Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 87 lidí (25 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    Patriot
Uživatelů dnes 4
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17366

Online návštěvníků
Návštěvníků 62
Uživatelů 25
Celkem 87

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: Chipování auta s Tiptronicem
Přejít na stránku 1, 2  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;)    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> chiptuning
Možná podobná témata
AK nováček
AK nováček

Registrace: 24.8. 2009

PříspěvekZaslal: Čt, 25.02, 2010 20:35

Ahoj Audiáni,máte někdo zkušenosti s chipováním auta s automatem (s tiptronicem).Mám audi A6 132kW Tiptronic*.Jestli to řídící jednotka převodovky při načipování motorové jednotky zvládá bez problémů.

Dík za recenze?

Jean
 nahoru #1
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 25.02, 2010 20:35

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK batole
AK batole

Registrace: 16.4. 2008

PříspěvekZaslal: Čt, 25.02, 2010 20:53

ja sa chystam cipovat Multitronic* aj ked sa to nedoporucuje.. ale pisal som s chlapkom z MMracing a ze oni upravuju data aj v riadiacej jednotke prevodovky a ze krutak sa skoro ponecha. jedine co nemoze sediet prevodovke po nacipovani je vyssia zataz v podobe krutaku.. takze myslim ze v pohode dotoho. ja idem
 nahoru #2
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 6.5. 2008

PříspěvekZaslal: Čt, 25.02, 2010 23:42

VLADDO: Trošku nechápem tvrdenie že krutak sa ponecha, potom je aký zmysel čipovania? To čo ťa tlačí do sedadla je krutak a nie výkon takže čo z toho že pri 5000 rpm to bude mať o pár kobiliek naviac keď neťaháš za sebou zabrzdený tank??
 nahoru #3
AK senior
AK senior

Registrace: 9.10. 2006

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 1:23

Chipování tiptronicu je pěkná ptákovina... Tiptronic* řadí podle toč. momentu motoru a při běžném "chipu" není žádná úprava třeba.

Mapy v tiptronicu se mění až při brutálnějších úpravách (větší Turbo*, vstřiky...) Normálně ne.
 nahoru #4
AK batole
AK batole

Registrace: 7.4. 2009

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 8:50

flashmajster napsal:
VLADDO: Trošku nechápem tvrdenie že krutak sa ponecha, potom je aký zmysel čipovania? To čo ťa tlačí do sedadla je krutak a nie výkon takže čo z toho že pri 5000 rpm to bude mať o pár kobiliek naviac keď neťaháš za sebou zabrzdený tank??

Přesně jak píšeš,kdyby se nezved kroutak,tak nema chip cenu,vždyt hlavne kvuli tomu se to chipuje. Já mam třeba chip a kroutak mi zvedli asi o 103 Nm a v zahladu jsem měl cca 300 Nm,takže to je docela o dost
 nahoru #5
AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:38

Jen to načipujte, naprosto bez obav ... Tuhle jsem seděl s kolegou u KAPSE a poslouchal ty ceny za kompletní repase.
 nahoru #6
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:48

root napsal:
Jen to načipujte, naprosto bez obav ... Tuhle jsem seděl s kolegou u KAPSE a poslouchal ty ceny za kompletní repase.

Prosimtě ty motory to vydrží,pokud to neni sračka chip nebo vylítanej motor,má rezervy a když to uděláš rozumně,tak je to v poho. maximálně to odnese spojka,když budeš jezdit jak blb. Repase,to se musí dělat snad na všem a drahý je na tohle auto všechno
 nahoru #7
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:50

toxs:
Proč mluvíš o motoru, chcete si hrát s převodovkou, ne? Vždyť jo, vydrží to ... chvilku určitě
 nahoru #8
sponzor

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:50

nahoru #
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:52

root napsal:
toxs:
Proč mluvíš o motoru, chcete si hrát s převodovkou, ne? Vždyť jo, vydrží to ... chvilku určitě

Jo takhle,tys myslel převodovku,o tý nic nevim a ani nevim jestli jí to dělá dobře,takže to máš možná pravdu,ale motor to vydrží v poho.
 nahoru #9
AK senior
AK senior

Registrace: 10.10. 2007

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:54

A nebo když tam někej pičus nahraje pičus čip:-)
 nahoru #10
AK fanda
AK fanda

Registrace: 25.8. 2009

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 11:59

jojo motor 2,5TDi hlavne okolo AKE vydrzi brutalni zachazeni a s tim longlife olejem mas beznou udrbu skoro zadarmo
ale jak rikal Kratz Tiptronic* netreba chipovat pokud uz jsi nevymenil pulku motoru (novy vstriky, novy Turbo* atd...)
 nahoru #11
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 12:41

sanysek:
Přesně tak, u 2.5 ropy V6 bych se čipu vůbec nebál ... ten motor je prakticky nesmrtelnej. Tam se s ohromnou rezervou počítá i na tyčince měrky oleje
 nahoru #12
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 12:53

root napsal:
sanysek:
Přesně tak, u 2.5 ropy V6 bych se čipu vůbec nebál ... ten motor je prakticky nesmrtelnej. Tam se s ohromnou rezervou počítá i na tyčince měrky oleje

