Jste anonymní uživatel! Přihlásit se nebo Registrovat, Dnes je sobota, 26 kvě 2012
Celkem je zde 85 lidí (32 přihlášených)
Nyní online
Přihlásit se
Přezdívka:
Heslo:
Bezpečnostní kód: Bezpečnostní kód
Opište kód::

Poslední registrace
    audibuster
Uživatelů dnes 3
Uživatelů včera 7
Celkem uživatelů 17365

Online návštěvníků
Návštěvníků 53
Uživatelů 32
Celkem 85

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde
HledatHledat FAQFAQ GarážGaráž Seznam uživatelůUživatelé (skrytí) Uživatelské skupinySkupiny RegistraceRegistrace NastaveníNastavení Přihlásit se pro kontrolu zprávPřihlásit se pro kontrolu zpráv
téma: dotazy na drobnosti u 80 B4
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;)    FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi do roku 1990 (1995)
Možná podobná témata
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 12.12. 2011

PříspěvekZaslal: Po, 12.12, 2011 23:31

zdravím všechny,

přítelkyni jsem o víkendu přivezl audi 80 (její první auto a já mám tu výhodu že se jí o něj mohu starat)

auto za pár šupů a v docela pěkném stavu, ale trápí mě pár věcí...

1)nefunguje budík teploty vody - voda se ohřívá a i se chladí (absolvována cesta po dálnici cca 110km rychlostí 120km/h a žádný problém)

2)nefunguje budík teploty oleje (před řadicí pákou) - čím to může být?

3)vzhledem k tomu že motoru těsnost nic neříká, tak by mě i zajímalo jestli má auto i nějakou kontrolku mazání, nebo jestli to mám pravidelně hlídat.

4) při jízdě tlak oleje kolísá okolo maxima a při jízdě na volnoběh spadne na 2 bary - je to OK?

5) větráky foukají při otočení ovládání jen na nejvyšší intenzitu.

mnohokrát děkuji za odpovědi
 nahoru #1
sponzor

PříspěvekZaslal: Po, 12.12, 2011 23:31

reklama se zobrazuje pouze neregistrovaným/nepřihlášeným

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Registrace: 20.11. 2008

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 0:23

Co je to za motor?

Dle toho, co píšeš - mazíní OK, vadné čidlo pro budík teploty nebo kabeláž - bývá okolo výměníku kde je olej. filtr, ale to dle motorizace. Olej hlídej, v zimě je přípustná spotřeba benzínovýho motoru litr a půl na tisíc - můžou za to většinou gufera ventilů. kontrolka mazání je - musí svítit před nastartováním. Dle výbavy jsou různé typy chech systémů - 2 blikající kontrolky, displej apod. Větráky - vadný předřadný odpory - tady v bazaru je někdo určitě bude mít. Přístupný jsou tuším po vyndání kastlíku před spolujezdcem.
 nahoru #2
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 0:25

nefunkční bdík teploty oleje - kabeláž, čidlo - nevím kde je, nemám ty budíky ještě přidělaný. Hlavně buď rád, že Ti jde budík tlaku oleje - čidlo není nejlevnější.
 nahoru #3
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 9:13

jsem zapomněl - je to línej benzín 2.0 (66kw)

zatím děkuji za rady
a ještě bych měl jednu drobnost - jsou tam mechanicky seřizovatelná zrcátka a ať točim jak chci, nikdy nedosáhnu alespoň uspokojivého výsledku - zkrátka spolujezdec vidí dozadu líp než řidič. (nejsou zarezlý nějaký lanovody ovládání či co?)
 nahoru #4
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 12.11. 2010

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 9:31

je mozne, ze bowdeny ovladania zozral cas. sudim ale, ze bude celkom pakaren to rozobrat a zlozit.
 nahoru #5
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 13.7. 2009

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 11:12

K zrcátkům přihodím já něco....nikdy jsem se u 80tky nebo Coupé nesetkal s tím, že by obě zrcátka fungovaly stejně, vždycky mi šlo jedno líp a jedno hůř.
Nicméně u manuálu se to dá seřídit tak, že vycvakneš (třeba šroubovákem) ty dvě kolečka a pod nimi jsou 4 šrouby. Neřeknu ti ale kterým co, dělal jsem to metodou pokus omyl. Povolovat, utahovat, zkusmo

K přídavným budíkům, to je dost rarita u nejslabšího motoru v B4, jestli třeba nejsou dodělávané.
 nahoru #6
AK fanda
AK fanda

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 13:48

zrcátka by bylo nejlepší předělat na elektriku - měla to skoro každá - budíky budou dodělávaný stopro, když je to ta nejslabší jebka a nemá ani zrcátka v elektrice.
 nahoru #7
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 15:41

promiňte, ráno jsem vylítnul jako střela a psal to v rychlosti.

auto jsem koupil za necelejch 10tis na aukru se zaplacenym bursíkovnym, takže jsem takovýhle problémy drobnějšího kalibru celkem čekal. Jinak je to auto celkem hezký (za ty prachy...)

ty zrcátka zkusím, kdyžtak tam hodím ty elektrický.

a budíky jsou měněny - prej nefungoval snad otáčkoměr, tak tam dali jiný.
 nahoru #8
sponzor

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 15:41

nahoru #
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 13.7. 2009

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 15:42

Počkej, já ten motor mám v svém prvním autě, tak si do toho moc nejeď Ne pohoda, pravda je, že to byl sociál největší a všechno jsem si do elektriky, případně další výbavy, předělával sám. Takže jo, pokud možno předělat, ale u zrcátek jsem byl spokojenější s manuálem, z hlediska nastavování. To ale s elektrikou oken bez předělání nejde.
 nahoru #9
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 15:51

no já to jebu a nic co nebude nutný na tom dělat nebudu

to jsem si užil za poslední rok a čtvrt - renovoval jsem totálně od základu teréňáka a takový zábavy mě už opustily. Audina má aspoň výhodu že nerezne - narozníl od žaponců
 nahoru #10
AK junior
AK junior

Muž
Registrace: 14.12. 2007

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 22:11

ad1: teplotní čidla, jsou tam dvě, modré a bílé, cca 600,- za obě...
ad2: budíky jsou 100% dodělávané, neřešil bych...
ad3: 1l na 1000km je norma, pístní kroužky+gufera na ventilech+těsnění pod víko, cca 6000,- za vše...
ad4: vytahaná lanka, neřešil bych...

dolít chladící kapalinu a pohlídat, jestli se neztrácí...
dolít olej a sledovat, kolik ho motor vezme...
pokud ti drží volnoběh a nelítají otáčky, tak stačí základní servis a na motoru by se nemělo nic posrat...
pozor při tankování, nádrž je dvojdílná, takže pokud budeš brát za +-500, nebude ti ukazovat palivoměr přesně a dřív nebo později odejde čerpadlo...
z podvozku klasicky slabé silenbloky na ramenech+silenbloky na nápravnici, ty neřeší nikdo...
pokud má přítelkyně +- 150cm, tak ti asi nepoděkuje, protože sedačka řidiče jde výškově nastavit tak o 5cm, takže ty dva metry železa před sebou neuvidí...
pro představu mrkni ke mně do garáže...
 nahoru #11
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 13.12, 2011 22:27

dík za postřehy

volnoběh to drží hezky.

na přední nápravě občas něco zaklepe (ale třeba při jízdě na kočičích hlavách je to krásně tiché) - když budu mít chuť tak se tím zabavím třeba někdy v létě

přítelka má cca 175, takže má spíš opačný problém - má otlačenou hlavu od stropu
 nahoru #12
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 12.11. 2010

PříspěvekZaslal: St, 14.12, 2011 8:18

175 nemoze byt problem, na sedacke spolujazdca sa v pohode usadia 2 metre cloveka.
 nahoru #13
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 24.2. 2007

PříspěvekZaslal: St, 14.12, 2011 13:41

třeba ji má nastavenou moc vysoko a ještě neví, jak se šteluje
 nahoru #14
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 5.8. 2011

PříspěvekZaslal: St, 04.01, 2012 20:23

Ahoj kluci, prosím poradíte mi někdo kde bych sehnal uhlíky do ventilátoru audi avant?
 nahoru #15
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 6.10. 2006

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 1:23

JENDY67: idealne u nejakyho autoelektrikare, mi je treba brousili z nejakych uni na miru a slapal pak jak vino
 nahoru #16
sponzor

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 1:23

nahoru #
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 16:17

dá se ten ventilátor v pohodě vyndat? Mám na něm v hajzlu ložiska. Je stejný s klimou/bez klimy?
 nahoru #17
AK batole
AK batole

Muž
Registrace: 29.12. 2010

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 16:57

no ja mam bez klimy a stačí vyklopit kastlik u nohou spolujezdce a pootočenim s tim celým tělesem by měl vypadnout ven , je tam ještě předřadny odpor a ten ti drži jedem samořez šroubek
 nahoru #18
AK fanda
AK fanda

