Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je pátek, 19 dubna 2024
Celkem je zde 371 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: MattyK99
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 2
Uživatelů celkem: 48 413
Online návštěvníků
Návštěvníků: 371
Uživatelů: 0
Celkem: 371

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

05.05 2012 11:54


Žobranie – najjednoduchšia cesta k finančnému zabezpečeniu



Možno sa Vám zdá byť názov prehnaný ale nie je to tak. Najjednoduchšie a bezpracne sa dá dostať k peniazom prostredníctvom žobrania. Ani by ste neverili, ale ak máte dobré miesto na žobranie a vytvoríte si imidž chudáčika, peniaze sa len tak pohrnú. A nie málo, niekedy ide aj o stovky dolárov denne! Ako žobrať a zarobiť, to Vám poviem v tomto článku..

V prvom rade je potrebné odhodiť predsudky bokom. Celá naša spoločnosť je totiž plná predsudkov a morálnych zásad. Či chcete alebo nie, máte ich od malička v sebe. Vštepujú Vám ich rodičia, škola, spoločnosť. Zásady sú dané z viac dôvodov. V prvom rade sú zásady, ktoré začleňujú jednotlivca do davu tak, aby z nich nevytŕčal. Všetko čo odporuje, je zlé a ľudia ktorí ich nedodržujú sú vyčleňovaní mimo spoločnosť. Množstvo týchto zásad vznikalo dlhé stáročia a slúžili tiež na rozdelenie spoločnosti na spoločenské vrstvy. V jednotlivých spoločenských vrstvách sa zásady označovali ako bontón. Alebo ľudovo povedané, určovali model správania, ktorý vyhovoval určitej skupine ľudí. Nemá sa neslušne rozprávať, treba chodiť oblečený tak ako sa patrí, do divadla sa chodí v spoločenskom oblečení, koláč nemôžeme jesť veľkou lyžicou alebo nedajbože rukami a medzi vrchol neslušnosti patrí aj žobranie.

Žobranie je však proces získavania peňazí, dokonca dovolím si tvrdiť, že ide o normálne zamestnanie, ktoré môže mať viacero podôb a levelov. Ide o istý druh vystúpenia na verejnosti s cieľom zaujať skupinu ľudí natoľko, aby boli ochotní dať symbolickú odmenu za podaný výkon žobrajúceho. Takže podľa šikovnosti žobrajúceho človeka je určovaná aj jeho výkonnosť v zarábaní peňazí, jeho príjem. Žobranie má dlhoročnú tradíciu v spoločnosti. Možno sa to nezdá, ale žobráci boli aj pred tisíckami rokov. Počas tohto obdobia vznikli mnohé sofistikované spôsoby ako zarobiť peniaze prostredníctvom žobrania. Keď dnes vidíme na ulici slušného človeka (alebo celú skupinu), ktorý hraje na rôzne hudobné nástroje a pri nohách má nádobu na drobné mince, berieme to skôr ako umelecké vystúpenie a nie ako žobranie. Ale aj to je jeden so spôsobov žobrania s vylepšenými prvkami.

Každý človek, ktorí sa rozhodne skúsiť zarábať peniaze prostredníctvom žobrania si musí uvedomiť, že na to aby bol úspešný, tak musí mať plán. Bez dobrého plánu sa dnes už zarába veľmi ťažko, totižto tak ako v každom podnikaní, už aj v žobraní je veľká konkurencia. A o klasickej forme žobrania už ani nehovorím. Hodiť klobúk na zem a sadnúť si k nemu dokáže naozaj každý.

V prvom rade musíme si odpovedať na tieto otázky:

a) mám vhodne miesto, kde sa pohybuje dostatočne veľké množstvo ľudí

b) je na tomto mieste nejaký zákaz, ktorý by zakazoval žobranie

c) aký ľudia prechádzajú miestom žobrania a vhodné cielenie na skupinu okoloidúcich

e) voľba imidžu, oblečenia a spôsob zaujatia okolia

f) forma vystúpenia počas žobrania, celkový prístup k žobraniu

g) zvolenie vhodného systému ako sa nedostať do problémov s daňovým úradom

Vyberáme vhodné miesto:

