Muž
Registrace: 13.10. 2011
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 21:25
Zdravím páni, zakladám túto tému z dôvodu získania informácií a o nejaké rady medzi sebou.
BOOST LEAK TEST je vlastne testovanie tesnosti hadíc na našich turbomotoroch, pretože každý dobre vieme, že hadice po čase stvrdnú a potom radi popraskajú a keďže je tam toho dosť veľa, ťažko sa hľadá prasknutá hadica.
Postup je taký, že na intake, hadicu od filtra za váhu vzduchu sa dá taká vlastno-vyrobená prirúba s ventilom na ktorý napichneme Kompresor*, natlakujeme celú sústavu a počúvame, či z niekade neuniká vzduch. Keď hej vzduch sičí z dierky.
Chcel by som sa spýtať, či to už niekto robil ten test a čo na to použiť.
Viem, že nejakú hadicu, pvc trubku, ventil kde sa nastrčí Kompresor* a samotný Kompresor*, ale netuším vôbec kde to kúpiť a nejaké info o tomto celom.
Dôvod je ten, že cítim akoby mi auto nešlo tak ako má a tuším mám niečo s tými podtlakovými hadicami (proste mám "tušáka")
PS: keby mal niekto doma vyrobený tento systém a bol by mi ho ochotný poslať, samozrejme nie zadarmo, tak by som mu bol veľmi vďačný.
S pozdravom Dudo.
Prikladám videjko, niekto kto vie dobre po anglicky by ho mohol z časti preložiť, lebo tam rozpráva aj o tom plastovom ventile, len neviem veľmi čo.
Muž
Registrace: 7.7. 2007
Zaslal: So, 21.01, 2012 12:07
Včera sem to vyzkoušel a objevil netěsnost traktu.Už je to min.3 roky,co sem zaparkoval nad vyšším obrubníkem a při couvání sem si domrvil lízátko.Odstávalo,tak sem to přitáhnul samořezkou,ale trefil sem tu rouru mezi turbem a coolerem.Sice sem to zavařil,ale jak se ukázalo včera,tak špatne.Ještě že to téma vzniklo,jinak bych dál žil v nevědomosti.
Muž
Zaslal: So, 21.01, 2012 13:05
TAVIC napsal:
hmmm velmi zaujimave ..
bull: kdy se muzu zastavit ?
Kdykoliv,pokud pojedeš kolem.
fichtl500 napsal:
bull: Nojo, ale přez ventily ti to muže utéct co výfuku. To si teda otáčel klikovkou?
Ničím sem neotáčel,ty škvíry při otevřených ventilech jsou malé,Kompresor* běží stále a přes redukční ventil si nastavím takový tlak aby v hadicích byl 1bar a měl bys slyšet jak to syčelo,všechny spoje sem postříkal jarovou vodou,ta odhalí i ty nejmenší úniky.
Muž
Registrace: 13.10. 2011
Zaslal: So, 21.01, 2012 19:30
Kurnik mohol by si mi prosím ta napísať čo si všetko na to kúpil a ako si to spravil, lebo stále sa na to chystám, ale nejako som sa neodvážil na to ešte
Díky moc.
Ináč dúfam, že téma bude mať úspešnosť a obujeme sa do toho viacerý
Muž
Zaslal: So, 21.01, 2012 23:28
vencaa6 napsal:
bull: ty jo, myslíš, že na jaro by ses mohl podívat i na tu moji?
Jasně,až budeš chtít tak se ozvi,je to otázka pár minut.Odmontuje se hadice od airboxu,do ní strčiš ten černý silonový bazmek a stáhneš páskou.Pak vyndat ventil odvětrání klikové skříně a díru po něm zaslepit.Kdo má takový ten malý Kompresor* s bojlerkem a regulací výstupního tlaku,tak mu stačí pouze ten černý bazmek pro připojení hadice.Já mám Kompresor* na přímo,bez bojleru a regulace,proto sem regulační+trojcestný ventil přidal k tomu bazmeku.
Muž
Registrace: 5.11. 2007
Zaslal: Ne, 22.01, 2012 18:10
bull: diky moc , moc hezký, jen se tam na valšsko mockrát do roka nepodival, leda bych si udelal výlet, pijš slivku nebo madlovici ? to je tam k vam ale asi tahani drivi do lesa co ?
bull: diky moc , moc hezký, jen se tam na valšsko mockrát do roka nepodival, leda bych si udelal výlet, pijš slivku nebo madlovici ? to je tam k vam ale asi tahani drivi do lesa co ?
hele se slivko nevim nevim... my totiž máme tři druhy slivky: dá sa, nedá sa, dá sa pražákovi... netřeba debatovat, kterou by jsi dotáhl...
Muž
Registrace: 23.11. 2011
Zaslal: So, 03.03, 2012 15:22
Tak jsem také zkoušel těsnost hadic a tlak mi uchází někde ze spleti hadic, které jsou ze strany motoru (pod regulátorem paliva) asi odvětrávání klikové skříně. To by asi být nemělo...Bohužel jsem udělal jednu věc špatně, že jsem nezacpal ventil na odvětrávání klikové skříně. Proč se to ucpává??
Muž
Registrace: 23.11. 2011
Zaslal: Po, 05.03, 2012 22:03
nestalo se nic, akorát jsem zjitil, že me u motoru z odvětrávání klikové skříně uniká tlak. To určitě není dobré. Je tam hrozně špatný přístup, až bude čas, podívám se na to. Může to mít vliv tento únik tlaku na výkon motoru???
Muž
Zaslal: Po, 05.03, 2012 22:27
Tam tlak není,ústí to do sání před Turbo*,ale saje to tamtudy falešný vzduch.Kolísají pak otáčky a na výkon to asi bude mít taky negativní vliv,protože je to nezvážený vzduch.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Neůžete přikládat soubory v tomto fóru. Nemůžete stahovat soubory v tomto fóru.