Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pátek, 29 března 2024
Celkem je zde 516 lidí (1 přihlášený)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Paliboron
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 5
Uživatelů celkem: 48 393
Online návštěvníků
Návštěvníků: 515
Uživatelů: 1
Celkem: 516

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

22.03 2011 23:29


Střelba do studentů v USA

Allison Krauseová, Sandra Lee Scheuerová, Jeffrey Glenn Miller a William Knox Schroeder by se dnes pomalu připravovali na důchod. Diplom z prestižní Kentské státní univerzity jim měl otevřít dveře k dobře placeným a uznávaným místům ve vědeckých a výzkumných laboratořích nebo v soukromém sektoru. Asi by se už starali o vnoučata a dělili se s nimi o vzpomínky na studentská léta. Jenže žádné jim nezůstaly.

Všichni klesli takřka v jednom jediném okamžiku onoho slunečného jarního 4. května 1970 mrtvi na trávník nebo chodník univerzitního areálu. Allison před dvěma týdny oslavila devatenácté narozeniny, Jeffrey před týdnem dvacáté, Sandře scházely tři měsíce do jedenadvaceti roků a William plánoval, jak to o prázdninách roztočí při dvacátých narozeninách.



Stříleli do zad

Národní gardisté mířili na sto a více metrů velice přesně - Allison a Williama zastřelili ranou do zad, Jeffreye trefili do úst a Sandře prostřelili hrdlo. Devět dalších kolegů těžce zranili. Donalda Scotta Mackenzieho na 229 metrů zasáhli rovněž do zad, Deanu Kahlerovi prostřelili kříž; ochrnul a dodnes, 37 let po osudném květnovém dnu, žije na vozíčku. Allisonin přítel Barry Levine vzpomíná, že sledovali ty muže, kteří nás ohrožovali svými puškami. Nadávali jsme jim a házeli jsme kameny. Když odcházeli, šli jsme za nimi. Najednou se otočili.

Kameny házeli i někteří gardisté. Efekt byl nulový, neboť studenti byli více než sto metrů daleko. Došli na návrší k Taylorově budově. Náhle se otočili a začali pálit. Třináct osudných výstřelů našlo cíl. Demonstrace proti válce

Co vůbec pohledávali ozbrojení gardisté na nedotknutelné akademické půdě? V roce 1970 to vřelo snad ve všech amerických univerzitách. Vietnamská válka měla na svém kontě desítky tisíc mrtvých. Pálení povolávacích rozkazů, za jejichž neuposlechnutí hrozilo až pět let vězení, bylo na denním pořádku. A právě ve chvíli, kdy se jasně ukazovalo, že Spojené státy nedokáží v Indočíně zvítězit, nařídil prezident Richard Nixon 25. dubna invazi do Kambodže.



V pátek 1. května se v Kentské univerzitě konala první demonstrace proti novému tažení. Další se plánovala na pondělí 4. května. Kolem půlnoci na sobotu vypukly v Kentu nepokoje, které neměly s protiválečnými manifestacemi studentů nic společného. Několik opilých, možná i zfetovaných motocyklistů začalo po odchodu z baru házet pivní lahve po autech a domech. Trefili se i do okna místní banky, kde se spustilo poplašné zařízení. Zpráva o tom se rychle rozšířila a řada barů pro jistotu zavřela. Vytvořil se asi stočlenný dav motorkářů, studentů a dalších hostů kentských hospod z okolních obcí. Po příjezdu policie došlo k potyčkám, nad ránem však v městském centru i univerzitě zavládl klid.

V sobotu vyhlásil kentský starosta Leroy Satrom výjimečný stav a ohijského guvernéra Jamese A. Rhodese požádal o vyslání Národní gardy - údajně kvůli zachování pořádku. Vojáci dorazili večer, kdy už byla v plném proudu velká demonstrace. A právě tehdy, v okamžiku, kdy začala hořet budova vojenské katedry určená k demolici (žháři nikdy nebyli vypátráni), vstoupili gardisté do univerzitního areálu - údajně aby chránili hasiče. Při rozhánění demonstrace použili slzný plyn, nejméně jeden student byl raněn bodákem a řada zatčena.

Ozbrojenci na akademické půdě

V neděli 3. května už vzalo areál pod kontrolu na tisíc gardistů. Na tiskové konferenci přilil guvernér Rhodes oleje do ohně. Protestující studenty nazval ne-Američany a označil je za revolucionáře chystající se zničit vysoké školství v Ohiu. Jsou horší než hnědé košile a komunistické elementy a dokonce i než teroristé na motocyklech, řekl. Jsou to nejhorší lidé, jaké máme v Americe. Myslím, že máme co do činění s nejsilnější, dobře vycvičenou militantní revoluční skupinou, jaká kdy v Americe existovala.

