AK batole

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 17:34 |
|
Ahoj,
Mám pocit že auto je poslední dobou trochu línější, zejména v nižších otáčkách. Jedná se o AKE s automatem, táhne mu na 300000 km. Loni kontrolované vačky a měněná zdvihátka, vahadla, podložky. Vstřiky, VP, Turbo* původní.
Symptomy:
1. Jezdím pravidelně táhlý kopec na Tempomat*. Dřív jsem kopec vyjel celý na stejný stupeň, teď si v jednom místě automat začal podřazovat.
2. Podřazení bez plynu přestalo být plynulé. Je nekultivované, motor se zahoupe jako by se přidusil. Pokud ale úplně minimálně podržim plyn a podřadím, tak podřazení plynulé je.
3. Pokud je auto studené a motor vytáčím do max 2000 otáček, tak motor táhne a je krásně tichý. Pokud překročím určitou hranici, někde mezi cca 2000 až 2100 otáčkami, zvuk se skokově změní a motor začne chrčet, trochu jako Common-Rail*. Pokud plyn uvolním a otáčky klesnou pod zmíněnou hranici, tak motor zase skokově ztichne. Během jízdy, jak se motor prohřeje, tak pak už chrčí stále stejně nezávisle na otáčkách, tedy je už pak stále hlučnější než za studena. Že by přidřené VP?
4. Nechal jsem pana Chládka v rf-auto zkontrolovat Turbo*, hadice, váhu, atd. a udělat logy.
Turbo* dává dobrý tlak, váha taky ok. Logy předvstřiku ale ukázaly zajímavou věc. Na logu je vidět, jak se v čase mění požadovaný předvstřik. Hned v sousedním sloupci je naměřený předvstřik, no a tam mi to ukazuje většinu času nuly. Občas se objeví ostrůvky, kdy to něco měří a v tom případě hodnota naměřená obvykle koresponduje s požadovanou. Ale po krátkém čase měření brzy začnou zase jen nuly. Pak to třeba zase na chvilku naskočí a pak zas nuly. Zajímavé je, že ŘJ nehlásí žádné závady, jako by jí tohle bylo úplně jedno. Že by se se mnou loučil řídící vstřik?
(o log jsem požádal, jak ho dostanu, tak mohu případně přeposlat)
Díky předem za vaše názory na jednotlivé symptomy nebo ještě lépe na jejich kombinaci. Snažím se vymyslet, jak nejlépe to začít rozplétat.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 17:34 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 6.11. 2006
|
Zaslal: Po, 06.02, 2012 9:46 |
|
Zdar...
Som zvedavy co ti na to povedia miestny odborníci na motory 2,5tdi. Mam velmi podobne symptomy (a to uz niekolko rokov)...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010
|
Zaslal: Po, 06.02, 2012 9:50 |
|
Ta skoková změna zvuku od 2000ot vejš jsou podle mě vstřiky na odchodu,dělá to pak od určitých otářček kravál,ale nevím, jen si to myslím, někde se to tu už rešilo.
a repas komplet vstřiků někde kolem 17000,-
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 06.02, 2012 10:39 |
|
U mna sa ten rachtavy zvuk zmeni k normalu ked DAM* plny plyn... A rachoce mi to len niekedy.. Neda sa presne urcit v akej situacii, je to dost individualne, niekedy ano, niekedy zas nie...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010
|
Zaslal: Po, 06.02, 2012 10:41 |
|
| Softy napsal: | | U mna sa ten rachtavy zvuk zmeni k normalu ked DAM* plny plyn... A rachoce mi to len niekedy.. Neda sa presne urcit v akej situacii, je to dost individualne, niekedy ano, niekedy zas nie... |
a jak dlouho s tím jezdíš?? je to horší a horší nebo stejný ?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: Po, 06.02, 2012 10:55 |
|
Pravdupovediac je to uz par rokov (doslova) tak 3 urcite... Akurat ja som nepocitil nejaky ubytok vykonu, ale to moze byt len moj subjektivny pocit... A urcite sa to nezhorsuje, je to stale take iste inak by som to mozno aj zacal nejako riesit... V 2009 mi menili hydra, vahadla, podlozky (vacky OK), rozvody naplne atd. proste velky servis 240k km. Robilo mi to aj pred tym servisom... Spotreba normal vonku okolo 8l cca 150km/h v meste tak do 10l (co je v pohode na ten motor po BA - sama zapcha)...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: Čt, 09.02, 2012 19:55 |
|
Udělal jsem z logu graf. Modrou jsou otáčky, žlutě požadavek na předvstřik a červeně naměřený/načtený předvstřik.
Je tam vidět jak načtený předvstřik vyskakuje v závěsu za požadovaným, v podstatě až v době kdy požadovaný spadne dolů. Výška načteného je proti požadavku minimální. U třetího žlutého peaku není žádný červený, u čtvrtého je správně vysoký, ale to je výjimka. Normálně skáče jen tak jak ty dva první na tom grafu. Co to znamená, ale netuším.
Náhled, klikni pro zvětšení.
Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
|
|