Zkus se informovat jo. Jak jsou ty motory dělaný a pro jakej trh,pak něco říkej
 nahoru #13
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 12:59

Protože jestli mi chceš říct,že tam žádná rezerva neni,ani pro to,aby sis rozumně zvýšil výkon a to auto šlo líp od nízkejch otáček,tak asi fakt nevíš co píšeš. Víš vůbec jak jsou ty řídící jednotky navrhnutý. A proč třeba A4 B6Q má 132kW a já s předohrabem měl jen 114kw a ty motory jsou skoro shodný,proč by těch 114kw nemohlo vydržet těch 132kw???
 nahoru #14
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 12:59

toxs: to nam radsi rekni ty... co si myslis o motoru 2,5TDi AKE...
 nahoru #15
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:00

toxs: prave to "skoro shodny" rozhoduje
 nahoru #16
sponzor

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:00

nahoru #
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:01

sanysek napsal:
toxs: to nam radsi rekni ty... co si myslis o motoru 2,5TDi AKE...

AKE motor nemam a neznam,ale pokud si četl předchozí příspěvek,tak se psalo o 2,5 ropa ve V6,to pokud dobře chápu je spousty a spousty motorů,třeba i můj AYM
 nahoru #17
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:04

toxs:
Další elitní strojní inženýr a ke všemu motorář, hmm. Nestačím se divit kolik bejvalejch šéfkontruktérů Audi se tady na fóru vyskytuje
 nahoru #18
AK fanda
AK fanda

Registrace: 9.10. 2007

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:04

Nechci vám skákat do konverzace, na růta bych měl taky připomínku, ale kašlu na ni, ale radši poprosím pány toxs, sanysek a root, aby přestali s tímto tématem, popřípadě řešili jenom chip. Protože tohle je zase rozjeté na 10 stránkový offtopic o spolehlivosti 2.5TDi a těch tady máme dost
 nahoru #19
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:05

sanysek napsal:
toxs: prave to "skoro shodny" rozhoduje

Vždyť je to hovadina,má to silnější Turbo*,co jsem čet,ale jinak je to shodný,nechápu co pořád máte proti chipu. ono kdyby všichni nejezdili k nějakýmu maníkovi do garáže,kde nahrává jeden sw do všeho,pak to oddělá auto a je to. Pak všichni že chip je hnus atd. Kdyby jste si připlatili a šli do autorizovanýho chipu se zárukou,tak by tyhle ohlasi nebyli. řekni mi třeba ty konkrétně co máš proti chipu,jaký máš zkušenosti,že ho nedoporučuješ??? tipnul bych,že si ho nikdy neměl
 nahoru #20
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:09

sTeblo:
A já bych Tě zase poprosil, aby's to tak šíleně nežral.
Tazatel se ptal jestli může nachipovat převodovku - kromě faktu, že je to kravina dostal docela jasnou odpověď, že to není ani dobrej nápad.
 nahoru #21
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:14

root napsal:
toxs:
Další elitní strojní inženýr a ke všemu motorář, hmm. Nestačím se divit kolik bejvalejch šéfkontruktérů Audi se tady na fóru vyskytuje

Dobře roote,nechci se s tebou hádat a je pravda že by to bylo na dlouho. Jen jsem chtěl říct,že ten motor rezervu má,pokud neni vylítanej a staráš se o něj,uděláš rozumnej chip a budeš se k němu chovat jak máš,tak budeš spokojenej. Neni to z mojí hlavy a nejsem žádnej inženýr,ale kdybys mi řek že nemá rezervu,tak bys lhal sám sobě. Mam už dlouhá léta známýho v audi a právě než jsem dělal chip,tak jsem se ho na to ptal. Vysvětlil mi že je to určený pro více zemí,kde jsou různé limity a to podle emisí,objemu,výkonu atd a tutíž aby se mohlo prodávat všude a prošlo,tak musí bejt vše dost ořezaný,toť vše. A sorry,jsem tvrdohlavej:)
 nahoru #22
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:14

sTeblo:
Jo, viděl - jebky nekupuju - zbytek si člověk může přečíst tady a je to skutečně obsáhlý čtení. Jinak šup a změnit název topicu, protože "Chiptuning Tiptronicu" není evidentně (pokud Ti dám za pravdu) adekvátní obsahu dotazu
 nahoru #23
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:16

toxs: to se pletes... chip mam, od Dieselpoweru, coz je takovej ten garazmistr, o nejaky zaruce nebyla rec, nechapu ani jak by mohl davat zaruku na auto kterymu ma najeto dveste a je osm let stary..
sel jsem tam kvuli tomu aby mi upravil RJ po jednom takovym mistrovi ktery se v RJ hrabal... nesel jsem si tam pro vykon, nizsi spotrebu...
ale mezi tim co se v tom vsem hrabal a zkousel tak jsme vedli debatu... a chipovani tiptronicu zminoval nekde za patnacti dalsima vecma...

o co ti jde chipovat motor nebo prevodovku?

sTeblo: vidis pomalicku se vracime k tematu, jenom jsme si tu potrebovali par veci vyjasnit...
 nahoru #24
sponzor

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:16

nahoru #
AK allstar
AK allstar

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:18

toxs:
Vždyť se nikdo nehádá, startujete jako papírový čerti. Si tu se sanysek: trošku rejpnem a hned se to tu mění ve flame.

