Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 27 července 2024
Celkem je zde 369 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Milanko51
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 3
Uživatelů celkem: 48 602
Online návštěvníků
Návštěvníků: 369
Uživatelů: 0
Celkem: 369

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Praktický průvodce výběrem pneumatik

Téma: Osobní blog Autor: kriznik (Pondělí, 21.05. 2018 - 20:22:56)

pneuservis v Brne Pneumatiky mají většinou zásadní vliv na to, jestli řidič zvládne nebezpečnou situaci. Mnohdy však může být velmi obtížné zorientovat se v širokém sortimentu s pneumatikami a koly. Jak vybrat spolehlivé pneumatiky na auto, aby byla každá vaše jízda maximálně bezpečná? Přečtěte si následující užitečné rady.

 

 

 

 



Jaký rozměr má pneumatika mít?

V tomto ohledu vás nečekají žádné komplikace, neboť je nezbytné řídit se doporučením výrobce daného vozidla. Schválené rozměry lze zjistit ve velkém technickém průkazu. Štítek, na kterém jsou uvedeny potřebné informace, se nachází na víčku nádrže nebo na bočním sloupku u řidiče.

Nutno je mít na paměti, že vozidlo bude splňovat homologaci pro silniční provoz pouze v případě, že je vybaveno schváleným typem kol i pneumatik. Jiná kola a pneumatiky mohou řidičům způsobit problémy při technické kontrole. Možné je však nechat si jinou alternativu zapsat do technického průkazu.

Na jaké parametry se zaměřit?

Co se týče vlastností, neexistuje univerzální návod, podle kterého pneumatiky vybrat. Každý řidič totiž klade důraz na jiné parametry. Zatímco někdo se řídí hlučností nebo brzdnou dráhou, jiný klade důraz na spotřebu a opotřebení. A v horských oblastech je na prvním místě chování pneumatiky na sněhu a ledu. Zkrátka co řidič, to jiné preference.

Jsou lepší pneumatiky s nízkým, nebo vysokým profilem?

Na to rovněž neexistuje jednoznačná odpověď. Pneumatiky s vysokým profilem se vyznačují nízkou spotřebou i hlučností a vysokým komfortem. Dochází totiž k jejich přirozeným deformacím, takže do podvozku se přenáší méně rázů. Naproti tomu pneumatiky s nízkým profilem jsou charakteristické větší stabilitou, bez nadměrných deformací. Nízký profil zaručuje lepší jízdní vlastnosti při dynamické jízdě. To však neplatí v případě příliš nízkého profilu

Kolik by měly pneumatiky stát?

U pneumatik se rozhodně nevyplatí přehnaně šetřit. Podezřele levná pneumatika se bude vyznačovat mnohem horšími jízdními vlastnostmi, zejména v zimním období, a s velkou pravděpodobností také kratší životností. Přesto však už dávno neexistuje jednoznačná souvislost mezi kvalitou a cenou. I v rámci několika stokorun mohou mezi pneumatikami panovat značné rozdíly.

Kde pneumatiky pořídit?

S předchozím bodem částečně souvisí i doporučení ohledně místa, kde kvalitní pneumatiky koupit. Rozhodně se vyplatí obrátit se na ověřené prodejce a vyhnout se čínským pneumatikám pochybné kvality.

Jestliže stále tápete, vyplatí se projít si nezávislé testy pneumatik a také reference uživatelů, které mohou být dobrým odrazovým můstkem. Důležité je také vybrat spolehlivý pneuservis v Brně, Praze i kdekoli jinde, ve kterém se o vaše pneumatiky postarají, případně vám pomohou i s jejich výběrem.


Související odkazy
· Více o tématu Osobní blog
· Další články od kriznik

Nejčtenější článek na téma Osobní blog:
AUDIKLUB.cz GDPR a ochrana osobních údajů
Hodnocení článku
Průměrné hodnocení: 0
Účastníků: 0
Zvolte počet:
(více je lépe)
Výborný
Velmi dobré
Dobré
Povedený
©patné

Možnosti

 Vytisknout článek Vytisknout článek

Související témata:
Auta

AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email