AK batole

Registrace: 12.12. 2007
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 13:17 |
|
Zdravím všechny...
Potřeboval bych poradit, co znamená chyba, kterou mi vyhodil VAG.
11733 - regulace klepání válce 1 (regulační mez dosažena) P 1325-35-10
- na co může mít vliv a co může způsobovat...píše sporadicky, ale nevím, co to je...díky moc
A ještě jedna věc, proč mi VAG jednou najde chyby a vyhodí mi je v hlášení, po týdnu zase ne, pak opět ano atd...prostě zvláštní...víte někdo??
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 13:17 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 13:18 |
|
| 1.robo napsal: | Zdravím všechny...
- na co může mít vliv a co může způsobovat...píše sporadicky, ale nevím, co to je...díky moc
A ještě jedna věc, proč mi VAG jednou najde chyby a vyhodí mi je v hlášení, po týdnu zase ne, pak opět ano atd...prostě zvláštní...víte někdo?? |
Pardon, tak chyba je 17733 !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
Registrace: 7.9. 2007
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 13:37 |
|
Nejsou to náhodou ty dvě čidla na boku bloku válců?
Pokud je tam máš, tak je proměř. Já měl na motoru 1.8T čídla dvě.
Na správnou hodnotu (impedanci) čidla bych se musel podívat doma.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 16:04 |
|
jestli jsou to jen sporadické chyby tak to řešit nemusíš... nejsou aktivní
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 17:52 |
|
Nesouhlasím, že sporadické chyby není nutné řešit. Hledá se to sice špatně, ale mě to dělalo na A3ce pěkný bordel, že jsem nevědel kde mi hlava stojí.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 17:55 |
|
| Petan napsal: | | Nesouhlasím, že sporadické chyby není nutné řešit. Hledá se to sice špatně, ale mě to dělalo na A3ce pěkný bordel, že jsem nevědel kde mi hlava stojí. |
No, mně to asi dělá pěkný bordel na motoru, proto by mě zajímalo, co je to za chybu...fakt nikdo nevíte???
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:01 |
|
Teď jsem se díval do popisu jak s tím čidlem. Doporučují ho odmontovat, vyčistit plochy o rzi, dát zpět a dotáhnout momentem 20NM. Pokud máš čídla 2 tak zkus obě čidla proměřit, jestli jedno není vadné.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:18 |
|
| Petan napsal: | | Teď jsem se díval do popisu jak s tím čidlem. Doporučují ho odmontovat, vyčistit plochy o rzi, dát zpět a dotáhnout momentem 20NM. Pokud máš čídla 2 tak zkus obě čidla proměřit, jestli jedno není vadné. |
Čidlo klepání mám jen jedno a odmontované jsem ho měl, i jsem ho čistil...ale bylo i tak v pořádku!!!Nevím, třeba je motor v prdeli...ale stle netuším, co to čidlo má kontrolovat a co má zjistit!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:34 |
|
Měl jsem podobný problém ale jinde. Měl jsem nahodilé zkraty na vstřikách ale nec jsem nenašel.
Tak jak to popisuješ tak to vypadá na problém v čidlu nebo kabeláži. Bohužel je to metoda pokusu a omylu. Nevím kolik stojí to čidlo, ale asi bych to vykoušel. Tedy za předpokladu, že motor je OK a ne KO.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:40 |
|
| Petan napsal: | Měl jsem podobný problém ale jinde. Měl jsem nahodilé zkraty na vstřikách ale nec jsem nenašel.
Tak jak to popisuješ tak to vypadá na problém v čidlu nebo kabeláži. Bohužel je to metoda pokusu a omylu. Nevím kolik stojí to čidlo, ale asi bych to vykoušel. Tedy za předpokladu, že motor je OK a ne KO. |
tak určitě bych to vyřešil smazáním a po jízdě opět načtením a pak bych to řešil
každopádně kod č. 17733
Doporučený postup: kontrola regulace klepání měřené hodnoty skupina 020, kontrola vedení k čidlu klepání, kontrola čidla
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:41 |
|
| Petan napsal: | Měl jsem podobný problém ale jinde. Měl jsem nahodilé zkraty na vstřikách ale nec jsem nenašel.
Tak jak to popisuješ tak to vypadá na problém v čidlu nebo kabeláži. Bohužel je to metoda pokusu a omylu. Nevím kolik stojí to čidlo, ale asi bych to vykoušel. Tedy za předpokladu, že motor je OK a ne KO. |
Nevím, co mi to dělá, ale motor je šíleně hlučný, úplně nesnesitelně, spotřeba šílená, ale jinak olej a ani vodu nebere!Je to horší a horší...cuká atd...těžko popsat, to by jsi musel slyšet!!!Ale výkon má stále...prostě ani mechanici neví!Ti, co neznají audiny, tak říkají, že v poho, ti, co je znají - s těma jsem se nesetkal!!A v Audi servise věděli hovno....udělali základní nastavení a hotovo!!!Nevím, jestli ty mé problémy jsou jen čidlem...to by byl zázrak!!!A navíc, nekdy mi to řídící jednotka napíše, někdy ne!!Ale psalo to, už když jsem kupoval auto a vše bylo v pohodě...no a po měsíci se to posralo a už je to jen horší a horší a nikdo neví nic!!!A tak se nervuju už asi čtyři měsíce, vrazil jsem do toho mraky peněz a už jen čekám, kdy odejde motor!!!Potřeboval bych to dát do kupy, protože teď je to neprodejné a ani to nejede...což je v prdeli!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 17.12. 2007
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:42 |
|
Čislo klepání zjišťuje vibrace motoru a údaj zasílá do řídící jednotky, která zpožďuje zapalování tak dlouho, dokud klepání nepřestane (upravuje předstih).
Měří se na osciloskopu. Bez oscilu se může přeměřit jen odpor mezi svorkami na ECU* s danou svorkou na čidlu. Hodnota by měla být vždy menší než 1 ohm.
Vzhledem k tomu, že tam píše, že regulační mez dosažena, tak to vypadá, že to čidlo vrátilo takovou hodnotu, že ECU* úpravou předstihu dosáhlo limitu úpravy předstihu. Mohlo by to vzniknout třeba někdy při startování nebo při hodně nízkých otáčkách motoru při zátěži, kdy ten motor tak nějak "kope".
Chyby smaž a když se to vyskytne znovu tak to pak řeš.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:43 |
|
| Meggy napsal: |
tak určitě bych to vyřešil smazáním a po jízdě opět načtením a pak bych to řešil
každopádně kod č. 17733
Doporučený postup: kontrola regulace klepání měřené hodnoty skupina 020, kontrola vedení k čidlu klepání, kontrola čidla |
...co je ta kontrola regulace klepání měřené hodnoty skupina 020???
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:46 |
|
| mira napsal: | Čislo klepání zjišťuje vibrace motoru a údaj zasílá do řídící jednotky, která zpožďuje zapalování tak dlouho, dokud klepání nepřestane (upravuje předstih).
Měří se na osciloskopu. Bez oscilu se může přeměřit jen odpor mezi svorkami na ECU* s danou svorkou na čidlu. Hodnota by měla být vždy menší než 1 ohm.
Vzhledem k tomu, že tam píše, že regulační mez dosažena, tak to vypadá, že to čidlo vrátilo takovou hodnotu, že ECU* úpravou předstihu dosáhlo limitu úpravy předstihu. Mohlo by to vzniknout třeba někdy při startování nebo při hodně nízkých otáčkách motoru při zátěži, kdy ten motor tak nějak "kope".
Chyby smaž a když se to vyskytne znovu tak to pak řeš. |
Díky, mně ale spíš zajímá, co to může fyzicky dělat za problémy, pokud bude to čidlo špatné a nebo jestli jen snímá motor, který může být špatný!!!Abys rozumněl - může špatné čidlo dělat nějaký bordel a hlavně jaký???
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:48 |
|
| 1.robo napsal: |
...co je ta kontrola regulace klepání měřené hodnoty skupina 020??? |
to ti bohužel neřeknu, nikdy jsem to řešit nemusel...jen jsem ti to opsal z VISu...ale pamatuju si, že jsem už nějaká čidla posílal pár lidem, takže asi sem tam odchází, ale co jim to dělalo nevím 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:49 |
|
Tak teď nechci strašit, ale měl jsem A3 1.8T něco podobného a skončilo to výměnou hlavy. Vrazil jsem do toho 38tisích.
No a zkušenosti s autorizovanym servisem mám strašné. Nevědeli nic. Nakonce jsem si poradil sám. Po jejich zásahu jsem zkontroloval vše co šlo. Nakonec jsem vyčistil i škrtící klapku a provedl reset a zformátování řídíci jednotky.
Jen mě napadá a co svíčky. Jsou OK. Použil jse kdysi Brisk a odešly po 1000Km.
Teď mě napadlo, známý měl problém u obsahu 1.6. Prý se tam pouští "přepadem" výfukové plyny zpět do sání. Asi bych zkontrolovat i to. To ale nevím jistě.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 18:49 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 19:07 |
|
| Petan napsal: | Tak teď nechci strašit, ale měl jsem A3 1.8T něco podobného a skončilo to výměnou hlavy. Vrazil jsem do toho 38tisích.
