AK fanatik

Registrace: 3.10. 2006
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 21:39 |
|
zdravim, predem se omlouvam, ale prosim pouze o reakce lidi, kteri vedi co tento "konicek" obnasi a maji zkusenosti, neb potrebuji seriozni radu typu moje sony se sobwooferem hraje az mlati sousedum okenice, ci OT, ktera znacka je lepsi atd...
Je tu nekdo takovy?
Jde mi v zasade o to, ze si ted porizuji receiver a repra...ty uz mam vybrane, odposlouchane ze studia, paradoxne me oslovil zvukove pioneer stredni tridy/rady rady, coz na tomto poli neni extra znama znacka, ale znel mi pro moje usi lepe jako napr. pro me dostupny nejlevnejsi maranz, prevyskovane onkyo ci yamaha (ten dneska mam a moc spokojeny nejsem)...bendy mam KEF dvoupasma, taky pro me usiska vybrane....
A ted resim strategii z ceho to krmit, myslim tim z jakeho audio zdroje..na domaci kino vyuziji na receiveru opticky vstup a interni DAC, to na film to bohate staci...
Ovsem co poridit na prehravani hudby, aby se zachovala vernost, kvalita a barva reprodukce...mam limit 10 tisic...
Zvukovou kartu z pc (at by byla v jakekoliv cenove hladine) jsem predem vyloucil, to by byla degradace celeho systemu, ktok zpet (nemam az tak citlive usi, ale todle praseni hudby jeste poznam). A jake me ted napadaji moznosti:
a) poridit solidni CD prehravac...ve studiu me doporucuji v teto nizke cenove hladine jedine Cambridge Audio Topaz CD10, ktery ma overeny a kvalitni DAC Wolfson 8761 D/A - z nej to pak tahnout pomoci RCA do receiveru a nepouzivat jeho interni DAC...bohuzel tento prehravac neumi flac, beztratove datove soubory, jen mp3, wma nebo klasicke cd, coz je opruz vse prepalovat na cd...
b) poridit externi DAC s DSP, napr Cambridge Audio DacMAGIC, ktery ma D/A převodníky dvojité Wolfson WM8740 http://www.hifisound.cz/hifi-elektronika/cambridge-audio/ostatni-stere....... Do nej to pak tahnout optikou (coz nevim, zda je dobry napad) nebo pomoci USB..je tam sice latence, ale to nevadi pro poslech...
tady bych mohl uz pouzit flac, ale nevim, zda to nema jiny zadrhel...napr v SW v pc nebo jinde...
c) receiver ma v sobe data usb link na ipod...zde bych ale byl odkazany na DAC onoho receiveru, pripadne i dalsi omezeni ipodu..jako napr MP3 zkresleni, nebo jde donutit ipod/iphone aby prehraval flac ci jiny bezztratovy standard?
d) jina varianta....poradte
Diky moc...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 21:39 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 23:29 |
|
Lumpiq: co nam tu nadavas do nejakych filov  ,odpoved je vcelku jednoducha, v tejto cenovej nezozenies adekvatny prehravac na flac s RCA pripadne coaxom, optika dokaze maximalne 20bit/96khz, 24 je u nej teoria, zalezi ci ti to staci ked kopec kvalitnej hudby je 192khz. Cim chces tie DAC krmit? tak ci onak budu prevadzat degradovany pripadne skresleny zvuk dalej takze nieco co dokaze straight audio vystup a v takom pripade DAC nepotrebujes pac to receiver spracuje ako pure audio bez teoretickeho skreslenia, tymto som prechadzal pred viac nez pol rokom a riesil podobny problem a len kvuli flac audio. K vyse zminovanej kombinacii nemam nazor ale nieje to moja krvna skupina tak ako sa nebudem vyjadrovat k ''prevyskovanej yamahe'' ktora je neutralna az studena, mam ju doma takze viem o com hovorim, vse co je potreba je spravne sparovanie s repro, zbytok pokial mas zajem tak cez sz ...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 18.11. 2009
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 23:48 |
|
do cenoveho stropu se to asi nevejde(co taky v te cene chces poridit,ze?)ale kolega prehrava cedla na tomhle a nemuze si vynachvalit-a ma usi jak netopyr http://www.studiospalicek.cz/arcam-fmj-cd17 sice trosku drazsi,ale Twin peaks na tom zni naprosto neuveritelne
btw,tomu prepalovani na cd se stejne nevyhnes  ,driv nebo pozdeji te dozene nenavist ke kompresi
edit:ted jsem precetl jeste jednou ten Tvuj prispevek-pokud teda konec je receiver,tak ten arcam je myslim zbytecne drahy 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 0:40 |
|
kukynas: ja mam yamahu taky dome, pres 5 let...a nejak me nezaujala, na muj vkus moc vyrazne vysky oproti stredum, spodku...ale jak rikas, je to dost individuelni...nicmene na forech sem se docet, ze s mojima reprakama moc nekamaradi, proto chci jiny receiver...
na tvou otazku cim to chci krmit to je prave ta moje otazka, nevim, zda ma smysl si porizovat kvalitni cd s poradnym DAC a pomoci RCA to posilat do receiveru, neboporidit jiny zdroj audia a ja se ptam jaky....zvukovku v pc odmitam...
mam plno CD ve flacu...
jak si to resil vyresil ty?
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Registrace: 3.2. 2009
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 10:28 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: Čt, 22.09, 2011 10:34 |
|
Lumpiq: ako pises vse je o kvalitnom sparovani a pokial si chces tie KEF nechat tak ti moc moznosti nezostava, ja by som sice zvolil opacny postup ale to nieje dulezite, na trhu su (boli v case ked som hladal ja) len dva prehravace ktore zvladnu HI-FI zvuk v tvojej cenovej s pass-through vystupom a to popcorn hour alebo HDI Dune, pripadne iny Sigma 8642/43 processor based prehravac samozrejme s nie tak dostatocnou podporou firmwaru a softu ako u prvych dvoch kde je celosvetova podpora vcetne ceskych for, ja som siel do Dune a som maximalne spokojny, mimochodom takto som zabil dve muchy jednou ranou kedze okrem kvalitneho zvuku mam MMC so vsetkym co k tomu patri, cokolvek budes davat mezi zdroj zvuku a kvalitny receiver bude degradacia samozrejme v pripade ze chces z flac dostat to naco bol tento format urceny, pokial by si to chcel pocut a vidiet nieje problem sa zastavit na nejake to zvejkani 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Pá, 23.09, 2011 16:04 |
|
hanys prisel se zajiumavym resenim, ktere se me libi...ted uz jen na to nasetrit...
klidne to sem dej verejne kdyby to nekoho zajimalo hanysaku...
dneska si du pujcit oproti zaloze ten DAC prevodnik, tak pak poreferuji
diky vsem:)
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 13:16 |
|
vsechno sem 
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 13:16 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 0:39 |
|
takze vybrano a porizeno:
Repro Tanoy Mercury V4
je to tedy bez te pani, ale i tak to stoji za to - vitez nekolika testu entry tridy audiofilnich repro...trochu mene hutnejsi basy, ale za to rychlejsi a vejnersi, stredy a vysky maji krasne otevreny do prostoru...
basy dozenu pozdeji drazssim subem vhodnym pro stereo od velodynu..
av receiver porizen nakonec od tradicnejsi znacky marantze, opet entry trida 1601, ale hraje v kombinaci s tanoyema perfektne
Náhled, klikni pro zvětšení.
a na dobu prechodnou cd prehravac denon 725, ktery pozdeji nahradi neco od cambridge audio s wolfsonem DAC nebo oppo
|
Naposledy upravil Lumpiq dne St, 12.10, 2011 0:48, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 0:44 |
|
| Citace: | Zvuk
Musíme říci, že pro nás byl projev V4 velkým překvapením, především ve světle toho, že jsou mezi testovanými soustavami nejlevnější. Přesto je považujeme za celkově nejlepší.
Bezprostřední, živá, hravá reprodukce s výborným vyjádřením prostoru. Reprosoustavy dokáží zmizet ze scény, lokalizace nástrojů je opravdu výtečná.
Excelují u jazzu a vážné hudby, poslech je mimořádně zábavný a příjemný. Spousta barev a polotónů. U strun cítíme natažený kov, spoustu podrobností ze hry. Fantasticky zahrají smyčce a dechové nástroje, perkuse mají velmi přesvědčivou dynamiku.
