Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 95 lidí (39 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    audibuster
Uživatelů dnes 3
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17365

Online návštěvníků
Návštěvníků 56
Uživatelů 39
Celkem 95

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: A8 4D2 3.3TDi - vyměnit motor?
Přejít na stránku 1, 2  Další
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;)    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi A8 | Audi V8
Možná podobná témata
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 30.12. 2011

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:02

Zdravím Vás lidičky,
potřeboval bych Váš názor na stav věci - asi hlavně motoru
Mechanik rozebral hlavy a zjistil, že je údajně potřeba vyměnit vačky, vahadla a hydroštely (po třech měsích od koupi ) Když mi řekl sumu - 100000kč, tak jsem to musel odložit, protože jsem už nebyl v situaci, abych si to mohl dovolit, mezitím se něco změnilo. Jinak auto bylo 250km ode mě, nemohl jsem to ani převést už, teď se mi to konečně po osmi měsících podařilo. Tady mi řekli cenu mnohem nižší, ale řekli mi, že když to tak dlouho bylo rozebrané, tak to bude rezavé a tak a když to složí dohromady, tak to bude průser. Raději prý sehnat motor.
Tak se chci zeptat, jestli je to opravdu tak velký průser, když to bylo 8 měsíců rozebrané... Bojím se, že jo, jen bych to rád slyšel od někoho nezávislého a jak jsem se dočetl, tak je tady dosti znalých, díky moc za každou odpověď...
Jo a připomínky typu, že jsem koko. a tak podobně můžete ušetřit... to už vím sám...ale neměl jsem tehdy jinou možnost a fakt se v tom hov.. vyznám [/youtube]
 nahoru #1
sponzor

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:02

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 30.12. 2010

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:07

Pokud to bude povrchová rez není třeba to hned házet do šrotu hold s tím bude trochu práce navíc ale poběží to. Oslov uživatele vlasta nebo satas ti dokážou sehnat věci za slušný ceny a dost se tomu věnují a živí se tím.Prostě jednoduše umí zázraky na počkání.
 nahoru #2
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:11

Kurnik to byla šupovka
Říkali, že tam budou zrezivělé pístní kroužky a to všechno kolem a jakmile to dají dohromady, tak to popraská a začne to žrát šíleně olej...no celkově prý v háji...
 nahoru #3
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 12.5. 2008

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:12

Vyřiď mechanikovi že vačky jdou zrepasovat-dělá se to tak že se navaří zpátky materiál a ten se nechá stočit pomocí speciální frézy. Stačí jen hledat kde ti to udělají. Kolega kremil si to nechával dělat ty 4 vačky a vyšly ho na 12t. Vahadla a hydra jdou koupit levněji přes autobazar.eu ty vyjdou pod 20t. K tomu přičti rozvod a nějaké to těsnění a jsi na polovic. Ovšem pozor do nového motoru to má ještě daleko, pokud ti jede dobře, nežere to olej přes turba anebo pokud nehulí a neháže nouzák je to ready. Jak to začne házet nouzák nebo začne hulit a žrát olej začnou padat sumy. Podle vaček bych řek že motor má své za sebou. Dobře vyčistit olejovovu soustavu bude zřejmě přicpaná proto ty hydra a vačky. Kolega kremil by ti moh povídat.
 nahoru #4
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:19

Pokud ve válcích nestála voda bude jen povrchová rez ale vytahat písty ven není takovej problém.většinou to tam je dost mastný a nezrezne to tak brutálně aby to nešlo rozběhat.V horším případě se dají nové kroužky a válce se vyčistí a pak se s novejma kroužkama zahladěj dočistěj. A jen tak mimo 8 měsíců není tak dlouhá doba aby to bylo vyžraný do hloubky.Nevěřil bys ale motor krejej ležel bez hlav venku nezakrytej bez hlavy a chodilo se na něj močit se jednoho dne hodil rozebral očistil a dal do auta a světe div se běhal ale to jen tak na pobavení že to u tebe nebude takovejhle brutus ale bude to schopný normálně opravit.
 nahoru #5
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:21

Díky za info.
Než to padlo, tak to jelo v poho a žádný problém. Mimochodem - stalo se to, že jsem jednou nastartoval, rozjel se a začalo v tom něco klepat. Z motoru jako by něco střílelo stlačený vzduch a frekvence klepání stoupala spolu s otáčkami. A prý to je špatná vačka...
A když je špatná vačka, tak prý vyměnit už všechny a s tím právě i ty hydroštely a vahadla. Nebo to taky není potřeba měnit všechno?
 nahoru #6
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:25

