AK senior

Registrace: 17.6. 2009
|
Zaslal: Pá, 03.02, 2012 19:52 |
|
Tak jsem si dnes vsiml, ze i kdyz se vymenil setrvak, tak auto mirne cuka. Jen na volnobehu. Byl jsem linej menit si baterku sam, tak jsem dal rec s garazmistrem.
Prej jsou to pravdepodobne vstriky. Cistit se moc nevyplati, prej radeji repas, 100eur/kus. Vite o tom nekdo neci vic?
Kolik stoji novy? Kolik stoji repas?
A3, 2.0tdi, 103kw, bkd
Diky.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 03.02, 2012 19:52 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 7.11. 2008
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 0:47 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: So, 04.02, 2012 12:49 |
|
Radeji pockam, co tady kdo jeste napise..
Tunit auto nejak nemam duvod, neni a nema to byt sportovni vuz. Pokud chci jezdit streky, vemu si a6 3.0tdi, a8 3.0tdi, a8 4.2tdi, nebo a8 w12.. At do a3 nacpu trysky jakekoliv, porad to bude popojizditko do mesta, kde se tak nejak smirim s tim, ze to bude skrably, zaparkuju s tim.
Akorat tam jeste asi hodim webasto. Tam, kde bydlim ted mam garaz pouze na dve auta, a abych parkoval a3 v jine garazi, kam uz musim jezdit, toz na to prdim.
Takze otazka na plenum - jak se cisti trysky? Nejaky ten ultrazvuk ma kamos, cisti tim vertikalni zaluzie. Normalne do toho dava vodu. Nebo je na trysky nejaka spesl sloucenina? Teda ultrazvukova napln?
Ma smysl je vubec cistit, nebo je to k prdu?
Lumpiq, vlasta, satas, haloo....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.12. 2010
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 13:01 |
|
Ten samej motor v OII mi to dělal taky občas jakoby jeden válec vynechal a to může dělat buď kabeláž pod ventilovým víkem a nebo ECU* motoru.Když jsem ECU* motoru vyměnil za jinou z důvodu přestavby panelu klimatroniku který neuměl komunikovat se starou ECU* tak ta nová jede bez problémů a motor už necuká a běží plynule. Dělalo to jen na volnoběh.Tak než začneš tahat vstřiky nech udělat flash ECU* pokud to nepomůže tak vyměnit kabeláž a podívat se do bloku měřených hodnot na vstřikované množství paliva.Pokud budou hodnoty špatný pak už bude čas na repas vstřiků.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: So, 04.02, 2012 13:04 |
|
áček: teda nahrat do jednotky original soft? Nebo se bavime o necem jinym?
Necuka to dramaticky, setrvak byl asi opravdu v prdeli, to cukani je ted unosne, jen mam dojem, ze by tam nemelo byt vubec.
Do nejakych kabelazi se mi uprimne jit nechce, to bych radej vycistil ty vstriky.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 30.12. 2010
|
Zaslal: So, 04.02, 2012 13:13 |
|
Jo nechat nahrát novej origo soft.To by mohlo pomoct. Pokud ne ten kabelovej svazek to může způsobovat taky začíná vznikat přechodový odpor na zalisovaných pinech vlivem působení oleje.Výměnou se to taky dost často odstraní.
Na ty hodnoty vstřiků se koukni,pokud jsou v tolerancích tak nemá smysl se hrabat do vstřikovačů těma to nebude.
To občasný škubnutí je nepravidelný jako když to občas někde vynechá.Je to nepatrný ale je to znát.Při zvýšení otáček je vše OK.Pokud by byl vstřik špatnej bylo by to horší už by se to projevilo a hodilo nějakou chybu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: So, 04.02, 2012 13:28 |
|
áček: Cukani je presne jak popisujes.. No zkusim at mi tam nahrajou origo soft, ale tento si chci zazalohovat, pak uvidime..
Diky
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 7.12. 2008
|
Zaslal: Pá, 10.02, 2012 16:22 |
|
Tak tady mam k tomu co napsat, jelikoz jsem si celou anabazi prosel  a urcite nekoho nepotesim. Stejny problem s cukanim. Motor nepravidelne poskubne, ale nevynecha. Dela to pouze pri plnem ohrati na 90. Jeste zkus udelat to, ze pridas na cca 1200-1300 ot. a co citis? Skube cele auto. Pri vyssich otackach uz ok.
Zacal jsem flashem jednotky, potom kabelaz ke vstrikum, vymena vsech vstriku, vymena setrvaku, vsechny silentbloky motoru a vysledek? Skubam porad stejne, mozna po setrvaku o neco min, ale porad  Jo a v mezidobi praskla hlava, takze vymenen i motor za 2008  Dale vymena turba, prevodovky a ..... o tom az nekdy priste!
Uploaded with ImageShack.us
Tohle vsechno probehlo behem 35tis km. Nadhera!
Zas a znova, bkd je proste nepovedenej motor a dneska uz vim, ze tyhle veci je lepsi neresit. Stoji to moc penez a bez vysledku. Stastnej clovek, kdo se do BKD nevysypal, ale driv nebo pozdeji to potka kazdyho. Diky BKD mam i noveho kamarada. Ma OII a je na tom jeste hur. Motor uz ma treti
Podotykam, ze mam auto po 1. majitelce 30+, top servis. Takze zadnou vylitanou m.....
Bohuzel, po tom vsem to auto mam stejne rad 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 10.02, 2012 16:22 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 1.1. 2009
|
Zaslal: Pá, 10.02, 2012 19:25 |
|
tomko222: nechával jsi ty vstřiky změřit?jak jsi na tom s rozvodama?dají se na diagnostice zkontrolovat podle snímače nějaká hodnota 0.0 nebo +- 0.5 je v normě.jestli je to stejné jak u AWX,AVF motoru.jinak má přítulka má stejný motor v OII a také trošku to třese.přece jen je to nafta 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: So, 11.02, 2012 8:11 |
|
Vstrikama to nebude, viz moje zkusenost. Tohle je bezny problem u bkd, podivej se na dp forum. Zatim to nikdo verejne nevyresil.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: Út, 14.02, 2012 17:27 |
|
ja na to seru. Dela to jenom na volnobehu, kdyz je to v otackach - ani ve zminovanych 1250-1350 to nic nedela.
Tak to necham vyhnit. Nez se to vysype, tak ji bude mit uz 18tej majitel, nebo koupim komplet motor
Jak je narocna ta prekopavka? Z investic do motoru jsem se vylecil, jeste kdyz jsme meli jedno mondeo TDci*. Pak se koupil motor komplet, na 4ech sroubech se vymenil a odpoledne to jezdilo a jezdi doted.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: St, 07.03, 2012 7:41 |
|
Takze a3jka byla na servis, pac se nejakym zazrakem urvalo tesneni dveri, ktere je nalepene na karoserii..
Za jizdy to podfukovalo, jako by bylo trochu pootevrene okenko. Tak se vymenilo, jednou cestou se vymenilo i madlo otevirani kufru, odeslo osvetleni spz- vyhnilo.. Takze komplet madlo nove.
Jak to melo v minus 20ti problem se startem, tak sli nove 4 zhavice, ultrazvukove vycisteni vstriku a komplet lista vstriku s kabelazi, nejake krouzky pod vstriky, vsechny hadicky kolem palivoveho filtru - v te kose padala nafta a protoze nejsem schopen tu kosu ted nasimulovat, tak se vymenili komplet.
Pak nejaky plast pod motorem, povedlo se ho urvat-asi muj tata jak s tim jezdil par dni, protoze mne urcite neupadl
A ted k veci - treseni motoru se vstrikovacema a kabelazi k nim nemelo nic spolecneho, na volnobehu si to vesele poskubava dal..
Takze touto cestou nechodte..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

|
Zaslal: St, 07.03, 2012 10:31 |
|
ano, presne proto jsem ti psal, at se na to vykasles  ale musel jsem si tim taky projit  jinak krouzky pod vstrikama nejsou, asi je tim mysleno tesnici krouzky na vstriku
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

|
Zaslal: St, 07.03, 2012 14:03 |
|
Davwe: to bude ono, krouzkate gumicky..
ja jsem jenom chtel, at vymeni hadicky kolem filtru paliva, ale byli iniciativni. No, stalo to 4 litry, tak mam alespon klid.
|
|
|
|
|
|
|
|
|