Miesto na žobranie si vyberieme podľa toho, kde je najväčšia výmena nových ľudí. Ideálne aj turistov. Nemá napríklad veľký význam posedávať pred tým istým kostolom, keďže väčšinou doň chodia tí istý ľudia. Možno darujú nejaký cent pár krát, ale potom sa stanú už nevidiaci Vás. V minulosti bolo niekde priam tradíciou, že známemu žobrákovi sa vždy pred nedeľnou bohoslužbou dal pravidelne nejaký ten cent. Ale to bola iná doba. Pred kostol sa oplatí chodiť len pri nejakých väčších sviatkoch, alebo zamerať sa na kostolnú turistiku a obmieňať kostoly. Nie sú zlé ani historické pamiatky a centrá veľkých miest. Niektorí profesionálni žobráci dávajú prednosť miestam na žobranie, kde ich nikto nepozná, dokonca chodievajú žobrať v sezóne do iných krajín. Pri žobraní je treba dať pozor na to, že sú aj iní žobráci - hlavne z radov bezdomovcov. Niekedy môžu tvrdo bojovať o svoje výnosné miesto. Oveľa nebezpečnejší sú ale organizovaní žobráci priamo mafiou. Tu si treba dať veľký pozor, inak sa Vám môže stať, že Vás niekto za rohom poriadne dobije. Našťastie sú tieto organizované skupiny už na ústupe.

Zákazy žobrania, alebo mestské nariadenia:

Niektoré krajiny, či mestá majú prísne regulované zákony ohľadom žobrania na verejnosti. Za žobranie si môžete dokonca pár hodín posedieť na policajne stanici, alebo skončiť s pokutou. Bezdomovcom je to samozrejme jedno, nemajú im čo zobrať a oni to dobre vedia. Preto žobrú aj tam, kde to majú zákonom zakázané. Ale Vám môžu zobrať vždy niečo, preto je vhodné si naštudovať nariadenia jednotlivých miest. Ale aj zákazy sa dajú obísť. Stačí si len na meste požiadať o výnimku na občasné vystupovanie na verejnosti a zaplatiť mestu nejaký poplatok. Za to, to väčšinou stojí, peniaze investované sa vrátia. Rozprával som sa s viacerými profesionálmi z tejto oblasti a návratnosť celoročného povolenia v dobrej zóne je v sezóne približne týždeň.

Rozbor skupiny a zacielenie:

Pred samotným žobraním si je dobré určiť na akú skupinu darcov je dobré sa zamerať. Inak reagujú turisti, inak dôchodcovia, inak podnikatelia a úplne inak veriaci. V každej skupine sa nájdu vždy aj výnimky, je dobré s tým počítať vopred. Niektorí majú zľutovanie a dajú peniaze, niektorí len súcitne pozerajú, ale nájdu sa aj zákerní ľudia, ktorí z hnusom na Vás budú zazerať! Dokonca budú Vás chcieť zahnať, alebo Vám jednu vraziť, či na Vás zavolajú policajtov. Nemajte strach, ide len o výnimky.

Ako sa obliecť, prestrojiť a čím vhodne zaujať:

Toto je najhlavnejšia časť profesie žobráka. Bez vzbudenia záujmu alebo súcitu Vám nikto nič nedá. Preto sa je potrebné zamerať na tri veci ako zaujať. Záujem získaný umeleckým výkonom, súcitom, alebo múdrym prístupom – komunikáciou. Každá z týchto vecí má svoje výhody aj nevýhody.

Ak nie ste rečnícky zdatný a nemáte ani dar na umeleckú prezentáciu Vašich nadaní ostáva Vám len možnosť zapôsobiť na city a vyvolať súcit. Dnes je množstvo žobrákov, ktorí svojim vzhľadom oblečením a zápachom skôr odpor, ako súcit. Podobne sú na tom aj narkomani, ktorí dokážu byť neuveriteľne otravní a dokonca zlostní ak im nedajú darcovia nejaký peniaz. Týchto zjavov už majú potencionálny darcovia plné zuby! Motajú sa po parkoviskách a obťažujú. Na to si dajte dobrý pozor, nezarábajú veľmi. Nikdy sa nevnucujte. Dôležité je však nesmrdieť, byť relatívne čistý a neotravný. Nezabudnite sa v zime teplo obliecť a cez leto si dať ochranu pred slnkom - nezabúdajte na tekutiny! Ak máte tlačiareň, môžete si vymyslieť nejaké vhodné krédo a to si dať pred seba. Nevymýšľajte si nereálne príbehy, na tie už nikto nie je zvedavý. Žobráci na staniciach Vám narozprávajú tie najväčšie tuposti aké existujú pod slnkom a preto sú aj ľudia veľmi opatrní. Napríklad ak si dáte na tabuľku text s troškou vtipu, uspejete. Stačí len hlúposť, napríklad: „Chcel som si splniť detské sny, ale pochopil som, že poctivou prácou v našom štáte si sny nikdy nenaplním; Vám jeden cent chýbať nebude a mne pomôže kúpiť si byt!"..

Ak máte dar komunikácie, môžete robiť malé stand-up vystúpenie. Ľudia sa zasmejú a hodia aj korunku. Alebo môžete robiť živú sochu, stáť prezlečený za medveďa, k tomu vtipný text napr.. aj medvede chcú jesť a máte vyhraté...

Najlepšie však zarábajú umelci, hudobníci. Za svoj výkon dostanú celkom slušnú odmenu. Ak viete hrať na akordeón, zoberte ho zo sebou. Môžete si krátiť sedenie hrou na hudobný nástroj a slušne zarábať!

Forma vystúpenia a prístup k žobraniu:

Žobranie je o predaní seba, svojho nadania a svojho životného príbehu. Ale je aj o slušnosti. Totiž slušný človek, ktorý sa usmieva, pekne pozdraví skôr niečo zarobí ako drzí a znudený žobrák. Niekedy je už na prvý pohľad aký daný človek je, či je pijan, stratená existencia. Ľudia nemajú v obľube alkoholikov, či márnotratníkov. Preto ak z Vás je cítiť alkohol, nie je to dobrá vizitka. Ešte maličkosť, k žobraniu občas patrí aj zvieratko. Ak nejaké máte skúste ho občas zobrať zo sebou. Niekedy milý psík môže naozaj pomôcť. Ale naozaj nikdy neberte zo sebou dieťa. To je tá najhoršia vec ktorú môžete urobiť! To je už totiž zneužívanie detí.

Problémy s daňovým úradom:

Ono sa to nezdá, ale nájdu sa aj ľudia, ktorí väčšinou závidia Vám aj tých pár dolárov, čo si zarobíte. Dokonca Vás aj udajú úradom, že zarábate peniaze, z ktorých neplatíte dane. Verte, alebo neverte, videl som aj žobráka, ktorý mal pokladňu a vydával za milodary pokladničné bloky. Bola to taká obrovská atrakcia pre turistov, že žobrák nestačil tlačiť daňové doklady. Takže niekedy sa aj na platení daní dá zarobiť. Doslovne.

Na záver napíšem len toľko, že zarobiť na žobraní sa naozaj dá. Niekedy vyššiu sumu peňazí, inokedy nižšiu. Je to ako keď človek robí v dopravnej službe (taxi) - záleží to od toho, či sú klienti, alebo nie sú. Ale určite Vám držím palce, aby sa Vám v žobraní darilo. Veď na žobraní nakoniec nie je nič zlého. Niekto jednoducho nemá podnikateľského ducha a ani iné nadanie na zarábanie peňazí, tak čo iné mu nakoniec ostáva. Za žobranie sa netreba hanbiť, kultivované žobranie je len spôsob prezentácie seba a svojho životného príbehu. Je to práca, ako každá iná...

Ak neveríte, že stačí mať len dobrý nápad - pozrite si toto video!

zdroj:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému



Přímý odkaz na youtube video
nahoru

sponzor





05.05 2012 11:54


reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

05.05 2012 11:58


TOP09: Senioři nemívají nákladné materiální potřeby. Ti se přizpůsobí...

Poslankyně Gabriela Pecková (TOP09) - zpravodajská zpráva k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění (sněmovní tisk 659) - prvé čtení :

Mechanismus úpravy valorizace důchodů pro období od ledna 2013 do roku 2015 nám detailně vysvětlil pan ministr a nemá smysl ho opakovat. Navržené opatření je jen jedním z celé ř...ady, ke kterým vláda rozpočtové odpovědnosti musela sáhnout. Jednoduše řečeno, můžeme se natahovat jenom tak, jak nám stačí triko. Když se totiž budeme natahovat víc, ukáže se holé všechno od pasu dolů. Můžeme spekulovat, proč je nám najednou triko malé - jestli jsme tak ztloustli, anebo jestli jsme tak zběsile topili pod kotlem, až se srazilo.

Ať se nám to líbí, nebo ne, úsporná opatření pocítí v tomto případě ve svých peněženkách senioři, ale oni se tomu přizpůsobí.

Já to vím, protože s nimi pracuji celý život. Mnozí se narodili za války a svůj život prožili v režimu, který jim žádné extra zbohatnutí nedovolil.

Ale oni nejsou nejvíce ohroženi úspornými opatřeními této vlády, oni jsou nejvíce ohroženi postojem této v uvozovkách moderní společnosti, jsou ohroženi společenským vyloučením. Nikdy jsem ještě v ordinaci neslyšela: já už nechci žít, já už na to nemám! Ale velmi často slýchám ve své ordinaci: já už nechci žít, protože už nemám pro co, protože už nemám pro koho, protože překážím, protože mě nikdo nepotřebuje. Přes evidentní demografický posun směrem k seniorům není naše společnost schopna a především ochotna na tento vývoj reagovat.

Když si pustíte televizi, uvidíte reklamu na pampersky proti inkontinenci, na lepidlo na zubní náhrady nebo v lepším případě na preparáty na kloubní chrupavku. Což je krásný signál našim dětem, na co jsme zredukovali život seniora.

Senioři nemívají zpravidla již tak nákladné materiální potřeby, ale o to intenzivnější a imperativnější jsou jejich potřeby duchovní. Touží po uznání zkušeností a utvrzení, že jsou respektovanými členy této společnosti. Jakkoli bude v budoucnu nutné částečně přenést odpovědnost jak a za kolik prožijeme svoje stáří na každého jednotlivce stejně tak jako odpovědnost za zdraví fyzické a psychické, proměnu dozajista bude muset prodělat i společnost. Bude se muset naučit vést se seniory dialog jako s partnerem, který něco nabízí a něco zcela oprávněně žádá. Tato vláda bohužel v tuto chvíli za daných podmínek neumí dostatečně naplnit peněženky seniorů. Ale co bychom měli umět všichni - naplnit jejich duši. Protože zdravý rozpočet bude málo, jestli nebude zdravá i společnost.

Autorka je lékařka ... jako Mengele nebo Guilloten ci kolega Heger


Přímý odkaz na youtube video




Stručný vzkaz, který poslal během televizní debaty předseda TOP09 Karel Schwarzenberg předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi:

Citace:

„Vlastenecky uvědomělý důchodce umírá včas."

(gramatickou chybu originálu jsem si dovolil opravit).


Náhled, klikni pro zvětšení.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

07.05 2012 19:27


tecka:
TOP09: Senioři nemívají nákladné materiální potřeby. Ti se přizpůsobí...

Poslankyně Gabriela Pecková (TOP09):

Ať se nám to líbí, nebo ne, úsporná opatření pocítí v tomto případě ve svých peněženkách senioři, ale oni se tomu přizpůsobí.

Já to vím, protože s nimi pracuji celý život. Mnozí se narodili za války a svůj život prožili v režimu, který jim žádné extra zbohatnutí nedovolil.


Citace:
Paní Pecková, někteří důchodci pamatují i koncentrák!

Jestliže je toto nevyřčená politická linie vládní strany, není se co divit, že se Miroslav Kalousek pohybuje v peněženkách občanů tak bezohledně. Však on si plebs zvykne.

Takže důchodci mají ZASE nějakou "výhodu" díky tréninku z mládí! A co generace mladých, jak se mají přizpůsobit ony? Bude to paní Pecková s kolegou Kalouskem řešit jednoduše přizpůsobením druhů? Prostě slabší kusy odpadnou? To je klasické myšlení ve stylu „zpět na stromy a do jeskyní“. Nebo problém vyřešíme feudálním systémem předků poněkud trapného aforisty v čele této strany?

Paní Pecková, ať už se bráníte jakkoliv řečmi o vytrhávání z kontextu, velmi pochybuji, že vám důchodci uvěří, že tato věta vyšla z vašich úst z respektu k seniorům. Ještě pořád v této zemi žije řada těch, díky jejichž hrdinství jste se mohla narodit v Československé republice a nikoliv v Böhmen und Mähren. A v letech, kdy jste přišla na svět (1957) jich stovky a tisíce za odměnu do úmoru dřeli v uranových dolech a na socialistických stavbách. Dnes „konečně“ mohou přijmout odměnu přímo z vašich rukou respektive ruky, té, kterou jste hlasovala pro jejich spokojenější stáří.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

07.05 2012 19:36



Náhled, klikni pro zvětšení.
nahoru

AK oldtimer
AK oldtimer

Muž
Registrace: 8.7. 2007
Příspěvků: 20259 | Témat: 1614

07.05 2012 19:53


Nejslabší zemřou nedřív.
Slabší budou platit, dokud nezemřou.
Silní z toho budou žít do dlouhé a bohaté smrti.
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

07.06 2012 13:21


Šetřící Pecková (TOP09) ... usporna ... rozpoctove odpovedna .... TOPSTAR

Jak šetří a vůbec skromně funguje doktorka Pecková, která má takové starosti o duše našich penzistů a která ví, že se umí přeci v těžké situaci uskromnit.

Rok 2011

Výdaje na reprezentaci a stravné 99 600 z 99 600 možných
Cestovní náhrady 248 400
Náhrady za odbornou a administrativní práci 114 300 z 155 184 možných
Náhrady za pronájem kanceláře a vybavení 381 444
Náhrady za služby asistentů 430 560 z 430 560 možných
Náhrady za internet a telefon 78 377 z 84 000 možných

Kolik celkem stala hyena?
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Hmotné zajištění přeci není tak důležité. Proto je třeba důchodcům odtrhnout od úst i ten poslední kousek chleba, který jim ještě zůstal.

Pozdravte pravicovou ...

Citace:
"Ať se nám to líbí, nebo ne, úsporná opatření pocítí v tomto případě ve svých peněženkách senioři, ale oni se tomu přizpůsobí. Já to vím, protože s nimi pracuji celý život. Mnozí se narodili za války a svůj život prožili v režimu, který jim žádné extra zbohatnutí nedovolil."


Takovýto duševní gigant, jakým je poslankyně TOP09, si určitě zaslouží pozdravy od svých voličů. Takže kdo by jí chtěl poděkovat za úctu k těm, co ji volili a k těm, které také reprezentuje, může tak učinit na níže uvedených kontaktech.

MUDr. Gabriela Pecková
email:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému


Asistentka Ing. Milena Hanušová
email:
audiklub.cz
Zaregistrujte se nebo se Přihlašte do systému

Tel: 737 209 713

Kancelář Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR
Sněmovní 4
118 26 Praha 1
tel.: 257 172 035

Pecková na Facebooku

-------------
Citace:
"Jsme hladoví, nemáme chleba."
"Když nemají chleba, proč nejedí koláče ?"
A jak to potom dopadlo ? Inspirace ?
nahoru

AK allstar
AK allstar


Registrace: 5.6. 2010
Příspěvků: 14254 | Témat: 6753

07.06 2012 14:54



Přímý odkaz na youtube video


Lenka Procházková vystoupí dnes ve 20:30 v pořadu ČT Máte slovo s M.

Jílkovou. Téma: Církevní restituce.
Diskutovat budou: poslanec ODS a předseda ústavně právního výboru PS PČR Mgr. Marek Benda, první náměstek ministryně kultury JUDr. František Mikeš, poslanec a předseda poslaneckého klubu ČSSD JUDr. Jeroným Tejc, spisovatelka a publicistka Lenka Procházková, ředitel Dívčí katolické střední školy Mgr. Luboš Hošek a další hosté.
nahoru

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.2tdi 1.4i 1.6 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0fsi 2.0tdi 2.0tfsi 2.2t 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2.8 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4.2tdi 4b 4f 80 8e 8l 8p a2 a3 a3 8p a4 a5 a6 a6 4f a7 a8 abs aditiva afs airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak kšiltovka ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audi audiklub audio autobaterie automat automaticka prevodovka autopotahy autorádio b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow off blow-off ventil bluetooth bmk bns bose bov brake fault brzdová kapalina brzdové světlo brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 c7 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom chyba climatronic cng coming home comming home common-rail concert cukání cívka d1s d2 d2r d2s daylight demontáž denní svícení destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál displej dobíjení dpf drl dsg dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elektromobil elsa emise epc esp et ethanol facelift filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g71 geometrie gps gufera h1 h4 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree headup hid hodiny homelink hučení hydroměnič hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to k-jetronic kabel kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor keyless klepání klepání motoru klika klima klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lambda sonda lampy leaving home led letní pneu lišty dveří ln2 log loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g mmi 3g montáž motor mp3 mtm multifunkční volant multitronic měchy měrka oleje n75 napínací kladka napínák nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky palivoměr palivová soustava palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistka pojistky pojištění pomoc prosim popis pojistek posilovač počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q5 q7 quattro radar radio ramena redukce regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rns rns-d rns-e rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s-tronic s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sd karta sedačky senzor service servis servisní interval servo servo olej servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu snímač teploty spojka sportovní podvozek spotreba spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svetla svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplotní snímač teplý start termostat teče servo olej tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče topení torsen tpms trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v8 vag vag chyby vačky vcds vdcs ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vstřiky vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna vývěva větrák w12 wastegate webasto xcarlink xenon zadní stěrač zadní světla zamrzání zapalování zapojení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zpětné zrcátko zrcátka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek dveří zámek kufru zásuvka únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky

 
Přejít na:
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email