AK nováček

Muž
Registrace: 20.9. 2011
|
Zaslal: Út, 20.09, 2011 12:52 |
|
Ahojte chcel by som sa opytat majitelov tohto auta na par otazok.
Prva vec co ma zaujima je ten pneumaticky podvozok ohladom vankusov nepraskaju casto??
Lebo co viem na wv tuareg to bola dost casta a hlavne velka vada ze casto praskaju tieto vankuse co nieje lacna zalezitost vraj jeden vankus stoji 1000€ viete mi niekto napisat vase skusenosti?
Dalsie vec chcel by som motorizaciu 4,2 benzin od roku 2003 do 2005 aka je spolahlivost tychto motorov plus hlavne na pohon LPG* ak to niekto ma na LPG* sa to prepne hned alebo sa musi zahriat na prevadzkovu teplotu lebo jeden mi tvrdi nie druhy ano a dalsi ze staci ked to budem chvilu drzat nad 2000ot/min a sa to prepne tak kde je pravda?? Poprosim vasu skusenost aj vo vykone ci je to citelne nizssi vykon alebo takzme ziadny rozdiel na pohon LPG* vs benzin
Zaujimali by ma caste vady tohoto auta a hlavne tejto motorizacie je mi jasne ze zalezi aj od kusu ale tak celkovo ake caste vady sa vyskytuju pri tomto aute? Naco si davat pozor pri kupe ojazdeneho auta okrem toho aby som si pozrel ci to neni buracka...
Co sa tyka navigacie je spolahliva alebo mesta su neni moc podrobne na mapach?
Len tak okrajovo zaujimala by ma spotreba aj ked to moc neriesim ale len zo zvedavosti aka je spotreba na LPG* a aka na benzin je mi jasne ze moc velku rolu hra ako tomu autu pridavam...
Co sa tyka rozvodov ma to retaz ci remen?? pri kolkych KM sa to meni?? Tak isto prevodovy olej viete mi napisat aky tam davate oznacenie alebo vizkozita znacka?? nikde som sa to tu nemohol docitat iba co som nasiel neake kodove oznacenie ale v GOOGLE mi to nic nenaslo...
Motorovy olej tam ide aky a ake mnozstvo?
To by bolo asi tak v kratkosti vsetko co by ma tak najviac zaujimalo. Dakujem za vase rychle postrehy...
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: Út, 20.09, 2011 12:52 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
Registrace: 8.7. 2007
|
Zaslal: Út, 20.09, 2011 23:29 |
|
peter202: vítej na klubu
Když dáš vpravo nahoře hledat "A8 D3" nebo "A8 LPG*" vyjede hafo diskusí na téma.
Jinak z toho co jsem zde v diskusích pochytil, tak:
- vzduchové měchy mají tendenci "končit" po cca. 6 letech
- motorizace 4.2 je fakt asi nejoptimálnější
- pokud budeš řešit LPG*, tak u A8 D3 jde jen do motorů kde je vstřikování MPI* (nevím do kdy se dělaly) ale nejde do motorů se Vstřikování*m FSI*
- u sekvenčního LPG* nemusíš řešit přepínání, vše se děje automaticky, rozdíly výkonu nepoznáš
- je tam řemen a ne řetěz (rozvody na 120 tis, ale radí se udělat je po koupi pro jistotu znovu, pokud profík nedá jistotu, že byly fakt měněné, kdy se píše)
- D3 je plná elektriky a říká se, že první rok 2003 je na "ruce pryč" ... raději 2004 a později
- při koupi sem dej odkaz, místní osmičkáři ti to zkouknou a řeknou praktické komentáře, vždy se najde někdo ochotný jet s tebou na prohlídku a kontrolu
- případně se obrať na Jizan.com, Ninánek, Lumpiq a další ...
- na oleje a intervaly je tu taky spousta odkazů, ale on už to někdo okomentuje

|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 9:56 |
|
este by ma zaujimalo neviete mi niekto napisat priblizne orientacnu cenu tych vzduchovych vankusov ci je to ozaj tych 1000€ alebo je to este viac alebo menej?
a to s tym automatickym prepinanim to viem preto ma to zaujima kedy sa to prepne ci hned po nastartovani alebo po zahriati motora...
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
Registrace: 28.8. 2006
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 9:57 |
|
přesunuto do správné sekce
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 9.12. 2007
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 12:46 |
|
peter202: U FSI* to nemá smysl, protože, ti to nikdy nejede jenom na plyn, pořád to bere benzín, aby se ochlazovaly vstřiky. Je toho tady napsáno spousty  hledej 
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: St, 21.09, 2011 13:26 |
|
| Rob napsal: | peter202: U FSI* to nemá smysl, protože, ti to nikdy nejede jenom na plyn, pořád to bere benzín, aby se ochlazovaly vstřiky. Je toho tady napsáno spousty hledej |
to viem ale uz som dostal informaciu od firmy kde to montuju ze od buduceho roku sa pripravuju nove splynovace kde nebude vstrekovat uz plynnom skupenstve plyn ale v kvapalnom ako je benzin takze je mozne ze od buduceho roku to bude realne aj pre FSI* TFSI*.... ja s kupou neponahlam zatial sa len informujem
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Muž
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 0:54 |
|
este by som sa chcel opytat ako zistim ze je to MPI* alebo FSI* vstrekovanie??
nahodou neake uzivatelske prirucky sa tu nenajdu na stiahnutie alebo aj technicke parametre kazdej motorizacie??
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 2:03 |
|
| peter202 napsal: | | este by som sa chcel opytat ako zistim ze je to MPI** alebo FSI** vstrekovanie?? |
Vstřikování MPI* mají motory BAS*, BAT , ARU , AVP , BCS , AUW , ARS* , AQF , AUX , AQJ , AQH ,
Vstřikování FSI* mají motory BAR , BNS .
Pak jsou ještě motory AWN , ASG , BFM , ANK , BCY , BBK , BRV , tam nevím o jaké vstřikování jde.
Kódování motorů najdeš ve VIN* dekodéru, který ti řekne o jaký jde motor: http://audiklub.cz/VIN*
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 2:03 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 12:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK allstar

Muž
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 13:04 |
|
Kriznik: Jj, tam jsem se taky díval. Jenom nejsou všechny motory označený jaký mají vstřikování a jednoznačný datum od kdy FSI* do 4.2 jsem nenašel. 
|
|
|
|
|
|
|
|
rastAKing
|
Zaslal: So, 24.09, 2011 13:08 |
|
žádný jednoznačný datum není, pokud u kódu motoru tahle informace není, tak nebyla v etce
nicméně třeba audiWiki: Motor AWN vstřikování uvedeno má
|
|
|
|
|
|
|
|
|