Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je čtvrtek, 28 března 2024
Celkem je zde 334 lidí (4 přihlášení)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: marbro88
Uživatelů dnes: 1
Uživatelů včera: 0
Uživatelů celkem: 48 389
Online návštěvníků
Návštěvníků: 330
Uživatelů: 4
Celkem: 334

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

17.03 2013 11:47


Oteplování bylo zrušeno, rozejděte se
Vítězslav Kremlík

Britští klimatologové couvají od strašidelných scénářů. Nyní říkají, že ani v dalších 5 letech oteplování nečekají. To máme už 20 let bez statisticky významného oteplování. Aktivisté tedy mohou sbalit transparenty s nápisem „Zastavme globální oteplování“ a mohou jít domů.


Náhled, klikni pro zvětšení.


OBRÁZEK 1: Nahoře původní předpověď. Dole nová méně strašidelná předpověď.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Britští klimatologové strašili veřejnost, že se bude silně oteplovat. Na rok 2017 předpovídali teploty okolo 0,7°C nad průměrem teplot z poloviny 20.století. Nyní ale v době vánoc 2012 potichu vydali opravenou předpověď. Najednou předpovídají jen teploty okolo 0,43°C. Od strašidelných scénářů potichu couvají.

Britský labouristický poslanec Graham Stringer obvinil Met Office, že schválně tuto svou ostudu chce ututlat, proto data zveřejnila na Štědrý den. Veřejnost si toho všimla až počátkem ledna: „Jejich modely toto zastavení globálního oteplení dopředu nepředpověděly. Podle mne se nyní jen snaží zamést pod koberec ostudu, že jejich středně a dlouhodobé prognózy byly mizerné.“

Nechvalně známý alarmista Bob Ward připustil, že nebylo fair od Met Office, že data dali na web bez slůvka vysvětlení. „Je pravda, že tohle není zrovna chvíle, na kterou může být Met Office hrdá… Skeptici podle mě nyní zneužívají toho, že v tomto případě Met Office nedodržela standardy, jaké se od nich očekávají.“ Inu, ti skeptici jsou fakt hrozní, jak zneužívají toho, že alarmisté vyvádějí lumpárny.

Dr David Whitehouse z nadace Global Warming Policy Foundation říká: „Pokud by stagnace globálních teplot opravdu pokračovala nejméně do roku 2017, znamenalo by to 20 let bez statisticky významné změny globálních teplot.“

Fyzik Clive Best komentuje: „Pokud mohou být modely vyvráceny naměřenými daty už po dvou letech, jak můžeme mít důvěru v dlouhodobé prognózy, které dělají ty samé modely s různými triky?“

Alarmisté se vymlouvají. To, že se 20 let neotepluje, to prý nic nemění na tom, že je tepleji než před 150 lety. No a? Kdopak hlavně může za 150-letý trend oteplování? Růst sluneční aktivity, pochopitelně. Jak jsme si zdokladovali v článku:

„Koreluje sluneční aktivita s pozemskými teplotami?“

Jestliže posledních 20 let CO2 roste jako o závod a přesto nemá dost sil, aby způsobil oteplování, jak máme věřit, že tentýž slaboučký CO2 dokázal způsobit oteplování 1970-1998. To je jako když se stařeček na vozíku vytahuje, že sám zmlátil celou hospodu plnou motorkářů. Kdepak. Přírodní variabilita byla nejspíše hlavním viníkem změny teplot po roce 1998 i před ním.

Nečekejme ale od klimatologů nějakou omluvu za 30 let strašidelných scénářů a vyhozené miliardy dolarů. Potichu budou couvat, jako jsme to právě viděli. Nejlépe svou opravu vyvěsit o svátcích třeba ve sklepě na nástěnku v zamčené místnosti za dveřmi s nápisem „Pozor leopard“. A budou doufat, že to nikdo nenajde, že si nikdo ničeho nevšimne.


Náhled, klikni pro zvětšení.


OBRÁZEK 2. Klimatologové svou křivku ustřihli v roce 2017. Proč ji nedovedli až do roku 2020 jako v předchozí předpovědí? Tady je Bestova spekulace. Modrá křivka věštby směřuje na konci dolů, že? Zelená křivka a poslední černý datový bod v pravo je hypotetický odhad, co asi klimatologům ukázal jejich model a co nám raději neřekli. Z modelu jim nejspíše vypadlo ochlazování.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Tento článek je volným pokračováním článku „Globální oteplování bylo zrušeno, rozejděte se“, který jsem napsal v září 2009 pro soutěž TH!NK About It v Kodani. Vidíte vidíte, já vám to říkal.

EFERENCE:

Paul Hudson. Met Office scale back global warming forecast (BBC 8. ledna 2013)http://www.bbc.co.uk/blogs/paulhudson/2013/01/met-office-scale-back-global-w.shtml

Global warming at a standstill, new Met Office figures show (Telegraph 8.ledna 2013)http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/9787662/Global-warming-at-a-standstill-new-Met-Office-figures-show.html

Global warming has STALLED since 1998: Met Office admits Earth's temperature is rising slower than first thought (DailyMail 8. ledna 2013)http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2259012/Global-warming-Met-Office-releases-revised-global-temperature-predictions-showing-planet-NOT-rapidly-heating-up.html

UK Met Office cuts projected 2017 temperature by 38% (Hockeyschtick)http://hockeyschtick.blogspot.cz/2013/01/uk-met-office-cuts-projected-2017.html

Met Office backtracks on Global Warming
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Na Slunci se děje něco neočekávaného, upozorňuje NASA

Letošní rok měla kulminovat sluneční aktivita v rámci jedenáctiletého cyklu. Slunce mělo vysílat do soustavy častější a silnější erupce s proudy nabitých částic. Teď se však na slunečním povrchu rozhostil až mrtvolný klid.


Náhled, klikni pro zvětšení.

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



prichazi dalsi doba ledova? Pocet slunecnich skvrn je v prumeru cca 10. Kdyz jsou skvrny ... je TEPLO
nahoru

sponzor





17.03 2013 11:47


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

02.01 2016 14:06


Vědci vymazali „pauzu“ v oteplování

Vědci odmítají zveřejnit, jak a proč z dějin vymazali „pauzu v oteplování“. Podobně jako kdysi Michael Mann odmítal zveřejnit, jak a proč vymazal z dějin“malou dobu ledovou“.

Americká agentura pro oceány a atmosféru (NOAA) v čele s Thomasem Karlem v červnu 2015 vydala senzační studii (tzv. „pause buster“), která vymazala legendární „pauzu v oteplování“ z dějin. Vědci prostě přepsali historické záznamy.

Klimatologové v nové studii škrtem pera zdvojnásobili teplotní trend za poslední generaci. Z 0,046°C za deset let na 0,093°C za deset let. Použili starou osvědčenou metodu. Vzali teploty moří, starší období ochladili a novější období ohřáli, aby se na papíře zvětšil teplotní rozdíl.

O co jde? Podle satelitního měření se od roku 1998 mírně ochlazuje, podle pozemního měření jako je britský systém HadCRUT, teploty stagnují. „Neotepluje se a nedokážeme vysvětlit proč. Je to trapas,“ naříkal klimatolog Trenberth v jednom z e-mailů, které unikly na veřejnost v aféře Climategate.

Nejprve vědci problém přiznávali jen v soukromí. Pak pauzu („hiatus“) uznala i Pátá zpráva klimatického panelu OSN. Pak vědecká komunita začala panicky chrlit různé – většinou za vlasy přitažené - teorie, co je příčinou, že se oteplování na tak dlouho zastavilo. Modely pauzu nedokáží vysvětlit. Meteorolog Anthony Watts napočítal přes padesát takových výmluv (viz ZDE). Oteplování se prý schovalo do mořských hlubin, kde číhá. Nebo za neoteplování může zmenšení ozónové díry. Nebo Číňané a jejich tovární komíny. Nebo borovice, protože moc smrdí. Apod.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Autor tohoto článku o vymazání „pauzy“ mluvil nedávno v internetové televizi Drtinová-Veselovský (DVTV) 18.12.2015. Odkaz ZDE.

Zoufalé hledání nyní konečně končí. Vědci se nepříjemného problému zbavili tím, že prostě přepsali historické záznamy. Žádná pauza nikdy nebyla. Rozejděte se, tady není nic k vidění.

Motivací zřejmě byla snaha připravit mediálně půdu pro prosincovou klimatickou konferenci OSN v Paříži. Bylo nutné nějaké to oteplování vyrobit alespoň na papíře. aby bylo proti čemu takzvaně bojovat. Aby šlo zdůvodnit zdražování energií a potravin, podporu biopalivových a solárních magnátů. Aby se kola klimatického byznysu mohla točit dál.

OSN se najednou už nehlásí k tomu, že existenci pauzy sama přiznala. Nová verze historie zní takto: Pauzu v oteplování si prý vymysleli popírači změn klimatu, aby zmátli lidi. Novináři z britského Guardianu píší, že Karlova studie „vyvrací hypotézu o tzv. pauze, kterou skeptici zneužívali k podkopávání vědy (to undermine science)". Místopředseda IPCC Jean-Pascal van Yperselle zase jásal: „Je to poslední hřebík do rakve té představy o jakési pauze, kterou tu šířili lidé, kteří se snaží mást veřejnost ohledně klimatu."

Lež jako věž. Představa o "pauze" v oteplování není výmysl opozice. Existenci pauzy uznali i klimatologové OSN ve zprávě IPCC z roku 2013. Viz třeba tento článek BBC: "Global warming pause 'central' to IPCC climate report". Ale alarmisté se nikdy nenechají vyrušit z klidu něčím tak podružným jako jsou fakta. Odbornou kritiku Karlovy studie z pera fyziků a klimatologů si můžete přečíst třeba zde:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


O aféru se začal zajímat Kongres, protože NOAA je placena z peněz daňových poplatníků. Kongres má povinnost na hospodaření s těmito prostředky dohlížet. Senátor Lamar Smith, předseda Výboru pro vědu, vesmír a techniku (House Committee on Science, Space and Technology) nyní organizuje vyšetřování, co se to v NOAA děje. A reakce vědců? Jak je zvykem, klimatologové se rozhodli zapírat a zatloukat. Žádost o zveřejnění podkladů své studie odmítli.

Autor studie Thomas Karl. Zahodil měření z bójí Argo (speciálně navržených k měření teplot). A nahradil je odhady (!) podle měření kbelíkem, které se už půl století nepoužívá. Voda se nabrala do kýblu, ale než ji stihli změřit, ve strojovně lodi se trochu ohřála. Takže data pochopitelně ukazují větší oteplení.

„Komunikace mezi vědci musí být důvěrná, je to důležité pro udržení otevřenosti debaty. Proto tyto dokumenty Kongresu neposkytneme. Je to dlouhodobá praxe ve vědecké komunitě chránit důvěrnost vědeckých debat,“ uvedl šéf NOAA v Nature.

Skandál připomíná aféru Climategate, kdy se na veřejnost dostaly odborné diskuse vědců: „Právě jsem použil Majkův trik, abych zamaskoval pokles teplot.“ V NOAA se zřejmě vedly letos podobné odborné debaty.

Jak to říká klimatolog Briffa v e-mailu, který unikl v aféře Climategate: „Vím, že jsou tu tlaky, abychom vytvořili úhledný příběh o oteplování, jaké za tisíc let nemá obdoby. Jenže to není tak jednoduché. Myslím, že před tisíci lety bylo tepleji.“
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



Náhled, klikni pro zvětšení.

Srovnání starých a nových dat. Co NOAA s daty udělala. Období kolem 2000 uměle ochladila. Asi o 0,04°C. A období okolo 2014 uměle ohřála. Asi o 0,05°C.


Náhled, klikni pro zvětšení.

Nepohodlný fakt: Satelitní měření žádné oteplení v poslední generaci neukazuje.
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email