Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 104 lidí (42 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    audibuster
Uživatelů dnes 3
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17365

Online návštěvníků
Návštěvníků 62
Uživatelů 42
Celkem 104

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: Audi A6 2,5TDi 110kW, vyplatí se nebo ne?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;)    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Co říkáte na...
Možná podobná témata
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 4.1. 2012

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:10

Takže nová zpráva od předchozího majitele...
Psal mi, že řemen altíku a napínák není součástí rozvodu. Rozvodová sada jsou: klady, řemen, vodní pumpa.

A dále psal, že ještě tak 8000km napínák a řemen altíku vydrží... Já teď stejně moc jezdit nebudu, v zimě chci auto šetřit... Ale více jak 2000km s tím teď nenalítám a pak udělám výměnu.
 nahoru #31
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:10

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:13

Michal.K napsal:
Citace:
Auto poputuje příští týden do servisu na důkladnější prohlídku, vyplatí se servis Audi? Nechci totiž otravovat kluky až někde z Čech, aby přijeli na Moravu se podívat na motor...

hYena: Tak ono to funguje opačně, ne že oni, ale Ty přijdeš s autem tam jim ho ukázat... U Tebe doma na dvorku Ti toho moc bez vybavení dělat nikdo nebude...

Však skus si zjistiti, jak daleko bys měl k Vlastovi, Satasovi nebo Pasovi a pak se rozhodni...
Podle mě je lepší to dát někomu, kdo se na tyhle motory specializuje.

A autokelly a jejich Starline součástkám se vyhýbej obloukem, je to synonymum pro nekvalitu a terčem výsměchu.

Vlasta a Satas, ti jsou z Prahy, takže nic. A Passovi? Jestli má nick Passat81, tak to je taky hodně daleko, přes 200km.. Já věřím majiteli, je schopen vše doložit doklady a pak hold budu důvěřovat i servisu tady u nás, jsou tam šikovní, zatím maximálně spokojený...
 nahoru #32
AK senior
AK senior

Registrace: 5.6. 2008

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:15

hYena: Tu mírnou neochotu musíš klukům odpustit, nejsi první, kdo se na tyhle věci ptá a nikoho tu nebaví psát po pětistý jedno a totéž.
Ve zkratce:
- na to, co ti původní majitel napovídá kašli. Může bejt férovej, ale nestává se moc často, aby někdo před prodejem za neobvykle nízkou cenu nacpal do auta X desítek tisíc, navíc do věcí, který nejsou vidět. Pokud ti nedoloží faktury za nákup dílů, který údajně měnil, jsou to jen keci v kleci... (pro představu rozvody 10tis, čerpadlo 20tis, Turbo* 15tis, náprava 10tis, vačky 40-50tis, vstřiky 10tis a to je jen materiál - něco jde koupit kvalitní a o dost levněji, ale beru běžný ceny).
- 2,5 TDI* není špatnej motor! Jenom díky jeho výdrži se běžně prodávaj auta stočený o několik set tisíc km a když má ten motor nalítáno 400+, tak holt na něm sem tam něco odejde. Navíc je spousta z nich načatá díky nekvalitnímu oleji, nedodržování intervalů výměn a šizenýmu servisu.
 nahoru #33
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:19

Děkuji Rhino.. Majitel byl jen jeden a vše mi doloží doklady, takže si myslím, že jedná fér. Celkově mi zatím každou vadu, vše řekl sám a hned... Vady myslím jako: ulomená páčka pro naklápění zrcátek, nefunkční zadní pravé stahování...

Uvidíme, já tu ještě napíšu, jak jsem dopadl a omlouvám se, že tak otravuju, když se to tu řešilo, ale jsem tu nový a prostě... Z auta mám radost a chci pro něj jen nejlepší, nechci ho na půl roku, ale co možná na pořád...
 nahoru #34
AK senior
AK senior

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:35

hYena: To si trochu odporuješ. Jestli chceš pro auto to nejlepší a chceš, aby ti vydrželo, tak se domluv s někým z kluků, co ti je tu doporučujem, vyndej z kasičky tisícovku na naftu a nech auto prohlídnout u nich. Není jiná cesta, jak ověřit, že na tvym autě bylo vše uděláno tak, jak je třeba a vzhledem k potenciálnímu nebezpečí investic X desítek tisíc, když se něco podělá, je to skoro zadarmo.
Jinak tu neotravuješ, od toho tu tohle fórum je (aspoň většinou), aby si lidi vyměnili zkušenosti. A do jisté míry jde pochopit, že nový člen se tu v tom množství informací neorientuje.
Proto pochop, že když ti tu X lidí napíše, že máš ject tam nebo tam, tak věděj proč. Tak nevymejšlej jiný (zdánlivě levnější a pohodlnější) cesty a pokud nechceš bejt jeden z těch, co jim stojí na dvoře nepojízdný auto, tak učiň vše potřebné
 nahoru #35
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 10:49

Máš pravdu, díky.. Domluvím se s Passem a přijel bych k němu. Je to 2hodiny cesta tam, takže nic hrozného... Je pravda, raději kontrola u zkušeného.
 nahoru #36
AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:13

hYena napsal:
Psal mi, že řemen altíku a napínák není součástí rozvodu. Rozvodová sada jsou: klady, řemen, vodní pumpa.

To, že to není součástí sady v krabici, neznamená, že se to nemění a měnit nemá společně s rozvody. Kor když má auto 200+.
 nahoru #37
AK fanatik
AK fanatik

Muž
Registrace: 24.2. 2008

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:24

vsak poznas preco som ti napisal to co som napisal...
Len dufam ze nie tak skoro.

Ja mam 2,5 TDI* uz skoro 3 roky a som absolutne spokojny ale viem ze ma moze stretnut investicia ako vacky, cerpadlo, Turbo*, vstreky, vaha vzduchu, zhavice...

Mensie riziko by ta cakalo u 1,9 TDI* pretoze kupit 110 kw 2,5 TDI* a bez quattra je uplna blbost... Lepsie kupit 1,9 TDI* a s 96 kw sfukne 2,5 TDI* na spotrebe, na vykone a hlavne na udrzbe len taky rachot...

Zelam vela stastnych km a nech co najmenej zlobi..
 nahoru #38
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:24

nahoru #
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:37

Děkuji děkuji,...

A já vím, že se to má taky měnit, vyměním ale nejprve zajedu za někým tady z klubu, kdo by se mi na to podíval...
 nahoru #39
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:43

A dnes jsem ráno startoval úplně bez problémů, ale když jsem chtěl jet teď pryč, auto chytlo po delší době....nechtělo hned naskočit, chvíli mu to trvalo. U nás je tak 1 stupeň a kupa sněhu.. Že by jen lehká námraza?
 nahoru #40
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:48

hYena napsal:
A dnes jsem ráno startoval úplně bez problémů, ale když jsem chtěl jet teď pryč, auto chytlo po delší době....nechtělo hned naskočit, chvíli mu to trvalo. U nás je tak 1 stupeň a kupa sněhu.. Že by jen lehká námraza?

psal jsi,že ti to chytá dobře, že jsi špatně točil klíčkem, i když to nedokážu pochopit,ale budiž. jestli mu to někdy trvá dýl, to může být hodně příčin,třeba zrovna to "nové" čerpadlo co tam máš.
 nahoru #41
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 11:54

No, předtím to byla moje chyba.. Teď jsem otáčel až na doraz, chytl asi po 3sekundách, jindy chytne hned... Zkusím ještě dneska párkrát, bude mě to čekat ještě 4x... Ale samozřejmě s velikým odstupem,....v té zimě nebudu startovat a vypínat motor jak tele. Jedu totiž pryč..
 nahoru #42
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 10.12. 2009

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 12:16

hYena: Počkej, jak točíš klíčkem by mělo být snad jedno, ne?
 nahoru #43
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 12:44

Když ho brzo třeba pustím zpět, tak to nechytne.. Každopádně asi to bude jen můj pocit. Ale dnes to fakt déle chytalo.. Otázkou je, jestli to je normální.
 nahoru #44
AK senior
AK senior

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 12:59

Jsem teda mírně zmaten, z toho co píšeš, ale jestli si nikdy neměl dýzla, tak před nastartováním musíš počkat, než zhasne kontrolka žhavení. Vypadá nějak takhle:

A startovat můžeš, až zhasne. Svítí (motor žhaví) různě dlouho, podle toho, jak je motor zahřátý, třeba i několik sekund. Jestli startuješ hned (i když svítí), tak to může blbě chytat, jak píšeš..
 nahoru #45
AK fanatik
AK fanatik

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 13:56

Rhino napsal:
Svítí (motor žhaví)

ono zhavi to aj pocas startu aj po nastartovani motora chvilku ale to je o inej ...

V kazdom pripade mrkni na zhavice ci su ok, to bude taky zaciatok, auto ktore je dobre nastavene a ma vsetko OK musi chytit na brnk v akejkolvek teplote...

PS: dym z vyfuku si si nevsimol ? Farba ?
 nahoru #46
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 13:56

nahoru #
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 14:11

Nemá dým, nic... A jinak já předtím měl jenom naftu,.... Už vím čím to asi je.. Vždycky na palubním PC se objeví nápis OK. A když nastartuji dřív než se nápis objeví, nejde to, jen až po objevení nápisu OK...
 nahoru #47
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 27.4. 2010

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 14:15

hYena napsal:
Nemá dým, nic... A jinak já předtím měl jenom naftu,.... Už vím čím to asi je.. Vždycky na palubním PC se objeví nápis OK. A když nastartuji dřív než se nápis objeví, nejde to, jen až po objevení nápisu OK...

to je hloupost, nastartuješ aniž by to napsalo OK
 nahoru #48
AK fanatik
AK fanatik

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 14:18

hYena: eee blbost.. ked je vsetko ok mozes startovat aj ako na benzine sadnes, zvrtnes a ides... to nema ziadny vplyv....
 nahoru #49
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 14:20

Tak to byla asi jen shoda náhod... Ale podívám se na tu kontrolku. Já ji na předešlém autě měl, ale velice rychle zhasla... Díky kluci..
 nahoru #50
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 15:42

Ještě dotaz... Nikde jsem to nenašel.. Rozsvítila se mi "kontrolka" nádrže, resp. ukázal se na palubním PC obrázek, že... A u toho to jednou dlouze píplo. Zajímá mě teď, jestli už jedu na rezervu (a kolik litrů je) a nebo to je signalizace před tím, než na rezervu pojedu... Moc děkuji.

A neměl by někdo příručku Jak na to? v elektronické podobě?
 nahoru #51
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 24.2. 2011

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 15:57

hYena napsal:
Ještě dotaz... Nikde jsem to nenašel.. Rozsvítila se mi "kontrolka" nádrže, resp. ukázal se na palubním PC obrázek, že... A u toho to jednou dlouze píplo. Zajímá mě teď, jestli už jedu na rezervu (a kolik litrů je) a nebo to je signalizace před tím, než na rezervu pojedu... Moc děkuji.

A neměl by někdo příručku Jak na to? v elektronické podobě?

Ukáže se symbol čerpadla = právě začínáš jet na rezervu ... Mno tak jako snad u všech aut Kolik litrů, resp. kolik dojedeš na rezervu nejlépe vyzkoušej v reálu sám, páč co auto, co motor, co nastavení to originál... Ale není to směrodatný, spotřeba jak sám víš není konstantní, stále stejná za všech okolností, za všech podmínek. Orientačně víš, že na rezervu by jsi měl najet minimálně 60km, já na rezervu i 120km u 1,9, 70km u 2,7bi...

Jinak k tomu žhavení - pokud máš studený auto, většinou u nafty bude žhavit, někdy to trvá chvilku, někdy dýl. Mnohdy se mi i v zimě stávalo, že jsem dal klíč do zapalování a mohl hned nastartovat, "žhavení" nesvítilo - u 1,9 jsem to měl z výroby nastaveno tak, že jakmile jsem centrálem odemkl auto, už to začalo žhavit a než jsem sedl za volant a vrazil klíč do zapalování, bylo už po žhavení, v létě nebo při teplém motoru to ani nemusí žhavit vůbec. Jedna rada - nestartuj dřív, než ti zhasne většina kontrolek na přístrojovce (poznáš ty které svítí stále). Postupně ti bude asi zhasínat erbeg, kontrolka motoru, ABS*, eps, logicky žhavení.... až pak startuj

Jinak, většinou všechno se dá stáhnout z netu
 nahoru #52
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 16:09

Děkuji, děkuji...
Příručku jsem stále nikde nenašel..
 nahoru #53
AK allstar
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 16:10

hYena:
Hlavně nikdy nezkoušej u 2.5lky kolik to na rezervu dojede, nikdy. Již zmíněné vysokotlaké čerpadlo musí být vždy dostatečně zásobené naftou!!
 nahoru #54
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 16:10

nahoru #
AK fanatik
AK fanatik

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 16:59

hYena: lepsie hladaj ak sa ti to aj tak nepodari tak ti DAM* link ale napoviem ti ze skus sekciu vseobecne a navody v pdf
 nahoru #55
AK senior
AK senior

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 17:40

root napsal:
hYena:
Hlavně nikdy nezkoušej u 2.5lky kolik to na rezervu dojede, nikdy. Již zmíněné vysokotlaké čerpadlo musí být vždy dostatečně zásobené naftou!!

Tak předpokládám, že když jsem mu poradil ať si to vyzkouší sám, že nepoužije způsob co jsi naznačil I když když jak tak letmo čtu toto vlákno....
 nahoru #56
AK senior
AK senior

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 17:41

SCORPION napsal:
hYena: lepsie hladaj ak sa ti to aj tak nepodari tak ti DAM* link ale napoviem ti ze skus sekciu vseobecne a navody v pdf

nahoru #57
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 20:11

Takové pako nejsem... Ale díky, našel jsem,... I když je to pro 1997... Není tam nic o 2,5TDi 110kW, jen 132kW, ale to by mělo být konstrukčně stejné..
 nahoru #58
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 06.01, 2012 6:36

A dotaz, umí někdo přes VIN* zjistit vše o autě? Já nevím, skutečná výbava, díly apod... Takové prověření?

VIN*: WAUZZZ4BZWN059182
 nahoru #59
AK batole
AK batole

Muž

PříspěvekZaslal: So, 07.01, 2012 9:08

Nikdo?
 nahoru #60
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď     Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;) časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Co říkáte na...

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky Audi A4 B8 3.0 Tdi quattro automat S ... riki18 Prodej Auta na ND 0 So Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Audi A4 2009 prevodovka Fansox Audi A4 0 Pá Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky AUDI 80 COUPE 2.0L 85KW / 115HP - moj... Richina Audi do roku 1990 (1995) 1 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Originál alu kola Audi S4 17" Waflicek Prodej, nabídka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Koupím motor na Audi A6 2.8 Quattro 1... Pitrs11 Koupě, poptávka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: