AK nováček

Muž
Registrace: 15.4. 2010
|
Zaslal: Po, 31.10, 2011 19:29 |
|
Zdravím všetkých oooo,
potreboval by som poradiť, lebo moje chabé pozantky a skúsenosti na to očividne nestačia...
Autíčko: A6 avant 2004, quattro*, 4,2 V8, motor AZE, tiptronik, pohon BA+ LPG*
Problém: ...neštartuje, potvorka jedna...
Asi pred týždňom som absolvoval výmenu vodnej pumpy, termostatu a rozvodového remeňa (zaseknutý termostat spôsoboval prehrievanie). Po výmene všetko šlapalo ako hodinky až do dnešného rána - od výmeny som prešiel cca 1000 km (podotýkam, že večer som prišiel normálnou jazdou domov a nič podozrivé som nespozoroval). Ráno som chcel naštartovať, ale motor nechytá (štartér točí ako o život). Po 2 neúspešných pokusoch som skúsil trochu stlačiť akcelerátor, ale ani to nepomohlo.
Auto je garážované, takže vplyv ranných nízkych teplôt môžem zanedbať.
V riadiacej jednotke nie je uložená žiadna chyba. Údaje cez VAG: teplota oleja 13 st., teplota chladiacej kvapaliny 14 st. (takže čidlo teploty chladiacej kvapaliny asi môžem vylúčiť). Spustil som test akčných členov - všetky relátka aj palivová pumpa cvakajú. Poistky sú OK. Vizuálne je v motorovom priestore všetko OK (žiaden nezvyčajný únik prevádzovkých kvapalín či rozhryzený kábel)
Po niekoľkých neúspesných pokusoch som musel dať akumulátor nabiť (napätie tesne po mojich testoch kleslo až na 12,5 V).
Spoliehal som sa na to, že po napichnutí na diagnostiku vyhodí chybu čidla chladiacej kvapaliny (presne tá istá situácia sa mi stala cca pred 3 rokmi na Fabii - vymenené termočidlo a Fabča fachčí ďalej). Už mi došla fantázia a neviem čo ďalej...
Skúsil som aj vyhľadávať tu na fóre, ale nič som nenašiel, čo by môjmu mazlíčkovi pomohlo.
"Tak, a teď bábo raď..."
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Po, 31.10, 2011 19:29 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 01.11, 2011 7:27 |
|
Nikto nevie poradiť? Nikto sa s takým problémom nestretol? 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Registrace: 27.4. 2008
|
Zaslal: Út, 01.11, 2011 15:43 |
|
ako vidim mas tam plyn
ako startujes na benzin a potom sa to prepina manualne alebo automaticky?
mozno kdesi tam bude problem.
Skus nejaky servis pre LPG* tam kde to montovali.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 01.11, 2011 22:33 |
|
štartuje sa to automaticky na benzín a po splnení určitých podmienok (teplota chladiacej kvapaliny aspoň 40 st., otáčky min 1500 ot/min., zaťaženie motora nie full) sa samo prepne na LPG*.
Máš v celku dobrý nápad - neskúšal som, či je palivo aj fyzicky vstrekované do valcov (aj keď vstrekovače pri teste fungovali - každý vydával ten správny zvuk pri otváraní), možno ten ventil, čo uzatvára prívod benzínu pri prepnutí na LPG* zostal zablokovaný. Skúsim kontaktovať "plynárov". Vďaka za radu - aspoň nejaake svetielko na konci tohoto ponurného tunela 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 13.3. 2008
|
Zaslal: Út, 01.11, 2011 22:47 |
|
u mna ten isty problem jazdim na LPG* jedneho dna tocim a nic uplne bez priznakov vymenil som rele palivoveho cerpadla a samotne palivove cerpadlo problem vyrieseny
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: St, 02.11, 2011 9:57 |
|
práve že relé palivového čerpadla spína (cez VAG sa dá otestovať) a aj palivové čerpadlo vydáva zvuky ako keby makalo.
Nepoznám teda konštrukciu tohoto čerpadla, ale určite aj tam je možnosť že sa čosi poškodilo a napriek tomu, že elektromotorček čerpadla beží, benzín netlačí...
Takže najskôr skúsim fyzicky zistiť, či tlačí benzín až do valcov.
Vďaka za dobrý tip. Plynárov teda oslovím až potom.
PS: Palivový filter bol menený pred nedávnom a benzín tankujem (aj keď len z času na čas  ) len na overených pumpách.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: St, 02.11, 2011 11:20 |
|
aj mne spinalo ale na palivove cerpadlo nesla stava ale ked ti cerpadlo maka tak ho mas fumkcne aj rele a asi aj cerpadlo
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: St, 02.11, 2011 11:40 |
|
čerpadlo maká (motorček bzučí), ale či fakt tlačí benzín tak to neviem... odskúšam a dám vedieť...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 02.11, 2011 11:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Pá, 04.11, 2011 15:00 |
|
takže čerpadlo benzín tlačí...
zaviezol som mojho invalida do servisu a tam mi potvrdili to, čo som doteraz zistil - všetko je funkčné!!!
pravdepodobná porucha bude v systéme LPG* - riadiaca jednotka LPG* pravdepodobne blokuje vstrekovanie benzínu do valcov...
Keď zapojili motor tak, ako keby tam LPG* nebolo, naskočil na prvú šupu.
Takže invalid poputuje k plynárovi... Uvidíme čo povie riadiaca jednotka LPG* po napichnutí.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
|
Zaslal: Po, 07.11, 2011 10:03 |
|
tak ako to dopadlo u plynara
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Po, 07.11, 2011 12:25 |
|
Zatiaľ nič nového - plynár nemal čas sa na to pozrieť.
Takže aj ja čakám na verdikt...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: Út, 08.11, 2011 19:27 |
|
A už zase môj miláčik vrčí...
"Plynár" nezistil s LPG* absolútne nič (všetko v normále), tak sa to vrátilo späť do servisu a tam si preklepli palivový systém - palivové čerpadlo síce tlačilo, ale len vtedy keď sa mu chcelo (raz tlačilo normálne a inokedy len aby sa nepovedalo).
Takže palivové čerpadlo vymenené a už sa tešíme na zimné radovánky na snehu
Vďaka morituning za perfektnú pomoc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|