No a zkušenosti s autorizovanym servisem mám strašné. Nevědeli nic. Nakonce jsem si poradil sám. Po jejich zásahu jsem zkontroloval vše co šlo. Nakonec jsem vyčistil i škrtící klapku a provedl reset a zformátování řídíci jednotky.
Jen mě napadá a co svíčky. Jsou OK. Použil jse kdysi Brisk a odešly po 1000Km.
Teď mě napadlo, známý měl problém u obsahu 1.6. Prý se tam pouští "přepadem" výfukové plyny zpět do sání. Asi bych zkontrolovat i to. To ale nevím jistě. |
Svíčky mám nové Bosch, podle autodat, kabely také NGK, přetěsnil jsem svody, vyčistil škrtící klapku...no, je toho prostě spousta a spousta peněz, ale pořád nic k lepšímu!!!Vše se posralo při běžné jízdě - začalo to být hlučné a třepat se, z ničeho nic a od té doby kolísají otáčky, je to hlučné, chvěje se celé auto - volant, řadící páka, sedačky...všude ten nekultivovaný a hlučný motor jde slyšet a cítit!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 19:22 |
|
Ještě se zeptám, kolik má motor nalítáno. Já jsem zjistil, že ti majitelé přede mnou stáhli brutálně kilometry. koupil jsem to AAA s 128000km a reálně mělo auto nalítanou 2x tolik. Takže se bojím toho nejhoršího.
Ale na diagnostiku jsou podle mě na fórumu lepší fachmani. Určitě by to chtělo vidět a slyšet.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 19:31 |
|
| Petan napsal: | Ještě se zeptám, kolik má motor nalítáno. Já jsem zjistil, že ti majitelé přede mnou stáhli brutálně kilometry. koupil jsem to AAA s 128000km a reálně mělo auto nalítanou 2x tolik. Takže se bojím toho nejhoršího.
Ale na diagnostiku jsou podle mě na fórumu lepší fachmani. Určitě by to chtělo vidět a slyšet. |
Je to r.v. 96 B5 a má 164000, nevěřím tomu, takže krát dva také a to určitě!!!Nevím, na koho se obrátit...absolutně už netuším!!!Už jsem i přemýšlel, že to střelím i třeba za šedesát tisíc, ale v tomto stavu si nejsem už jistý ničím!!!A přitom takový krasavec...jsem si pohrál a je to facelift 2000 se vším všudy, i když je to r.v.96!!Jak říkám, peněz mraky a teď tohle!!No, nevím, kolik by stál motor z vrakáče, ale narovinu, už nemám chuť do toho vrazit dalších 30000,-!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 20:04 |
|
Na vrakáči se pohybují ceny motoru od 10-12 tisíc. Záleží na nich. Hlavně je důležité, aby byl funknčí. Musí dát garanci, že se dá motor vrátit. Možná 1.6 motor by mohl být levnější.
Fakt by mohl někdo z místních fachmanů poradit. Určitě je tady někdo z okolí tvého města.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Po, 04.02, 2008 20:17 |
|
ja myslím že to snad tak horký nebude...chce to rozhodit a pak tepřiv řešit jiný motor...takhle na dálku se dá těžko radit 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.12. 2007
|
Zaslal: Út, 05.02, 2008 6:53 |
|
Mno skontroloval si ci nemas skoceny remen? Skontrolovat, ale precizne! Do ktorej krajnej hodnoty ide predzapal? Maximal, ci minimal. Z toho by som vychadzal.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 05.02, 2008 16:07 |
|
Chlapi, tak jsem byl dnes na emisích a dopadly výborně, takže motor asi špatný nebude...???Dnes se mi už zase žádné chyby neobjevili, když jsem to napíchl, ale to je běžné, zase se objeví časem...to už znám!!!Ale mám nový poznatek, přičichl jsem k motoru - otvoru, kama nalívám olej a jde z tama moc cítit benzín...je to problém???Už nevím, kde a co hledat, tak zkouším!!díky
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

Muž
|
Zaslal: Út, 05.02, 2008 17:07 |
|
Když jsi vypouštěl olej, díval jsi se na něj? To je důležité. Jestli je z otvoru na oleje cítit benzín, tak by to mohly být pístní kroužky na nekterém z válců.
Ale je divné, že teď nemáš s motorem problém. To jak jsi popisoval, že se ti hádá motor, tak to by mohlo blbnout zapalování.
Když jsem měl s A3 1.8T problém, tak chybné zapalování dělalo to, jako by motor šel na dva válce.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 05.02, 2008 17:07 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Út, 05.02, 2008 19:36 |
|
Motor bude v pořádku. Jestli je chyba v regulaci předstihu, tak ECU* akorát neví kdy má pustit do válce jiskru. Je to chyba sporadická, takže může akorát někdy šibnout nějakému čidlu v palici a do ECU* se dostane špatná informace podle které ECU* špatně nastaví předstih a to pak motor může mít nepravidelný nebo tvrdý chod.
A benzín v oleji? To by ti musela uchcávat stříkačka do sání, aby se přes pístní kroužky dostal benzín a to se ti stát nemůže (staré karburační motory takový problém mít mohly). Kontroluj jen hladinu oleje, jestli ti nepřibývá.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 5.12. 2007
|
Zaslal: Út, 05.02, 2008 21:40 |
|
Mira ako to, ze u vstreku sa nedostane benal do oleja a u karbeca ano?
Inac benal v oleji nic moc.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: St, 06.02, 2008 7:00 |
|
| Petan napsal: | Když jsi vypouštěl olej, díval jsi se na něj? To je důležité. Jestli je z otvoru na oleje cítit benzín, tak by to mohly být pístní kroužky na nekterém z válců.
Ale je divné, že teď nemáš s motorem problém. To jak jsi popisoval, že se ti hádá motor, tak to by mohlo blbnout zapalování.
Když jsem měl s A3 1.8T problém, tak chybné zapalování dělalo to, jako by motor šel na dva válce. |
S motorem mám stále problém - jen dopadly dobře emise, což zančí, že by měl být motor fyzicky v pořádku!Takže si také myslím, že to může být zapalování!A máš pravdu, chod a zvuk to má takový divný, jako by nějaký válec vynechával..ale nevynechává, asi jsou slabé jiskry...fakt nevím!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: St, 06.02, 2008 7:03 |
|
| mira napsal: | Motor bude v pořádku. Jestli je chyba v regulaci předstihu, tak ECU* akorát neví kdy má pustit do válce jiskru. Je to chyba sporadická, takže může akorát někdy šibnout nějakému čidlu v palici a do ECU* se dostane špatná informace podle které ECU* špatně nastaví předstih a to pak motor může mít nepravidelný nebo tvrdý chod.
A benzín v oleji? To by ti musela uchcávat stříkačka do sání, aby se přes pístní kroužky dostal benzín a to se ti stát nemůže (staré karburační motory takový problém mít mohly). Kontroluj jen hladinu oleje, jestli ti nepřibývá. |
NO, tak tomu rozumím, ale co mám vyměnit a nebo co zkusit zpravit...protože ten motor nemá tendence být jednou lepší, jednou horší...on má zvuk a chod pořád nějaký divný, kolísají otáčky...prostě se nechová normálně - jak poznat, že mám špatné zapalování?Co pro to udělat???
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 07.02, 2008 8:20 |
|
1.robo: Co máš vyměnit ti po netu neřeknu, nejsem žádný senzibil.
Musíš přeměřit hallův snímač otáček v rozdělovači, indukční snímač na klice, čislo klepání. Všechno se měří osciloskopem. Správné průběhy a postupy měření najdeš např. v programu VIVID Workshop.
Když budou čidla OK tak zkontrolovat káble a konektory. Více ti asi neporadím.
Milos1: Může to vzniknout i u stříkačky, kdyby byl špatný elektromag. ventil v trysce. To by ale motor měl vysoké CO na výfuku.
U karburátorů se dostal benzín do oleje většinou přes špatnou AC pumpu, která byla chycená na hlavě nebo bloku motoru a poháněná mechanicky.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 28.3. 2007
|
Zaslal: St, 13.02, 2008 15:01 |
|
| 1.robo napsal: | Zdravím všechny...
A ještě jedna věc, proč mi VAG jednou najde chyby a vyhodí mi je v hlášení, po týdnu zase ne, pak opět ano atd...prostě zvláštní...víte někdo?? |
 Prosím tě, ber moji reakci s nadhledem, protože jsem ženská a nerozumím tomu, ale moje Audinka mě už dost potrápila a tohle je jedno z těch trápení. Musela jsem nechat vyměnit tzv.čidlo klepání (neboli detonační čidlo).A ZATÍM je klídek. Nevím, na co přesně to má vliv, ale já jenom logicky uvažuju....palivový systém...spotřeba atd.Přístojovka mi svítí jak vánoční stromek. Teď jsem ke všemu měnila 2. lambdu...tak nevím.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|