Samozřejmě, v některých ohledech je konkurence převyšuje. Vykreslení detailů není precizní jako u reprosoustav Focal a basy nejsou rychlé a přesné jako u Elacu. Výšky mají na náš vkus trošku hrubší strukturu.
Ano, basy by mohly být přesnější a plastičtější, výšky by mohly být sametovější, ale nemůžeme si pomoci, V4 se prostě krásně posluchají, jsou živé a baví nás to.
Celkově: Po právu se staly vítězi testu. Excelují v jazzu a populární muzice, neztratí se ale ani v žádném jiném žánru. Velmi dobře si poradí i s tvrdým rockem, nebo elektronikou. I když se doma neshodnete na hudebním žánru, na reprosoustavách můžete.
Zdroj: http://technet.idnes.cz/test-reprosoustav-ktere-zmeni-obyvak-na-koncer....... |
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 0:44 |
|
tech testu bylo vice, i v zahranici a vsude dopadaji dobre...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 0:51 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.6. 2008
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 2:36 |
|
Už to máš zřejmě pořešený, takže jsem OT, ale když se spokojíš s koncovým zesilovačem v receiveru za cca 15.000,- proč to tak komplikuješ? Proč to neprohnat koaxem z PC rovnou do receiveru? (myslím samo S/PDIF) Za rozumný peníze budeš multiformátovej a slušnej přehrávač shánět blbě a hrát si na netopýří uši mi v týhle kategorii přijde trochu zbytečný...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 8:59 |
|
za 20 tisic dneska koupis rozumnej multiformat...
ad pc, ted jsem si vyrobil cd a pak to porovnal s se stejnym albem ve flacu z pc...tzn. pustil jsem proti sobe DAC zesiku a DAC onoho denonu starsiho, ktery jsem koupil za ani ne dva tisice na aukru a je to kua rozdil..a to mam apple s kvalitni zvukovkou...
takze zvuk z pc opravdu neeeeee
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 9:01 |
|
jinak neni pravda, ze kvalitni audio musis vyhazovat statisice, kdyz si das tu snahu, proctes recenze, zkusenosti, poskladas si to tak, aby to tobe hralo, vejdes se klidne do 50 tisic i mene....
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 9:53 |
|
| Lumpiq napsal: | | jinak neni pravda, ze kvalitni audio musis vyhazovat statisice, kdyz si das tu snahu, proctes recenze, zkusenosti, poskladas si to tak, aby to tobe hralo, vejdes se klidne do 50 tisic i mene.... |
amen...
suhlasim s Rhino ze v tejto cenovej je uplne zbytocne vyhazovat za prehravac 20 litrov nicmenej PC urcite nee, je dostatok prehravacov za 5-10K ktore su dostatocne kvalitne aby neprasili vystupnu kvalitu zvuku (bitstream) a ver ze DAC prevodniky nepotrebujes pokial to prezenies cez HDMI, vse si spracuje receiver ako koncak kedze stejne musi previest digital na analog a to ako koncak v receiveru urobi vzdy, leda ze by si chcel zainvestovat dalsich par desiatok tisic do analogovych koncakov a k tomu dokupil kvalitny DA prevodnik...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 9:53 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 10:05 |
|
jj DAC urcite koupim casem, dacmagic...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 10:59 |
|
Lumpiq: mozno som sa spatne vyjadril  ale tvoj receiver uz DAC ma takze k comu budes kupovat dalsi? myslis si ze bude o tolko kvalitnejsi nez ten v receiveru ze poznas rozdiel? pokial si si kupil receiver k vyuzitiu aj inemu nez je stereo (predpokladam ze ti bude do buducna sluzit k multimedialnym ucelom ci uz na video z prehravaca pripade ako konvertor a prepinac HDMI signalu) tak je zbytocne to riesit inak nez cez HDMI. Pokial uz chces vrazat do draheho Oppa ktory ma vystup HDMI pripada mi zbytocne to hnat cez coax ktory nedokaze previest viac nez 96khz a tym padom bude potencial niektorych flac suborov nevyuzity.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: St, 12.10, 2011 12:03 |
|
presne tak jako pises...interni DAC AV receiveru chci pouze a pouze pro domaci kino, multimedia...u zbytku vyuziju jen analogovou cast receiveru a budu to krmit bud tim lepsim multimedialnim prehravacem a rca, nebo tim externim prevodnikem, ktery ma mnohonasobne lepsi projev..vyzkouseno, mel jsem ho pujceny na tri dny...
ne nadarmo se rika, ze audiosoustava bude hrat na urovni jejiho nejslabsiho clanku...nesouhlasim s tim, ze pro rozumny poslech musis mit nejaky zesilovac za 50 a vyse tisic...srovnaval jsem si to v poslechove mistnosti a uprimne pro me nektere levnejsi repro a zesilovace zneji lepe, jak nejake highend za pecku... podle me je to hodne o tom, cim to clovek krmi...
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 14:45 |
|
Lumpiq: verim ze raz ked budes mat kvalitny prehravac nastaveny na bitstream napriamo s AV na pure audio nebudes potrebovat externy DAC 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 5.6. 2008
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 17:53 |
|
Lumpiq: Já s tebou souhlasim, že každej by si měl aparaturu vybrat podle osobního vkusu a pokud se ti líbí, jak to hraje, není zde prostor pro jakoukoliv diskuzi. Taky nemám doma zrovna poslechovou místnost. Kvalitu jen podle ceny určuje trochu jiná sorta lidí. Jen mi nějak uniká tvůj záměr.
Jestli chápu správně, tak muziku digitálně přeneseš do externího DAC a zněj analogově do receiveru, kterej to zesílí svým integrovaným (v lepším případě hybridním) zesilovačem a pustí do beden. Ale když to v digitálu pustíš rovnou do receiveru, tak se ti výsledek nelíbí.
A právě to mě trochu zarazilo. Zažil jsem, že kvůli lepší kvalitě se receiver využíval jen jako switch / DAC a zesilovalo se to externě (třeba koncema ala p. Dudek). Ale je mi divný, že bys na sestavě této úrovně (čímž jí nijak neshazuju) poznal rozdíl jen v DAC převodníku.
Nicméně pokud ho fakt slyšíš, nedá se nic dělat 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
|
Zaslal: St, 12.10, 2011 20:49 |
|
Rhino: tiez si ten rozdiel neviem predstavit, sice nemaju stejny DAC ale nemyslim si ze by bol v tom marantzu o triedu horsi a este vyrazne pocutelny, pokial je kvalitny zdroj a koncak stale stejny a prepina/pridava sa len DAC a hlavne v tejto cenovej (ten CA stoji do 10K) tak mi to pride divne, samozrejme nie nemozne a Lumpiq asi vie co hovori...
nieco malo zo zahranicnych testov
| Citace: | I subjectively compared the built-in DAC over optical with an Arcam rDac over USB and a Peachtree iDac over USB and optical with the source being lossless files on the Mac Mini. The built-in DAC sounds as good as the rDAC. The iDac seems marginally better in 3D sound imaging and a slightly wider soundstage. Given that the iDac sells for almost twice the price of this receiver, the Marantz is a steal.
My only nit-pick: Speaker A is setup as bi-amped. Speaker B can only be amped normally. When switching from A to B, 2 amps are divert to speaker B while the other 2 remain on speaker A. So, while listening to music on the patio I can hear the tweeters in A. The workaround is to turn off the bi-amp mode.
In summary, this receiver handles music really well, while supporting movies just fine. It has tons of power, excellent sound, a well implemented DAC, ample connectivity, iPod integration and bi-amp capability.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanatik

|
Zaslal: Čt, 13.10, 2011 11:29 |
|
je v tom hosi kua rozdil a to nemam netopyri usi (ted myslim mezi (DAC v applu, DAC u toho denonu a externiho DAC, testovano na stejnem receiveru)...skoda, ze nejste z prahy, tady toho dacmagica pujcuji oproti zaloze, aby si to kazdy zkusil...a chteji za nej 6 tisic, ne deset, coz zase tak moc neni...
nicmene ted su usetrim na nejaky poradny multiformat, zkusim ho pripojit primo k tomu marantzu a pak uvidim...treba mi to bude stacit a nebude treba externiho DAC.
tim jsem jen chtel rici, ze nechci utracet jen za znacku a cpat do toho mega penize, pac neni problem koupit zesik za 200 taliru, repra taky atd...ale chci z toho co mam vymacknout na max co de..
|
|
|
|
|
|
|
|
|