Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je úterý, 19 března 2024
Celkem je zde 137 lidí (8 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se /Registrovat
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Informace o serveru
Nejnovější: Honzadragon
Uživatelů dnes: 1
Uživatelů včera: 1
Uživatelů celkem: 48 371
Online návštěvníků
Návštěvníků: 129
Uživatelů: 8
Celkem: 137

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Demontáž zadního nárazníku Allroad (4BH / C5)

Téma: Úpravy & Opravy Autor: oo.viper.oo (Středa, 26.05. 2010 - 10:01:39)
Návod na demontáž zadního nárazníku Allroad (4BH / C5), který v ELSE nenajdete. Převzato včetně původních fotek z http://www.tyresmoke.net/forum/audi-a6-s6/119521-a6-allroad-rear-bumper-removal-how.html se svolením autora a okořeněno vlastní zkušeností.

Jednoho krásného dne mi Allroad začal při aktivaci parkovacího asistentu nesmyslně pískat falešné alarmy. Zajímavý je, že když začalo pršet nebo bylo mokro, tak to přestalo a asistent začal pracovat normálně, ale jakmile venku oschlo, tak to začalo nanovo. Díky vashikovi a jeho VAG-COMu jsme zjistili, že na vině je druhé čidlo zleva, které stále hlásí překážku. Již letmá obhlídka terénu ukázala, že bez sundání nárazníku to nepůjde. Začal jsem pátrat po návodu, ELSA v tomto případě zklamala. Nakonec jsem našel velmi pěkný návod na http://www.tyresmoke.net/forum/audi-a6-s6/119521-a6-allroad-rear-bumper-removal-how.html.

1. Demontáž AV racku, který drží na 8mm imbusech. Šipky na obrázku ukazují šroubky, je jich tam 5:

AV rack

Rack vytahujeme pomalu a opatrně, Je to takový ježek v kleci mezi kabely. Zezadu racku navíc můžete mít namontované různé anténní odbočky na nezávislé topení, mobil, atd.

2. Následují 10mm matice, které drží nárazník ke karoserii. Těch je 5 na každé straně vozu:

Matice

Vpravo za rackem jsou tři matky nad sebou, třetí není na fotce vidět. Všechny šrouby jsou "delší než obvykle", takže to chce na povolení taky delší ořech. Dvě matky vlevo pod světlem jsou hodně zapuštěné, chce to ruku gynekologa nebo nějaký nástroj, aby matky nespadly do nenávratna.

Povolování matek

V orientaci může pomoci oddělat černý svislý plastový kryt zvenku vedle světla podél rámu pátých dveří (prostě se chytí a odcvakne). Pak uvidíte přímo na ty dva šrouby z opačné strany, než ukazuje tato fotka.

3. Šrouby pod nárazníkem, 2 na každé straně:

Šrouby pod nárazníkem

Autor doporučuje povolit pouze tyto dva šrouby na každé straně a hliníkový kryt nárazníku držený čtyřmi plastovými černými čudlíky nechat zacvaklý v nárazníku. Já jsem nejdřív oddělal hliníkový kryt povolením plastových čudlíků a poté uvolnil šrouby držící nárazník. Pozor, pokud to uděláte takto, tak při zpětné montáži je nezbytné (oproti logice) nejprve nacvaknout hliníkový kryt nárazníku čtyřmi plastovými čudlíky do nárazníku a až poté připevňovat nárazník ke karoserii. Nárazník je výrazně pružnější a tím že na něj nejdřív cvaknete hliníkový kryt, tak ho vyrovnáte do správného tvaru. V opačném případě velmi pravděpodobně připevníte nárazník našišato a následně na něj hliníkový kryt už nepůjde cvaknout, popř. půjde cvaknout blbě a bude se sám vycvakávat (zjištěno tak, že jsem přišel na parkoviště a kryt ležel pod autem ).

4. Několik torxů v podběhu. Nejprve jeden, který zajišťuje tapec v podběhu:

Tapec v podběhu

Poté tapec částečně odkryjeme a odhalíme další dva torxy, které spojují podběh a nárazník:

Podběh k nárazníku

5. Nakonec to nejlepší. Nárazník na boku vozu vedle podběhu je přichycen řadou pacek. Je potřeba pořádně zabrat a vycvaknout ho. Když už to vypadá, že to nejde, tak je potřeba zabrat víc :

Packy na boku nárazníku

Na fotce jsou v hraně vidět podlouhlé díry od vycvaklých pacek. Jsou tam fakt jenom čtyři, ale drží jak sfiňa. Za strašlivého zvuku packy neochotně uvolní nárazník, Mise splněna:

Demontovaný nárazník

Optimalizační poznámka: pokud odděláváte nárazník z důvodu výměny parkovacího čidla, stačí nárazník uvolnit pouze na jedné straně bližší k měněnému čidlu. Já jsem takto uvolnil pouze levou stranu (fotky jsou z původního návodu). Spodek pod autem odděláte celej, ale práce v podběhu a hlavně v kufru si polovinu ušetříte. Pokud uvolníte jednu stranu, nárazník je dostatečně pružný na to, aby ho jeden člověk přidržoval mírně odkloněný a druhý má dost místa na výměnu čidla.


Související odkazy
· Více o tématu Úpravy & Opravy
· Další články od Kriznik

Nejčtenější článek na téma Úpravy & Opravy:
Diagnostika VAG-COM
Hodnocení článku
Průměrné hodnocení: 0
Účastníků: 0
Zvolte počet:
(více je lépe)
Výborný
Velmi dobré
Dobré
Povedený
©patné

Možnosti

 Vytisknout článek Vytisknout článek


liborfe - Středa, 26.05. 2010 - 10:01:39
Paráda zítra se do toho hned pustím díky za radu.:)

myjz2012 - Středa, 26.05. 2010 - 10:01:39
Today, there are several indian remy hair for sale [www.ebesthair.com] tips that you may find indian remy hair for cheap [www.ebesthair.com] on how to make hair grow indian remy hair extensions [www.ebesthair.com] faster naturally in journals, indian remy hair extensions [www.ebesthair.com] health books, and particularly on the net. By following a few of these simple indian remy hair [www.ebesthair.com] ideas, not just will you be able to increase the length of your hair, but you will also be able improve your overall wellness.
AUDIKLUB.cz | AUDI KLUB - Vše co potřebujete vědět o vozech značky AUDI
Veškeré příspěvky vyjadřují názory a přesvědčení každého autora. Bez souhlasu autora je zakázáno příspěvky a články šířit, kopírovat nebo jinak zveřejňovat.
K odběru novinek použijte dle libosti: RSS 0.91 - 0.92 - 2.0 nebo Atom.
© 2006 - 2018 Audiklub.cz / Kontakt: Soukromá zpráva nebo email