AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Čt, 30.07, 2009 20:46 |
|
Toto téma vzniklo na základě inzerátu:
Ahoj,nebude mít někdo zájem vyměnit svou A4 za me BMW 330D,v pripade zajmu nabidnete.Nejlepe Audi A4 od r.v.2001 1.9tdi 96kw,upřednostnuji sedan
rozděleno by vencaa6
Tomik88:
OT: Sorry za OT, ale co je s tím autem, že ho chceš vyměnit za A4 1.9TDi? To by's byl naprostej blázen ...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Čt, 30.07, 2009 20:46 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Čt, 30.07, 2009 20:58 |
|
root: Upřednosnuje quattro a blíží se zima
Tohle za A4 nevyměnuj je to velice hezký auto 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 29.12. 2008
|
Zaslal: Čt, 30.07, 2009 22:10 |
|
No mám dost známostí na to, abych těžko uvěřil, že to má jen 150 000 najeto. Italové jsou jedni z těch co nalítaj zpoustu km jako němci. Další fakt je, že tenhle motor je jeden z nejlepší možná nejlepší diesel co se vyrobil. Myslím, že bez problému zvládne 500 000 Km. Pokud se sním jezdí jak má a pravidelně se mění olej. Přesně tenhle kousek bych si chtěl pořídit po mé A6tce. Bud 330D nebo 530D 142 KW. Nikdy bych BMW za Audi neměnil, Audi prostě na BMW nemá. Takže mě docela překvapuje proč to měníš  .
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 18.11. 2008
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 9:02 |
|
ja to chápu....změna je život..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 26.10. 2006
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 9:14 |
|
| Jaris napsal: | No mám dost známostí na to, abych těžko uvěřil, že to má jen 150 000 najeto. Italové jsou jedni z těch co nalítaj zpoustu km jako němci. Další fakt je, že tenhle motor je jeden z nejlepší možná nejlepší diesel co se vyrobil. Myslím, že bez problému zvládne 500 000 Km. Pokud se sním jezdí jak má a pravidelně se mění olej. Přesně tenhle kousek bych si chtěl pořídit po mé A6tce. Bud 330D nebo 530D 142 KW. Nikdy bych BMW za Audi neměnil, Audi prostě na BMW nemá. Takže mě docela překvapuje proč to měníš . |
no, tak já mám doma BMW 530D se 142kW.....je pravdou, že motor šlape hezky,ale říkat, že AUDI na BMW nemá je blbost. Tohle není jen o motoru,ale o autě celkově.
Já sem byl kdysi taky zastáncem BMW,ale konkrétně tahle E39 mě přesvědčila o opaku.... Co mi konkrétně vadí? Když pominu to,že v ní jezdí kde jaký veksl a další ksindly  tak mi vadí některé konstrukční věci. Třeba když prší a já nastartuju v autě a zmáčknu tlačítko na protizamlžení čelního skla,tak se mi zamlží čelní sklo a dalších min.30s trvá, než se odmlží...  takže smysl toho tlačítka je mi utajen  , také sem ještě nepřišel na to,jak snížit teplotu z ventilátoru,aniž bych zapnul klimu. Neustále z výdechů i po nastavení 19st. proudí teplý vzduch. Změní se to až po zapnutí klimy, což třeba u Passata a AUDI sem nezažil. Také mi vadí, že vyhřívaní sedadel se musí zapínat při každém nastartování vozu, tedy když člověk jezdí v zimě po městě, tak ho neustálé zapínání za chvíli přejde. U Passata jsem měl zapnuté vyhřívání tak dlouho,dokud jsem ho opět nevypnul (fungovalo při zapnutem motoru  ) a další věc je Tempomat...musí se také pokaždé při nastartování aktivovat, což už u zmíněného koncernu není...
Tak to jsou jen letmé postřehy, které mne na BMW vadí...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 17:30 |
|
| gelty napsal: |
no, tak já mám doma BMW 530D se 142kW.....je pravdou, že motor šlape hezky,ale říkat, že AUDI na BMW nemá je blbost. Tohle není jen o motoru,ale o autě celkově.