Oslov kluky SZ co jsem psal.
Jinak pokud to nemazalo a budou ty hydra nahoře probroušený nebo nějak viditelně opotřebený tak určitě je bude třeba vyměnit a pokud půjdou nový vačky dal bych i ty hydra.
 nahoru #7
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:26

No tak teď jsi mi Áčku zvedl i náladu
V koutku duše jsem doufal, že to nebude tak horké díky oleji, který tam je. Ale ještě jsem nenapsal, že byly venku i vstřiky a celé to bylo uložené v kufru auta po ten čas. A to prý je taky špatné, že to bylo venku... fakt se v tom nevyznám jako Vy experti, tak to vidím černě podle zpráv ze servisu...
 nahoru #8
sponzor

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:26

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:28

Kde jste chlapi přišli na to, že na vyndání vaček je třeba vyndat hlavy ven? Vždycky stačí je rozebrat a to stylem že se vyndají jen vačky a vahadla pokud to nebylo potkané. Pokud je to takhle rozebrané nic se neděje ale divím se ti že to takhle necháváš stát a neinformuješ se už dřív přes net co a jak. Vstřiky musí přijít jako první ven jinak nesundáš ani víka.

Naposledy upravil jizan.com dne Pá, 30.12, 2011 17:29, celkově upraveno 1 krát. (9% původního příspěvku)
 nahoru #9
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:29

jestli je to trochu mastný a je na tom jen povrchová rez kterou otřeš hadrem neřešil bych to vstřiky jsou mastný od nafty a v kufru auta pokud není mokrý jim nic nebude.
 nahoru #10
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:32

No já to nechal odvézt do servisu k chlápkovi, který se o to auto staral a ještě jsem tehdy netušil, že za pár dní nebudu schopen takovou sumu zaplatit nebo že nebudu mít ani na druhý motor... asi tak
Ale díky za info
 nahoru #11
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:39

Tak celej motor by se dal sehnat pokud budeš hledat určitě se najde ale zase nevíš kolik toho bude mít za sebou.Aby tě potom nepotkalo to samí co teď. Pokud bych kupoval jinej domluvil bych se před koupí zda by bylo možný nahlídnout pod ventilová víka a prohlídnout si vačky a hydra podle stavu se teprv rozhodnout ale to se asi prodávajícímu líbit nebude.Pak je to sázka do loterie buď bude OK nebo KO.Nebo investovat do tohohle ale budeš si jistej že bude běhat a budeš vědět co tam máš.
 nahoru #12
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:43

Jestli můžeš dej sem nějaký fotky jak to všechno vypadá aby se to dalo líp posoudit co s tím dělat dál.
 nahoru #13
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:44

Hoši celej motor 3.3tdi 70t a víc a nejsou a když jsou tak maj taky něco za sebou.
 nahoru #14
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:49

Fotky nemám...jedině až v pondělí, až mě pustí do servisu
Jinak motory se prý pohybují kolem 45t, jeden jsem našel u nás a jeden v Polsku za 40t
 nahoru #15
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:50

Tak se na ně informuj a případně zajeď podívat
 nahoru #16
sponzor

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 17:50

nahoru #
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 18:00

Ten v česku už má prý jen horní část motoru, vačky a to vše, co potřebuju, není to 100% ale šlapalo to prý v poho.... dal by to za 20000. Poslal fotky, ale pro mě je to Španělsko... Dám to technikovi, at se mrkne, jestli z toho něco vyluští.
 nahoru #17
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 18:06

Pokud jsou chycené vačky platí na to jedno pravidlo-nové hydra a vahadla a komplet čistku jinak dopadneš jako se svým motorem. Ale nechci ti radit, sám lépe víš co je třeba.
 nahoru #18
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 18:25

No... to právě nevím, proto tady žadoním o informace
Ještě bych se zeptal, je-li možné poznat u jiného motoru (když seženu), jestli jsou vačky použitelné na předělání do druhého motoru (do mého)
 nahoru #19
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 18:27

Jelikož mu zbyly právě ty hlavy s vačkama tak tipuju že právě u něho budou taky chycené jinak by logicky prodal celý funkční motor.
 nahoru #20
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 18:35

A do riti... to mě nenapadlo. Říkal, že ten člověk potřeboval jen ten spodek...třeba to byl kec. Říkám, fakt se v tom neorieeeentuuuju, tak to tak vypadá
 nahoru #21
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 9.2. 2008

