Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 20 dubna 2024
Celkem je zde 419 lidí (0 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: MattyK99
Uživatelů dnes: 0
Uživatelů včera: 0
Uživatelů celkem: 48 413
Online návštěvníků
Návštěvníků: 419
Uživatelů: 0
Celkem: 419

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Rady, jak naložit s vaším nepojízdným vozidlem Audi

Téma: Rady & Návody & Nápady Autor: kriznik (Pondělí, 29.05. 2017 - 14:28:46)

Tušíte, že pomalu přichází čas, kde se budete muset se svým milovaným vozidlem Audi rozloučit? Auta bohužel stárnou až moc rychle. Mnohdy se už nemusí vyplatit snažit se auto prodat, například prostřednictvím autobazaru, neboť to může přinést mnohem více starostí než užitku.
A zde se ke slovu dostává ekologická likvidace autovraků, která je striktně upravena zákonem a řídí se přísnými pravidly s důrazem na omezení nepříznivého vlivu na životní prostředí. Co to však znamená konkrétně a jak autovrakoviště naloží s vaším starým vozidlem Audi?
 



Důležitost ekologické likvidace vozidel

Pravdou je, že trend omezení zátěže životního prostředí se čím dál více projevuje i v oblasti likvidace vozidel. Jednak je tu patrná snaha o minimalizaci množství nebezpečných odpadů, ale také o maximalizaci množství recyklovaného materiálu v rámci likvidace autovraku. Samozřejmostí je likvidace vozidel v různém stavu, například vyhořelých, vytopených či jinak zdemolovaných aut.

Likvidace vozidla krok za krokem

Likvidace vozidla je záležitostí několika málo dní, včetně vyřízení veškeré administrativy. Celý proces je zakončen vyřazením vozidla z registru motorových vozidel. Ekologická likvidace autovraků se řídí poměrně striktními pravidly, a proto ji mohou provádět pouze akreditovaná pracoviště. Po ověření totožnosti je proto nutné předložit velký technický průkaz, který si lze v případě nutnosti opatřit na dopravním inspektorátu. Následně se akreditované vrakoviště postará nejen o vlastní fyzickou likvidaci, ale také o vyřazení automobilu z registru motorových vozidel. Jako potvrzení o provedení likvidace slouží likvidační protokol, který vám bude odevzdán spolu s velkým technickým průkazem.

Další praktické informace

Každého majitele vysloužilého vozidla jistě potěší skutečnost, že likvidace autovraku musí být na základě zákona bezplatná. Vybrané společnosti nejen zajistí bezplatnou likvidaci, ale rovněž vám poskytnou finanční kompenzaci. Naproti tomu v případě, že autovrak není zcela kompletní, může firma provádějící jeho likvidaci trvat na jeho zpoplatnění. Celý proces ještě usnadňuje odvoz vozidla přímo na místo likvidace, což je v dnešní době zcela běžnou součástí komplexních služeb vrakoviště.

Blíží se doba, kdy budete muset zlikvidovat své Audi? Pak využijte komplexních služeb vrakoviště, které vše zařídí snadno a rychle, bez zbytečných komplikací a nepříjemného papírování. A vy se tak budete moci věnovat výběru nového Audi s těmi nejlepšími jízdními vlastnostmi!
 


Související odkazy
· Více o tématu Rady & Návody & Nápady
· Další články od kriznik

Nejčtenější článek na téma Rady & Návody & Nápady:
Formátování řídící jednotky a odblokování rádia
Hodnocení článku
Průměrné hodnocení: 0
Účastníků: 0
Zvolte počet:
(více je lépe)
Výborný
Velmi dobré
Dobré
Povedený
©patné

Možnosti

 Vytisknout článek Vytisknout článek

Související témata:
Auta

K tomuto článku není možné vložit komentář.
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email