Já sem byl kdysi taky zastáncem BMW,ale konkrétně tahle E39 mě přesvědčila o opaku.... Co mi konkrétně vadí? Když pominu to,že v ní jezdí kde jaký veksl a další ksindly tak mi vadí některé konstrukční věci. Třeba když prší a já nastartuju v autě a zmáčknu tlačítko na protizamlžení čelního skla,tak se mi zamlží čelní sklo a dalších min.30s trvá, než se odmlží... takže smysl toho tlačítka je mi utajen , také sem ještě nepřišel na to,jak snížit teplotu z ventilátoru,aniž bych zapnul klimu. Neustále z výdechů i po nastavení 19st. proudí teplý vzduch. Změní se to až po zapnutí klimy, což třeba u Passata a AUDI sem nezažil. Také mi vadí, že vyhřívaní sedadel se musí zapínat při každém nastartování vozu, tedy když člověk jezdí v zimě po městě, tak ho neustálé zapínání za chvíli přejde. U Passata jsem měl zapnuté vyhřívání tak dlouho,dokud jsem ho opět nevypnul (fungovalo při zapnutem motoru ) a další věc je Tempomat...musí se také pokaždé při nastartování aktivovat, což už u zmíněného koncernu není...
Tak to jsou jen letmé postřehy, které mne na BMW vadí... |
Já tyhle auta zas tak moc neznám co se týče funkčností vybavení pro lepší komfort. Spíš jsem se špatně vyjádřil. Myslel jsem tím, že jízdníma vlastnostma AUDI na BMW nemá. Co mám Audi, tak si nestěžuju ale A6tka na rychlekší broušení zatáček není. Je to auto tak na pohodlné a klidné ježdění.Ale BMW má podvozek vyladěnější, i myslím že motory jsou lepší. To zamlžení čelního skla může být zasviněným výparníkem u klimatizace. Desinfekce by to mohla zpravit. Jinak já jsem si všiml, že v Audi pomalu začíná jezdit čím dál víc cikánů  . Ty šmejdi si osedlali mercewdesy a ted se cpou do těhle značek 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
Registrace: 24.2. 2008
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 20:50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 11.7. 2009
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 21:10 |
|
Jak říkate změna je život,bmw super kára jede skvěle,ale chci zkusit zase něco jineho,měl jsem pujčenou na pár dni A4 a docela mi padla do oka,ale co mě na ni nejvíc uchvátilo,tak to bylo QUATTRO,opravdu paráda.1.9 si myslim že mi bude bohatě stačit,ty 2.5 věřím že jedou pěkně,ale bal bych se asi toho servisu,protože moc chvály jsem na ně neslyšel.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 21:10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 21:21 |
|
| Tomik88 napsal: | | Jak říkate změna je život,bmw super kára jede skvěle,ale chci zkusit zase něco jineho,měl jsem pujčenou na pár dni A4 a docela mi padla do oka,ale co mě na ni nejvíc uchvátilo,tak to bylo QUATTRO,opravdu paráda.1.9 si myslim že mi bude bohatě stačit,ty 2.5 věřím že jedou pěkně,ale bal bych se asi toho servisu,protože moc chvály jsem na ně neslyšel. | jj quattro je fakt laska na prve zvezenie. Nezdala sa ti A4 priestorovo mensia ako A6? Ja by som radsej volil A6
1,9 tdi to bude pekne a spolahlive vozenicko. Nic extra ale lepsie ako cierna diera (2,5tdi)  pri tych motoroch je to loteria stastneho vyberu. Kupis zle priprav si 100 000, kupis dobre priprav si 70 000
Inak kolko by si chcel v hotovosti za to auticko, bracho sa po niecom obzera a taketo nieco sa mu paci, aj ked radsej chcel audinku a kombi ale co uz 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 11.7. 2009
|
Zaslal: Pá, 31.07, 2009 22:02 |
|
Kupis zle priprav si 100 000, kupis dobre priprav si 70 000
Co se tyče prostoru tak ve předu si udělám vždy dost místa,a vzadu mi to je jedno  A6 je pro mě zbytečně dlouha,aspon opticky vypada delší,a přece se mi o něco vic libi křivky A4.Na to auto mám zatím jednoho vážneho zájemce za 210000kč,ale čeká až prodá to své a že pak by si přiletěl hned pro to báwo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 2.2. 2008
|
Zaslal: So, 01.08, 2009 7:40 |
|
| Tomik88 napsal: | | A6 je pro mě zbytečně dlouha,aspon opticky vypada delší,a přece se mi o něco vic libi křivky A4. |
Svatá pravda. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 6.5. 2008
|
Zaslal: So, 01.08, 2009 19:43 |
|
Blbost A6 2,5TDi , stejně jako ostatní motory.....staráš se o to ,měníš olej kontroluješ ho a jezdíš vesele !!!! Kamarad ma už se služební A6 570000km najeto bez investic jen pravidelně rozvody a OIL!!! Jinak protože vím že to není "černá díra" koupil jsem si ji taky a jsem nad míru spokojen s 1.9tdi co jsem měl se to nedá srovnat. A6 je prostě o třídu víš a je to jiný povoz a ten motor je někde jinde jak kultivovaností 6V tak tahem!!! To je můj názor.Neznamená že když na to lidi serou a přidřou vačky že je každej motor špatnej....To můžeš utahat i 1.9 :)Jak říkam já "kolik lásky autu dáváš, tolik lásky Ti vrátí "  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: So, 01.08, 2009 20:27 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 11.6. 2009
|
Zaslal: Čt, 06.08, 2009 14:15 |
|
Vymenil jsem 330d 150kw za S6 250kw a oboje bylo ok:). Porad jsem moc spokojen:).Takze BMW+AUDI= good volba! 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 10.8. 2009
|
Zaslal: Po, 10.08, 2009 20:45 |
|
| gelty napsal: |
Já sem byl kdysi taky zastáncem BMW,ale konkrétně tahle E39 mě přesvědčila o opaku.... Co mi konkrétně vadí? Když pominu to,že v ní jezdí kde jaký veksl a další ksindly tak mi vadí některé konstrukční věci. Třeba když prší a já nastartuju v autě a zmáčknu tlačítko na protizamlžení čelního skla,tak se mi zamlží čelní sklo a dalších min.30s trvá, než se odmlží... takže smysl toho tlačítka je mi utajen , také sem ještě nepřišel na to,jak snížit teplotu z ventilátoru,aniž bych zapnul klimu. Neustále z výdechů i po nastavení 19st. proudí teplý vzduch. Změní se to až po zapnutí klimy, což třeba u Passata a AUDI sem nezažil. Také mi vadí, že vyhřívaní sedadel se musí zapínat při každém nastartování vozu, tedy když člověk jezdí v zimě po městě, tak ho neustálé zapínání za chvíli přejde. U Passata jsem měl zapnuté vyhřívání tak dlouho,dokud jsem ho opět nevypnul (fungovalo při zapnutem motoru ) a další věc je Tempomat...musí se také pokaždé při nastartování aktivovat, což už u zmíněného koncernu není...
Tak to jsou jen letmé postřehy, které mne na BMW vadí... |
Chyba nieje v aute,ale v tebe.Je najivné mysliet si,že sa mlží okno a tak to má byt!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 4.11. 2008
|
Zaslal: Po, 10.08, 2009 21:55 |
|
boha jeho, kdo tvrdi, ze AUDI na BMSW nema, tak nevi o cem mluvi a BMW videl max. na obrazku.
Ja driv byl taky jen na BMW a myslel jsem si, ze to je TOP auto dokud jsi muj kamarad nekoupil ALLROADA a vyjel na moji chatu kde bylo pul metru snehu a kde byl vubec problem jit pesky a on se tam snim vysplhal jako prd, pak me svezl po dalnici a proste ty QUATRO podvozky to nema chybu.
Koukne te se jak vypada interier v BMW a v AUDI. Nevim nejsem nijak zaujatej beru to z nadhledem a ja osobne uz znacku nevymenim.
AUID 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 10.08, 2009 21:55 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.8. 2008
|
Zaslal: Po, 10.08, 2009 21:57 |
|
Tomik88. Kdybys pak náhodou měl prachy, tak se můžem domluvit, mam inzerát v nabídce taky. A4 2.5TDI quattro, za motor ručim a je po rozvodech.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 10.08, 2009 22:20 |
|
| Paja.su napsal: | boha jeho, kdo tvrdi, ze AUDI na BMSW nema, tak nevi o cem mluvi a BMW videl max. na obrazku.
Ja driv byl taky jen na BMW a myslel jsem si, ze to je TOP auto dokud jsi muj kamarad nekoupil ALLROADA a vyjel na moji chatu kde bylo pul metru snehu a kde byl vubec problem jit pesky a on se tam snim vysplhal jako prd, pak me svezl po dalnici a proste ty QUATRO podvozky to nema chybu.
Koukne te se jak vypada interier v BMW a v AUDI. Nevim nejsem nijak zaujatej beru to z nadhledem a ja osobne uz znacku nevymenim.
AUID |
No tak já jsem hlavně neporovnával interier
Mě spíš jde hlavně o jízdní vlastnosti a motor. Jinak v BMW se čtyřkolkou jsem nejel. Takže neporovnávám ani quatro. Porovnávám jízdu s klasickou předohrabkou.
Já mám 2.8 V6 a BMW s 2.8 V6 by mě ujelo. Protože v zatáčkách si nemůžu dovolit to co on. Jinak iteríér se mě líbí víc v audi.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Út, 11.08, 2009 20:45 |
|
| Paja.su napsal: | boha jeho, kdo tvrdi, ze AUDI na BMSW nema, tak nevi o cem mluvi a BMW videl max. na obrazku.
AUID |
Stým quatrom máš pravdu,brat bol z toho neskutočne unesený-vždy bol zarítý Audista.Hádaj v akom aute dnes jazdí??tušíš správne v božskom BMW.Kolko krát do roka jazdíš po metrovom snehu??
http://www.autoweb.cz/starsi-auta-recenze/audi-a6-2-generace/14234
Podbných odkazov na webe je milión a nijak extra sa nelíšia 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: Út, 11.08, 2009 20:53 |
|
Rado:
Ten článek je sice pěkný, ale nemám sílu ho dočíst.
1) A6 != Passat B5. K Passatu to má asi tak blízko jako Matka Tereza k Bukkake party.
2) Ani ve verzi FWD, není zadní náprava vlečná a už vůbec ne se zkrutnou tyčí. (ten debil co psal článek si asi jaksi neuvědomil, že to ve verzi quattro není ani technicky realizovatelné)
3) Nedotáčivost není ani tak o hmotnosti jako právě o quattru. Není to chyba, je to vlastnost a pokud onen člověk řídí jako píše, nedivím se, že si s tím skoro rozbil držku.
4) V životě jsem řídil hodně věcí, ale nikdy, doopravdy nikdy jsem neřídil auto, který má tak kultivovanej projev jako A6 C5 quattro.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Út, 11.08, 2009 21:50 |
|
| Rado napsal: |
Kolko krát do roka jazdíš po metrovom snehu??
| od září do dubna, a někdy i hloubš než metrovom ty ocas hlůpy
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 4.11. 2008
|
Zaslal: St, 12.08, 2009 2:21 |
|
rado: tak prvne bych ti rekl asi hedno jestli ti rika neco oblast Sumava´m tak bys asi vedel ze bych se mohl v zime do BMW chodit jen ohrivat a kdybych nahodu vyjel, tak bych si sebou musel vzit poradne teplej spacak, plnou nadrz a termosku s pitim a nekde v zaveji jak to jini delaj a pak prosijou abych jim vytahl to jejich slavny BMW.
a co se tyce LETA, tak dam priklad sam sem mel 320i kupe r.v 2000 krat sem koupil nove a muzu s klidnym svedomim rict , ze na AUDI jizdnima vlastnostma ani NAHODOU nema. Poruchy hned po 20.000,- odesel mozek, po 30.000,- odesly civky na svickach pak zacaly blbnout ele okynka (okno sem zaviral na 20x) a o jizde v zime ani nemluvim rano pocukrovalo a ja nevyjel ani od baraku spise komicke.
btw kdo psal trn clanek bude nejakej chlapik co videl auto jen na obrazku a do redakce dojizdi MHD 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 12.08, 2009 13:36 |
|
| kvatráček napsal: | | od září do dubna, a někdy i hloubš než metrovom ty ocas hlůpy |
ocas je ten kto ťa ráno obuval,umýval ti zuby.....
Ty ocas hlúúúúpy v BMW si ešte nesedel
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: St, 12.08, 2009 13:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 12.08, 2009 13:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 12.08, 2009 13:56 |
|
| Paja.su napsal: | | rado: tak prvne bych ti rekl asi hedno jestli ti rika neco oblast Sumava´m tak bys asi vedel ze bych se mohl v zime do BMW chodit jen ohrivat a kdybych nahodu vyjel, tak bych si sebou musel vzit poradne teplej spacak, plnou nadrz a termosku s pitim a nekde v zaveji jak to jini delaj a pak prosijou abych jim vytahl to jejich slavny BMW.: |
Hovorí Ti niečo oblasť Vysoké Tatry???-to jest moja domovina  z e36 325i z roku 1991 som najazdil hodne km aj cez velké kalamity a nikdy som nemal jediný problém auto nemá žiaden prokluz,uzávierku proste žiadnu elektroniku,základ je mat dobré pneu (to mám vždycky aj v léte) a cit v nohách a v rukách.Teraz mám e46 Touring z DSC (prokluz,aktivný podvozek...) a už sa nemožem dočkať zimy  auto je na rozdiel od Audi vyvážené 50:50 a starý model e36 je 52:48 predná/zadná náprava
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 12.08, 2009 14:18 |
|
| Paja.su napsal: | rado
a co se tyce LETA, tak dam priklad sam sem mel 320i kupe r.v 2000 krat sem koupil nove a muzu s klidnym svedomim rict , ze na AUDI jizdnima vlastnostma ani NAHODOU nema. Poruchy hned po 20.000,- odesel mozek, po 30.000,- odesly civky na svickach pak zacaly blbnout ele okynka (okno sem zaviral na 20x) a o jizde v zime ani nemluvim rano pocukrovalo a ja nevyjel ani od baraku spise komicke.
btw kdo psal trn clanek bude nejakej chlapik co videl auto jen na obrazku a do redakce dojizdi MHD |
Každý výrobca urobí chybu od pekára až po výrobcu aut
a Audi nieje výnimkou
Možno sú to bludy a možno dochádza do redakce s MHD  ,ale asi to nebude náhoda,že takíchto recenzii som čítal minimálne 7,8 možno i viac a všetky sú si podobné.Ja osobne by som Audi nechcel už len kvoli tom,že nieje vobec vyvážená motor má daleko pred prednú nápravu v obrovskom previse t.j. extremne tažký čumák.S tažkym 6val. dieslovím motorom to musí byt tragédia,nieje to žiadna veda len fizyka.Kto to nedokáže pochopit nech si dá v hypermarkete kartón vody do košíka do predu a zkusi RÝCHLO zahnút za regál a potom nech si dá kartón vody do zadu a zkúsi to isté 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: St, 12.08, 2009 14:42 |
|
Rado:
Teď mi to vypadlo, ale Ty mi jistě pomůžeš ... Kdy naposledy vyhrálo BMW světový šampionát v Rally?
Já jen, jestli Ti ta košíková teorie v praxi poněkud nepokulhává 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 9.10. 2007
|
Zaslal: St, 12.08, 2009 14:45 |
|
Rado: kdyz uz jsme u te kosikove teorie, tak od kdy ma BMW motor vzadu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 24.4. 2009
|
Zaslal: St, 12.08, 2009 14:49 |
|
Rado:
Nerozumiem, ty si sem doliezol len na to aby si nadaval na Audi? Kamo najprv si chod ujasnit gramatiku spet do ludovej, lebo je mi z teba zle, tvoje pouzivanie "z/s" a nehovoriac o fizyke...
Na BMW je strach jazdit celu zimu a v lete vzdy ked je naprsane, cize kupit si auto na to aby sa clovek bal do toho sadnut... Mozno tak nejake Z4 na leto. Trochu horsie podmienky a konci to takto: http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs006.snc1/2825_109003018.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|