AK nováček

Muž
Registrace: 30.12. 2011
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 14:30 |
|
Zdravím pánové, dostala se ke mě audi c4 2,5tdi v žalostném stavu... Připijil jsem baterku s začaly blikat vystržky, myslel jsem že jsou ztaplé, ale vypínač vypnutý. Takže se asi jedná a zabezpečovací systém, nevím jestli to je origo nebo nějaká dod+lávka, na tunelu volantu je červená dioda. Zkoušel jsem odemykat zamykat, ale vystražky pořád blikají. Asi po 5 minutach to přestane. Jakmile se otočí klíčem ve spínačka začne to nanovo. Cvakání cítím v pojistkové skřínce. Zkousel jsem i vytahovat pojistky, ale nereaguje to. Dále auto nelze nastartovat, vidím to na čerpadlo. Audinka stála asi 3 roky někde v kopřivách.... A ještě nefunguje zámek dveří u řidiče, nezacvakne západka, zámek se vždycky vrátí. Ale jak vidím ty orezlé kladky rozvodů, rohy dvěří, chybějící lišty, přešlý bílý lak místy přecházející do zelené, vybydlený vnitřek, tak přemýšlím jestli se do toho všeho poštět...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 30.12, 2011 14:30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Ne, 01.01, 2012 20:13 |
|
Zkoušeli jsme na cívku čerpadla přivést stálé plus a nic... Myslítě že by mohl ten zabezbečovací systém odstřihnout dopravní či vysokotlaké čerpadlo?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
Registrace: 1.8. 2011
|
Zaslal: Po, 02.01, 2012 5:48 |
|
Vypada to ze tam bude dodelavany alarm. D.O. mas original, nebo to je nejaka jina znacka (meta system, magic,...)? Pokud by to bylo origo, tak pouze odemknes auto, ale alarm/ immo* muze zustat zapnuty a muze drzet odpojene napeti od dulezitych casti. R.J. jsi nekde nenasel? Typuju ze bude nekde pobliz baterie. Bude to mala mrska, nejpravdepodobneji na ni bude zarez na klic (HW zapnuti/vypnuti). Kdybys ji nemohl najit tak jdi podle kablu diody co mas na volantu.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 02.01, 2012 11:07 |
|
K autu je pouze holý klíč. Bez dálkového ovládání, bez tlačítek. Čistě klasika zalitá v plastu. Zkusím najít tu krabičku...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 23.5. 2010
|
Zaslal: Po, 02.01, 2012 16:13 |
|
Já to mám na C4 úplně stejně. Mám tam dodělávanou dálku s imobilizérem. A chová se to přesně jak jsi popsal, když připojím baterku, tak se to rozbliká a musím to odemknout dálkou. Totéž to immo*, pokud to zamknu dálkou, ale odemknu jen klíčem - tak to nejde nastartovat a svítí kontrolka čerpadla.
Tu jednotku mám za relátkama - musí se sundat ten plast pod volantem, aby se k tomu dalo dostat.
Ale nepovím Ti co je to zač. Už to tam bylo. Ale budu to tahat ven. Mám jiný, lepší.
Odkud jsi? Třeba by Ti s tím mohl někdo pomoct.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 02.01, 2012 22:55 |
|
Jsem ze Vsetína, ale od bývalého majtele se podařilo vyzjistit, že k tomu bylo i to dálkové ovládání, takže si pro něj zajedu a zkusím to nějak rozchodit. Napíšu jak to dopadlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 03.01, 2012 18:57 |
|
Takže motor už běžel, ale z vysokotlakého čerpadla tekla nafta všude možně, takže se podíva to penta ve zlíně 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 16.03, 2012 20:42 |
|
Jestli to někoho zájímá, tak proběhl pokrok, na audi se pracuje, repas čerpadla dopadl na jedničku, auto už i jelo. Jenže je absolutně bez výkonu, nevím jestli je to turbem nebo nastavením základního předvrtřiku. Dívali jsme se na TDI* graf a na motor AAT jsou tam 3 grafy a každý je jiný. Jsou u něch napsány roky výroby, u dvou je stejný a jsou tam nějaké dodatky... Takže se to pokoušíme nějak vyladit, pak přijde klasika-vyvařit blatníky, pak by to potřebovalo opravit a ošetřit spodek, zadní brzdiče si zaslouží repas taky. Z motoráku jsem vytáhl kostru nějakého živočicha, audi byla na wapce, vypadá už o poznání lépe. Dole u levého nosníku pod kapotou jsou nějaké trubky, nevím od čeho, možná od serva, no ale jsou totálně zrezlé, nevím jestli to budem nějak měnit, nebo jaký je v těch trubkách tlak, jestli to vydrží nebo ne... Jestli to bude někoho zajímat hodím sem nějaké fotky z postupu práce. Bylo by fajn kdyby se podařilo dostat to auto do provozuschopného stavu, ale váháme jak to provést... Či jestli ještě vrážet prachy do té káry, nebo dovézt z dojču nějakou slušnější káru a přeskládat to... Ty roky co stála jsou prostě poznat... Ty momenty prvních metrů byly fantastické, ikdyž to jelo jak kdyby tam byla nějaká litrovka z oplu  Možná něco s turbem, páč si nemyslím že by záhladní předvstřik tak rapidně omezil výkon... Je fakt že ve všech třech TDI* grafech byl předvstřik mimo.. Niméně uvidíme. Z audiny lítaly saze, černý dým, tak jestli někdo poradí... Jo a je tam separovaná řemenice na klice, tam je prej na nějakém silentbloku nalisovaná druhá na pohon pomocných agregátů. Tatík prošlapával plyn, já čumím do motoru a najednou vidím jak se třese řemenice, okamžitě řvu at to vypne, on pohoda vyleze podívá se jo to je jenom separované tomu se nic nestane... Klidas.. Takže zatím tak no. 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Pá, 16.03, 2012 20:42 |
|