Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je čtvrtek, 28 března 2024
Celkem je zde 344 lidí (5 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: marbro88
Uživatelů dnes: 1
Uživatelů včera: 0
Uživatelů celkem: 48 389
Online návštěvníků
Návštěvníků: 339
Uživatelů: 5
Celkem: 344

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

09.08 2009 11:58


Tak jsem si nechal upravit výkon ve své A4 2.0TFSI ze sériových 147kW (5100-6000rpm) na 178kW (6000rpm) a kroutícího momentu z 280Nm (1800-5000rpm) na 370Nm (3000rpm). Úpravu jsem nechal provést u firmy SportMotor v Praze. Dlouho jsem se rozmýšlel kterého úpravce zvolit - na výběr byl Cimbu, MotorDesign a SportMotor. Bitpower jsem zamítl, protože dělá hodně různých motorů a chtěl jsem spíše firmu co se specializuje na koncernové motory. MotorDesign mají letité závodní zkušenosti, ale po tel. rozhovoru na mě moc dobře nazapůsobili, zdálo se mi jako kdyby tenhle motor nikdy neviděli či nedělali. Cimbu je zase soustředěn na vozy Škoda, ale Audi by prý také udělal. Názory na Cimbu jsou velice rozdílné, pro mě spíše kladné tak jsem ho chtěl vzít. Ale našel jsem pak firmu SportMotor, kde přímo na webu píší že dělají i přímo Audiny, sám majitel má také téměř stejnou Audi jako já a navíc nedělají jen chiptuning, ale i další HW úpravy auta a motoru pro zvýšení výkonu, jako jsou výfuky, sportovní katalyzátory, lepší brzdy plus další doplňky a to vše přímo i na A4. Takže mi přišlo že mají nejvíce zkušeností s Audi, rozlišují dokonce i podélně a příčně uložený ten samý motor (Audi vs. O2 RS) - Audi má lépe vyřešeno chlazení, v O2 RS byl problém v továrním softu tohoto motoru - a tím provádí trochu jinak velké zvýšení výkonu pro každé uložení motoru. Také se přiznali že když vyjde nový motor, chip si i třeba koupí u velké německé tuningové firmy a případně si ho doladí sami dle vlastních implementací.

A teď vlastní zkušenosti s provedením chiptuningu. Vše bylo hotovo za hodinku, prováděl mi to přímo majitel firmy a ochotně poradil ohledně auta (probrali jsme vše od olejů po výbavu a navigaci). Po vlastním zvýšení výkonu musím říct, že se pružnost a dynamika auta pocitově o kus zlepšila. Není to nic extrémního, ale je to přesně ta chybějící část výkonu, která mi chyběla u základní 200 koňové verze. Myslete si co chcete, ale 200hp a 280Nm na 1750kg těžké auto s quattrem není to pravé ořechové. Díky zvýšení krouťáku na 370Nm už při 3000rpm je auto mnohem živější a začíná se blížit akcelerací turbodieselům, navíc s prodlouženým rozsahem otáček. Ideální kombinace. Při tom všem zůstal nárůst výkonu poměrně lineární, je cítit větší zátah od těch cca. 3000rpm, ale není to žádný kopanec.

Hlavní praktický přínos mělo toto zvýšení výkonu např. při předjíždění. V 80-90km/h není potřeba jít pro trojku, na svižnější předjetí stačí již čtyřka, takže je to zase o kus pohodlnější. Ideální pro čtyřku je pak 140km/h kdy točí 4000rpm a motor je připraven ze sebe až do 6500rpm dostat to nejlepší, tedy 242hp. Spotřeba mi zatím nepřišla že by se navýšila, i při ostré jízdě ve velkém provozu byla podobná jako před chipem.

Větší živosti auta také přispívá sportovní vzduchový filtr K&N. Nezvyšuje výkon, ale pomáhá rychlejším reakcím při sešlápnutí plynu. Zde jsem dlouho váhal, ale ve Sportmotor mě přesvědčili, že K&N je asi největším a nejlepším výrobcem těchto vzduchových filtrů, jsou max. bezpečné jako papírové (když jsou optimálně naimpregnované) a montují je již řadu let do většiny aut které chipovali a zatím bez jediného problému.

Jelikož jsem to včera přivezl, nestihl jsem zatím změřit některé praktické veličiny, ale snad dnes se mi povede porovnat zvýšený výkon auta s kamarádovým Passatem 2.0TDI 125kW (v sérii mají praktický změřený výkone ke 140kW!), který mi od jeho zařazení trojky a výše ujel (o 300kg byl celkem lehčí a pouze FWD).

Toto vlákno bych chtěl nechat spíše pro praktické poznatky a zkušenosti, proto prosím všechny co chtějí polemizovat nad vhodností či nevhodností chiptuningu jako takového, aby využily jiných vláken. Rád zde přivítám jakékoliv další rady, názory a zkušenosti týkající se vlastního zvyšování výkonu motoru a to nejen pomocí chiptuningu, ale i jinými cestami (jak jsem zmínil výše např. sportovní výfuk, atd.).
nahoru

sponzor





09.08 2009 11:58


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK nováček
AK nováček


Registrace: 12.12. 2009
Příspěvků: 22 | Témat: 2

07.02 2010 8:56


ahoj, diky za tenhle clanek, docela me presvedcil, ze chiptuning taky vyzkousim. mam ten samy motor v TT a porad jsem nevedel, zda ho nechat chipnout nebo ne.
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

07.02 2010 10:32


když vidím že toto vlákno úplně neumřelo, rád bych doplnil o další zkušenosti. když jsem popisoval původně přečipování, tak jsem netušil že mám auto rozbité - byl vadný regulační ventil na turbu - popraskaná membrána kudy unikal vzduch a nebyl dostatečný tlak od turba. to mělo za následek výkon pouze 170hp a hodně špatný průběh kroutícího momentu. tedy horší parametry než série.

o to brutálnější byl pocit po opravení. chvílemi jsem měl pocit že to auto takhle nemohu nechat, že se roztrhne vejpůl. jízdní vlastnosti se po opravě a po chipu velice silně změnili. sportmotor má chip, který posouvá max. točivý moment někam k 3000rpm, v praxi to znamená, že zhruba od 2000rpm a hlavně pak kolem 2500rpm dostanete kopanec - a to pořádnej větší než u většiny dieselů. ten kdo chce klidnou jízdu a lineární zrychlení, pro něj je 2.0tfsi v základu 200hp ideální volbou, kdo chce razantnější nástup turba a sportovnější pocit z jízdy, ten nebude chipem zklamán. při běžné rychlosti na předjíždění zde nemusíme mluvit o čtyřce - v 80km/h je to perfektní zátah od 2000rpm a na tu čtyřku se nechá bez přeřazení předjíždět až do rychlosti více jak 200km/h - vše na jednu rychlost a velice živě. pokud budete chtít opravdovej kolotoč, pak to jistí trojka, ta bude při 80km/h v nejlepších otáčkách.

ohledně spotřeby mi to přijde hodně podobné, záleží jak na to šlapete. je tu trochu ale problém, když se motor vytočí přes 2000rpm má tendenci vystřelit prudce nahoru, takže buď řadit těsně po 2000rpm nebo si užívat vysokého nárůstu krouťáku/výkonu. zde ale musíte počítat s vyšší spotřebou. osobně se stačí mrknout ke mě do garáže, polovinu km najezdím po městě se studeným autem či na krátké vzdálenosti do 10km, dálka se stále nechá jet dle dopravních předpisů kolem 8 litrů.

a teď k těm méně příjemným věcem. mám už načatou spojku - téměř 170tis. km. sice drží, ale při pátém a šestém rychlostním stupni když dáte plný plyn a začínáte od 2000rpm či méně, spojka lehce při 2500rpm proklouzne. od čtvrtého stupně níže neklouže za žádných okolností, tak jsem se rozhodl spojku zatím nedělat, pokud potřebuji prudce předjíždět tak si podřazuji na čtyřku, případně akceleruji na pětku či šestku ne s plným plynem ale volněji - výkon je stejně i tak vyšší než v sérii. do budoucna plánuji nechat nanýtovat plosportvoní lamelu, každopádně i se sériovou spojkou když bude nová by neměl být přenos 370Nm problém.

celkově jsem z chipu u 2.0tfsi spokojen a to víc, než např. u minulého auta což bylo mondeo 2.0tdci. u turbodieselu ten kopanec a dostatečný kroutící moment již máte většinou v sérii, tohle tfsi je hodně lineární a díky chypi nejen dostanete 30-40hp navíc, ale hlavně dostanete parádní sportovní charakter. co mě překvapilo byla i změna zvuku - teď je ještě o kousek drsnější a sportovnější. není to nic zásadního, ale rozdíl tam je. při 6500-7000rpm to už je opravdu docela rachot.

jinak s otáčkami je zde další riziko - díky chipu se posunul omezovač - u mě bohužel asi až moc. na nižší rychlostní stupně se nechá auto vytočit na cca. 7000-7100rpm a to hodně krátkodobě ale bez problémů. vytočil jsem takto jednou čtyřku a auto mi spadlo do nouzového režimu. na jednu stranu to není moc pozitivní, na druhou stranu je alespoň vidět, že bezpečnostní mechanismy pravděpodobně fungují nezávisle na výkonových mapách. nyní točím max. do těch 6500rpm (na jedničku a dvojku mi to někdy ulítne k 7000rpm) a není problém.

takže jestli jsem zprvu někdy pochyboval o správnosti svého výběru tohoto benzínového motoru, po opravě turba a chipu již nelituji. nechci rozpoutat nějaký flameware, na turbodiesely nedám dopustit, jezdil jsem s nimi celý život, ale jak si člověk jednou zvykne na vysoký rozsah otáček benzínového motoru, k dieselu bych se asi nevrátil. mám zde nyní vysoký krouťák jako v td a vysoký rozsah použitelných otáček. někdy bych rád pořádně vyzkoušel 3.0tdi v 170kw případně upravené chipem, musí to být také brutus, ale už na 125kw tdi co má kámoš mi přijde, že ten obrovský krouťák a výkon nelze pořádně využít, když jedničku a dvojku dáváte ihned po sobě jak letí otáčky rychle nahoru. dlouhá dvojka jako jen např. u benzínu u dieselu trochu chybí, např. při blbnutí, viz. sosnová výjezdy na cílovou rovinku... (neumím si s tímto výkonem představit auto bez quattra, u těch 125kw se i na suchu těžko přenáší na silnici jen předními koly, na druhou stranu pro lepší zadriftrování stále takových 50hp chybí).

Přímý odkaz na vimeo video
nahoru

AK batole
AK batole


Registrace: 13.2. 2009
Příspěvků: 590 | Témat: 33

07.02 2010 10:54


lordmystic: Kolega más stejný motor v Oktávce II ale má taky nějaký problém.Říkal že v určitých otáčkach mu to téměř neznatelně cuká.A hlavně od té toby se zvedla dost spotřeba.
Porovnávat benzín a naftu nemá moc smysl každé má svoje + a -
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

07.02 2010 11:02


valchaaa: to má také po chipu tu OII? já tam problém nemám že by to ztrácelo výkon, jen mi prostě při max. nárůstu krouťáku klouzne na 5 a 6 stupeň spojka. jinak žádný problém nepozoruji.
nahoru

AK batole
AK batole


Registrace: 13.2. 2009
Příspěvků: 590 | Témat: 33

07.02 2010 11:06


Nene má to sérii.Ale nechci kecat co přesně s tím má.Říkal že když na to šlape tak to poznat nejde vůbec, že to dělá jen při normální jízdě.
nahoru

AK nováček
AK nováček


Registrace: 12.12. 2009
Příspěvků: 22 | Témat: 2

10.02 2010 6:58


lordmystic: takze oni ti nemerili vykon pred a po chipnuti?
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

10.02 2010 12:00


saakrys: ne neměřili, i když ta možnost tam byla na externí brzdě u jiné firmy.
nahoru

sponzor





10.02 2010 12:00


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 24.2. 2008
Příspěvků: 8905 | Témat: 74

10.02 2010 12:04


saakrys:
lordmystic: takze oni ti nemerili vykon pred a po chipnuti?
nie a neskor sa prislo na to ze par konikov nie je pod kapotou ale niekde na luke
nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
Příspěvků: 3384 | Témat: 38

28.08 2011 20:46


lordmystic: Jak to hodnotíš teď po dvou letech?
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

29.08 2011 8:30


deejayvenca: ano jsou to dva roky a cca. 26 tis. km. zkušeností před chipem moc nemám, jezdil jsem téměř od začátku s chipem, vyzkoušel jsem si párkrát okruh, pár sprintů na letišti, občas nějakého drzouna který si chtěl poměřit na dálnici maximálku, ale i dlouhé jízdy (dovolená v itálii, občas D1, atd.).

po tom všem pár fakt - dlouhodobá průměrná spotřeba je pod deset litrů, při stylu který jezdím myslím hodně solidní, takže na spotřebu to vliv opravdu nemá. průběh výkonu a krouťáku - klasické TFSI 147kW má v základu solidní lineární zátah, po chipu se posunula špička již do 3000rpm a ze 280 na 370Nm. tím dostal motor výraznější špičku a "kopanec". není to tak hrozné, při normální klidné jízdě není problém, naopak podtrhuje to sportovnější charakter a sportovně se nechá jezdit už od 3000rpm a výše, není třeba držet motor za každou cenu mezi 4500-6500rpm, což je příjemné. občas manželka když předjíždí z nižších otáček a nepodřadí si, tak jí to trochu kopne, ale to je její boj .

ohledně mechanické a elektronické spolehlivosti - zde těžko říct, po prvotních pár problémech s turbem (prasklý regulační ventil) které jsem odstranil po koupi auta jsem nyní nadmíru spokojen. musím to zaklepat, ale motoricky vše drží, i staré turbo, i olej neuniká i zvuk v pohodě.

k nevýhodám. vyšší výkon mi nedá ho prostě občas nevyužít, trpí tak hlavně na B7 přední kulové čepy . také stará spojka (160 tis. km) plně nezvládla přenést zvýšený výkon. po výměně spojky a setrváku (obojí zase sériové doporučené) je vše v pohodě, žádné klouzání při zrychlení na pětku či šestku. jen při opravdu ostrých startech díky tomu že to je quattro občas spojka zasmrdí, člověk si fakt musí dát pozor, protože s tímhle výkonem a krouťákem se nechá lamela snadno spálit, chce to trochu s rozumem a hlavně citem i na těch sprintech. jinak dnes už bych dal asi setrvák jednohmotu kdybych ho měnil. mezi nevýhody asi patří i nutnost používat kvalitní olej a měnit ho dřív, já používám stále long life ale měním ho dříve, cca. 15-18 tis. km.

když to shrnu - vždy jsem si chipoval auta, s bráchou ještě když jsme měli staršího passata tdi 81kw na 103kw, pak mondeo 2.0tdci z 96 na 120kw a 422Nm! a nyní i první turbobenzín. u těch turbodieselů hlavně toho mondea to byl takovej větší brutus, byl tam zvýrazněn mnohem větší kopanec, stále to působilo sportovnějším dojmem, předjíždění tam bylo snazší bez nutnosti tolik podřazovat. tenhle motor tfsi je ale také radost mít po chipu - zvýšením krouťáku a výraznější špičkou se nyní na "kopanec" vyrovnám turbodieselům, ale když oni mají kopanec v rozmezí 1000rpm tak já mám třikrát tolik! z toho dvoulitra tfsi se fakt stává poměrně extrémně točivá pila, auto je po chipu citlivější na plyn, parádně se vytáčí (na tohle má vliv i novej sportovní výfuk). jezdím s tím moc rád, k dieselu bych se už zpět nechtěl vrátit a už mě také nelákají větší atmosféry. vím sem asi divnej, ale mám zase náskok proto ostatním, jsem na přicházející downsizing psychicky připraven
nahoru

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 24.7. 2011
Příspěvků: 148 | Témat: 7

29.08 2011 8:56


lordmystic: Jak vidím, tak ti výkon narostl o 31kW, to je docela solidní! Já se chipu bojím jak čert kříže. Kamarád si dal chip do Tuarega a po 3 měsících mu z motoru chcal olej jak z cedníku (TDi) a to není jediný případ, který si dodělal motor chipem (Golf, Oktávka atd)
Mě by ale zajímalo něco jiného - Není to trochu náročný na motor a spojku, zvýšit mu výkon o 30kW? Jak rychle se to kurví, oproti normálu? Mám celkem vysokou spotřebu, ale to díky tomu, že denně najezdím cca 100km, ale v trasách okolo 15km, takže by mi chip ani moc nepomohl?
A teď hlavní věc - nebylo by lepší, vyměnit celý výfokový svody za sportovní, v nerezu, vylepšit sání, chod turba, prostě hardwarovou úpravu a potom eventuálně dosadit chip do auta, který ho 100% snese?
Dík
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

29.08 2011 9:38


Lummi:
Kamarád si dal chip do Tuarega a po 3 měsících mu z motoru chcal olej jak z cedníku (TDI*) a to není jediný případ, který si dodělal motor chipem (Golf, Oktávka atd)

samozřejmě platí že pokud si pořídíš levný chip od garážisty pak to může být problém. já vždy vybíral chip o solidní ověřené firmy a nebyl s tím problém (cimbu, tdipower, sportmotor). dokonce i to mondeo bylo od "pochybných" nalejvačů bitpower a nebyl zásadní problém. důležité je, aby ten soft byl alespoň ukradnutý od nějaké velké chipařské firmy (abt, mtm, atd.) nebo aby ti kdo to dělají upravovali přímo mapy daného auta. klasickej nalejvač ti tam přepáli nové mapy a tím to hasne, může bejt hafo problémů.

Lummi:
Mě by ale zajímalo něco jiného - Není to trochu náročný na motor a spojku, zvýšit mu výkon o 30kW? Jak rychle se to kurví, oproti normálu?

náročné to je ano i ne. jak jsem psal je třeba mít auto v pořádku. pokud budeš mít vylítanou spojku tak po chipu si jí doděláš. důležité je využívat vyšší výkon s rozmyslem, také jsem to psal, se zvýšeným výkonem si např. tu spojku odkurvíš mnohem snadněji, o tom žádná. takže chip pro burany kteří pak sednou, vezmou za to a hned spálí spojku to není. a ti kdo s tím chtějí třeba závodit si dají spojku lepší sportovní, což platí i o ostatních věcech. za sebe musím říct že toto zvýšení je ještě v rámci rezervy kterou auto má, ale je třeba to nepřehánět.


Lummi:
Mám celkem vysokou spotřebu, ale to díky tomu, že denně najezdím cca 100km, ale v trasách okolo 15km, takže by mi chip ani moc nepomohl?

neděj si chip kvůli spotřebě. rozdíl je vždy dost diskutabilní a mohu ti zaručit, že citelné snížení spotřeby mít nebudeš ani když se budeš snažit.

Lummi:
A teď hlavní věc - nebylo by lepší, vyměnit celý výfokový svody za sportovní, v nerezu, vylepšit sání, chod turba, prostě hardwarovou úpravu a potom eventuálně dosadit chip do auta, který ho 100% snese?

to je hloupá otázka . samozřejmě že by to bylo lepší, ale je to spousty práce a výdajů. kdybys to chtěl pořádně tak přepracovat sání, kované ojnice, lepší spojku, setrvák, bytelnější brzdy, čepy, atd. atd. to krom pár závodníků nikdo dělat nebude, ten chip je tak oblíbenej proto, protože stačí jen malá sw úprava a poměrně velký nárůst výkonu je tu a to s minimální náročností na úpravy.
nahoru

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 24.7. 2011
Příspěvků: 148 | Témat: 7

29.08 2011 9:49


lordmystic: Já jsem právě nad chipem hodně přemýšlel, nějak jsem si už zvykl na 180kW a chtěl bych to trošku přiživit. Mám jenom strach z toho, že se to komplet vysype. Zatím nemám absolutně tušení, v jakém je to auto stavu. V nejbližších dnech to snad půjde na komplet kontrolu a potom se uvidí. Dík za odpověď
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

29.08 2011 10:03


Lummi: teď koukám - ty máš zajímavej motor . máš těch 230 nebo 250 koní? ten tvůj motor není tak triviální na chipnutí, ne že by to nešlo, ale moc se nedělají, budeš asi muset pořádně pohledat někoho spolehlivého kdo ti to chipne...
nahoru

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 24.7. 2011
Příspěvků: 148 | Témat: 7

29.08 2011 10:15


lordmystic: Mám 250 koní Sportovní svezení je trochu degradovaný automatickou převodovkou. Jezdil jsem nějaký čas v Range Roveru a tak jsem si na automat zvykl, že na něj nedám dopustit. Manuál už bych bral jenom za předpokladu, že bych ho měl jako druhý sportovní auto jenom na léto na zábavu.
nahoru

sponzor





29.08 2011 10:15


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
Příspěvků: 3384 | Témat: 38

29.08 2011 23:04


Zajímavé. snad k tomu jen dodám, z teorie, že spojka a všechny rotační součásti jsou tim víc namáhaný čim jsou nižší otáčky. vzoreček z fyziky, kterej si přesně nepomatuju. Já právě taky přemejšlim, kamarád by mi to nalil za hubičku, kdoví i zadarmo možná, ale bojim se trochu, aby se mi to naopak neprodražilo.
nahoru

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 24.7. 2011
Příspěvků: 148 | Témat: 7

30.08 2011 8:35


deejayvenca: Počkej, počkej, tím chceš říct, že styl jízdy na spotřebu škodí? To se mi moc nezdá teda. A hlavně
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

30.08 2011 8:48


no možná je více namáhána v nižší otáčkách, ale rozhodně mnohem horší je prudká akcelerace např. z místa - za prvé spálíš lamelu, velké štosy dostává i setrvák který se prudce musí roztočit a ničí se. při klidné jízdě je to v pohodě, možná je to zatíženo víc, ale stále v pohodě.
nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
Příspěvků: 3384 | Témat: 38

30.08 2011 9:17


Lummi: Sám seš of topic já jsem přispěl naopak k tématu, ano chci říct, že styl jízdy škodí spojce.
nahoru

AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 19.6. 2011
Příspěvků: 23 | Témat: 1

13.10 2011 20:46


Stejný motor, auto, ale předokolka. Planuju to taky zvednout a uz vím u koho. pak dame slez muzes to testnout. Díky za super popsání chipu.
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

21.10 2011 14:34


měření na brzdě ukázalo zajímavé a pro mě překvapivé výsledky:


Náhled, klikni pro zvětšení.


výkon motoru by měl být 200hp/280Nm, po chipu 242hp/370Nm a po přidání zadní části výfuku od katalizátoru dozadu (awe exhaust -
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
se výkon ustálil na poměrně slušných 255hp/190kW@5554rpm a 390Nm@2696rpm.

vlastní průběh výkonu i krouťáku je "solidní" bez kolísání a špiček.
nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
Příspěvků: 3384 | Témat: 38

19.02 2013 21:44


lordmystic: tenkrát na srazu si dával sprint s Freddym, kdy on měl A6 C5 4.2 Automat, a vyšlo to skoro nastejno, ne?
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

20.02 2013 15:05


deejayvenca: startovali jsme ze 40km/h, já měl díky manuálu a lépe točivému dvoulitru rychlejší start, ujel jsem mu hned na začátku odhadem o 2-3 délky auta. až když jsem ve 195 km/h řadil na pětku, tak mě předjel, jak se mi roztočila pětka tak se rozestup ustálil na 2-3 délky on přede mnou. mě to pak zdechlo kolem 240 km/h protože to bylo mírně do kopce, jemu o cca. 20km/h výše.
nahoru

sponzor





20.02 2013 15:05


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
Příspěvků: 3384 | Témat: 38

20.02 2013 20:42


na co pak kupovat 4.2 , si člověk řekne......
nahoru

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 6.10. 2010
Příspěvků: 180 | Témat: 10

20.02 2013 20:51


uz nekolikrat se uvazoval o chipu na tu svoji 2,7...ale bojim se toho ze to u nas nikdo poradne nedelal...nebo "jen" v s4/rs4...a ten automat bych taky nechtel trapit...

nicmene pekne popsana dlouhodoba zkusenost/recenze
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

21.02 2013 9:15


takže další zkušenosti po nějaké době. mám najeto 201 tis. km, s chipem to může být kolem 40 tis. km. je tam nová spojka kterou jsem oddělal po chipu - byla už načatá. ta nová drží v pohodě, je klasická sériová.

výkon si stále užívám. měl jsem teď možnost srovnat ten stejný motor ve stejném autě u kámoše který to koupil - sériovka také jede dobře, ale prostě s tím chipem z toho máte mnohem sportovnější pocit, je tam prostě cítit ten kopanec, navíc to točí i mezi 6-7 tis. otáčkami.

a nějaké problémy. ne žádné nové, olej měním stále po 10 tisících km, stejně jako filtry a vše je v pohodě. olej to nežere. spotřeba je u mě každý rok stejná, až překvapivě, takže pohoda. jenže já jezdím nejvíc jen krátké vzdálenosti se studeným autem, delších jízd jen maličko.

vlastně jeden problém tu je. opakovaně mi odešli přední kulové čepy. u mě je jejich životnost max. dva roky (dvě zimy). je to tím že pravidelně se jezdím kravit na okruh a na letiště když je sníh, myslím že při tomto to trpí nejvíce. ale je to určitě nejslabší článek tohoto auta při zvýšeném výkonu. přemýšlím zda-li investovat do kvalitnějších, ale moc se mi nechce...

jak říkám, 2.0TFSI motor nemá nejmenší problém s chipem, já bych znovu neváhal.
nahoru

AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 26.1. 2011
Příspěvků: 2194 | Témat: 25

21.02 2013 9:28


myslis, ze kopanec je to co robi auto sportovejsim? podla mna sportova je atmosfera kde mas cim vacsie otacky tym vacsi tah.. turbomotor mi vobec nepride sportovy.. najprv kopanec a hore sa nic nedeje..to mam odskusane aj na rs4 b5..smutna rychla nuda

na takej M3/M5 alebo rs4 v8 nastava to prave peklo od 5000(zvukove aj dynamicke) a to je podla mna sportovy motor
nahoru

AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 22.10. 2011
Příspěvků: 582 | Témat: 24

21.02 2013 9:59


snuff: Jak to nemá turbo, tak je to nahovno
nahoru

AK allstar
AK allstar

Muž
Registrace: 25.5. 2009
Příspěvků: 11040 | Témat: 102

21.02 2013 12:11


snuff: s takhle těžkým rodinným autem navíc s hodně potlačeným jemným průběhem krouťáku jako je má B7 jsi rád za každé oživení např. v podobě toho kopance. jestli chceš můj avant srovnávat s M3... ehm to fakt nemá cenu a jsi úplně někde jinde. a také jsem psal, že to sportovnější chování myslím oproti sériové verzi, píšu to tam!

hypik:
Jak to nemá Turbo*, tak je to nahovno

jsem podobného názoru alespoň pro méně výkonná auta do provozu. ano na okruh bude M3 určitě lepší, ale běžná auta s výkonem do 200hp a na běžný provoz jsou určitě lepší s turbem, podbné atmosféry jsou strašný líný mrdky bez krouťáku.
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte autorovi
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email