Potvrdit výjimečný stav, jenž by znamenal, že protesty 3. a 4. května jsou nezákonné, se však neodvážil. Národní garda i přesto ve 20 hodin 45 minut použila proti shromážděným slzný plyn. Studenti pokračovali stávkou vsedě a čekali, že mezi ně přijde starosta Satrom. Ve 23 hodin vyhlásili gardisté zákaz vycházení a začali je zahánět do ubikací. Deset ozbrojenců bylo údajně zraněno, nejméně jeden student pobodán bajonetem.

Útok na bodáky

Na pondělní demonstraci se sešlo kolem dvou tisíc studentů, přestože vedení univerzity rozšířilo 12 000 letáků, v nichž oznamovalo, že akce je zrušena. Nemělo na to právo, potvrdil později americký odvolací soud. Jenže jeho rozsudek už čtyřem mrtvým život nevrátil. Po úderech zvonu, který obvykle oznamoval vítězství akademického fotbalového týmu, zazněly na návrší u Taylorovy budovy v areálu okupovaném Národní gardou první projevy.



V ten moment ozbrojenci zahájili akci. Nejprve projížděli kolem studentů v džípech a předčítali jim nařízení univerzitní správy a zatýkali. Studenti odpověděli kamením. Druhý pokus rozehnat shromáždění přišel po poledni. Po výzvě k rozchodu použili gardisté slzný plyn, který však kvůli silnému větru neměl kýžené účinky. Studenti se opět bránili kamením. Na další útok nasadili gardisté bodáky.

Skupinku zhruba stovky studentů pronásledovali kolem Taylorovy budovy. Část se skutečně rozptýlila, se zbytkem si však nevěděli rady. Ustoupili na návrší k Taylorově budově - a najednou se otočili a začali střílet. Ze 77 gardistů vypálilo 29 mužů celkem 67 kulek. Při pozdějším vyšetřování tvrdili velitelé, že se jejich jednotka stala terčem ostřelovače, a mnozí nasazení vojáci prohlašovali, že byli v ohrožení života. Reportér týdeníku Time napsal, že střelba nebyla nešťastnou náhodou .

Šéf vyšetřovací komise však zamítl otázku po příčině střelby, tvrdě však kritizoval protestující a gardisty; zmatená střelba z pušek do shromážděných studentů a následující úmrtí byly zbytečné a neomluvitelné, uvedl. Měl pro to dobré důvody. Dva ze čtyř zastřelených, Sandra a William, neměli s demonstrací vůbec nic společného - a jen se v nesprávnou chvíli ocitli na nesprávném místě, když přecházeli z jedné učebny do druhé. Žádný student nebyl ozbrojen a žádný, koho zasáhly kulky během třináctisekundové palby, nestál blíž než dvacet metrů od vojáků. Jako nepravdivé se ukázaly i zprávy médií, že o život přišlo nebo těžce raněno bylo několik gardistů. Během operace utrpěl zranění jediný zhruba deset minut před střelbou. Ani kdyby gardisté čelili nebezpečí, nebylo takové, aby jejich odpor musel mít smrtící následky. Nebylo možno stanovit, kdo z 28 gardistů vypálil evidovaných 61 ran. Zjevně nebyl vydán rozkaz k palbě, uvádí se ve zprávě vyšetřovací komise, kterou zřídil prezident Nixon, zjevně pod tlakem veřejných protestů, až 13. června.

Všechny nás postřílet nemohou!

Na kentský masakr odpověděla nebývalými protesty celá americká akademická obec. Stávek a demonstrací na stovkách univerzitních a vysokoškolských fakult se zúčastnilo osm milionů studentů. Všechny nás postřílet nemohou! stálo na plakátu, který vyvěsili posluchači Newyorské univerzity. Pět dní po masakru se v metropoli Washingtonu shromáždilo 100 000 lidí, kteří demonstrovali proti válce v Indočíně a zabití studentů.

Město se změnilo ve vojenský tábor. Lůza rozbíjela okna, prořezávala pneumatiky a rozbíjela zaparkovaná auta. Takový to byl studentský protest. Jaký protest? Byla to občanská válka, prohlásil autor Nixonových projevů z let 1969- 1974 Ray Price.

Tehdejší prezidentův poradce Charles Colson potvrdil, že 82. výsadková divize obsadila vládní budovy. Chodil jsem vstupními halami mezi těmi chlapíky v přilbách s puškami v rukou a říkal si: 'To přece nejsou Spojené státy americké. To přece není největší svobodná demokracie na světě. To je národ ve válce sám se sebou.'

Pouhých deset dnů po kentském masakru se na univerzitní půdě znovu střílelo. Palbu na studenty protestující v Jacksonské státní univerzitě (Mississippi) proti vietnamské válce zahájila tentokrát místní a federální policie. Bilance: dva mrtví a dvanáct raněných. Watergate a léta poté

Sedmatřicátý prezident Spojených států Richard Nixon byl v době kentského masakru v úřadu šestnáct měsíců. Za sebou měl vrcholný okamžik kariéry, to když blahopřál na Měsíc Neilu Armstrongovi a Buzzi Aldrinovi, prvním lidem, kteří vstoupili na jeho povrch. Později uspěl dokonce i v dalších prezidentských volbách v roce 1972, kdy už se však nad ním stahovaly mraky.

Provalilo se, že k jeho vítězství přispělo i nelegální vloupání do centrály konkurenčních demokratů v hotelu Watergate, jehož jméno se navždy stalo symbolem vládních skandálů na celém světě, a nakonec se 9. srpna 1974 musel poroučet. Zemřel 22. dubna 1994. Vystřídal ho viceprezident Gerald Ford (zemřel o loňských Vánocích). Už v listopadu 1974 podepsal při překvapivém setkání s tehdejším sovětským šéfem Leonidem Brežněvem ve Vladivostoku první dohodu o omezení strategických jaderných zbraní (SALT-1).

Během Fordovy vlády skončila pádem Saigonu 30. dubna 1975 vietnamská válka a na oběžné dráze se 17. července 1975 spojily na takřka dva dny sovětská a americká vesmírná loď Sojuz a Apollo. Jeho domácí a zahraniční úspěchy však nepřekryly nepříznivý dojem z generálního pardonu pro Nixona za jeho zjevně kriminální činy v aféře Watergate. Při prezidentských volbách v roce 1976 podlehl demokratovi Jimmimu Carterovi.

K pomníkům v Kentu i Jacksonu se každoročně přicházejí poklonit památce zastřelených studentů jejich blízcí, přátelé i významné osobnosti americké kultury.


Přímý odkaz na youtube video



Přímý odkaz na youtube video



Přímý odkaz na youtube video



Přímý odkaz na youtube video



... POZOOOR KOMUNISTI JSOU ZLI, MAME HOLE RUCE!


nahoru

sponzor





22.03 2011 23:29


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

23.03 2011 0:23


Pro zmenu Jackson - jen 2 mrtvi


Přímý odkaz na youtube video


To vase deti ve skole neuci a v TV nedavaji, a demokratickem VUKS (VUML pro dnesni PITOMCE) Klaus s Havlem neuci
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

23.03 2011 1:12



Náhled, klikni pro zvětšení.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

23.03 2011 1:53


Už jsem asi dozrál ...
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

23.03 2011 3:04




jaro neni daleko

Každé semínko se musí naučit jednu věc: čekat na správné roční období. Čekat, až přijde jaro. Není ničeho, co by semínko mohlo samo dělat. Nemůže jaro vyvolat, jaro přijde samo od sebe.

A snaží-li se ono semínko příliš mnoho, v samém činění nebude schopno přijímání, bude uzavřené. A semeno musí být otevřené, receptivní, čekající. Ať jaro přijde, kdy chce.V srdci každého semínka je jistota, že jaro přijde, protože semeno už jednou vidělo květy všude okolo, plnou zahradu.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 2.2. 2008
Příspěvků: 13276 | Témat: 134

23.03 2011 6:59


Franto, postuješ zajímavý články, ale přebereš si je po svým a na konci je shodíš tím tvým věčným slintem o komunismu.

Máš snad pocit, že tyhle věci se děly a dějí jen v kapitalistických zemích?
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

23.03 2011 7:15


valmet:
Máš snad pocit, že tyhle věci se děly a dějí jen v kapitalistických zemích?

Tyhle postupy se přisuzují jen diktátorům a komančům. Franta tu ukazuje, že kapitalismus není o nic lepší, možná i horší ...
Problém je v tom, že většina lidí si myslí, že kapitalismus je svoboda, demokracie, právo a spravedlnost. Není nic vzdálenějšího, že rovnítko mezi těmito definicemi.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 2.2. 2008
Příspěvků: 13276 | Témat: 134

23.03 2011 7:20


Já tomu rozumím, ale nesouhlasím s těmi vývody, které z toho franta dělá.
nahoru

sponzor





23.03 2011 7:20


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

23.03 2011 7:29


valmet: ale jaký vývod?
On si jen povzdechne, že "jeden za 18, druhý bez 2 za 20" ...
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 2.2. 2008
Příspěvků: 13276 | Témat: 134

23.03 2011 7:47


Ale do toho mi nezapadá, že je volil. Už chápeš, kterej vývod myslím?
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

23.03 2011 7:56


valmet: pochybuju, že od revoluce pořád volil komunisty.
Dokonce si myslím (nevím), že na počátku byl voličem ODS, ale ne voličem ČSSD.
Jestli naposledy volil komanče, tak možná proto, že je buď povvažuje za nejmenší ze všech ostatních politických zel, které ve sněmovně máme, nebo chtěl zvýšením volebního výsledku KSČ postrašit vládní strany, aby se nad sebou zamyslely.
spekulace
Neobhajuju ho, ale chápu.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

23.03 2011 9:39


Takže jsem to trefil
FrantaCech:
za sebe ti muzu rict ze pujdu volit a z nejvetsi pravdepodobnosti i ty komunisty. protoze si myslim, ze jen proto ze slovo komunismus je dnes sproste slovo, tak to jeste neznamena, ze se smirim s tim jak se to vede dnes a budu nadavat po hospodach a nic nedelat.

pokud vzkaz ktery poslu bude pro politiky dostatecny na to, aby konecne vznikla opravdu pravicova strana slusnych lidi, kterym jde o dobro vsech, pak to bude dobre rozhodnuti a budu moci zase volit pravici.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

23.03 2011 12:07


Thompson Jr.: Masakru vietnamských civilistů jsem nemohl přihlížet

Američtí vojáci tehdy při jednom z největších masakrů ve vesnici My Lai popravili více než 500 civilistů.


