AK nováček

Registrace: 13.7. 2008
|
Zaslal: Út, 21.04, 2009 21:01 |
|
Zdarec,když DAM* místo origo palivovýho čerpadla jiný,co tlačí víc,pojede to líp?
nebo je to pi..vina?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 21.04, 2009 21:01 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
audiklub Servisman
Muž
Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Út, 21.04, 2009 22:27 |
|
picovina, je tam regulace tlaku....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 26.10. 2008
|
Zaslal: Út, 21.04, 2009 23:42 |
|
zbytocne tam DAS* vacsi tlak ked do motora ti bude striekat take iste mnozstvo paliva cez vstrekovacie trysky a to zmenis iba upravovu map/softu no aj pritom ti este musi stihat seriove vstreky takze jedine vacsie Turbo* a ine upravy aby si potreboval vacsie vstreky plus uz aj pumpu paliva nic to nepomoze
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

Registrace: 5.5. 2008
|
Zaslal: St, 22.04, 2009 20:47 |
|
Zrovna dneska jsem byl schodou okolností na stáži ve společnosti BOSH diesel Jihlava, která se zavýbá pouze výrobou vstřikovacích čerpadel a common railů pro téměř všechny světové výrobce automobilů včetně koncernů VW. Mohu udělat celkem kvalifikovaný závěr, který jsme tam také zmínili. Zaprvé tam jiné nepůjde rozumně přidělat. Zadruhé jsou tam obrovské tlaky a spatná montáž může mít destruktivní účinky pro celý motor. Dále bude problém s ventily a se správným spalováním. Pokud, bys to chtěl udělat, musel bys vyměnit prakticky celý systém dopravy paliva do motoru. A navíc bys musel přeprogramovat ECU*. No já bych se do něčeho takového teda nepustil. Nemluvě o nákladech.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 22.04, 2009 22:19 |
|
díky 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Čt, 23.04, 2009 23:54 |
|
tak stebou suhlasim iba vtom ze musis premapovat soft na riadenie motora inka nic ztoho nieje pravda iba ze mu to nepomoze vpohde mu to tam ide dat kus za kus 4barove cerpadlo 4barovy regulator paliva a nic ine nepotrebuje prerabat vedenie stiha trysky musi prehodit lebo ajtak nevie dosiahnut taky vykon so seriovou pumpou aby mu nestihali trysky takze tak asi
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

|
Zaslal: Pá, 24.04, 2009 8:48 |
|
No každopádně to k ničemu nebude. Změnou tlaku dojde ke změně nakalibrovaného rozptylu a může to dělat psí kusy. Každopádně by to výrazně ovlivnilo spalování a následné emise. A taky by se mohlo stát, že bys neprošel emisema. Ať to vypadá jak jakkoliv, ty motory jsou odlaďovaný velmi dlouho a na nejmodernějších přístrojích, ke kterým se běžný smrtelník nedostate a proto vědí celkem dobře, jak mají dané součástky vypadat. Vývoje motorů nestojí stovky miliard jen tak pro nic za nic.
P.S. Stejná situace je se sáním. Každý si myslí, že když namontuje přímé sání, tak to auto pojede líp. To je nesmysl. Ono to třeba v určitých polohách zvýší momentální výkon, ale průběh otáček se absolutně rozladí a zlášť přeplňovaná auta na to trpí. Pokud to není odladěná sada přímo pro určitý druh a typ motoru není to vhodné to tam montovat. Nehledě na to, když tam někdo dává nějakou univerzální sadu. Stejné to je s prakticky každým členem pohonu, výfukem, atd.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 24.04, 2009 8:48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: Pá, 24.04, 2009 13:12 |
|
nesuhlasim tiez nojedno je pravda ze kazda uprava je potrebna robit na brzde aby mal clovek prehlad s pravani sa motora ina uprava nema zmysel ak to clovke roby pre vykon ak pre zvuk tak nech si tam pichne clovek najlacnejsiu sisku a bude mu to bucat bez ohladu nato ako pojde motor
|
|
|
|
|
|
|
|
AK junior

|
Zaslal: Pá, 24.04, 2009 13:29 |
|
GGTT: Jak říkáš. Ladit motor je ideální na brzdě. Ale většina lidí nemá možnost na brzdu najet. Takže to prostě jen zkouší. A tuzing ve stylu rezonátor na výfuk, k tomu se není potřeba vyjadřovat. Já mám rád tichý výkon. Nevinný vzhled, tichý motor a jediné, co rád slyším, je zvuk turba, při přidání plynu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 19.9. 2008
|
Zaslal: So, 25.04, 2009 7:07 |
|
tichy vykon stoji zaprd.mam koncovy tlmic a predca to Turbo* pocujem tak isto. Turbo* pracuje na inej frekvencii ako tlmic.takze sa to pekne doplna.ale ten tichy vykon ti neberiem,je to tvoj nazor a mozno niesi ani sam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 27.04, 2009 22:16 |
|
koncák mam taky;-)
kamarád se potřebuje zbavit vysokotlakýho čerpadla a neustále mě přesvědčuje....
tak jsem se radši zeptal a radši ho kupovat nebudu;-)
dík za rady 
|
|
|
|
|
|
|
|
|