AK batole

Registrace: 22.9. 2006
|
Zaslal: Ne, 13.12, 2009 11:50 |
|
to je neskutecny. Vcera jsem si vyzved doporuceny psani na poste, odtrham okraje, kouknu dovnitr a CKP po me chce vypalny za 21 dnu od konce srpna do pulky zari, ze jsem nemel pojisteny auto. Nemam ho pojisteny dodnes, nema totiz technickou. OK, nasel jsem si paragrafy a pripravil odpoved, ze nezaplatim. Pak jsem si to procet a zjistil jsem, ze to po me chteji na RZ a cislo technicaku, ktery bylo mesic predem zruseny. To je slusnej bordel v evidenci, ne?  )
Mate taky nekdo zkusenost s timto Opavskym nesmyslem?
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Ne, 13.12, 2009 11:50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 25.1. 2009
|
Zaslal: Ne, 13.12, 2009 17:17 |
|
Dokud značky neodložíš do depozitu tak máš smůlu,to že to nemá technickou nikoho nezajímá jenom si koleduješ že ho vyřadí z registru vozidel.Měl jsem s nima podobnej problém,auto mi před 5ti lety ukradli a chtěli na mě zaplatit celejch pět let.Problém je že ukradený auto nejde odhlásit,takže jsem musel prokazovat že mi ho ukradli,výpis z registru odcizených vozidel a kopii od policajtů o odložení.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Ne, 13.12, 2009 22:51 |
|
nene, prosel jsem si zakony a je tam jasne napsano, ze jim musis zaplatit za vozidlo provozovany bez ruceni, ale taky ze nesmis provozovat vozidlo bez technicky. a bez dukazu me nemuzou obvinit, ze provozuji protizakonne vozidlo (tj. bez technicky).
ja ho mam taky ve stavu, kdy nemuzu dat znacky do depozitu. uviznul jsem ve vesely smycce magistratnich hratek a pomalu se posouvam, ale proste s tim nic nenadelam. a platit za to nebudu, ze system je tu na picu
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.3. 2008
|
Zaslal: Ne, 13.12, 2009 23:33 |
|
 Já jsem nezaplatil povinné (úmyslně),a tak mi ho zrušili.Uzavřel jsem ho jinde.Za nějaký čas přišel dopis od ČKP,ze jsem v uvedených dnech nezaplatil,ať zaplatím jim.Chvíli jsem to hledal,pak jsem si byl jistý,že jsem měl zaplaceno.Volám jim,že je to O.K.Po několika dnech mi přišel E-mail,že jim to pojišťovna potvrdila...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008
|
Zaslal: Po, 14.12, 2009 9:36 |
|
Taky mi poslali složenku, no moje chyba, tak asi zaplatím, opravdu jsem omylem provozoval nepojištěné vozidlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: St, 16.12, 2009 19:17 |
|
| qwyrgh napsal: | nene, prosel jsem si zakony a je tam jasne napsano, ze jim musis zaplatit za vozidlo provozovany bez ruceni, ale taky ze nesmis provozovat vozidlo bez technicky. a bez dukazu me nemuzou obvinit, ze provozuji protizakonne vozidlo (tj. bez technicky).
ja ho mam taky ve stavu, kdy nemuzu dat znacky do depozitu. uviznul jsem ve vesely smycce magistratnich hratek a pomalu se posouvam, ale proste s tim nic nenadelam. a platit za to nebudu, ze system je tu na picu | Systém končí exekucí 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: St, 16.12, 2009 22:17 |
|
nekonci, maji moje vyjadreni, mic je na jejich strane. Ohanej se zakonnym narokem, ale zakon mluvi jasne, tentokrat jasne proti nim. Zakon 56/2001 Sb. §38 odst. (1) pismeno a) me vyrazuje z dosahu jejich §24c zakona 168/1999 Sb., protoze by mi nejprve museli prokazat provozovani vozidla bez technicky (coz nemuzou, kdyz s tim nejde jezdit)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.3. 2008
|
Zaslal: Čt, 17.12, 2009 0:12 |
|
Tak jsem zvědav jak toto skončí....
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 17.12, 2009 0:12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2007
|
Zaslal: Čt, 17.12, 2009 9:17 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: Pá, 18.12, 2009 1:25 |
|
| qwyrgh napsal: | | nekonci, maji moje vyjadreni, mic je na jejich strane. Ohanej se zakonnym narokem, ale zakon mluvi jasne, tentokrat jasne proti nim. Zakon 56/2001 Sb. §38 odst. (1) pismeno a) me vyrazuje z dosahu jejich §24c zakona 168/1999 Sb., protoze by mi nejprve museli prokazat provozovani vozidla bez technicky (coz nemuzou, kdyz s tim nejde jezdit) |
No byl bych rád, kdyby ti to sežrali, ale právě 56/2001 §38 odst. 1 říká:
| Citace: | Provozovatel silnicního motorového vozidla a prípojného vozidla nesmí provozovat na pozemních komunikacích vozidlo,
a) které je technicky nezpusobilé k provozu | což znamená, že bez STK nesmíš na silnici, ale nezbavuje tě to povinosti mít ručení.
Co se týká §24c zakona 168/1999, tak "provozováním" je míněno vlastnění vozidla a současně neuplatnění "dočasného vyřazení" (depozita). Tady to taky asi neobhájíš.  Navíc tě ten samý zákon hned na začátku (§3 odst. 2) nutí k povinosti uzavřít ručení.
Když se vyšlu na paragrafy a právní slovíčka, tak:
- vozidlo musí mít ručení dokud není trvale vyřazeno z registru
- vozidlo musí mít ručení mimo dobu dočasného vyřazení (depozita)
- vozidlo musí mít ručení i pokud nemá platnou STK
- POZOR: i při sjednaném a zaplaceném ručení platnost pojistky končí koncem platnosti STK = s pojiskou bez STK jsi NEPOJIŠTĚNÝ.
Od 1.1.2010 chystá ČKP další vlnu:
- začnou se dohledávat a obesílat majitelé motorek, vozíků, traktůrků a babet = kdo má na zahradě neodhlášenýho fichtla bez pojistky, tak se prohne jak kráva. Minulý týden došlo borcovi 80.000 za V3Sku v kopřivách ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 19.12, 2009 19:02 |
|
Romijne,ale tady jde prave o ty pravni slovicka.
Skutecne porusuji zakon, podle §3 musim mit uzavrene ruceni, protoze jsem majitel a nemam znacky v depozitu. Ale §24c klade sankce za provozovani bez ruceni, nikoliv za vlastneni bez ruceni. Na tom se jim otacim.
Nikde jsem nenasel vyklad pojmu "provozovani" podle tohoto zakona, nasel jsem jen to, ze podle 56/2001 bez platny TK nemuzu provozovat. To znamena, ze kdyz nemuzu provozovat, pak mi nemuzou byt vypocitany sankce za provozovani. Ted jen cekam, jestli se znovu ozvou, nebo to takhle uznaji.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: St, 23.12, 2009 10:09 |
|
tak a mam "Advanced level"
prisel mi libesbrif od kladenskyho magistratu, ze prej vlastnim nejakej malotraktor, to byla tiskova chyba a je to Audi.
Tak sem jim zavolal a reknu nasledujici:
Ti co mi tu pred rokem rikali, ze povinost prehlasit auto do nejakejch dnu je nesmysl a ze je to zruseny, tak peknou picu. Dostal sem flastr za litr a musim se jim tam 13.1 ukazat.
On si totiz karlovarskej kraj udelal check evidence "mame dostat/dostali sme" odhlaseny a navraceny SPZky a ejhle .. KVK 01-12 jim chybela  ...
az tam pujdu tak prinesu cisla paragrafu (rikala mi je po telefonu) ... a poreferuju  ...
jo a ohledne povinnyho - musi bejt sjednany i na auto bez technicky kvuli prevodu, potom se da zrusit.
tralalalaaaa ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 23.12, 2009 10:57 |
|
| 2Pix napsal: |
jo a ohledne povinnyho - musi bejt sjednany i na auto bez technicky kvuli prevodu, potom se da zrusit.
tralalalaaaa ... |
Takže musí být i na autě bez technický, který jen stojí někde na dvorku? Nějak jsem to s tím přepisem nepochopil. To že musí být povinné na přepis vím 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: St, 23.12, 2009 11:30 |
|
mas 14 dni na prepis a ten ti daj jedine se zelenou kartickou...
kdyz sem ji rekl moje strasti a slasti s CKP (pouzil sem tady mistni priklad jako muj pripad), tak rika ze "ano, mate pravdu, ale pro prepis to pojisteni mit musite" ... no a na prepis mas dva tejdny  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: St, 23.12, 2009 20:44 |
|
to je jednoduchy. Pro prepis si dojdes na kooperativu a na mesic si uzavres smlouvu. Ta pak dobehne, a kdyz to mas bez technicky, tak to jebal pes. Akorat riskujes, ze kdyz te zacne CKP honit, ze to muze postoupit nejakymu spravnimu organu, kterej te bude popotahovat za poruseni zakona, (to ruceni mit musis, pokud nejsou znacky v depozitu, tzn. tam by hrozila asi nejaka pokuta ve spravnim rizeni -> to uz jsi ale v levelu statni buzerace). Pokud ovsem technickou mas a nemas ruceni, tak ti daj vypalny za kazdej den (nad 1800ccm 70Kc/den)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 16.12, 2011 19:09 |
|
jak to dopadlo? Taky poslali kravinu na auto, které stálo bez STK na zahradě.
Řešení krom zaplatit? Jak dopadli ti s tím oháněním se paragrafem o neprovozování vozidla?
Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 16.12, 2011 19:09 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Ne, 18.12, 2011 22:37 |
|
dobre dopadli... CKP predala inkasni agenture, inkasni agentura poslala vymahaci dopis, inkasni agenture se tedy odepsal vyklad paragrafu (ta komunikace teda byla asi na ctyrikrat, nez pochopili, ze to myslim vazne a nezaplatim) a inkasni agentura poslala vyjadreni, ze cely pripad zastavuje a vraci klientovi pro dalsi postup... dva mesice je uz ticho po pesine, takze to povazuji za male a mile vitezstvi
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Ne, 18.12, 2011 22:44 |
|
Tyhle pokusy jak neco ojebat me vzdy pobavi.
Mate jasne dano, ze auto s RZ musi byt pojisteno at uz technickou ma nebo ne (to je zcela jiny tvuj problem ze mas auto bez stk)
Pokud pojisteno neni musi byt znacky v depozitu nebo ekolikvidace.
Pokud auto na znackach chcete tak lze resit sezonni povinne ruceni, ale to pochybuju ze mate.
Fakt je takovej problem neco chvili neojebavat a udelat si ve svych vecech poradek?
Rict v souvislosti s CKP ze 2mesice nic takze je vyhrano... Je prinejmensim optimisticke.
CKP nic sama neeviduje, cerpa z informaci pojistoven a inspektoratu. Pokud maji nejake zaznamy jinak - je problem v jinem clanku retezu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Ne, 18.12, 2011 22:54 |
|
krizniku, kdyz o tom vis hovno, tak to nekomentuj. to, ze si zakon umis precist, neni ojebavani. zakon byl napsan za ucelem, aby nedochazelo k dopravnim nehodam nepojistenym vozidlem, kdy poskozeny ma smulu a nedostane nic. ne za ucelem, aby soukroma organizace mela zaruceny prijmy z jakykoliv nesrovnalosti. proto je v tom zakone jasne napsany, ze maji narok pouze za obdobi provozovani vozidla bez ruceni. pokud neni provozovany, tak ti hrozi pokuta od spravniho organu, coz je magistrat. ale CKP nema narok. to, ze to CKP zkousi, je snaha vyjebat se systemem a dostat se k prachum. a ze s tim vyjebavaji je jasne z toho, ze jsem jim posilal vypis z registru, kde po cele obdobi tri let neni platna TK. stejne to dal vymahali pres inkasni...