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 17:52

jj, to vím. Jen jsem zase čekal nějakou zapeklitost ve stylu AUDI Jako třeba sundání palubky a podobný dobroty
 nahoru #19
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 18:16

Kluci, nechci vám do toho kecat, ale já tam mám 4 šroubky a je to docela makačka vyndat.
 nahoru #20
AK fanda
AK fanda

Muž
Registrace: 6.10. 2006

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 22:34

Dave_S2: u b3 je to brnkacka u b4 je to porod, ale porad to neni nic proti tomu to dostat z doutnika
 nahoru #21
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Čt, 05.01, 2012 22:39

NO JO, JSEM ALE ŠIKULA NEZMÍNIL JSEM SE, ŽE MÁM AVANTA 80 A TAKY JSEM S TÍM DOST BOJOVAL TED SE ZNAŽÍM SEHNAT TY UHLÍKY DOUFÁM, ŽE TO ZÍTRA DOPADNE DOBŘE
 nahoru #22
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: Út, 10.01, 2012 12:23

Tak jsem zprovoznil ventilátor a šlapeto jak víno, je to paráda.
 nahoru #23
AK nováček
AK nováček

Muž

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 13:45

Ahoj kluci, prosím nevíte náhodou někdo, kde sehnat vysvětlivky k ikonám co se mi objevují na displeji? Je tam takovej přeškrtnutej granát, co to znamená?
 nahoru #24
sponzor

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 13:45

nahoru #
AK batole
AK batole

Registrace: 25.7. 2011

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 14:07

JENDY67: Granát? Není to symbol signalizující, že nemáš zaplé pásy?
 nahoru #25
AK nováček
AK nováček

Muž
Registrace: 27.8. 2010

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 20:19

JENDY67 zkus si stahnout tady obsluzny navod http://www.||vacuum||.cz/forum.php?prispevek=41089 JENDY67: ale "granat" je myslím něco se svetlama taky to na me obcas sviti
 nahoru #26
AK batole
AK batole

Registrace: 25.7. 2011

PříspěvekZaslal: St, 08.02, 2012 20:28

Tak znamená to poruchu zadních parkovaček
 nahoru #27
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma     Zaslat odpověď     Pomohl vám tento příspěvek? Poděkujte ;) časy uváděny v GMT + 1 hodina

Strana 1 z 1
FÓRUM AUDIKLUB.cz -> Technika & Úpravy -> Audi do roku 1990 (1995)

Možná podobná témata
Téma Autor Audi Fórum Odpovědi Zaslal
Žádné nové příspěvky AUDI 80 COUPE 2.0L 85KW / 115HP - moj... Richina Audi do roku 1990 (1995) 1 Čt Květen 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky Identifikace motoru audi 80 B3 a drob... Kubba Audi do roku 1990 (1995) 18 So Leden 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky K: drobnosti A6 C4 Jeník K Koupě, poptávka 5 Po Leden 2012 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky dotazy ohladom kupe a spolahlivosti peter202 Co říkáte na... 10 Út Září 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Žádné nové příspěvky A4 B5 rv93 nahradni dily - drobnosti Patpik Audi A4 2 Po Září 2011 Zobrazit poslední příspěvek
Nejčastější tagy na fóru (řazeno abecedně)
[vyřešeno] 1.6td 1.8 1.8t 1.9tdi 100 2.0tdi 2.0tfsi 2.5tdi 2.7t 2.7tdi 2din 3.0tdi 3.3tdi 4.2 4f 80 8e a2 a3 a4 a5 a6 a8 abs acc aditiva airbag ak certifikace ak eshop ak garáž ak karta ak servis ak svp ak vlajka ak znak alarm allegro allroad alternátor alu kola ami antiradar anténa asr audiklub audio autobaterie autokros automat autopotahy b3 b4 b5 b6 b7 ba9s baterie bezpečnostní šrouby bioethanol biturbo bixenon blacklist blikající kontrolky bliká žhavení blinkry blow-off ventil bluetooth bns bose bov brzdová kapalina brzdové světlo brzdový spínač brzdy budíky bílý dým c3 c4 c5 c6 cabrio canbus cd changer centrální zamykání changer charita chcípá chip chiptuning chladič chladící kapalina chladící systém chorus chrom clifford climatronic cng common-rail concert coolant cukání cívka d1s d2r d2s d3s daylight demontáž denní svícení desinfekce destičky dešťový senzor diagnostika diferenciál digidash displej dobíjení dojezdové kolo dpf dsg duralube dvb-t dvd dveře dx dálkové ovládání e85 ecu eds egr elektrická okna elektrika elsa emise epc esp et ethanol etka facelift fail filtr filtr pevných částic fis fsi fólie g238 g28 g71 garrett geometrie gps gufera h1 h7 hagusy haldex hallův snímač halogen handsfree hardlock hid hodiny homologace hydroštel imobilizér insp intercooler ipad iphone ipod iso isofix jak na to jednotka k-jetronic kabinový filtr kamera kapota karburátor kardan karoserie katalyzátor kayaba kkk klapka sání klepání klepání motoru klika klimatizace klub klubová karta klínový řemen klíč kola kolísání otáček komfortni jednotka kompas komprese kompresor konektor kontrolka kontrolka airbagu kontrolka brzd kontrolka mazání kontrolka motoru kotouče kouřivost kufr kód rádia kůže lambda lampy led letní pneu lišty dveří ln2 loketní opěrka low-range ložiska ložisko lpg manuál manžeta mapy maska maxidot mazání meyle mlhovky mlžení oken mmi mmi 2g montáž motor mp3 mtm multitronic mute měchy měrka oleje n75 napínací kladka nastavení nastavení hodin navigace naviplus nefunguje nejede nestartuje netopí netáhne netěsnost nezávislé topení neřadí nouzový režim nádrž náklon světel náprava nárazník návod odblokování odtok odvzdušnění odvětrání klikové skříně oel okno olej olejnička olejová měrka olejová vana omezovač opravná sada ostřikovač osvětlení osvětlení spz otáčkoměr otáčky ošetření kůže palivoměr palivové čerpadlo palivový filtr palubní deska palubní pc parkovací brzda parkovací senzory parkovačky pd pdc phatnoise plnění plovák plynové vzpěry plynový pedál pneu podsvícení podtlak podvozek pojistky pojištění popis pojistek posilovač powerbox počátek vstřiku pružiny pylový filtr párování klíče přehřívání přepínač světel přestavba převodovka příručka přístrojová deska q7 quattro r12 r134a radar ramena rds redukce regenerace dpf regulace turba relé blinkrů relé světel renovace disků repase repro rezerva rns rns-e rozpěrná tyč rozvodový řemen rozvody rs4 rs6 ruční brzda rádiem řízené hodiny rádio s-line s2 s3 s4 s6 s8 safe safe kód schéma sedačky servis servisní interval servo servotronic servořízení setrvačník seřízení hodin seřízení světel silentbloky sklo skryté menu sluneční senzor snímač teploty spojka sponzoring sportovní podvozek spotřeba spotřeba oleje spínací skříňka sraz ssp stahovačka start start-stop startování startér stk studený start stěrače střešní nosič střešní okno subwoofer svody svolávací akce svítivost svíčky světla symboly symphony syčení syčí sání síto sacího koše tachometr tažné zařízení tdi telefon tempomat teploměr teplota motoru teplý start termostat tfsi tiptronic tlak tlak oleje tlak turba tlumiče tmc topení torsen trippling tt tuning turbo tuzing tv tuner táhlo tónování těsnění těsnění pod hlavou třetí brzdové světlo usb v6 v8 vag vag chyby vakuová pumpa vačky ventilakce ventilakcička ventilátor ventilátor chladiče vibrace vif vin vlnovec voda vodní pumpa volant volnoběh voltmetr vp44 vrzání vstřik vstřikovací čerpadlo vstřikovače vyhřívání vyhřívání okna vyhřívání sedaček vynechává vypíná vyčištění vzduchový filtr váha vzduchu víko ventilů výfuk výkon výměna výparník vývěva větrák wahler webasto woofer xcarlink xenon zadní světla zamrzání zamykání zapalování zapojení zatmavení zatékání zdvihátko ventilu zesilovač zimní pneu zpátečka zrcátka-ovládání zrcátka-stmívání zrcátka-vyhřívání zrcátko ztráta oleje zvýšení výkonu základní nastavení zámek zámek dveří zámek kufru zámek řazení únik oleje čelní sklo čep černý kouř čerpadlo čeština čidlo klepání čidlo oleje čidlo teploty čidlo teploty oleje čištění čištění trysek čištění turba řazení řemen řemenice řídící jednotka řízení řízení motoru škrtící klapka škube šíbr žhavení žhavící svíčky žárovky
Témata dle typu motoru (řazeno abecedně)

Přejít na: