Zdravím všechny příznivce Audi!
Jsem zaregistrovaný jen krátce a tak se tady teprve orientuji. Na jaře pojedu pro Audi A8, ale buhužel s podvalem /porucha motoru/ a tak bych uvítal jakékoliv zkušenosti a poznatky v této oblasti. Demontáž motoru a následná oprava /zřejmě rozvody/ vše okolo toho. Beru i odkazy na weby atd., či cokoliv, co by mi přiblížilo tuto techniku /i cizojazyčné mutaci/. Dále bych si dal poradit, jak sehnat komplet servisní manuál a manuál s kompletními schematy elektroinstalace. Audi je z roku 1998.
Záměrně nepíši o servisech /trpká zkušenost/ Přes 30 let se pohybuji v oboru, tak jakési zkušonosti by byly a zázemí vcelku taky. Předem děkuji za každou reakci a všechny zdravím! Chalupar
29. listopad 2009
Tak Audina je už v doma a zhora popisovaná záležitost je už diagnostikovaná. Je prasklá kliková hřídel.
Tak od teďka sháním použitelnou klikovku /i před renovací/, popř.starší motor za rozumný peníz. Předem děkuji za každý příspěvek! Chalupar
13. prosinec 2009
tak dík za ten příspěvek. nicméně je to tak - prasklá klika před středním hlavním ložiskem, důvod je pro mne neznámý, jediné co jsem zjistil až dodatečně, je to, že auto absolvovalo havárii na předek /zpráva od původního majitele/ , vše bylo perfektně opraveno u Audi v Německu, ale vede mne to k domněnce, že klikovka dostala ránu "na štorc", která se projevila pozdějším prasknutím.
A aby atrakce s motorem byla dokonalá, zjistili jsme dodatečně, ale včas ještě u středního hlavního ložiska oboustrannou prasklinu bloku do mazacího kanálu. Tak jsme měníli ještě blok motoru.
No když jsme to slavnostně smontovali a chtěli spojit s převodovkou, tak jsme to nespojili a problém byl záhy odhalen. Přestože jsme měli stejný motor /se stejným kódem/ vyskytl se problém s otvorem v klikoce /hřídel měniče/. Je tam nalisované naváděcí pouzdro, ale nešlo vylisovat, tak kliku musela opět z motoru ven, opracovat a nyní je motor už v autě. Ještě hlavy , rozvod a dostrojit a zkouška--- docela se těšíme. Zdravím všechny příznivce Audi! Chalupar
p.s. nevíte někdo o servisních schematech elektriky na tento typ - uvítám i odkaz a předem děkuji!
26. prosinec 2009
Tak jo, je to hotové, motor oživl a auto se dalo do pohybu. vymázli jsme pár závad, rozchodili rádio a ostatní elektrovýbava šlape a 1. jízda - no je to síla. Takže vše je v podstatě OK , odstraníme pár drobností a auto je ready...
Zdravím všechny příznivce AUDI a všechny čtenáře mého psaní. Chalupar