AK batole

Muž
Registrace: 31.5. 2009
|
Zaslal: Pá, 30.10, 2009 15:03 |
|
já měl v TT váhu 8let,pak klekla tak jsem koupil novou která mi vydržela 3měsíce.Tak jsem jí reklamoval a mám zase novou.Všechno Bosch.Jestli ale budu muset řešit novou váhu každý 3 měsíce tak mě to bude pěkně srát
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 30.10, 2009 15:03 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 8.7. 2008
|
Zaslal: Po, 16.11, 2009 12:40 |
|
Zdravím mám A4 B5 AFN 1.9TDi 81kW a chtěl bych vyměnit váhu vzduchu.Dala by se sehnat ta redukce?Díky za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Po, 16.11, 2009 19:56 |
|
| gwynn napsal: |
No, další nezvratnej důkaz že Starline váha je nap*cu.
Já mam váhu Bosch od Vlasty a šlape furt nádherně..
OT: chtělo by to váhu co dokáže dát až 1100 mg, to by pak bylo něco |
 nech si od nekoho kdo to umi upravit mapu v ridici jednotce at ti vypne vahu a nastavi nafurt 1100
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 8.7. 2008
|
Zaslal: Po, 16.11, 2009 20:59 |
|
| FrantaCech napsal: |
nech si od nekoho kdo to umi upravit mapu v ridici jednotce at ti vypne vahu a nastavi nafurt 1100 |
a neznáš někoho kdo to umí Praha a okolí?
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Po, 16.11, 2009 21:04 |
|
| cenda napsal: |
a neznáš někoho kdo to umí Praha a okolí? |
Reesha z diesel fora a urcite spousta jinych tam. Zkus se tam zeptat.
Nebo vyrobit simulator, ktery zapojis misto vahy. O to se pokousel HCM, nevim jestli to dotahl ale vim, ze jezdil nejakou dobu na diodu a kupodivu mu to fungovalo.
Takovy simulator by byl zajimavy vyrobek....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008
|
Zaslal: Po, 16.11, 2009 21:28 |
|
jak by takový simulátor měl fungovat? vyrobit se dá skoro cokoli.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anonymní
|
Zaslal: Po, 16.11, 2009 21:44 |
|
| Satan Coupe napsal: | | jak by takový simulátor měl fungovat? vyrobit se dá skoro cokoli. |
http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_to/multi/MAFfaq.htm
Vystup z vahy na zaklade hmotnosti / ne objemu/ prosleho vzduchu je vystupni napeti.
To znamena je tam nejaky dratek nebo u lepsich ..hitachi.. plisek, ktery je nahrivan na znamou teplotu a meri se zmena odporu vlivem ochlazeni mnozstvim nasateho vzduchu. To vyhodnocuje nejaka elektronika unitr MAF* na zaklade referencniho napeti 5V a dava na vystup nejake napeti ktere udava hmotnost vzduchu pro ECU*.
Takze potrebujes najit nebo zmerit kolik je na vystupu referencni napeti pro danou hodnotu vzduchu a vyrobit neco s trimrem nebo lepe potenciometrem do kabiny, ktere poskytne totez.
Ovsem prijdes tim o korekci na teplotu vzduchu, kvuli ktere tam ten MAF* je, ale zato to bude nesmrtelne debilni zarizeni za 10kc.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 19.9. 2008
|
Zaslal: Út, 17.11, 2009 18:04 |
|
mne odisla origo bosh asi pred pol rokom,tak ju teda zozeniem a ked som sa dozvedel cenu origo bosh 500-700 eur,tak ma skoro trafil slak.tak som zvolil uz tu niekolko krat spominanu starline.ta stala 100eur.co je neporovnatelny rozdiel.su tam tri roky zaruky,ale zatial ide super.len dufam ze neodide mesiac po skonceny zaruky. 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 17.11, 2009 18:04 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 5.1. 2009
|
Zaslal: Út, 04.05, 2010 9:06 |
|
Zdravim chci se zeptat mam na autě nejspíš origo váhu a mechanik mi řikal že je špatná protože dává jen 800mg vzduchu,doporučil mi jedině pierburg,ta že má největší hodnoty a že vydrží,bosch prej ne,máte s tím někdo zkušenosti?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 20.10. 2009
|
Zaslal: Út, 18.05, 2010 20:26 |
|
s-line A4: no pokud tam teď máš Pierburg, pak věz, že je něco pravdy na tom, že jsou skoro nesmrtelný ... pořídil jsem druhou starší na pokusy a zatim jsem neměl důvod se pouštět do žádnejch větších akcí
...nejdřív bych jí prostříkl čističem na brzdy, pak vyfoukat rozumnym tlakem (na senzor tak do třech bar), případně opakovat ... a pak je na to ještě jeden "fígl", kterej by ale hlavně u nový váhy způsoboval bohatou směs (pokud by to rovnou nešlo do nouzáku) a možná by se našly i jiný nevýhody, ale u starší to účel plní- mam vyzkoušený  - stačí si vyříznout(vystřihnout) kruh o tloušťce př. 6mm (dle libosti, čim víc, tim větší efekt, ale přes cm bych určitě nešel) např. z plastový fólie nebo něčeho odolnýho povětrnostním podmínkám(pro jistotu - ačkoliv je to až za vzduch.filtrem) s vnějším průměrem dle vnitřního průměru tubusu váhy a pak to dát na tu první mřížku tubusu (blíž k filtru  ) a můžeš se dostat na hodnoty "jako za mlada"  - docela by mě zajímalo porovnání grafu průběhu s novou - řekl bych, že ta křivka, i když se dostane na podobnou úroveň, bude možná trochu "línější" - původně jsem na to chtěl poštvat "elektrikáře" (má školu, ale dělá něco jinýho), ale když to viděl, nechtěl s tim mít nic společnýho  (já na ty střeva teda taky čuměl jak puk, co na tom může bejt tak složitýho, když princip to nejspíš nebude ... )
|
|
|
|
|
|
|
|
|