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 18:52

Petronas napsal:
A do riti... to mě nenapadlo. Říkal, že ten člověk potřeboval jen ten spodek...třeba to byl kec. Říkám, fakt se v tom neorieeeentuuuju, tak to tak vypadá

Doporučuju ti pro začátek přestat spekulovat a kontaktovat Satase (místní guru na TDI* motory) nebo Vlastu. Už to tu padlo a v tvém případě je to asi to nejlepší co můžeš udělat, alespoň pro začátek.
 nahoru #22
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Pá, 30.12, 2011 19:01

Vačka by měla bejt hladká a lesklá bez nějakých náznaků opotřebení na špici vačky a měla stejně hladká jako po celým obvodu.Nelépe změřit všechny a měly bejt stejně vysoký a co se týká hyder tak ty zas nesmí jevit žádný opotřebení ve středu hrnku kde na něj tlačí špička vačky tam to může bejt malinko víc vyhlazený ale nesmí tam bejt prohlubeň. Uložení vaček musí bejt taktéž hladký a lesklý.Prostě nesmí bejt poškozená cementace to pak jde do řiti skoro okamžitě.
 nahoru #23
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 4.10. 2006

PříspěvekZaslal: Po, 02.01, 2012 21:23

3.3 TDI* dávno 70 litrů nestojí to zaprvé a pokud bys potřeboval pomoct tak se ozvi...

3.3 jsem už párkrát komplet resuscitoval o motorech nejakých taky vím...
 nahoru #24
sponzor

PříspěvekZaslal: Po, 02.01, 2012 21:23

nahoru #
AK fanatik
AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006

PříspěvekZaslal: Po, 02.01, 2012 22:59

a co na tom proboha chteji delat za 100tisic??? repas vacek 1000 euro (mohu dat kontakt),2 x nova turbina po 12 tisicich...rozvody do 20 tisic, plusneco za hydra atd..

nechapu...
 nahoru #25
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 2.6. 2008

PříspěvekZaslal: Út, 03.01, 2012 8:35

Lumpiq: lumpe ted si se sam odstrelil...si sečti tu tvoji matematiku.... jen to cos napsal je 50klacku..a jestli stojej hydra cca 15 tak už si 65+ to bude minimalne tak 10 za práci.a určite se vyskytne ješte nejaka pičovina
 nahoru #26
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Út, 03.01, 2012 16:00

ale houby...jste uz zblbnuty z tech 2.5TDi vasich...uvedl jsem priklady cen jednotlivych komponentu, proc to vse rovnou scitat, delal z toho kolosalni vymenu pulky motoru...

pokud jsou ko vacky, repasuji se vacky, vymeni hydra, vahadla a olejove ventily (15 hydra nestoji, to mi ver)....

to, ze si to nekdo necha udelat rovnou vse pri jednom (komplet repas), aby me klid, to je druha vec...ale neznamena to, ze kdyz je problem na 3.3 s vackama musi to hned stat 100 litru, zahucet do toho naplno..
 nahoru #27
AK fanatik
AK fanatik

PříspěvekZaslal: Út, 03.01, 2012 16:08

az se vaclave potkame u tomase nekdy, ti ukazu presnou kalkulaci, soupis, co jsme si s tomasem delali na moji 3.3TDi do budoucna...
 nahoru #28
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 03.01, 2012 16:49

Cca ceny u audi mohou se ovšem lišit +-:

Hydraulické zdvihátko 200,-
Vahadlo 480,-
podložka 100,-
x32ventilů= 24960.-Kč.

Přes autobazar.eu to umí celé sehnat jeden člověk sehnat za 500e.
 nahoru #29
AK senior
AK senior

Muž
Registrace: 4.10. 2006

PříspěvekZaslal: Út, 03.01, 2012 20:35

jizan.com napsal:
Cca ceny u audi mohou se ovšem lišit +-:

Hydraulické zdvihátko 200,-
Vahadlo 480,-
podložka 100,-
x32ventilů= 24960.-Kč.

Přes autobazar.eu to umí celé sehnat jeden člověk sehnat za 500e.
Slušný pálky....
 nahoru #30
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď     Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;) časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi A8 | Audi V8

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky Koupím motor na Audi A6 2.8 Quattro 1... Pitrs11 Koupě, poptávka 0 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Ako vymeniť koleso ?? Marek9101 Audi A6 6 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Vypnul se motor pri rozjezdu tuner1.2i Audi A3 | Audi TT 1 St Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky jak vyměnit zadní brzdy Diamonds Audi A4 4 Po Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Audi A3 1.9Tdi 81kw , motor AHF , Roz... ferdas.h Audi A3 | Audi TT 6 Po Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: