AK nováček

Registrace: 25.4. 2010
|
Zaslal: St, 01.02, 2012 0:54 |
|
Zdravim vsetkych. mam dost velky problem s mojou A3. Auto ide normalne iba pri 1900-2200 otackach a nad 3000, pri inych otackach sa cele auto roztrasie, motor zacne trepat akoby siel len na 3 valce a to hlavne pri pokuse o vecsie zrychlenie, resp pri silnejsom stlaceni plynu. Zaujimave je, ze ked je studeny, nerobi to, ked sa coilen trosku zohreje, staci par minut, znova zacne. na volnovehu ma nepravidelne otacky. VAG hlasi jedinu chybu 16687, co je nizky kompresny tlak v 3 valci. Okamzita spotreba sa zvysila z 0,7 L na 1L. hodnoty z 13 skupiny meranych velicin su pre 3 valce v norme, ale 3 valec ma 2,99mg/R co je mimo odporucanych hodnôt. Vyzera to na vstrek, tym padom, ale bolo mi povedane, ze ked odide vstrek, RJ sa automaticky blokne tak, ze auto proste nepojde. Zo zasady vzdy tankujem na serioznych cerpackach, nikdy ziadnu pofidernu naftu.
Najhorsie na tom je, ze sa mi to stalo v zahranici, a potrebujem sa vratit domov.
MYSLITE SI ZE S TYMTO PROBLEMOM PREJDEM CCA 600 KM, AK TO BUDEM DRZAT V TYCH OTACKACH KEDY IDE NORMALNE? Nesposobi tato vda milion idnych?
Ak sa niekto z vas s niecim podobnym stretol, tak kazda skusenost by mi velmi pomohla. Vopred vsetkym dakujem.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 01.02, 2012 0:54 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 12.11. 2008
|
Zaslal: St, 01.02, 2012 1:12 |
|
Neriskoval by som to, ak je vadny vstrek, moze ti prechcat piest (a dost pravdepodobne sa to aj stane) a to bude ovela drahsie.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 26.10. 2008
|
Zaslal: St, 15.02, 2012 22:54 |
|
moj nazor je ze sa tomu nic nestane kludne stym treba ist a ci to sposobi nejaku vadu tak nato ti nikto neodpovie zodpovedne lebo to ma milion dalsich faktoro v neposlednom rade tiez v akom rezime budes pouzivat takto poruchove auto
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 4.12. 2007
|
Zaslal: Čt, 16.02, 2012 6:41 |
|
na vstricich nekdy byva problem s konektorem a privodem dratu tak pokud je kde a kdo tak treba bude chyba jen v elektrice.. bohuzel elektro je nedilna soucast vstriku a musi se pak menit celej...
nekdy pomuze fakt za to zatahat..
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 5.3. 2010
|
Zaslal: Čt, 16.02, 2012 7:29 |
|
Souhlasím s Mikem (s tím rozdílem, že zatahat nestačí, musí se i letovat  ). Dál bych ti nedoporučoval s tím vůbec jezdit. Před nedávnem jsem řešil na motoru AVF 96kW stejné příznaky a nakonec to nebyla elektrika, ale prasklá hřídel koníka, který od vačky mačká vstřikovací pumpu. Dotyčný s tím taky něco najezdil, ale jen obrovskou náhodou to odneslo jen pár šroubů držících onu hřídel, které se sice ustřihly, ale nakonec šly celkem dobře z hlavy "vyšroubovat".
Když si představím, co všechno by v motoru mohly nadělat ulámaný šrouby a kusy toho hřídele...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 25.4. 2010
|
Zaslal: St, 22.02, 2012 18:35 |
|
Dakujem ze ste sa zapojili, mam nejake nove informacie.
Takze, vstreky su von, boli vsetky preskusane na stolici, skontrolovane, a su vsetky OK, takze tam chyba nieje. Vacka je ako nova, ani len naznak nejakeho obrusenia, koniky ci ako sa to vola, to medzi vstrekom a vackou su tiez ok. Nenapada este niekoho nieco co by mi mohlo pomoct? vopred dakujem
|
|
|
|
|
|
|
|
|