AK nováček

Registrace: 31.8. 2011
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 9:57 |
|
Potřebuji Vaši radu ohledně motorizace v naftě do A6 od rv. 2005 co se týče spolehlivosti, spotřeby, a jaká je údržba na automatické převodovce + spolehlivost. Raději bych manuál. Nemám absolutně představu jak 2.0Tdi zvládá tak těžký auto a něco se tu psalo o problému s praskání hlav a s mazáním turba. Budu rád za každou zkušenost s tímhle vozem, na co si dát pozor atd. Věřím, že to tu máte zmáknutý se spoustu zkušenostma a raději si nechám před koupí poradit. Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
sponzor
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 9:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AK fanda

Muž
Registrace: 23.2. 2010
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 11:41 |
|
Petreli: vitaj v klube, bolo by lepsie pokial by si presunul svoj dotaz do sekcie "co rikate na" kde sa moze vyjadrit vecsia cast uzivatelov aj ked uz dane auto napriklad nevlastnia inak uz sa to tu niekolko krat preberalo takze staci do "hledat" na vrchu na liste zadat 4F pripadne 3.0TDI/2.7TDI a vybrat sekciu A6 a najde ti vsetky potrebne info ktore potrebujes vcetne problematickych partii, pripadne mozes dole v Tagoch na stranke vybrat jednotlive tagy 3.0TDI, 2.7TDI, 4F atd. ohladne skusenosti s 2.0TDI by ti mohol poradit uzivatel patrik35 ktory ju vlastni ale za mna by som pod 2.7TDI nesiel, manualov sa robilo strasne malo takze pokial chces manual budes mat omezeny vyber, inak pokial sa clovek o TT stara nepocul som o ziadnom zasadnom probleme s automatom. Vsetko samozrejme zalezi na tom kolko chces do daneho auta vrazit a co od toho ocakavas...
|
Naposledy upravil kukynas dne St, 31.08, 2011 12:18, celkově upraveno 1 krát. (0% původního příspěvku)
|
|
|
|
|
|
AK batole

Muž
Registrace: 30.8. 2008
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 11:43 |
|
2,0 TDI* nebrat, auto váží 1,7 tuny, dvoulitr nech Passatům. Ber 2,7 TDI* nebo 3,0 TDI*. 3,0 TDI* je na trhu daleko více, proto všude na forech víceméně vidím problémy s 3,0 a s 2,7 moc ne.
Já mám 2,7 TDI* s manuálem a pro moji potřebu ideál, neměnil bych, záleží jak auto používáš, kolik km, dálnice, město atd. Taky jestli chceš quattro* - to bude v drtivé většine v kombinaci s 3,0 TDI*.
Jinak 2,7 TDI* a 3,0 TDI* jsou konstručně stejné motory jen s jiným kompresním poměrem, co se týče těch pár koníků navíc - řídil jsem novou aktuální A6 3,0 TDI* s výkonem 265 koní a při plném sešlápnutí plynu z rychlosti 50 Kmh jsem cítil rozdíl ve výkonu cca 10% oproti té mojí..a to ta moje má koní 180. Prostě stejně čekáš než se pořádně rozjede. Tím chci vyjádřit že rozdíl několik desítek koní není skoro cítit
Zalezi z jakeho auta se chystas presedlat..jestli z neceho slabeho tak 4F ášestka V6 nafta jakákoli se ti bude zdát jako letadlo
|
|
|
|
|
|
|
|
AK nováček

Registrace: 31.8. 2011
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 14:46 |
|
Jsem rád, že jsem tohle forum dneska našel a hned založil téma. Díky za radu s ovládáním. Doteď jezdím s Octavii TDI* 66Kw takže A6 je pro mě velký rozdíl. Zatim jsem s A6 jel vždy v automatu 3.0Tdi a jízda parádní, až že mě zaráží spotřeba kolem 10L, a vím o dvou poruchách na automatu, který vyšli na nemalý peníz. Jezdim dálky do ciziny a rád bych se dostal o něco níž se spotřebou. Možná jak píše Vodkafish tu 2.7Tdi najít s manuálem je pro mě ideální volba. Automat pro mě soukromě mi moc nesedí, z důvodu vyšší spotřeby, udržby a někdy poruchovsti. Jezdím v práci s Q7 3.0Tdi a moc z toho unešenej nejsem. Auto je dost těžký, spotřeba 13l, a užitek je takovej že je to jen velkej koráb. Jsem rád za každou Vaší zkušenost, chci jen dobře vybrat a předtím se poradit.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK senior

Registrace: 8.2. 2009
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 15:27 |
|
Vítej na fóru
V prvé řadě si projdi již popsaná témata. O motorech v A6 je tady toho mraky a o převodovkách rovněž. Na novou A6 je tady dokonce rozsáhlá recenze. Kdyby Ti ani pak nebylo něco jasné, tak se samozřejmě zeptej, ale je tady toho tolik, že to určitě najdeš.
Pokud řešíš jen spotřebu, tak si ani Audi nekupuj, protože pro Tebe budou smrtelné další náklady. Většina nás tady prostě jezdí a toto neřeší.  a to mě neber nijak zle.
|
|
|
|
|
|
|
|
AK batole

Žena
Registrace: 23.1. 2011
|
Zaslal: St, 31.08, 2011 15:44 |
|
Petreli:
Vítej  Jak už zmiňovali kluci předemnou, 2.0 TDI* je do A6 opravdu hodně bídný motor, A6 je dost těžká a s tímhle motorem auto skoro k akceleraci přemlouváš
Mám 2.7 TDI* v automatu a jsem naprosto spokojená jak s výkonem tak se spotřebou, která je hlavně na "dálkách" a dojezdu na nádž hodně příjemná...Ovšem zdůrazňuji, že jezdím z 90% sama, což je pro auto skoro nulová zátěž...problém nastává, když 2.7 TDI* plně naložím lidma a nacpu několik kg věcí do kufru - to je pak na výkonu i na spotřebě hodně znát u 3.0 TDI* ten rozdíl není tak znatelný.
Takže z čistě praktického hlediska má rada zní - pokud jezdíš převážně sám a dálnice 2.7 TDI* je jasná volba z hlediska výkonu i spotřeby, pokud ale jezdíš převážně naložen a ve více lidech, raději bych investovala do 3.0 TDI*.
Jinak materálů ke čtení ohledně manuál vs. automat, spotřeby, či motorizací je tu strašně moc, snad tu najdeš vše, co potřebuješ vědět 
|
|
|
|
|
|
|
|
|