Tak jsem byl včera v servisu na proměření žhavících svíček, měl jsem hodně špatný ranní starty - chytlo až na potřetí. Po proměření se zjistilo že 3 ze 6ti jsou komplet KO, a 3 žhaví na necelou polovinu maxima, kolem 20ti max. Takhle špatnej výsledek sem nečekal, tak max že vyměnim jednu nebo dvě. Je ale potřeba vyměnit všechny.. Byly prej ještě původní Bosch, dávam nový zase Bosch. Mam najeto tacho 255 000 km, podle Vlasty možná kolem 500 000 km, tak vydrželi docela dlouho Přichází zima a nízký teploty, tak kdyby někomu s 2.5 TDI* nebo 1.9 TDI* dělaly problémy ranní starty, je to na x% právě tohle..
zhavicky se meni vzdy cela sada...ne po jedne, dvou...jinak pozor pri vyndavani, radi praskaji(cim starsi, tim vetsi pravdepodobnost zalomeni - proto se take meni vzdy vsechny najednou) a pak musi rozvody dolu, hlava dolu a na vytoceni..mam to za sebou a nikomu bych to nepral...satas me malem ukamenoval...
Taky jsem dneska podstoupil výměnu tří žhaviček z pěti. Ale preventivně jsem povytáhnul i ty zbylé právě kvůli tomu aby při pasledovné budoucím vytažení nedošlo k zalomení. Nějakej ten rok už nafťáky provozuji a zvyknul jsem si, že i když motor startuje v pohodě, že je prostě proměřím a prevetivně zkusím povolit před zimou, kdy je to žhavení aktuální. Zatím jsem teda při -2 stupních nepocítil nějak výrazně tu absenci tři žhaviček. Ale kdo ví co by se dělo při -20
No v momentě kdy se je snažíš povolit to prostě nejde. Pak to nejednou jde ale až moc lehce S životnosti je to težké, prej záleží na značce a prej jim vubec nesvědčí když někdo žhaví na víckrát.
Muž
Registrace: 24.2. 2008
Zaslal: Ne, 06.11, 2011 18:39
MarkS napsal:
měděnou pastou.
si si isty ze mas CU pastu ???
Inak k teme: dnes premerane zhavky, 2 total KO a na dvoch sa kontakt nejako podozrivo pohybuje... Takze vymena vsetkych, ... Len dufam ze to pojde normalne a nie v servise ...
Inak auto startovalo normalne takze 2 KO zhavky sa na starte neodzrkadlia.
Idem napisat svojmu dodavatelovi ND ake ceny na mna hodi, to som zvedavy. Co som pozeral na nete tak v CR cca 8eur, v SR 11 eur a v PL 5 eur. Ceny su za zhavice BERU.
Dalsie info poskytnem neskor, snad to bude pozitivne.
PS: Ak niekto dokazete zohnat zhavky BERU za slusnu cenu napiste SZ 6 kusov beriem urcite a mozno aj 12 zajtra premeriame druhe bratove auto...
Muž
Registrace: 11.9. 2008
Zaslal: Ne, 06.11, 2011 18:56
ja som mal 4 KO a motor natocil aj pri -22°C na prvykrat sice nie hned ale par krat pretocil a bezal tiez som trpol aby sa nechali povolit, nakoniec povolili ale strach tam bol velky
Muž
Zaslal: Ne, 06.11, 2011 18:59
quattro99: tak dufam ze pojdu von, ak nie tak mam servis asi 15 km od domu kde ich bezne vyberaju, len neviem ci ked ho odlomim mozem este nastartovat alebo nie...
Muž
Registrace: 11.9. 2008
Zaslal: Ne, 06.11, 2011 19:08
myslim, zemozes, keby ze ostal zalomeny vo vnutri len koniec zhavica, tak poloz cez neho dosticku a prevez sa, minule tak ostal kamosovi a po prehnani motora dokopca na plny plyn ten koniec-spicka vyletela a ostala v doske
Tady mám video z minulé zimy. Myslel jsem že v hajzlu vstřiky, předvstřik a já nevím co. Pak jsem do dal do servisu a podle mechanika všech 6 svíček K.O. slovy šest! Vyměnily se všechny za BERU a od té doby zas chytá na brnk kočena ))))
Muž
Zaslal: Po, 14.11, 2011 17:05
Tak zhavice BERU su doma, teflonka - bohovo sa zhana ... je objednana tak uz zostalo len to najhorsie, uvazujem ze to hodim do servisu a vypijem si kavu pri tom
Inak co doporucujete, vymienat radsej na horucom motore ? Streknut niecim pred demontazou ?
Muž
Zaslal: St, 16.11, 2011 20:43
tak hotovo, bracho prisiel najprv jeho motor - zohriaty sviecky isli lahucko von, nove namazane teflonkov.
Potom moje - studeny motor, sviecky vysli vsetky von v poriadku takze mame to za sebou...
Len maly dotaz na dvoch svieckach bol jemny olejovy film, je to normal alebo co ???
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Neůžete přikládat soubory v tomto fóru. Nemůžete stahovat soubory v tomto fóru.