doufam, ze se taky bavis pokusy CKP ojebat zakon
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: Ne, 18.12, 2011 23:30 |
|
Nebavim, jen uz jsem par takovych jako ty videl solit desetitisice (zcela zbytecne).
Necht tve tazeni vede k zarnym zitrkum.
O ckp vim hovno tj jasny, ani u allianzu o nich nikdo nic nevi 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 7.7. 2007
|
Zaslal: Po, 19.12, 2011 17:32 |
|
| Romijn napsal: | | POZOR: i při sjednaném a zaplaceném ručení platnost pojistky končí koncem platnosti STK = s pojiskou bez STK jsi NEPOJIŠTĚNÝ. |
To si mám jako po každé STK uzavřít nové pojištění?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 29.12. 2009
|
Zaslal: Po, 19.12, 2011 17:40 |
|
bull:
ne pokud ti pojistka trvá a projdeš na stk je vše ok..
pokud ale jdeš na stk a neprojdeš zaniká pojistka.. tak nějak to asi Romijn myslel řekl bych..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 7.7. 2007
|
Zaslal: Po, 19.12, 2011 18:37 |
|
Neprojdu STK,ale neházím flintu do žita,nějaký čas budu odstraňovat závady a pak půjdu opět na STK.A mezi tím jsem nepojištěný,ačkoliv platím,jo?Tak to není daleko času,kdy budem platit POV i když nebudeme vlastnit auto. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 23.2. 2009
|
Zaslal: Po, 19.12, 2011 18:41 |
|
bull: Pokud platis,ses pojistenej.Jen kdyz to bez stk do nekoho prcnes tak pojistovna nic neda.Co se nevlastneni stk tyce,to zajima jen ourad,pro potreby tohoto tematu je stk nepodstatna...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 19.12, 2011 18:41 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: St, 01.02, 2012 15:33 |
|
ČKP fakt perlí .... převzato z dnešního blogu:
| Citace: | Augiášův chlév jménem Česká kancelář pojistitelů
*** Z. Huspek
Když jsem 16. listopadu 2009 publikoval tady na blogu článek s názvem Občánku zaplať, netušil ani ve snu, že celá tahle na první pohled triviální záležitost bude mít o dva roky později pokračování se soudní dohrou!
Pro neznalé i pro ty, co se nechtějí zdržovat blogem v odkazu pár stručných fakt:
11.3.2009 jsem odhlásil přívěsný vozík na dopravním odboru městského úřadu v Domažlicích. Odtamtud vedla moje cesta přímo do jednatelství pojišťovny Alianz, kde jsem zrušil povinné ručení a na místě doplatil dlužnou částku Kč 57,-.
Celou věc jsem tímto považoval za vyřízenou a ukončenou, dokonce jsem se pochválil, jak jsem byl pořádný – jako bych tušil, že se to bude náramně hodit.
Na konci téhož roku, konkrétně 8. 11. jsem od České kanceláře pojistitelů dostal dopis v podobě výzvy k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných v hodnotě Kč 2 880,-.
Slavná kancelář zjistila Centrálního registru vozidel, že jsem neměl v době od 12.3.2009 do 10.6.2009 pojištěný přívěsný vozík – ten, který jsem 11.3. odhlásil!
Jsem sběratel všech možných písemností a tak nebyl problém najít příslušné doklady a ČKP – po předchozím ostrém telefonátu – odeslat dotazník, jenž byl přiložený k výzvě včetně obálky. Tam jsem uvedl všechny potřebné údaje a pokládal věc (znovu, už po druhé) za uzavřenou.
Jaké bylo mé překvapení, když jsem 3. října 2011, tedy téměř po dvou letech, od společnosti Transcom s nepěkně znějícím podtitulkem „Celostátní vymáhací centrum“ dostal výzvu k okamžité úhradě celkového dluhu Kč 3419,4 za to, že jsem nereagoval na výzvu ČKP k vyřešení závazku k této společnosti!
Vymáhači byli ochotní jednat elektronicky, takže jsem jim poslal kopie před dvěma lety již jednou odeslaných údajů. Ti po logickém zjištění, že ode mne nakápne ani koruna, vrátili případ kanceláři pojistitelů.
Kancelář nelenila a poslala mi 18.10.2011 stejnou výzvu jako před dvěma lety, jen částka byla o 10 korun menší. Přiložen dotazník, pro případ námitek.
Vzhledem k tomu, že už jsem jeden dotazník vyplnil před dvěma roky, nemínil jsem dělat totéž a zavolal na bezplatnou linku kanceláře. Chlapec na druhém konci drátu byl dobře proškolený, anebo na podobné telefonáty zvyklý a na moje rozčilené námitky odpověděl, že on jenom přijímá hovory. A jestli chci, nechť pošlu údaje prostřednictvím formuláře na jejich webu, což jsem učinil bezprostředně. K již zaslaným požadovali také kopii velkého technického průkazu s razítkem dopravního odboru o odhlášení vozidla. A pokud jej už nemám, ať si zajdu na dopravku a požaduji od nich potvrzení!
Techničák jsem měl, doklady jsem odeslal hned 20.10.2011 a čekal, co se bude dít dál. Kancelář pojistitelů zřejmě nemusí dodržovat zákonné termíny k vyřizování podobných věcí, takže si dali víc než měsíc na čas. 30. prosince jsem dostal obyčejný (!) dopis – potvrzení o ukončení případu, kdy mi Mgr. Vladimír Krejcar, ředitel úseku právních služeb ČKP oznámil, že žádnou úhradu nepožadují. Bez omluvy, samozřejmě.
Sláva, zajásal jsem a považoval věc (už po třetí) za uzavřenou. Jenomže opět předčasně! 26. ledna 2012 přinesla poštovní doručovatelka obálku s modrým pruhem od okresního soudu v Domažlicích. A v ní elektronický platební rozkaz na zaplacení Kč 3 168,- kanceláři pojistitelů a dalších Kč 8 720,-, z toho 7 920 právnímu zástupci žalující strany a 600 korun soudu!
Jsem člověk, jehož jen tak něco do kolen nedostane, ale tady už jsme na nich málem byl. Protože proti tomuto rozkazu je nutno se bránit pouze podáním odporu. Takže další kopírování dokladů, vypsání formuláře na podání odporu a jeho odevzdání v podatelně soudu… to všechno jsem udělal včera.
Věc za uzavřenou – po předchozích zkušenostech – nepovažuji. Předpokládám nicméně, že bude vyřešena v můj prospěch. V opačném případě bych musel zcela vážně uvažoval o emigraci. Do Bavorska to máme jen 16 km!
http://huspek.blog.idnes.cz/c/244056/Augiasuv-chlev-jmenem-Ceska-kance.......
Zdeněk Huspek| |
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 01.02, 2012 15:57 |
|
je to banda zmrdů. Známému poslali teď taky fakturu na 48 000 Kč - a to auto bylo normálně pojištěný - jen slavný TRIGLAV v tom má bordel...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 11.6. 2009
|
Zaslal: St, 01.02, 2012 17:20 |
|
i nám to přišlo. Hold někdo na čkp omylem smazal data a teď to posílaj každýmu no 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 8.5. 2010
|
Zaslal: So, 11.02, 2012 19:22 |
|
mě poslali cca 3 měsíce zpět taky výzvu.když je trochu zdeptal muj právník tak už to nechtí a prozměnu chtí za další 3 měsíce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|