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Citace:
Po návratu z Vietnamu vypovídal Thompson před vyšetřovací komisí. Tehdy mu dokonce hrozilo, že bude jediným, kdo bude kvůli událostem v My Lai potrestán – obrátil prý zbraň proti vlastním vojákům. K tomu nakonec nedošlo, v roce 1971 soud shledal vinným poručíka Williama Calleye, jenž jednotkám velel. Za vraždu ho poslal na doživotí do vězení. O dva dny později ho ale prezident Nixon omilostnil, a Calley si tak odseděl pouhé tři roky v domácím vězení.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 2.2. 2008
Příspěvků: 13276 | Témat: 134

04.04 2011 22:39


Romijn:
Jestli naposledy volil komanče, tak možná proto, že je buď povvažuje za nejmenší ze všech ostatních politických zel, které ve sněmovně máme, nebo chtěl zvýšením volebního výsledku KSČ postrašit vládní strany, aby se nad sebou zamyslely


nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

05.04 2011 9:26



Přímý odkaz na youtube video


Citace:
"Nový vedecký poznatok nezvíťazí presvedčením súpera vidieť svetlo, ale skôr tým, že súper nakoniec zomrie a vyrastie nová generácia, ktorá je oboznámená s takým poznatkom".
(Max Planck)


Citace:
"Starého psa novým kúskom nenaučíš".
(slovenské príslovie)


Citace:
"Bud zmenou, ktorú chceš vo svete vidiet."
(Ghandi)


Citace:
"Ego je bezprostredným príkazom ľudského vedomia."
(Max Planck)
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

19.05 2011 12:19


Krvavá neděle (1972)

Krvavá neděle byl masakr v Derry v Severním Irsku, při němž bylo dne 30. ledna 1972 příslušníky 1. praporu britského výsadkového pluku (1st Battalion of the British Parachute Regiment) postřeleno 27 účastníků protestního pochodu pořádaného Severoirskou asociací pro občanská práva. Zásahu velel podplukovník Derek Wilford a odpovědnost za zásah nesl i druhý velící důstojník kapitán Mike Jackson. Třináct osob, z toho sedm nezletilých, zemřelo na místě, další oběť zemřela na následky zranění z daného dne po čtyřech a půl měsících, dva protestující byli zraněni vojenskými vozidly.[1] Mnoho svědků včetně přihlížejících a novinářů uvedlo, že všichni postřelení byli beze zbraní, pět z nich bylo střeleno do zad.

Britská vláda v dané věci vedla dvě vyšetřování. První vyšetřovací komise byla sestavena krátce po události a vedl ji soudce John Passmore Widgery. Po prošetření věci vydala zprávu, v níž se postavila na stranu britských orgánů a zasahujících vojáků. Zpráva byla z mnoha stran kritizována, že záležitost „zametá pod koberec“. Nové vyšetřování bylo započato v roce 1998 a vedl je soudce Mark Oliver Saville. O novém vyšetřování rozhodl premiér Tony Blair pod tlakem příbuzných obětí. Zveřejnění výsledků druhého vyšetřování se očekávalo v létě 2007, poté v roce 2009, načež bylo přesunuto na březen 2010.

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



Náhled, klikni pro zvětšení.


Náhled, klikni pro zvětšení.


Náhled, klikni pro zvětšení.


VSECHNO CO VAS ZLI KOMUNISTI UCILI O KAPITALISMU BYLA PRAVDA

Dnes vesele zpravy

Výrobci nás krmí horšími potravinami než západ Evropy
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Citace:
Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují.


))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nahoru

sponzor





19.05 2011 12:19


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

19.05 2011 12:20


POZOOOOR DEMOKRACIE VRAZDI a muzou za to zli komunisti, kdyby jich nebylo, byl by raj na zemi a nebyl nikdo kdo by prudil proti hodne pravde a lasce co chce celou zemekouli a 5proc navic
nahoru

Iron throner


Registrace: 28.8. 2006
Příspěvků: 22137 | Témat: 587

19.05 2011 13:25


valmet romjin ... tak nějak nechápu o co se snažíte
zjevně s váma franta nekomunikuje, bere to tady jen jako nástěnku toho co si myslí
anžto na vás nereaguje

ale je to zajímavá psychologická studie osobnosti
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

19.05 2011 17:01


tecka: viděl jsem verzi 2002
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Jenom 20 minut ze 107 minut ...

Přímý odkaz na youtube video


Přímý odkaz na youtube video


Takhle totiž dopadneme i u nás. Až lidem opravdu dojde trpělivost a začnou na politiky křičet, místo je volit, tak vláda křiklouny označí za teroristy a pak začne střílem. Je to jenom otázka času. Historie se neustále opakuje ... od počátku.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

19.05 2011 22:35


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Můj Bože, oni střílejí děti na barikádě !

Ježíši Kriste, co to dělají ?
Kriste, zastavte to !

Střílejí jim do zad !
Prostě je odstřelují !

Jen mířené rány !
Na co střílíme ?
Nevidím žádný podělaný cíle !

Právě střelili toho mladýho kluka !
Vy zasraný bastardi!


01:35:20,978 --> 01:35:25,285
Toto odpoledne bylo ve městě
postřeleno 27 lidí.
Třináct z nich zemřelo.
Byli nevinní ! Byli jsme tam !
Toto je náš Sharpeville !
Toto je náš Amritský masakr !
Okamžik pravdy, a okamžik hanby !

A chtěl bych říci Britské vládě:
Víte vůbec, co jste udělali ?
Zničili jste hnutí za občanská práva !
A dali jste IRA největší vítězství, jaké kdy mohla mít !
Všude po městě dnes v noci budou mladí muži, kluci vstupovat do IRA, a vy sklidíte bouři !
Díky.

Pane Coopere, co byste řekl těmto lidem, kteří by tam mohli vstoupit,jaký vzkaz byste jim poslal ?
Cítím, že nemám žádné právo jim po dnešku něco rozmlouvat.

Dva dny po krvavé nedéli sestavila Britská vláda vyšetřovací komisi,
vedenou předsedou nejvyššího soudu Wittem Gerrym.

Jména mrtvých jsou tato:
Patrick Joseph Doherty, věk 31...
Gerard Vincent Donaghy, věk 17...

Lord Wittgarry přijal tvrzení Britské armády, že vojáci byli při vstupu do Bogside napadeni palbou ozbrojenců IRA.

John Francis Duddy, věk 17...
Hugh Pius Gilmore, věk 17...

Podle něj existovalo vážné podezření, že některé oběti měly zbraně,
a že akce armády byla oprávněná.

James Gerard McKinney, 35...
William Anthony McKinney, 26...
Kevin Gerard McElhinney, věk 17...

Žádný z vojáků, kteří při krvavé neděli stříleli, nebyl nikdy potrestán.

Bernard McGuigan, 41...
Michael Martin McDaid, 20...
Michael Gerald Kelly, 17...

Důstojníci, kteří operaci plánovali a řídili, byly později Královnou vyznamenáni.

William Noel Nash, 19...
James Patrick Wray, 22...
John Pius Young, 17.

Byly již rodiny mrtvých informovány ?
Je jim... je jim to oznamováno právě teď, a.. pánové, myslím že je vhodný čas na přestávku.
Přerušujeme jen na chvíli. Je tu příliš mnoho rozrušených lidí.
takže jestli můžeme projevit trochu soucitu, dokud..

Myslím že bychom mohli...počkat dokud nebudete venku.

Říkala "Kde je Jack?"
Neříkej nic dokud nebudeš venku.
Promiňte, můžete si stoupnout na stranu,na minutu, prosím ?
Co mám říct Barneyho rodině ?
Není co říct.

Co mám říct Barneyho dětem ?
Není nic, co by kdokoli z nás mohl říct..
Všichni jste to viděli.
Viděli jste to, viděli jste to !
A chtěl bych říct, vám samotným,britským novinářům:
běžte domů k vašim lidem k vaší vládě,

A řekněte vašim lidem, co bylo jejich jménem spácháno dnes v ulicích Derry !

Výsadkáři se přemístili minulou noc, a čekali v ulicích Derry,
aby nás mohli povraždit !
A chtěla bych říct těm co nás podporují,rodinám obětí a obětím,
že nebudeme mít klid, dokud se jim nedostane spravedlnosti !


PROSTE STANDARDNI PRAVDA A LASKA, KAPITALISMUS
DEMOKRACII SI ROZVRACET NEDAME!
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

19.05 2011 23:09


audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Zkuste si na chvilku nazout cizi boty a ujit v nich jen centimetr... Libi se vam to?

Jen si predstavte zastrelene vlastni deti, do zad...
Humanitarni bombardovani pravdy a lasky vasi rodiny..

Nic? nabeh na slzy a sevrene hrdlo? Tak to jste jeste lidi...

A deje se to porad, vsude kolem, tady a ted ... i VASIM JMENEM!

Modleme se aby neprisel den odplaty. Protoze pak oni nebudou mit slitovani a nedou mit vase boty.

I mlceni totiz vyjadruje nekompromisni nazor!
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

16.04 2012 8:12


.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

26.02 2013 0:17


Pár historických dodatků k zásahu americké policie proti studentům na Kalifornské univerzitě
Daniel Veselý


Přímý odkaz na youtube video


Nazývejte mě cynikem, když se o aktuálním zásahu policistů proti stoupencům okupačního hnutí slzným plynem na půdě Kalifornské univerzity ZDE vyjádřím jako o „standardním“ policejním zákroku, nicméně v kontextu s násilně potlačovanými demonstracemi a občanskými nepokoji ve Státech v minulosti. Uvedu několik konkrétních případů policejní brutality v USA, o nichž se, jak tuším, moc nepíše. Perzekuce vládních orgánů namířená proti činnosti aktivistů, odborů, umělců a politických platforem v USA se u nás v době normalizace podstatně lišila od pomýlených představ našich disidentů o „hodné Americe.“

Fascinuje mě jedna věc, a tou je hloupá idealizace Spojených států v československém disidentu normalizačních dob. Ironické by bylo, že by někteří z těchto lidí na půdě USA za svou „subverzní činnost“ mohli čelit i smrti, přestože by jejich jednání pramenilo z jiných okolností, než jak tomu bylo v totalitním Československu. Bohužel – řada disidentů a bojovníků s minulým režimem si tuto hloupou a naivní představu neustále vleče s sebou jako jakousi nehynoucí relikvii, díky čemuž se sami stali bizardní parodií na sebe sama – viz třeba tragikomické klaunství Ivana Martina Jirouse trapně bojujícího za americký radar.


Přímý odkaz na youtube video


Sociální nespravedlnost, rasová diskriminace, prvoplánová kriminalizace, odcizení obecně a policejní šikana konkrétně se v srpnu roku 1965 staly časovanou rozbuškou nepokojů v černošské a chudobou hluboce zasažené losangeleské čtvrti Watts ZDE. Tolik typický krvavý konflikt se odehrál mezi převážně bílými policisty a černošskými obyvateli chudinské čtvrti v South Central Los Angeles. V průběhu násilných nepokojů, jež provázelo zapalování automobilů, obchodů s alkoholem (jak symbolické!), obchodních domů nebo zastaváren a které trvaly pět dnů bylo proti rebelantům nasazeno 14 000 členů Národní gardy, kteří zabili 34 lidí, přes tisíc dalších zranili a téměř tři a půl tisíce zatkli. Během oficiálního vyšetřování tragického incidentu, k němuž dal podnět tehdejší kalifornský guvernér Pat Brown, bylo zjištěno, že nepokoje ve čtvrti Watts pramenily z dlouhotrvajících pocitů ukřivděnosti a rostoucí nespokojenosti s vysokou nezaměstnaností tamního obyvatelstva, špatnou bytovou politikou a chatrnými vzdělávacími programy. Nešlo tedy o čistě bezdůvodnou kriminální činnost, ale o trestuhodně opomíjený sociální problém, jenž zůstal nadále opomíjený.

V rámci programu americké vlády COINTELPRO ZDE , který byl namířen proti „subverzním skupinám“, byla ve Státech v průběhu 50. až 70. let systematicky porušována základní lidská práva amerických komunistů, portorikánských politických aktivistů, černošských nacionalistů, feministek a dalších. Aktivity COINTELPRO v krutosti dalece překonaly aktivity normalizační Stb; vezměme si třeba akci Asanace, která byla v porovnání s akcemi COINTELPRO nevinným čajových dýchánkem. V roce 1969 tato vládní kampaň vyústila v de facto politické vraždy dvou předáků Černých panterů Freda Hamptona a Marka Clarka (gestapo-style assassination –Noam Chomsky), ačkoli se obvinění proti nim vznesená nepotvrdila ZDE.

Zatímco v Československu začala „zuřit“ normalizace, v květnu roku 1970 byli Národní gardou při protiválečné demonstraci na státní univerzitě v Kentu v Ohiu zastřeleni čtyři studenti a devět dalších bylo zraněno ZDE. Vojáci během 13 vteřin do studentů vystříleli 67 nábojů. Některé z obětí masakru protestovaly proti masivnímu bombardování Kambodže, jež nařídil prezident Nixon a které si podle konzervativních údajů CIA vyžádalo na 600 000 lidských životů ZDE. Tedy zde existuje naprosto jasná paralela mezi občanským protestem studentů proti brutálnímu zločinu jejich vlády a mezi československými disidenty bojujícími proti nesrovnatelně menším zločinům Husákovy normalizace, avšak s tím rozdílem, že u nás k politickým vraždám v té době nedocházelo.

Krátce poté, co se v USA ujal vlády prezident Billa Clintona, vypukly v roce 1992 v Los Angeles (opět oblast South Central Los Angeles) nejrozsáhlejší nepokoje od roku 1965 ZDE. Roznětkou nepokojů bylo omilostnění policisty bílé barvy pleti, který byl obviněn z napadení motocyklisty černé barvy pleti, porotou, která se skládala z osob výhradně bílé barvy pleti. Rozhněvaní lidé vyrazil do ulic. Následovaly násilnosti ne nepodobné těm v roce 1965 – 55 lidí přišlo o život a 2500 dalších bylo zraněno. Zástupce korejské komunity, který žil ve čtvrti, jíž v roce 1992 otřáslo násilí, uvedl, že základní příčiny těchto nepokojů a násilností – jako ve čtvrti Watts o 17 let dříve – zůstaly beze změny, tedy prohlubující se chudoba a z ní vyplývající rasová animozita ZDE.

Policejní násilnosti, jimž jsme nyní v souvislosti s potíráním činnosti okupačních hnutí ve Státech svědky, zprvu nevybočovaly ze zaběhlé rutiny policejního násilí. Avšak někteří pozorovatelé mají jiný názor, jsou čím dál více skeptičtí a hovoří doslova o „paramilitarizaci“ policejního násilí a „vojenském urbanismu“ ZDE, které v těchto dnech otřásá Spojenými státy.

Na základě výše uvedených skutečností je zjevné, že nejen politický útlak autoritářských režimů nebo přímo diktatur není jedinou příčinou občanského protestu či přímo násilností, ale i sociální a rasové podtexty zde hrají důležitou roli. Krizová situace na Šluknovsku a v dalších odloučených lokalitách vychází z podobných pohnutek, a pokud nebude adekvátně řešena (od současné vlády lze očekávat naopak dramatické vyostření této situace), může vyústit k obdobným výronům politicejního a občanského násilí.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 3.2. 2009
Příspěvků: 10908 | Témat: 71

26.02 2013 0:27


Kriznik:
valmet romjin ... tak nějak nechápu o co se snažíte
zjevně s váma franta nekomunikuje, bere to tady jen jako nástěnku toho co si myslí
anžto na vás nereaguje

Tak poněkud pozdě, protože to moc nečtu.
Tohle dělal vždycky, už když se na diskusích jmenoval "tak to vidím já". A před tím ještě s dalším nickem. Prostě zvyk železná košile
nahoru

sponzor





26.02 2013 0:27


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

26.02 2013 0:46


tecka:
.

Tak jsem si zkušebně klikl na videa v mém odkazu z 19.5.2011 a?
... video NEEXISTUJE .... druhé video NEEXISTUJE
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

07.04 2013 14:28


Střelba do studentů u zapadonemeckych soudruhu

Pokud vam naskedujici text pripada prehnany, ale povedomy s praktikami totalitniho statu, CSSR a zlych STBaku, pak je to hluboky, ale hkluboky omyl, zla sluvka...
To jen hodni policiste svobodneho a demokratickeho statu BRD konali svou povinnost na strane ochrany demokracie...udelali nekde zapadenemecti soudruzi chybu?


zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


levne knihy ... 29Kc .. jak za komunistu kdy jeste vzdelani bylo v cene
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Kdo videl a vnimal film ARGO, mel by si znovu poslechnout uvod, jedinou cast filmu, ktera ma informacni hodnotu.

Baader Meinhof komplex (RAF 1970 - 1977)
Stefan Aust



12. Šok 2. června 1967

Na jaře roku 1967 sáhla německá spolková vláda před návštěvou perského šáha k takovým bezpečnostním opatřením, že se to podobalo praktikám policejního státu. Opoziční Íránci byli bez jakéhokoliv právního základu vzati preventivně do vazby. Dálnice, po nichž se měl pohybovat konvoj šáhových aut, byly pro normální automobilový provoz uzavřené. Šáhovi se dostalo potěšení jet po zcela prázdné dálnici, zatímco v protisměru byly takové zácpy, že auta stála.

Ráno 2. června přiletěl Rezá Pahlaví do Berlína. Šáhovi věrní stoupenci dostali povolení uvítat svého vůdce vlajkami a jásotem na letišti.

Ve 14 hodin 30 minut se Jejich Výsosti nacházely na radnici v Schónebergu, odkud měly pozdravit berlínské obyvatelstvo. Na prostranství před radnicí se shromáždily stovky demonstrujících studentů, zadržovaly je červenobílé mřížové zátarasy. A za zátarasy hlídali policisté posílení šáhovými stoupenci, mezi nimiž převažovali agenti íránské tajné služby Savak /na uzemi Nemecka/. Byli vyzbrojení dlouhými dřevěnými tyčemi. Jakmile se z davu demonstrantů ozvalo skandování „Šáh je vrah" nebo „Mo, Mo, Mosaddek," které mělo připomenout šáhem svrženého premiéra, jen co bylo vrženo několik sáčků s barvou, ne tak daleko, aby šáha zasáhly, „jásající Peršané" udeřili. Dřevěnými klacky začali bez výběru a bez zábran bít demonstranty. Tekla krev, studenti padali na zem. A německá policie nečinně přihlížela a nechystala se učinit bití přítrž.

Teprve po několika minutách policie zasáhla - na straně Peršanů, íránské tyče a kovové pruty doplnily německé gumové obušky. Perští násilníci nebyli ani zatčeni, ani perlustrováni. Směli jet dvěma zvláštními autobusy v koloně čestných hostů k Německé opeře, kde měl šáh s šáhyní vyslechnout provedení Kouzelné flétny. Tito „jásající Peršané", zčásti vyzbrojení pistolemi a průkazy tajné policie, se opět mohli zformovat před zátarasy a později se účastnit s německou policií honby na demonstranty.

V 19 hodin 56 minut dorazil k budově opery panovnický pár v Mercedesu 600. Na protější straně ulice, dobrých třicet metrů od státní návštěvy, se opět ozvalo hlasité skandování: „Šáh, šáh, šarlatán" a „Vrahu, vrahu!" Na vozovce, daleko od cíle, se rozprskávala rajčata a sáčky s barvou a moukou. Ojediněle létaly kameny. Šáh a šáhyně vešli nedotčení do opery. Berlínský policejní prezident Erich Duensing a velitel pořádkové policie Hans-Ulrich Werner se rovněž mohli zúčastnit představení. Splnili svou úlohu.

Demonstranti pomalu odcházeli, chtěli se rozejít do přilehlých hospod a po skončení Mozartovy opery se ve 22 hodin opět shromáždit, aby se se šáhem rozloučili. Najednou předjely sanitky, celkem jich bylo čtrnáct. Policisté vytvořili před demonstranty souvislou hradbu a vytáhli obušky. Někteří přihlížející se pokusili utéct přes kovové zátarasy, ale byli zahnáni zpět.
Potom policie zaútočila. Bez zákonem stanoveného varování začala lidi bít.
Mnozí demonstranti padali zalití krví na zem. Jedna mladá žena upadla, policisté ji vynesli z tlačenice a druhý den se její fotografie objevila v novinách opatřená popiskem, jak ji stateční policisté vytáhli z krupobití kamenů nepříčetných demonstrantů. Sanitky byly během několika minut plné. Demonstranti prchali v panickém strachu pryč, pokud jim v tom policisté nezabránili
.


Byla už tma, studenti skoro neviděli, kdo je policista, kdo tajný a kdo šáhův agent. Jedním z mužů v civilu byl devětatřicetiletý poddůstojník Karl-Heinz Kurras z oddělení 1 politické policie. Spolu s kolegy utvořil zatýkací jednotku. Kolem 20 hodin 30 minut se skupina nacházela poblíž pozemku v Krumme Straße 66/67.

Na jedné straně řetěz policistů, proti nim poslední zbytky demonstrantů volajících „Vrazi" a „Stanné právo". Směrem k policistům létaly kameny.
Jeden z policistů se domníval, že rozpoznal vůdce demonstrantů. Mladík měl knírek, červenou košili a sandály. Policista se k němu vrhl. Karl-Heinz Kurras ho následoval. Společně se vrhli na podezřelého a strhli ho na zem. Na pomoc jim přišli uniformovaní policisté. Seběhli se k nim i demonstranti, obklíčili policisty, došlo k potyčce. Student stržený k zemi se jim vysmekl a pokusil se utéct. Policisté běželi za ním, doběhli ho a začali ho bít. Bez hnutí jim visel v náručí a pak se pomalu svezl k zemi.

V tom okamžiku byl na místě i Karl-Heinz Kurras, v ruce odjištěnou pistoli ráže 7,65. Ústí pistole držel necelého půl metru od demonstrantovy hlavy, jak se to aspoň jevilo očitým svědkům. Najednou zazněl výstřel. Kulka zasáhla studenta nad pravým uchem, prorazila lebku a pronikla do mozku. Jeden z policistů se po zaslechnutí výstřelu otočil a uviděl Kurrase s pistolí v ruce. „Zbláznil ses, že tady střílíš?" zařval na něj. Kurras odpověděl: „Spustila mi sama."
Mrtvý se jmenoval Benno Ohnesorg, bylo mu šestadvacet let, studoval romanistiku, byl pacifista a aktivní člen Evangelické-studentské obce. Demonstrace se účastnil poprvé v životě.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

07.04 2013 14:36


ARGO

V roce 1950 íránský lid zvolil Muhammada Mosaddeka, sekulárního demokrata, premiérem vlády.
Ten znárodnil britské a americké ropné společnosti a navrátil íránskou ropu nazpět íránskému lidu.

Ale v roce 1953 byl USA a Velkou Británií zosnován převrat, který odstranil Mosaddeka a dosadil na místo šáha Rezá Pahlavího.
Mladý šáh proslul svou výstředností a bohatstvím. Proslýchalo se, že zatímco jeho žena se koupala v mléce a šáh si pochutnával na jídlech dovezených letadlem z Paříže, lidé hladověli.

Šáh si udržoval moc pomocí své nemilosrdné vnitřní policie, SAVAK.

Epocha trýzně a strachu započala.
Pak přišla kampaň ve snaze přiblížit Írán Západu, která rozzuřila tradiční šíitské obyvatelstvo.
V roce 1979 íránský lid svrhl šáha. Z exilu se vrátil duchovní Ájátolláh Chomejní, aby vládl Íránu.

Šáhovi umírajícímu na rakovinu byl v Americe udělen azyl na léčení nemoci.
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email