uvedeno vracení neprodaného masa na konci své životnosti, za účelem jiného využití. Maso se přebere, které ještě nesmrdí - z toho se dělá nádherné uzené (zavakuované se slizem). To, které je již chycené se prožene chemikáliemi a dělají se z toho kořeněné masové směsi nebo tzv. "pochoutky na gril". Nikomu to samozřejmě asi neuškodí, protože je to důkladně ošetřeno,ale mě je z toho na blití.
Pokud takhle funguje všechno v této republice tak potěš pánbu!
Když jsem chodil do školy - někdy v osmdesátých letech, většina lidí umírala na infarkty a jiná cévní onemocnění. Teď je to samá rakovina. A všichni se diví, že je tady obrovský výskyt rakovin zažívacího traktu - z čeho jiného by to bylo než ze žrádla.
Bohužel si to lidi dělají tak nějak sami, když si tyhle laciné sračky kupují - je poptávka - je nabídka.
Ale každý by si měl umět spočítat, že když kilo masa stojí Kč 150,--, že kvalitní tepelně opracovaný výrobek nemůže stát polovičku.A tak dál lidi do sebe cpou ty podřadné potraviny a večer si řeknou, to jsem zase ušetřil...
A ušetřené peníze vyhodí za nehorázné úroky za různé půjčky na nesmysly...
zdroj
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

nahoru

AK fanda
AK fanda


Registrace: 20.11. 2008
Příspěvků: 6147 | Témat: 64

19.10 2012 8:37


Po delší době jsem kouknul do tohoto tématu, když tak na to koukám, nezbylo než upravit název. Žrádlo místo potravin není evidentně jen polská výsada.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

31.10 2012 17:56


Tak peklo na talíři ... Vepřové konzery.
Kupodivu JEDINÁ konzerva, která prošla je z Polska a to jenom proto, že se nevyváží jen do ČR, ale i do Německa a dalších států EU a tam by NIKDO české žrádlo nevzal do huby ....
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

02.11 2012 11:55


Výrobci pumpují do ryb vodu, lidé platí za kus ledu i přes dvě stovky

Hluboce zmrazené filety z tresky a pangase obsahují někdy nadbytek záměrně přidané vody na úkor rybího masa. Spotřebitel tak při srovnání kilogramu výrobku s cenou za kilogram rybího masa zaplatí od 82 do 208 korun více, a to jen za vodu. Prokázaly to analýzy časopisu dTest.

dTest zkoumal 22 namátkou zakoupených rybích výrobků. Ukázalo se, že filety někdy obsahují méně než 50 procent rybího masa, zbytek je zmrzlá pitná voda.

„Pomocí laboratorních analýz lze přesně zjistit, kolik masa a kolik vody obsahuje rybí výrobek,“ uvedla Ida Rozová, šéfredaktorka časopisu dTest.

Testy časopisu se zaměřily na podíl glazury na povrchu filet i na vodu přidanou do masa. Zpracovatelé používají technologii „double frozen“, tedy dvojího zmrazení, jednou na moři a podruhé po rozmrazení a zpracování, čímž dochází ke ztrátě buněčné vody, ale i bílkovin a dalších živin a tím ke ztrátě hmotnosti. Ta se dohání tím, že se maso před opětovným zmrazením nakládá do roztoku kyseliny citrónové, pitné vody, fosfátů a soli, který způsobí zadržení vody v mase a zvýší tedy hmotnost výrobku.

„Do masa se nasákne voda a chemičtí pomocníci ji výtečně zadrží a během transportu a skladování nepustí,“ dodává Rozová.

Zmrazená voda se pak mění v zisky výrobců na úkor peněženek spotřebitelů. Dodavatelé a distributoři ale mají volné ruce, kontrolní úřady jsou totiž vázány „Metodickým pokynem stanovujícím jednotný postup pro kontrolu označování hluboce zmrazených ryb a rybích výrobků“, který v srpnu 2009 vydala Sekce potravinářských výrob – Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství.

Na základě tohoto pokynu se kontroluje pouze hmotnost glazury, nikoliv hmotnost záměrně přidané vody.

Podle časopisu se největší rozdíl v ceně na kilogram rybího masa a rybího výrobku projevil u značky Frionor, kdy u filet z tresky pestré (minimální trvanlivost do konce 05/2014) vychází cena za zmrzlou vodu na 208 korun. Následují značky Equus, u filet z tresky (minimální trvanlivost 26/02/14) je to 148 Kč za vodu, Nowaco, glazované filety z pangase (minimální trvanlivost 04/10/13), 143 Kč za vodu a Nowaco, filé z pangase (minimální trvanlivost 01/10/13) 137 Kč za mraženou vodu.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

sponzor





02.11 2012 11:55


reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

22.01 2013 13:31


Kaufland stahuje polské sušenky. Potravinářská inspekce v nich našla jed na potkany.

Sušenky z Polska Stilla dolce Rolls, které prodával Kaufland, obsahovaly jed na potkany.
Obchod je nyní stahuje z prodeje. Státní zemědělská a potravinářská inspekce vyzývá, aby lidé sušenky nejedli, pokud je mají doma.

Do českých Kauflandů se dostaly dva výrobky, které mohou být kontaminované - oplatkové trubičky s čokoládovým krémem Stilla dolce Cocoa Rolls 2x50 gramů s minimálním datem trvanlivosti do 26. dubna, 8. května, 4. července a 8. srpna 2013 a oplatky plněné vanilkovým krémem Stilla dolce Vanilla Wafers 80 gramů s minimálním datem trvanlivosti do 21. května 2013. Inspekce důrazně doporučuje lidem tyto sušenky nejíst.


Náhled, klikni pro zvětšení.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 3.2. 2009
Příspěvků: 10908 | Témat: 71

22.01 2013 13:40


Hořčice Pagusa I. místo Lidl
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Mléko Pilos II. místo Lidl
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Vepřové konzerva Pikok I. místo Lidl už jsi sem dával.

Jen co se píše, jistě 9 lidí z deseti to popře
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

22.01 2013 14:24


Hanys: Ano i levné může být kvalitní.
Ale bývá vyrobeno v Německu (LIDL), nebo pro německý trh (Pikok Polsko).

Tržby za 2011:
1. Schwarz ČR (Kaufland, Lidl) 65,5 mld. Kč
2. Rewe ČR (Billa, Penny Market) 53,6 mld. Kč
3. Tesco Stores ČR 51,0 mld. Kč
4. Ahold CR (Albert) 44,0 mld. Kč
AK senior
AK senior


Registrace: 19.5. 2009
Příspěvků: 1260 | Témat: 13

22.01 2013 15:45


Já na jaře začínám jezdit do německa. Směnim nějaký ojra a fičím, už i z hlediska levnější a kvalitnější dětské stravy. Plánuju jezdit tak 2x do měsíce.. Zas tak daleko to nemáme, takže pohoda
AK allstar
AK allstar


Registrace: 3.2. 2009
Příspěvků: 10908 | Témat: 71

22.01 2013 16:10


VeBr:
Jediná možná cesta bez nežádoucích překvapení
AK senior
AK senior


Registrace: 19.5. 2009
Příspěvků: 1260 | Témat: 13

22.01 2013 16:43


Jj i co jsem jedl jídla teď z německa, tak to je jiná liga oproti cz řetězcům
AK batole
AK batole


Registrace: 13.12. 2007
Příspěvků: 633 | Témat: 63

23.01 2013 10:10


Z německa si vozím bílý bavorský klobásy (krom jiného) a jak je člověk zblblej od nás, mám tendenci kupovat nějaké dražší, nic nízkonákladového. Jenže tam i výrobky firmy JA mají 97% masa což si můžou nechat zdát i naše nejdražší párky
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

27.01 2013 17:24


Koňské maso v hamburgerech Tesco pochází z Polska, ukázaly testy DNA

Skandální odhalení z počátku ledna, že britské a irské supermarkety nabízely koňské maso v hovězích hamburgerech, vyvolalo rozsáhlé pátrání. Testy DNA prokázaly, že koňské hamburgery se prodávaly například v prodejnách Tesco, Lidl a Aldi. Podle britského deníku The Daily Telegraph bylo hovězí maso ve výrobcích značky Tesco Everyday Value přibližně z 29 procent z koňského masa.

Řetězec v polovině ledna oznámil, že všechny chlazené i mražené hamburgery okamžitě stahuje z prodeje, ať už koňské maso obsahovaly, nebo ne. Podobně postupovalo Tesco i v České republice.

Po více než týdnu pátrání je zřejmě jasno. "Testy, které měly zjistit, odkud pochází koňské maso v hovězích hamburgerech vyráběných v Irsku a exportovaných do Velké Británie ukázaly, že pravděpodobným zdrojem je surovina dovážená z Polska," uvedla irská televize RTE.

Irský ministr zemědělství Simon Coveney uvedl, že po prozkoumání třech hamburgerů vyrobených v lednu v závodě Silvercrest Meats testy ukázaly, že možným zdrojem koňského masa je jedna a ta samá surovina dovážená z Polska.

Jedná se o takzvanou přísadu pro zlepšení konzistence, v níž je tuk a zbytky masa. Průměrný obsah koniny v této "přísadě" byl 4,1 procent. Do budoucna bude podle ministra tato přísada odebírána pouze od odběratelů v Irsku, nebo Velké Británii.

Konina byla ale podle polského portálu Gazeta.pl nalezena i v hamburgrech dalších dvou firem irské Liffey Meats a britské Dalepak Hambleton.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
sponzor





27.01 2013 17:24


reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.
nahoru

AK fanda
AK fanda


Registrace: 8.10. 2006
Příspěvků: 5847 | Témat: 177

27.01 2013 17:38


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
AK oldtimer
AK oldtimer


Registrace: 28.8. 2006
Příspěvků: 15677 | Témat: 299

27.01 2013 18:32


Romijn: sakra a ani konina se k nam nedostane ... i ta je pro nas moc dobra ...
AK allstar
AK allstar


Registrace: 3.2. 2009
Příspěvků: 10908 | Témat: 71

12.02 2013 0:35


No vida, už i kysané zelí je nejlepší z Lidlu
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 21.9. 2010
Příspěvků: 4086 | Témat: 32

12.02 2013 1:28


jinak kdo ještě nezná, třeba se bude hodit...projel jsem si všechny potraviny, co kupujeme domů a trochu to po přečtení složení zredukoval
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
AK oldtimer
AK oldtimer


Registrace: 28.8. 2006
Příspěvků: 15677 | Témat: 299

25.02 2013 13:40


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


co ti lidi furt blbnou? konina je jedno z tech lepsich a kvalitnejsich druhu masa ...
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

02.03 2013 18:04


Na Islandu testovali masné výrobky kvůli konině. Nenašli vůbec žádné maso.

Podle serveru The Reykjavík Grapevine podrobil islandský Potravinový a veterinární úřad analýze produkty firmy Gæðakokkar, aby vyloučil, že je v nich místo hovězího masa obsaženo nedeklarované koňské, jako se to stalo na mnoha místech Evropy. Žádná koňská DNA ale nalezena nebyla.

Překvapení však čekalo experty, když v koláčích s hovězí náplní nenašli maso vůbec žádné. Koninu neobsahovaly, ovšem ani po deklarovaných 30 procentech hovězího masa v nich nebylo ani stopy, stejně jako po žádném jiném živočišném proteinu. Hovězí koláče tak byly vhodné i pro vegany.

Majitel společnosti Magnús Níelsson řekl, že ho zjištění šokovalo a že si absenci masa v hovězích pirožcích nedokáže vysvětlit.

Tomu říkám ochrana spotřebitelů než koňské maso, raději žádné
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

09.03 2013 18:10


Citace:
V Polsku uzavřeli závod na zpracování masa kvůli podezření z toho, že jeho zaměstnanci přidávali shnilé suroviny do dalších výrobků. Firma tak mohla dodávat zdraví škodlivé šunky a klobásy. Na případ upozornila polská veřejnoprávní televize TVN24.

Továrna svou produkci prodávala do zemí Evropské unie, a údajně dokonce i polské armádě, uvedl server Gazeta.pl.

Na podezřelý provoz upozornil reportér polské televizní stanice TVN24, který se do továrny vydal v přestrojení hledat práci. Na záběrech ze skryté kamery byly vidět zkažené, nazelenalé párky.

Dělník masokombinátu na záběrech ze skryté kamery drží klobásy obalené zelenou plísní a popisuje, že je stačí jen omýt a osušit a budou znovu připravené k prodeji. Jiný muž v reportáži uvádí, že tuny starého masa se do produkce přidávají každý měsíc, aby závod ušetřil.

Krzysztof Jażdżewski z polské veterinární zprávy v pátek novinářům řekl, že závod bezprostředně po odvysílané reportáži navštívili inspektoři a provoz zavřeli.

Zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 3.10. 2006
Příspěvků: 6688 | Témat: 173

09.03 2013 18:38


s láskou vzpomínam ná párky z mého dětsví z dob kdy exitovala norma na potraviny kdy párek chutnal po masu....
jojo hloupí komunisti měli ČSN normy na potraviny
bylo moudré je zrušit D
sponzor





09.03 2013 18:38


reklama je cesta, jak udržet web v chodu. Prosím neblokujte ji a občas na něco klikněte.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

24.03 2013 19:12


Masokombinát v polské Bialé Rawské nebyl jediným, který do masných výrobků přidával maso z uhynulého nebo nemocného dobytka. Vyšetřovatelé zjistili, že i v dalších masokombinátech v Lodžském vojvodství přidávali do masných výrobků maso u uhynulých zvířat.

„Ze zabavených dokumentů v masokombinátu v Bialé Rawské vyplývá, že maso z uhynulých zvířat dodávali na zpracování do dalších firem, odkud putovalo na naše stoly,“ uvedl Krzystof Kopania z lodžské prokuratury.

Masokombinát v Bialé Rawské měl vlastní jatka a maso dodával dalším odběratelům. Před branami jatek byl zastaven kamión s devíti uhynulými kravami a 15 v agónii. Měly zápaly plic i nemoci jater. V areálu jatek bylo dalších 19 tun závadného masa z nemocných zvířat.

„V Polsku se to jen hemží inzeráty, ve kterých rolníci nabízejí na prodej nemocná zvířata. Zásadně jde o nevyléčitelný dobytek, který by měl po uhynutí nebo zabití automaticky putovat do kafilerií. Místo toho končí na jatkách a pak v masokombinátech,“ dodal vyšetřovatel.

„Na jatkách dochází i k předstíraným porážkám, protože přivezený dobytek už je mrtvý. Maso z těchto zvířat pak je distribuováno jako nezávadné. Podle jednoho z vyšetřovatelů podobný obchod trvá už dvacet let.

AK oldtimer
AK oldtimer


Registrace: 28.8. 2006
Příspěvků: 15677 | Témat: 299

24.03 2013 19:46


Krysar: clovece ... ja si ted vychutnavam parky s masem! ... to mne uplne nejvic sere ... ze v DDR ty uplne nejvic mega levny parky obsahujou vic masa, nez cesky "premiovy" ...
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

28.03 2013 1:22


Rozdíl ceny mezi stejným zbožím vyráběným pro Lidl a Kaufland v Německu a ČR.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Ten "větší a levnější" králík mě dostal
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

10.04 2013 20:24


Romijn:
„V Polsku se to jen hemží inzeráty, ve kterých rolníci nabízejí na prodej nemocná zvířata. Zásadně jde o nevyléčitelný dobytek, který by měl po uhynutí nebo zabití automaticky putovat do kafilerií. Místo toho končí na jatkách a pak v masokombinátech,“ dodal vyšetřovatel.

„Na jatkách dochází i k předstíraným porážkám, protože přivezený dobytek už je mrtvý. Maso z těchto zvířat pak je distribuováno jako nezávadné. Podle jednoho z vyšetřovatelů podobný obchod trvá už dvacet let.

Včera:
Citace:
Polsko se ohradilo proti kritice svých potravin v Česku. Podle velvyslanectví za ní stojí snaha vytlačit polské výrobky z českého trhu a zvýšit podíl domácích. Diplomati se brání tím, že kontroly kvality polských potravin jsou spolehlivé a provádějí se podle evropských standardů. Velvyslanectví navíc varovalo, že masivní kritika kvality polských potravin poškozuje dobré sousedské vztahy obou zemí.

Dnes:
Citace:
Prodej masa ze zdechlin v Polsku byl neuvěřitelně ziskový

Až neuvěřitelně lehce zbohatli lidé na prodeji masa uhynulých zvířat, který v minulých dnech v okolí polského města Lodž odhalila policie. Maso vydávali za plnohodnotné a dodávali ho do minimálně osmnácti masokombinátů v pěti vojvodstvích. Končilo nejčastěji v klobásách.

Od zemědělců podezřelí vykupovali maso z uhynulého dobytka nebo těžce nemocné kusy v přepočtu za šest korun za kilo, uvedl ve středu list Fakt. Po zpracování na jatkách maso prodávali za 60 korun za kilogram jako maso zdravých zvířat.

Na jednom uhynulém kusu, který patřil do kafilérie, vydělali asi 20 000 korun a na jedné dodávce zvířat kolem 360 000 korun.

V tajných mrazácích měli uskladněno 120 tun podezřelého masa připraveného k distribuci.

Z materiálů prokuratury v Lodži, která už dva týdny případ prošetřuje, plyne, že majitelé dvou firem v Bialé Rawské a Rawe Mazowiecké, které se obchodem se zdechlinami zabývaly, v poslední době nakoupili luxusní vily, auta a pozemky za desítky miliónů korun.

Jen tak dál ....
AK allstar
AK allstar


Registrace: 3.2. 2009
Příspěvků: 10908 | Témat: 71

20.04 2013 17:20


Další vítěz testu: MASTER CRUMBLE Premium – Müsli Früchte, Lidl
Fakt dobrý!
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

29.04 2013 18:53


Polsko vyvezlo maso s možným výskytem BSE, hrozí i v ČR

Praha - Z polských jatek směřovalo do zemí Evropské unie včetně Česka mražené strojně oddělené maso s možným rizikem výskytu nemoci šílených krav (BSE).

Oznámila to polská veterinární správa, informace je už zanesena v evropském systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF.

Maso, u něhož nelze vyloučit riziko výskytu BSE, prodávala společnost ze středního Polska řadě odběratelů jak v Polsku, tak v dalších členských zemích Evropské unie.

Firma distribuovala mražené maso také do Česka, podle polského varování mohlo směřovat do firem v Praze.
Situaci už prověřují čeští veterináři, varování mají k dispozici i česká ministerstva zemědělství a zdravotnictví.

Nemoc šílených krav, známá pod zkratkou BSE, je smrtelné onemocnění způsobující pomalý rozklad centrální nervové soustavy.U člověka se toto onemocnění nazývá Creutzfeldt-Jakobova nemoc.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs adaptér aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami android androidauto antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezdrátové bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus carplay cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ios ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojení spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon xuda zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email