AK nováček

Registrace: 28.10. 2009
|
Zaslal: Po, 07.12, 2009 19:13 |
|
Ahoj, nevíte někdo, v čem by mohl být problém, když se mi čas od času rozsvítí za jízdy najednou kontrolky ESP*, ABS* a pneumatického zvedání světlé výšky na A6 Allroadu (rok 2004, 2,5TDi 132 KW)? Nevypozoroval jsem v tom žádnou logiku, jednou se to stane za jízdy na dálnici, jednou v zatáčce ve městě.Jednou na rovině, jednou na hrbolech. Zhasne to po novém nastartování motoru a je od toho zase na nějakou dobu klid. Intervaly jsou různé, ale mám trochu pocit, že teď to dělá častěji. Měl jsem to už i v servisu (dokonce autorizovaném), ale nic nezjistili... Ani jim to samozřejmě jak na potvoru nezasvítilo...Nepřijde mi, že by byly špatné měchy, protože se nevypouští, nestojí to ráno křivě, prostě nic...ani za jízdy když to svítí, tak z toho nemám pocit, že by se jízdní vlastnosti měnily (žádné škubán, naklánění), ani hučení. Fakt nevím. Nechci vyhazovat peníze za servis, ale taky nechci jednou skončit ve svodidlech nebo někomu v zadku, nedej bože hůř...
Budu rád za každou radu (dobře míněnou)
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 07.12, 2009 19:13 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 4.11. 2009
|
Zaslal: St, 09.12, 2009 20:48 |
|
Měl jsem ten samý problém nakonec to bylo ložisko v předním pravém kole dal jsem nové a od té doby klid
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 3.4. 2008
|
Zaslal: St, 13.01, 2010 0:17 |
|
už jsi to nějak vyřešil, mám úplně stejnou závadu a nikdo neví co to je. děkuji za info
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 26.5. 2009
|
Zaslal: St, 13.01, 2010 0:38 |
|
u me vcera rano to samy, po nastartovani zustala svitit kontrolka ABS*, asi po minute ale znicehonic zase zhasla. chvili na to, uz pri plynuly jizde po dalnici, se kontrolka ABS* rozsvitila znovu, tentokrat soucasne s ESP*, ktery uz po zbytek jizdy neslo zapnout. pri zpatecni ceste uz po nicem podobnym ani pamatky, tak uvidime, jestli me rano auto zase necim neprekvapi 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 12.5. 2009
|
Zaslal: Čt, 14.01, 2010 12:11 |
|
tato závada bývá způsobena vadným spínačem brzdových světel. Má spínací a rozpínací kontakt, které se občas u starších aut nesejdou a vznikne tato závada. Samozřejmě se to najde ve VAGu, takže by to v servisu měli odhalit.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 28.10. 2009
|
Zaslal: Ne, 05.12, 2010 13:29 |
|
Ahoj, nakonec to byl asi fakt vadný brzdový spínač. Byl jsem teď na servisu, vyměnili mi ho a od té doby je klid...(doufám, že to nezakřiknu:-))
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 6.7. 2010
|
Zaslal: Čt, 16.12, 2010 13:02 |
|
Ja mam rovnaky problem, akurat ze mne to u svieti stale pri kazdom stoceni kluca, a ked som bol na VAS tak mi nevedelo nadviazat spojenie s riadiackou ABS*. ako keby som ho tam ani nemal. teraz neviem co dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 13.3. 2010
|
Zaslal: Čt, 16.12, 2010 15:47 |
|
tak ten samí problém cca půl roku zpět s nesmyslným rozsvěcením ABS*, ESP*,Podvozku pomohla diagnostika a výměna spínače brzd.světel , jak se píše níže . cca komplt oprava 550Kč (pasuje tam z Fóbie  )
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 16.12, 2010 15:47 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 30.7. 2007
|
Zaslal: Čt, 20.01, 2011 17:52 |
|
podobný problém jako OJE za jízdy se náhodně rozsvěcí a zhasínají kontrolky ABS* a ASR* nebo obě najednou. Dnes v servise napíchnuto na diagnostiku - když to nesvítí tak nikde žádná závada a když se povedlo navodit závadu tak se nešlo spojit s jednotkou.Elektrikář usoudil na špatný kontakt někde cestou či hlodavcem poničené vedení.Máte někdo podobnou zkušenost ?
Dnes pouze vyndal řj že občas konektory za ní zlobí a zkontroloval konektor u ABS*, na zbytek mám přivézt auto v pondělí a na dlouho se sním rozloučit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|