Chipujte si co chcete a jak chcete, můj názor je všeobecně známej, ale nemyslím si, že tady je místo proto ho obhajovat
 nahoru #25
AK fanda
AK fanda

Registrace: 9.10. 2007

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:18

root: a to je prave ono....jinak predchozi prispevek jsem smazal, narazku na tebe jsem si rozmyslel a doufal, ze si ji nevsimnes Nechci se hadat. V prispevku dale to tazatel popsal vcelku slusne, proto jsem neresil nazev topic, ale budiz, zmenim ho.
Co se tyce "jebky", ja bych tak jednoznacny nebyl. Jednu "jebku" jsme meli doma a z toho co vim, novy majitel si na ni nemuze stezovat....
 nahoru #26
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:19

sanysek napsal:
toxs: to se pletes... chip mam, od Dieselpoweru, coz je takovej ten garazmistr, o nejaky zaruce nebyla rec, nechapu ani jak by mohl davat zaruku na auto kterymu ma najeto dveste a je osm let stary..
sel jsem tam kvuli tomu aby mi upravil RJ po jednom takovym mistrovi ktery se v RJ hrabal... nesel jsem si tam pro vykon, nizsi spotrebu...
ale mezi tim co se v tom vsem hrabal a zkousel tak jsme vedli debatu... a chipovani tiptronicu zminoval nekde za patnacti dalsima vecma...

o co ti jde chipovat motor nebo prevodovku?

sTeblo: vidis pomalicku se vracime k tematu, jenom jsme si tu potrebovali par veci vyjasnit...

Já se bavil o chipování motoru v závislosti na rootovo příspěvek,nýbrž jsem psal,že tý převodovce nerozumim. Takže o převodovce musí poradit někdo znalej,ale už se tu psalo,že to taky vydrží
 nahoru #27
AK fanda
AK fanda

Registrace: 3.10. 2006

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:22

Děcka ... četli jste vůbec ten původní dotaz pořádně? Zcela jasně se tam Jean ptá, zda při načipování motorové jednotky nebude ŘJ tiptronicu zmatená ... tedy čipování ŘJ TT jste si vymysleli sami
Ale jinak nemám co bych k tématu dodal ... mám sice TT, ale nemám chip a ani o to nestojím
 nahoru #28
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:24

sTeblo napsal:
root: a to je prave ono....jinak predchozi prispevek jsem smazal, narazku na tebe jsem si rozmyslel a doufal, ze si ji nevsimnes Nechci se hadat. V prispevku dale to tazatel popsal vcelku slusne, proto jsem neresil nazev topic, ale budiz, zmenim ho.
Co se tyce "jebky", ja bych tak jednoznacny nebyl. Jednu "jebku" jsme meli doma a z toho co vim, novy majitel si na ni nemuze stezovat....

Ono je to tak,že každej si obhajuje co má,proto jsou dohady,kdyby se vyráběli jenom 2,5tdi,tak máme všichni ten nejlepší motor a zase by jsme se přeli o volantu a o barvě,takže to nemá cenu. Mě jen mrzí,že tady někdo tvrdí že každá 2,5 je sráč,přitom spousta človíčků jí má krásnou,zachovalou a spolehlivější než některé jiné motory
 nahoru #29
AK batole
AK batole

PříspěvekZaslal: Pá, 26.02, 2010 13:29

Javim napsal:
Děcka ... četli jste vůbec ten původní dotaz pořádně? Zcela jasně se tam Jean ptá, zda při načipování motorové jednotky nebude ŘJ tiptronicu zmatená ... tedy čipování ŘJ TT jste si vymysleli sami
Ale jinak nemám co bych k tématu dodal ... mám sice TT, ale nemám chip a ani o to nestojím

protože máš dost silný auto,navíc benzín pokud se nepletu. Nafta ve 2,5 je hrozně ale hrozně mrtvá v nízkejch otáčkach,proto ten chip. přestože je B7 2.0 slabší,tak jsem tam nikdy o chipu neuvažoval,ale ve 2,5 to prostě muselo bejt:)
 nahoru #30
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď     Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;) časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> chiptuning

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky auto.iDnes | Vraky svátečních řidičů ... rssfeed novinky ze světa motorismu 0 St Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky wrc.cz | Nejprodávanější auta světa v... rssfeed autosport 0 Po Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky auto.cz | Nejprodávanější auta světa ... rssfeed novinky ze světa motorismu 0 Po Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Kde sa daju kupit sedacky do auta, pr... camba Audi A3 | Audi TT 0 So Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Polep auta lipo Audi A6 5 Po Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar rady ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: