AK batole

Registrace: 1.12. 2010
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 22:42 |
|
Kamarad by si ho chtel poridit, jezdi cca 15-20 tis. rocne. Chtel by pohodlne tiche auto na spise delsi cesty, ne uplny low-end. S motorem by snad nemel byt problem. Je to dobra volba? Nebo radeji neco jineho? (Passat, C5...)
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 22:42 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 1.12. 2007
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 22:56 |
|
tommik: siki ho mel, napis mu
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 22:57 |
|
Sup je dobrá volba jen nechápu proč si raději nepořídí ropáka kterej jezdí za uplně jiný prachy stejně luxusně.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 29.5. 2010
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:00 |
|
Třeba nemá naftu v oblibě.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Registrace: 4.10. 2007
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:03 |
|
jizan.com:
Jen ze zvedavosti, jajyho?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:05 |
|
Já taky ne ale v těhle autech je to ideál volba jede to a nežere. Kolega byl naftovej, celou dobu mi básnil jak mu OI nežere 5l potom chtěl supa samože nemoh sehnat voňku všechno ocucané bonbóny tak šel do 1.8T od kámoše uplně fungláč najeto jen 50tkm ale ted brečí že s tím jezdí za 9. Takže buď anebo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 2.11. 2011
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:14 |
|
Podle mého názoru a zkušenosti je sup dobrá volba,pouze tato motorizace není příliš šťastná.Kdysi jsem ho chtěl také stímto motorem,ale po konzultaci s kamarádem který pracuje ve škodovce jsem tuto verzi opustil a koupil 2,5tdi-
naprostá spokojenost.Známí má 2,8= 10-13L/100km,já měl 2,5=dálka dost svižně 7,5L/100 km,couračky cca 10km 9,5L/100km,soused měl 1,9tdi=6,5L/100km.
tyto spotřeby jsou z:
2,8 aut
2,5 aut
1,9 man
Jinak v supoj je víc místa vzadu než v passatu(prodloužený rozvor).
Díly podvozku jsou koncernové.
Z mé zkušenosti u 2,8 a 2,5 aut byly přední kotouče 320mm kdešto u 1,9 280mm/proč to píšu:sup je hoooooodně těžkej dle výbavy cca 1800kg a brzdy jsou u tohoto prvního modelu dost slabej článek-brzo vadnou!!!
Jinak svého drahého supíka bych neprodal nebýt borce s Francouskou raketou,který nás malinko sestřelil.
pokusím se sem hodit foto,abys viděl jak je bytelnej.[/akimg]
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:19 |
|
| brazil napsal: | Podle mého názoru a zkušenosti je sup dobrá volba,pouze tato motorizace není příliš šťastná.Kdysi jsem ho chtěl také stímto motorem,ale po konzultaci s kamarádem který pracuje ve škodovce jsem tuto verzi opustil a koupil 2,5tdi-
naprostá spokojenost.Známí má 2,8= 10-13L/100km,já měl 2,5=dálka dost svižně 7,5L/100 km,couračky cca 10km 9,5L/100km,soused měl 1,9tdi=6,5L/100km.
tyto spotřeby jsou z:
2,8 aut
2,5 aut
1,9 man
Jinak v supoj je víc místa vzadu než v passatu(prodloužený rozvor).
Díly podvozku jsou koncernové.
Z mé zkušenosti u 2,8 a 2,5 aut byly přední kotouče 320mm kdešto u 1,9 280mm/proč to píšu:sup je hoooooodně těžkej dle výbavy cca 1800kg a brzdy jsou u tohoto prvního modelu dost slabej článek-brzo vadnou!!!
Jinak svého drahého supíka bych neprodal nebýt borce s Francouskou raketou,který nás malinko sestřelil.
pokusím se sem hodit foto,abys viděl jak je bytelnej.[/akimg] |
souhlas přesně tak to je
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:19 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:42 |
|
Nevím jak sem dostat fotky,takže se.u nato.
Já jsem si objednal na předek bremba za dost těžký prachy=super volba k neutahání
Hlavně pozor tyhle auta mívají spíš dost zasebou než předsebou(důkladně prověřuj).
Až budeš mít něco v merku tak si řekni VIN* a pošli ho,nechám prověřit přímo v M.B.
včetně závad z výroby.
Hlavně nezapomeň,pokud ti prodejce nechce dát VIN*(to auto je v super stavu,tak proč VIN*)UTÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉČ!!!!!!!! a již se tam nevracej.
Pokud budeš mít zájem,rád ti pomůžu.
Písni SZ nebo zavolej(Mapa Audi)
Jinak ty bremba jsem sundal a mám je doma (najel jsem snima cca 800 km),
nechám je za polovic PC
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 23:45 |
|
Fotky se přidávají přes vložit přílohu a musí mít určitou velikost a rozměr víc ti to napíše při vkládání.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 0:25 |
|
Tak bohužel,fotky jsou větší nežli se může vkládat.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
Registrace: 1.8. 2007
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 0:28 |
|
Pokud mohu něco málo napsat:)
Měl jsem 2.8mu, krásný kultivovaný šestiválec, který velice zpříjemňoval jízdu. Jelikoš jsem to měl v manuálu, tak tomu šlo dát co proto.
Ale zařekl jsem se v jednom, ale teďkom to je můj suběktivní názor, že další auto bude v automatu.
V kolonách už mi nestojí za to, abych zvednul spojkový pedál, auto se mi rozjede nehorázně v před a zase vyřadit a brzdit. Jako kdybych jezdil s dieselem:)
Takže já chci automat, ale pro můj styl jízdy...
Kolega má 1.8T a přiznám se, že když s ním jezdím, tak mi přijde, že to je živější jako ta moje bývalá, asi efekt turba. Nějak mi nepřijde rozdíl v akceleraci, ale co se týče projevu, V6 je někde jinde.
Doporučuji vyzkoušet obě varianty a u 2.8my i ten automat;-)
Jinak jak kluci píšou, ideální volba 1.9TDi, ale bojím se km náběhu, chtělo by to pořádně podchytit. Každopádně doporučuji poohlížet se po rv od 05.
Nevím koho napadlo u MB nesklápět zadní sedadla, takže na to pamatovat, mohlo by to mrzet
Jinak info o brzdách sedí, rychle vadnou, ale spíš se to týká starších, oježděnějích kotoučů a hodně prutkých brždění za sebou.
Sem tam se může objevit nějaká vůle plastu v palubce, ale jak u jakého kusu.
Toď asi fsjo:)
Za mně 2.8 automat v LPG* 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 10:18 |
|
Zajimave komentare.
jizan.com: No ja mel kdysi cerstve po ridicaku moznost se parkrat svezt se Superbem 1.9 TDI* 96kw a ten motor mi prisel dost nekultivovany vibrace pri startu dost hruby chod atd., ale je pravda, ze kdyz sem koukal na prumernou spotrebu docela sem zasnul
Siki: jeste by me zajimala jedna vec. jaka je akusticka pohoda pri jizde? Napr. jesi nemas srovnani s A6 2.5 TDI*? Chci rict, ze v A6 by mel byt vetsi "klid", protoze to je vlastne o tridu vys nez superb. Nebo ne?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 10:49 |
|
| tommik napsal: | Zajimave komentare.
jizan.com: No ja mel kdysi cerstve po ridicaku moznost se parkrat svezt se Superbem 1.9 TDI* 96kw a ten motor mi prisel dost nekultivovany vibrace pri startu dost hruby chod atd., ale je pravda, ze kdyz sem koukal na prumernou spotrebu docela sem zasnul
Tato motrizace je nejlepší na provoz v poměru cena za km.
Bohužel kultivovanost těchto motorů je žalostná(vývojově začátek 90let),ale i přes svůj věk jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchost a snadnou údržbu za mrský peníz.
Siki: jeste by me zajimala jedna vec. jaka je akusticka pohoda pri jizde? Napr. jesi nemas srovnani s A6 2.5 TDI*? Chci rict, ze v A6 by mel byt vetsi "klid", protoze to je vlastne o tridu vys nez superb. Nebo ne? |
Tyto vozy jsou velice slušně odhlučněné.
Samozřejmě kultivovanost 6válce (je to takový méďa který si brumlá).
Sice nejsem fanda ropy ale tady bych bral jednoznačně 2.5 TDI* 120kW automat r.v.2005 a výš.(114kW výrazný Turbo* efekt)
Hlavně je to auto na pohodovou jízdu,závodníka z toho neuděláš(příliš těžký)
Sup spadá do třídy ´´řekněme´´A4,BMW 3,mergl C,díky velikosti to spíš svádí porovnávat/řadit o třídu výše.
ŠKODA SUPERB je vozidlo nižší stření třídy
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:07 |
|
brazil: ja sem vlastnikem 2.5 TDI* a kdybych mel kupovat znovu uz bych do ni nesel a to nejen kvuli nejiste spolehlivosti, ale ani projev motoru neni jak bych si predstavoval.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:13 |
|
| brazil napsal: | | Tyto vozy jsou velice slušně odhlučněné. |
To si děláš kozy, ne? Seděl jsi někdy v 1.9TDi ropjě? Já když v tom jedu, tak mám chuť po pár km vystoupit, ne to se nedá. Cesta někam dál než do sámošky v tom je na lobotomii. Jet v tom Ženevu a zpět, tak to můžu vzít rovnou do bohnic ...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:13 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:18 |
|
brazil: promiň, ale tady s Tebou nemohu souhlasit.
Byť si to můžou lidé jakkoli kategorizovat, ale Superb 1 je to samé jak A6 C5.
Zcela identické vozy až na pár drobností, které jsou u Audi líp spracované.
Jinak je kastle, podvozek (bez Q), motor, Převodovka* zcela to samé.
V nečem se mi více líbí interiér Superbu, v nečem zase Audi, ale jinak to jsou totožné vozy.
tommik: co se týče klidu při jízdě, tak z mého pocitu je Superb velmi dobře odhlučněný a v kombinaci s V6 je to radost s jízdy. Na co ale trpí Superby, ale je to lehce opravitelné, že se můžou dveře řidiče na pantech divně křivit, což ovlivňuje gumové těsnění kolem oken a může vzniknout nepříjemný boční chalast.
Zažil jsem to při koupi, ale šlo to lehce opravit razantnějším podzvednutím dvěří a jakoby přitlačením horního rámu směrem k vozu.
Jinak mi přišla jízda velmi příjemná, ikdyž, představoval bych si to ještě lepší. Ve vyšších rychlostech na dálnicích nic extra.
Co se týče motoru 2.5, obloukem vyhnout. Nevidím jediný důvod pořídit si vůz s tímto motorem.
Pokud chceš ušetřit na naftě, tak zcela zapomeň na tento motor.
Už jenom kvůli km nájezdu je to zbytečné...
Ale rozhodnutí bych nechal na všech variantách, osobně bych si to prozkoušel a až potom se rouzhodl.
Hoj
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:19 |
|
root:
tak nejak to je. u tech 2.5 je to o neco lepsi, paradoxne s vyssima otackam mi prijde, ze zvukovy projev je prijemnejsi.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:20 |
|
tommik:
Proto rozumím,že chceš 2.8mu, ta je tichá. Nicméně šel bych do A4, nebo Passatu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:22 |
|
| Siki napsal: | brazil: promiň, ale tady s Tebou nemohu souhlasit.
Jinak je kastle, podvozek (bez Q), motor, Převodovka** zcela to samé.
V nečem se mi více líbí interiér Superbu, v nečem zase Audi, ale jinak to jsou totožné vozy. |
Siki, začínáš se silvestrovským humorem nějak brzo 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:24 |
|
| tommik napsal: | | brazil: ja sem vlastnikem 2.5 TDI* a kdybych mel kupovat znovu uz bych do ni nesel a to nejen kvuli nejiste spolehlivosti, ale ani projev motoru neni jak bych si predstavoval. |
Ja jsem měl supika 4roky a naprosta spokojenost,lil jsem pouze naftu.
Je pravdou že trvalo dost dlouho než jsem na tento kousek narazil.
Bylo z aut .ser.v D ,jezdil stím vedoucí servisu ,když jsem to kupoval tak měl najeto 110000km.Opravdu jsem byl nad míru spokojen(a to nejsem ropák).
Bohužel pokud si někdo koupí nové auto a chová se k němu jak vymaštěnec,ty potom když si našetříš korunky a koupíš od takového debila auto ´´byť má málo najeto´´
tak ten motor je sprasenej= pak se stoho můžeš posrat v opravách a je jedno jestli
ropa nebo benál.
ps:ja měl čiplé na 132kW už z D včetně všech protokolů a grafu z brzdy.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:25 |
|
root:
no ja spis cekam jesi si to bude porizovat tuhle motorizaci, ze bych obehl par kousku s nim a pak se rozmyslel co dal. nejradej bych A6 C5 2.8  ale tech uz moc neni.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:33 |
|
| root napsal: |
To si děláš kozy, ne? Seděl jsi někdy v 1.9TDi ropjě? Já když v tom jedu, tak mám chuť po pár km vystoupit, ne to se nedá. Cesta někam dál než do sámošky v tom je na lobotomii. Jet v tom Ženevu a zpět, tak to můžu vzít rovnou do bohnic ... |
pokud jsi dobře četl tak jsem psal o této motorizaci že je tragická kultivovanost
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:41 |
|
[quote="Siki"] brazil: promiň, ale tady s Tebou nemohu souhlasit.
Jinak je kastle, podvozek (bez Q), motor, Převodovka* zcela to samé.
V nečem se mi více líbí interiér Superbu, v nečem zase Audi, ale jinak to jsou totožné vozy.
Ano jsou totožné,ale kategorie nižší stř.kdešto a6 je stř.potažmo vyš.stř.
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:41 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:53 |
|
root: jelikoš mám možnost porovnávat, proto si stojím na svém.
Říkám, v něčem je lepší Audi, v nečem Sup.
Bylo by ale hloupost srovnávat A6 v plné, třeba jako tvůj kousek a Superba v základu, který nic nemá.
Kdybychom vedle sebe dali stejně vybavené vozy, věřím, že by nezaujatý člověk dumal co vzít.
Jenomže někdo by hned skočil do 4 kroužků, protože prestiž?
Někdo zase by volil Superba, protože by měl strach z nákladů u Audi.
Víš, já jsem velmi univerzální a nezaujatý člověk, proto pro mne není problém dívat se na věco oběktivně
Ono je velký problém v jakémkoliv oboru být objektivní, pokud má člověk na očích klapky jako dostihový kůň a vidět jenom to, co chce.
U Audi se mi líbí třeba zpracovnání dveří a jejich otevirání.
U Superba zpracování sedadel, které jsou mnohem hezčí, než v Audi C5. Ať už v látce, nebo v kůži. Samozřejmě nebudu srovnávat recara s obyč koženýma v Superbu. Rozumíme si že?
Zase si je třeba uvědomit, že Audi si může a také to tak udělala, přidat do výbavy takové věci, které Škoda nemůže, nebo nechce?
root: a propo, v čem je přesně podle Tebe Audi C5 lepší než Superb? Nereš výbavu, ta je irelevantní...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 12:55 |
|
brazil: a proto jsem psal, že mně nezajímá kategorizace, ale zkušenosti, které mluví jinak...a taky zkutečnost 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 13:11 |
|
Siki:
nevim, nevim, je to dost odvazne rikat ze Superb a A6 jsou si rovny. Rek bych to asi tak, ze podle filozofie koncernu by si byt rovny nemeli. jde i o to si udrzet zakazniky. predstav si ze by se do superbu davala V8, quattro*, vzduchovy podvozek, kdo by pak kupoval audi? vzdyt uz to tu jednou bylo do passatu se daval Torsen*, ale jen jednu generaci pak uz ne a proc asi? myslim, ze z ciste marketingovych duvodu. pokud bych superb k necemu prirovnaval, tak urcite spis k passatu. i kdyz je pravda ze motor, napravy podvozek a mozna i dalsi casti byly spolecne s passatem, A4, A6 tehdejsi generace.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 13:23 |
|
| tommik napsal: | Siki:
nevim, nevim, je to dost odvazne rikat ze Superb a A6 jsou si rovny. Rek bych to asi tak, ze podle filozofie koncernu by si byt rovny nemeli. jde i o to si udrzet zakazniky. predstav si ze by se do superbu davala V8, quattro*, vzduchovy podvozek, kdo by pak kupoval audi? vzdyt uz to tu jednou bylo do passatu se daval Torsen*, ale jen jednu generaci pak uz ne a proc asi? myslim, ze z ciste marketingovych duvodu. pokud bych superb k necemu prirovnaval, tak urcite spis k passatu. i kdyz je pravda ze motor, napravy podvozek a mozna i dalsi casti byly spolecne s passatem, A4, A6 tehdejsi generace. |
naprostý souhlas
pak už to je o sym. nebo emp.k danému vozu
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

|
Zaslal: So, 31.12, 2011 13:24 |
|
Siki:
Peťo
A6 a Sb je jiná třída, vyšší střední proti střední. A6 nikdy neměla cenovku pod mega ani v základu, Sb začínal a začíná kolem .5 míče.
Není pravda, že to má stejný podvozek, záměnná jsou jen některá ramena, odhlučnění, ochrana, tuhost a konstrukce podvozku je naprosto odlišná. Proto Sb nemá sklopný sedačky, protože má až tragickou torzní tuhost zapříčiněnou nepřiměřeným natažením podvozku A4.
A6 má naprosto jiné odhlučnění interiéru, dveří a motorové přepážky a motorového prostoru. A6 má zcela jinou klimatizaci a to že je dvouzónová je jen detail.
Kastle, prvky hliníku proti pozinku, audiosystém v základu, nemluvě o příplatkové výbavě.
Srovnávat SB a A6 v roce 2002 je stejný nesmysl, jako je srovnávat v roce 2011. Velikost třídu nedělá, to jen Škoda si to myslí 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: So, 31.12, 2011 13:40 |
|
Největší zádrhel je v tom že se škodováci mohou snažit sebevíc ale když matka řekne
NE,tak přesto vlak nejede.
např.: supík cupe,oct a4 se 6ti válcem
|
|
|
|
|
|
|
|
|